X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mi się cholerna @ spóźnia, pewnie będę musiała odwołać wizytę, którą mam na środę. Wrrr! Coś mi się chyba cykle rozregulowały po tym drugim poronieniu, bo zawsze miałam 26-27 dni, a teraz już 32 dzień a @ ani śladu. Poprzedni miał 30.
    A przypomnij mi Kehlana, jaka wizyta cię czeka? I po tej @ co będzie ruszacie ze staraniami? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    dzień dobry :)
    Tulisia super wieści :) gratulacje :) bardzo się cieszę że Wam się udało :) patrzyłaś na kiedy termin wypada?

Udanego wypoczynku dziewczyny, zazdroszczę bo macie piękną pogodę :) u nas dzisiaj nadają burze :(

Ja od kilku dni źle się czuję, a szczęście brzuch już mnie nie pobolewa, ale za to głowa mnie boli i mam ogólnego lenia :(

Czekam do 17.08 na usg i zaczynam kupować rzeczy dla mojego słoneczka, siostra ma mi oddać w najbliższym czasie kołyskę, przewijak i trochę ciuchów po jej małym,
    Staram się nie wychodzić tak daleko w przyszłość, no ale nie ukrywam że sprawdziłam ewentualny termin porodu. :) Przypada na ok. 20 marca.

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Nie mam wyjątkowego parcia na test ale praca jest jaka jest i jeśli wyjdą 2 kreski od razu biorę wolne i w miedzy czasie idę do lekarza. W pracy dużo dźwigam, biegam i nie ma czasu się oszczędzać plus wdycham szkodliwe substancje... wczoraj pozwoliłam sobie wypić 3 kieliszki wódki smakowej bo byli znajomi może to już moja ostatnia na jakiś czas :p chociaż jakoś czuje ze @ dostane trudno mi uwierzyć w pozytyw w pozytywny test
    Ja już kiedyś pisałam, że miałam fioła między owulacją a @ i nie robiłam nic szkodliwego bo może się zagnieżdża :) A 2 dni przed pozytywnym testem wypiłam 2 piwa smakowe (co prawda 2% alkoholu, no ale jednak). Nie daj się zwariować i żyj normalnie :)

anka418 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to zrób test jutro z porannego moczu, jak nic nie wyjdzie to będziesz nadal czekała albo na kolejny test albo na @, ja robiłam wcześniej testy i koło 10 dnia po owulacji był cień kreski :) a i tak dopóki nie ma @ to nic nie wiadomo przecież

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po alkoholu to ja tak się rozkoszowałam winem wytrawnym i migdałami po poronieniu że mi normalnie brakuje wieczorem kieliszka wina z lodem :) a tu jeszcze z 1,5 roku abstynencji :)

anka418 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    A przypomnij mi Kehlana, jaka wizyta cię czeka? I po tej @ co będzie ruszacie ze staraniami? :)

Tulisia, umówiłam się na wizytę do mojej ginki na omówienie wyników histeroskopii i, mam nadzieję, wyników z poradni genetycznej (zobaczymy, czy już będą, ale jest szansa, bo miałam pobieraną krew na początku czerwca). Chcę się zapytać, czy faktycznie możemy się już starać i jeśli tak, to jakie leki/kiedy przyjść po receptę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana - a może już się udało skoro nie ma @? robiłaś test?

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek się znalazł :)
    W nocy o 4.00
    Wyszłam na taras zawołać i była :)
    Super!
    Tak się martwiłam o nią!
    Miałam taki humor popsuty, że nawet pominełam <3 a wczoraj powinnam według monitoringu USG.
    Przy takim trybie życia męża nie powinnam się starać :/
    Za dużo pali, pije, gra.
    Plemniki mogą mieć nieprawidłową budowę DNA
    W tedy albo znów poronienie, albo chore dzieciątko :(
    Zdam się na los, bo już nie mam siły do tego wszystkiego.
    Z pracą kłopoty, z dyr problemy, z mężem, ze staraniami, ehh...

Gratuluje wszystkim dziewczyną tygodni ciąży :)
    Jak patrzę na suwaczki - to już 28tc, 25tc, 17tc, 18tc, 15tc itd :)
    Super - jak to leci :)
    Życzę spokojnych donoszonych ciąż, dorodnych dzieciaczków, a staraczkom cierpliwości i wytrwałości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:07

anka418, majeczka8, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka jak to dobrze ze kicia sie znalazla! dobrze ze wrocila bo gdzie jak nie w domu bedzie jej najlepiej? kicia miala szczescie pilnuj jej teraz :-D

Tulisia ciesze sie ze wizyta byla pozytywna i tak jak mowisz na spokojnie poczekaj na nastepna, nie musisz sie z niczym spieszyc no a marzec to bardzo ladny miesiac - taki wiosenny ;-)

Anka ja testowalam jakos dwa dni przed okresem I mialam cien cienia wiec sprobuj moze dopatrzysz sie drugiej kreseczki? :-)

Kehlana jestes pewna ze to rozregulowany cykl? bo wiesz okres spoznia sie z roznych powodow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 13:57

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanse na inna przyczynę opóźnionej @ są słabe - zabezpieczalismy sie cały czas z wyjątkiem ostatniego tygodnia. Teoretycznie jest szansa, jeżeli owulacja przesunęła sie znacznie pózniej niż kiedykolwiek wcześniej, ale w takim wypadku jest jeszcze za wcześnie na testowanie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam właśnie test nie ma nawet cienia cienia powtórzę jak nie dostane w tygodniu @ ;)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskaweczka, jaka ulga, że kicia jest z powrotem! :)

Anka, twoje podejście mi się podoba :) nie załamywać się i pracować dalej :)

Truskaweczka83, anka418 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten deszczowy ranek. Niekoniecznie z dobrym humorem, mamy dziś z mężem pierwsza rocznicę ślubu a ja ledwo żyję. Od nocy wymiotuje, spałam może ze 2h, ciągle mnie muli. Nie wiem co się dzieje, pewnie się czymś przytrulam :( a miał być taki fajny dzień

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Witam się w ten deszczowy ranek. Niekoniecznie z dobrym humorem, mamy dziś z mężem pierwsza rocznicę ślubu a ja ledwo żyję. Od nocy wymiotuje, spałam może ze 2h, ciągle mnie muli. Nie wiem co się dzieje, pewnie się czymś przytrulam :( a miał być taki fajny dzień
    Pszczoła, szybkiego powrotu do zdrowia życzę! I życzę wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu :) uświadomiłam sobie, że my też z mężem niedługo będziemy obchodzić pierwszą rocznicę. Rety, ale to zleciało :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy drugą rocznicę ślubu :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam tydzien temu pierwsza rocznice :) zrobilismy obiad dla rodzicow i dziadkow

Pszczola szybciutko wracaj do zdrowia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    my 9 dni temu piątą, hehe, ale się czuję stara przy Was :)

Aniu - szkoda że nie wytrzymałaś do rana, no :) z porannego moczu by był pewniejszy szczególnie jak jest jeszcze przed terminem @, no nic czekamy nadal, może w poniedziałek zrobisz rano jak nie będzie @ nadal ?

Pszczoła - gratulacje z powodu rocznicy i współczuję rewolucji żołądkowych, oby szybko przeszło, a jak Ci bardzo dokucza to może na IP pojedzcie?

u nas zimno i wieje wiatr, wczoraj było 30 stopni a dzisiaj 19, i to tak w tej Polsce jest :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, szczere współczucie. Żołądkowe przejścia są dla mnie zawsze najgorsze do przeżycia, to już z dwojga złego wolę bóle głowy.

Ale tu u nas pełno młodych mężatek :) My z mężem mamy pierwszą rocznicę 30 sierpnia :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy w czerwcu szóstą!!! No to zajmuję pierwsze miejsce ;) I pewnie Mama Martynki też ma dłuższy staż.

Chyba dawno Mama Martynki się nie odzywała?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę nabrać troszkę dystansu. Tak doszłam do wniosku, że już chyba nie mam o czym pisać. Bo o czym tu pisać, że nadal się staramy, a czasu coraz mniej? Nie chcę Wam marudzić. Ale oczywiście cały czas trzymam kciuki za Was i nasze forumowe Maleństwa. :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ