X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mi się cholerna @ spóźnia, pewnie będę musiała odwołać wizytę, którą mam na środę. Wrrr! Coś mi się chyba cykle rozregulowały po tym drugim poronieniu, bo zawsze miałam 26-27 dni, a teraz już 32 dzień a @ ani śladu. Poprzedni miał 30.
    A przypomnij mi Kehlana, jaka wizyta cię czeka? I po tej @ co będzie ruszacie ze staraniami? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    dzień dobry :)
    Tulisia super wieści :) gratulacje :) bardzo się cieszę że Wam się udało :) patrzyłaś na kiedy termin wypada?

Udanego wypoczynku dziewczyny, zazdroszczę bo macie piękną pogodę :) u nas dzisiaj nadają burze :(

Ja od kilku dni źle się czuję, a szczęście brzuch już mnie nie pobolewa, ale za to głowa mnie boli i mam ogólnego lenia :(

Czekam do 17.08 na usg i zaczynam kupować rzeczy dla mojego słoneczka, siostra ma mi oddać w najbliższym czasie kołyskę, przewijak i trochę ciuchów po jej małym,
    Staram się nie wychodzić tak daleko w przyszłość, no ale nie ukrywam że sprawdziłam ewentualny termin porodu. :) Przypada na ok. 20 marca.

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie mam wyjątkowego parcia na test ale praca jest jaka jest i jeśli wyjdą 2 kreski od razu biorę wolne i w miedzy czasie idę do lekarza. W pracy dużo dźwigam, biegam i nie ma czasu się oszczędzać plus wdycham szkodliwe substancje... wczoraj pozwoliłam sobie wypić 3 kieliszki wódki smakowej bo byli znajomi może to już moja ostatnia na jakiś czas :p chociaż jakoś czuje ze @ dostane trudno mi uwierzyć w pozytyw w pozytywny test
    Ja już kiedyś pisałam, że miałam fioła między owulacją a @ i nie robiłam nic szkodliwego bo może się zagnieżdża :) A 2 dni przed pozytywnym testem wypiłam 2 piwa smakowe (co prawda 2% alkoholu, no ale jednak). Nie daj się zwariować i żyj normalnie :)

anka418 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to zrób test jutro z porannego moczu, jak nic nie wyjdzie to będziesz nadal czekała albo na kolejny test albo na @, ja robiłam wcześniej testy i koło 10 dnia po owulacji był cień kreski :) a i tak dopóki nie ma @ to nic nie wiadomo przecież

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po alkoholu to ja tak się rozkoszowałam winem wytrawnym i migdałami po poronieniu że mi normalnie brakuje wieczorem kieliszka wina z lodem :) a tu jeszcze z 1,5 roku abstynencji :)

anka418 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    A przypomnij mi Kehlana, jaka wizyta cię czeka? I po tej @ co będzie ruszacie ze staraniami? :)

Tulisia, umówiłam się na wizytę do mojej ginki na omówienie wyników histeroskopii i, mam nadzieję, wyników z poradni genetycznej (zobaczymy, czy już będą, ale jest szansa, bo miałam pobieraną krew na początku czerwca). Chcę się zapytać, czy faktycznie możemy się już starać i jeśli tak, to jakie leki/kiedy przyjść po receptę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana - a może już się udało skoro nie ma @? robiłaś test?

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek się znalazł :)
    W nocy o 4.00
    Wyszłam na taras zawołać i była :)
    Super!
    Tak się martwiłam o nią!
    Miałam taki humor popsuty, że nawet pominełam <3 a wczoraj powinnam według monitoringu USG.
    Przy takim trybie życia męża nie powinnam się starać :/
    Za dużo pali, pije, gra.
    Plemniki mogą mieć nieprawidłową budowę DNA
    W tedy albo znów poronienie, albo chore dzieciątko :(
    Zdam się na los, bo już nie mam siły do tego wszystkiego.
    Z pracą kłopoty, z dyr problemy, z mężem, ze staraniami, ehh...

Gratuluje wszystkim dziewczyną tygodni ciąży :)
    Jak patrzę na suwaczki - to już 28tc, 25tc, 17tc, 18tc, 15tc itd :)
    Super - jak to leci :)
    Życzę spokojnych donoszonych ciąż, dorodnych dzieciaczków, a staraczkom cierpliwości i wytrwałości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:07

anka418, majeczka8, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka jak to dobrze ze kicia sie znalazla! dobrze ze wrocila bo gdzie jak nie w domu bedzie jej najlepiej? kicia miala szczescie pilnuj jej teraz :-D

Tulisia ciesze sie ze wizyta byla pozytywna i tak jak mowisz na spokojnie poczekaj na nastepna, nie musisz sie z niczym spieszyc no a marzec to bardzo ladny miesiac - taki wiosenny ;-)

Anka ja testowalam jakos dwa dni przed okresem I mialam cien cienia wiec sprobuj moze dopatrzysz sie drugiej kreseczki? :-)

Kehlana jestes pewna ze to rozregulowany cykl? bo wiesz okres spoznia sie z roznych powodow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:57

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanse na inna przyczynę opóźnionej @ są słabe - zabezpieczalismy sie cały czas z wyjątkiem ostatniego tygodnia. Teoretycznie jest szansa, jeżeli owulacja przesunęła sie znacznie pózniej niż kiedykolwiek wcześniej, ale w takim wypadku jest jeszcze za wcześnie na testowanie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie test nie ma nawet cienia cienia powtórzę jak nie dostane w tygodniu @ ;)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczka, jaka ulga, że kicia jest z powrotem! :)

Anka, twoje podejście mi się podoba :) nie załamywać się i pracować dalej :)

Truskaweczka83, anka418 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten deszczowy ranek. Niekoniecznie z dobrym humorem, mamy dziś z mężem pierwsza rocznicę ślubu a ja ledwo żyję. Od nocy wymiotuje, spałam może ze 2h, ciągle mnie muli. Nie wiem co się dzieje, pewnie się czymś przytrulam :( a miał być taki fajny dzień

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Witam się w ten deszczowy ranek. Niekoniecznie z dobrym humorem, mamy dziś z mężem pierwsza rocznicę ślubu a ja ledwo żyję. Od nocy wymiotuje, spałam może ze 2h, ciągle mnie muli. Nie wiem co się dzieje, pewnie się czymś przytrulam :( a miał być taki fajny dzień
    Pszczoła, szybkiego powrotu do zdrowia życzę! I życzę wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu :) uświadomiłam sobie, że my też z mężem niedługo będziemy obchodzić pierwszą rocznicę. Rety, ale to zleciało :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy drugą rocznicę ślubu :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tydzien temu pierwsza rocznice :) zrobilismy obiad dla rodzicow i dziadkow

Pszczola szybciutko wracaj do zdrowia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    my 9 dni temu piątą, hehe, ale się czuję stara przy Was :)

Aniu - szkoda że nie wytrzymałaś do rana, no :) z porannego moczu by był pewniejszy szczególnie jak jest jeszcze przed terminem @, no nic czekamy nadal, może w poniedziałek zrobisz rano jak nie będzie @ nadal ?

Pszczoła - gratulacje z powodu rocznicy i współczuję rewolucji żołądkowych, oby szybko przeszło, a jak Ci bardzo dokucza to może na IP pojedzcie?

u nas zimno i wieje wiatr, wczoraj było 30 stopni a dzisiaj 19, i to tak w tej Polsce jest :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, szczere współczucie. Żołądkowe przejścia są dla mnie zawsze najgorsze do przeżycia, to już z dwojga złego wolę bóle głowy.

Ale tu u nas pełno młodych mężatek :) My z mężem mamy pierwszą rocznicę 30 sierpnia :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w czerwcu szóstą!!! No to zajmuję pierwsze miejsce ;) I pewnie Mama Martynki też ma dłuższy staż.

Chyba dawno Mama Martynki się nie odzywała?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę nabrać troszkę dystansu. Tak doszłam do wniosku, że już chyba nie mam o czym pisać. Bo o czym tu pisać, że nadal się staramy, a czasu coraz mniej? Nie chcę Wam marudzić. Ale oczywiście cały czas trzymam kciuki za Was i nasze forumowe Maleństwa. :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ