X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rocznica 30 sierpnia i prezent by się bardzo przydał :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, nie znam się, ale może zabieg jakoś wpłynął na długość cyklu? Może dostawałaś jakieś leki które cos poprzestawiały?

Monilia, kciuki zaciśnięte :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    dziewczyny piszcie z nami razem staraczki, ja jestem bardzo ciekawa jak Wam idzie i nie wyobrażam sobie żebyście miały z nami nie pisać,

Mamo-Mai - dobrze że z mężem w porządku wszystko, spędzicie trochę czasu razem, chyba w tą środę masz już wizytę?

kto jeszcze ma wizytę w tym tyg? ja mam w czwartek, ale to tylko po te l4, ale myślę że zbada mnie i tak a do usg jeszcze 21 dni tylko :)

ja też trzymam kciuki za teściki i żeby @ nie przyszła :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wizytuje w srode. Ciekawe co moj gin powie na ta plamke na serduszku :/

majeczka8 lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu :) mam nadzieje ze Wasz prezent na rocznicę opóźni się tylko miesiąc, trzymam za to mocno kciuki :*

Mama_Mai ciesze się ze u męża wszystko w porządku, dobrze że ma w Tobie takie wsparcie :)
    a za wizytę trzymam kciuki, wierzę że z serduszkiem Wojtusia jest wszystko dobrze :*

U mnie dziś o wiele lepiej. Nie wymiotuje juz i dzidzie czuje niżej także wczorajsze rewolucję musiały być przez jej ułożenie.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za życzenia :) no niedługo zaczynamy starania znowu i zobaczymy jak pójdzie ;) wypisalam sobie dzisiaj wolne na 6 dni trzeba jakieś wakacje ogarnąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!!!

Staraczki kochane nasze, wy macie być w centrum tego forum :) i nie piszcie że nie macie o czym pisać ;) myślę że sporo tematów już przewałkowałyśmy ale nie wierzę że wszystko, życie dalej bas zaskakuje i przynosi nowe problemy i pytania ;)
    Ja Wam dalej niezmiernie kibicuję i służę skromną radą :) nasza Tulisia też dzielnie walczyła i czekała i się udało więc i na każdą przyjdzie czas!

Pszczoła - współczuję ci bardzo rewolucji żołądkowych i mam nadzieję że to krótkotrwałe...

Mama Mai - dobrze że operacja męża przebiegła dobrze i jest już w domu pod twoją opieką :)

Anka - nie przejmuj się kochana ;) i starajcie się dalej :) no i gratulacje z powodu drugiej rocznicy ślubu :)

Okazuje się że prawie wszystkie świętują rocznice ślubu :) gratuluję Wam serdecznie i życzę mnóstwa miłości na następne lata:) My też świętujemy niedługo naszą pierwszą rocznicę - 4 sierpnia cywilny, 6 września kościelny :)

Monilia - były starania więc szanse są :) trzymam kciuki za rocznicowy prezent :)

Azande - pytałaś o wizyty - ja mam jutro o 9 rano i mam ogromną nadzieję poznać płeć Maluszka :) pewnie zrobią mi też badania moczu i morfologię...

My w sobotę zamówiliśmy mebelki dla naszego dziecięcia - łóżeczko i komodę z przewijakiem oraz półką :) No jedna duża rzecz załatwiona :) Nadal rozglądamy się za wózkiem i albo kupimy w Polsce na urlopie albo tutaj - już mam jeden upatrzony model z Teutonii. Poza tym na szczęście wszystko dobrze :) upał trochę zelżał więc mi łatwiej przetrwać pracę ale i tak jestem już w trybie stand-by przed urlopem! W sobotę ruszamy do Polski!!! No ale że mamy 1200 km przed nami to nocujemy po drodze i dotrzemy w niedzielę na domowe pierogi mojej mamy! Już nie mogę się doczekać :)

Tulisia, Mysia 15, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy to trzymam mocno kciuki za jutrzejsza wizytę :) daj znać jak juz będziesz po. Fajnie jakbyś poznała płeć bo jestem bardzo ciekawa czy u Was będzie synuś czy córcia :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu
    może miałąś później ovu?
    mi raz spóźnił się z 6 dni - bez ciąży, ale brałam tablety odchudzające przez tydzień, a za 2 tyg miała być @ i się opóźniła.
    Nie wiadomo co się dzieje, jak testy negatywne, trzeba poczekać kilka dni i jak nie będzie to do gina po luteinę pod język - mi raz wywołała @

pszczoła10
    całe szczeście, że przeszło :)

Azande - dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 22:02

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać co i jak po wizycie, tylko od razu po jadę do pracy więc może to troszkę potrwać... Ja już na nogach, powoli czas wstawać ivszykiwać się do lekarza :) dziś idę niestety sama bo mąż też idzie do pracy i nie mógł wziąć wolnego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Lucy - szkoda że nie możesz dać znać od razu :( tyle czekania w niepewności :) trzymam kciuki za udaną wizytę i chyba co do płci to coś o chłopaku Wam wcześniej lekarz mówił? no i udanego wyjazdu i super urlopu w PL

a co do mebli to mnie dobija to że wszystko jak się kupi to jest w paczkach i to trzeba potem samemu skręcać a z tym jest tyle roboty

ja mam zawsze bardzo nieregularne cykle i długie niestety najkrótszy 32-33 dni a najdłuższy nawet 45, w normalnym życiu to dość wygodne bo przy tych długich cyklach to wypada w roku mniej niż 12 no ale jak się stara o dziecko to jest dość uciążliwe :)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, w końcu udało mi się wydostać spod stosu prania, prasowania i sprzątania. Wzięłam się porządnie do pracy, wyprałam wszystkie ubranka, pościel, kocyki, pieluszki, w sumie wyszły 4 pralki rzeczy dla synka.

W niedziele jedziemy do Zakopanego, więc w piątek mam jeszcze wizytę kontrolną, żeby upewnić się czy na pewno mogę jechać tak daleko.

lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się moje Kochane :)
    My wróciliśmy wczoraj. Odpoczęłam i wyśmiałam się chyba za wsze czasy, mimo że nie bardzo była pogoda :D Ale jeden dzień była... i skończyła się dla nas wieczorem izbą przyjęć w Pucku, bo zaczęłam plamić :( Co się okazało to od siedzenia na słońcu! A pytałam dwóch lekarzy, czy mogę- powiedzieli, że w ubraniu oczywiście, że tak... Oczywiście bez szaleństw i w ogóle. To Pani z Pucka kazała przyjść do nich do pracy na miesiąc, żeby zobaczyć czy można. Powiedziała, że żadne zakrywanie, żadne parasole i inne... po prostu nie można siedzieć, a trzeba chodzić. A żebym to cholera wiedziała! Dostałam luteinę pod język, zrobili USG, Młody jest sporo większy jak na termin z miesiączki (a od początku był ciągle za mały). Skończyło się na strachu. :)

lucy1983, Mysia 15, majeczka8 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA, dobrze że to nic poważnego i dobrze że nas uprzedziłaś. Nie pomyślałabym, że od siedzenia na słońcu można zacząć plamić. Będę o tym pamiętać.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, u mnie SYNUŚ :) fotka jest na fb. Wszystko jest w porządku i normie: 14 cm i 220 g wagi. Lekarz wszystko pomierzył, tylko oczywiście nie spamiętałam wszystkiego :) Miałam też usg dopochwowe i szyjka zamknięta, 4 cm długości a łożysko też w porządku i na tylniej ścianie.
    Więc jestem przeszczęśliwa, a mąż jeszcze bardziej bo on już na 2 czy 3 wizycie mówił że bedzie chłopak :)
    Dziadkowie się cieszą, a my możemy spokojnie jechać na urlop i kupować wyprawkę :)

Mysia 15, kehlana_miyu, KkasienkaA, majeczka8, meeegi1771, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie lubię siedzieć na słońcu, bo dostaję alergii i przypuszczam że pogoda na Helu też nie będzie rewelacyjna i nastawiam się bardziej na spacerki i zwiedzanie :) Jeszcze 4 dni i urlop :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Dziewczynki, u mnie SYNUŚ :) fotka jest na fb. Wszystko jest w porządku i normie: 14 cm i 220 g wagi. Lekarz wszystko pomierzył, tylko oczywiście nie spamiętałam wszystkiego :) Miałam też usg dopochwowe i szyjka zamknięta, 4 cm długości a łożysko też w porządku i na tylniej ścianie.
    Więc jestem przeszczęśliwa, a mąż jeszcze bardziej bo on już na 2 czy 3 wizycie mówił że bedzie chłopak :)
    Dziadkowie się cieszą, a my możemy spokojnie jechać na urlop i kupować wyprawkę :)

Kochana gratuluję!!! I bardzo się cieszę, że synuś rośnie zdrowo i, ze na wizycie usłyszałaś same dobre wiadomości!! Oj przewaga mężczyzn na naszym forum :D

Udanego urlopu Słońce!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to wspaniale, że miałaś udany wypoczynek! Relaks jest bardzo potrzebny i oderwanie się od codzienności!

O słońcu to ja już od dawna słyszałam, że w ciąży nie można na nim siedzieć. Ale najważniejsze, że plamienia ustały, synuś pięknie rośnie i robi się z niego Wielkoludek!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki już trzymam kciuki za wizytę!

To naprawdę mnóstwo pracy za Tobą- szczególnie nie zazdroszczę prasowania, ponieważ tego naprawdę nie lubię robić ;)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai wizyta jutro- prawda? Już mam zaciśnięte kciuki!!!

Jak się czuje mąż? Na pewno go boli- to przecież była poważna operacja!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ