X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - nie stresuj się tak, bo Antoś to odczuwa...masz jeszcze czas na przygotowania, chociaż powoli już możesz sobie wszystko przygotować, ale na spokojnie bez ciśnienia... zdążysz wszystko ogarnąć. Każda z nas się obawia powoli, bo im bliżej porodu tym stres większy, bo dla większości z nas jest to zupełnie nowa sytuacja, ale damy wszystkie radę ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 15:16

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie panikuj!!! Wiem ze latwo sie mowi, ale zdarzysz ze wszystkim :) Antos to grzeczny chlopak i jeszcze nie spieszy sie na swiat :) najwazniejsze to spakowac sobie torbe do szpitala, nich stoi gdzies w kacie i czeka ;)
    Wspolczuje ci bolu plecow, odpoczynek i rogal ci na to nie pomagaja??

Jangwa filmiki z usg juz dodalam na fb :) mozesz sobie porownac na ktorym fajniej widac ;) jest jeszcze gdzies dalej nagranie z 19tc ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze potrzebuję chyba kopa w dupę porządnego...
    No właśnie spakować torbę, ale nie mam wszystkiego do niej, a i ciągle mam w głowie, że za wcześnie na pranie rzeczy Młodego, bo się przecież zakurzą... :(
    A co wezmę się za szukanie rzeczy, które mi brakuje to się denerwuję i zostawiam to wściekła sama na siebie.
    Rogal pomaga, ale muszę leżeć dobre 20 min i to kilka razy dziennie, więc robi się to uciążliwe i coraz częstsze. Gdzieś wyjdziemy to ja zaraz nie daję rady, w samochodzie też źle. Ta Pani masażystka czyni cuda, już raz mi pomogła na miednicę, więc mam nadzieję że i teraz da radę, no i te tejpy też są super.

Filmiki super i ja w życiu nie wpadłam na to, żeby nagrać ekran! Muszę powiedzieć mężowi żeby to zrobił następnym razem :D

My ostatnio w końcu nagraliśmy detektorem serduszko Młodego, ale i nasze po minucie :) Nagramy mu na płytkę i będziemy puszczać do spania :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nagrywanie monitora to pomysl meza :) oczywiscie za kazdym razem pytal lekarza czy mu to nie bedzie przeszkadzac :D mamy dzieki temu pamiatke po naszym Aniolku :*:*:*

Chrzesnica meza wczoraj stwierdzila, ze nasza Maja jest takim malutkim dzidziusiem aniolkiem i jak Wojtus sie urodzi to nasze dzidziusie beda spac razem w lozeczku :) bo sie zmieszcza :) rozczulila mnie strasznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to wloz to co masz do tej torby, przede wszystkim rzeczy dla siebie. Jak Antek sie urodzi to ktos zawsze moze dowiezc reszte. Ja torbe przekladalam chyba z 15 razy ;)
    A teraz wydaje mi sie, ze najlepiej jest spakowac 2 torby, jedna dla siebie a druga dla maluszka. Teraz chyba tak zrobie, bo skoro lekarz chce mnie polozyc najpierw do szpitala a pozniej wywolac porod to bez sensu byloby targanie wszystkiego od razu :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z kuzynką to mi powiedziała, że do szpitala brać jak najmniej, a dla Maluszka to już mąż może dowieźć resztę co tam potrzebne będzie więc spokojnie ;). tak jak Mama_Mai mówi, że spakuj co masz i potem ewentualnie na bieżąco będziesz uzupełniać torbę i małymi kroczkami już będziesz spakowana ;)

Tego bólu kręgosłupa nie zazdroszczę, na razie ja nie mam takiego problemu... dokuczają mi za to skurcze w łydce lub na stopie (chociaż od 2 dni spokój), a boli jak nie wiem co :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    racja z tym żeby brać jak naj mnie, ale właśnie różne mają w szpitalach wymogi, w niktórych dają prawie wszystko a w innych musisz większość wziąść ze sobą, więc warto sprawdzić na stronie szpitala bądź bezpośrednio na oddziale w szpitalu gdzie planuje się rodzić co będzie Ci potrzebne

Kasiu tak jak dziewczyny piszą, spokój to co masz i dorzucaj resztę rzeczy stopniowo. Ja wolę mieć przygotowane wszystko wcześniej więc w 35 tygodniu miałam już wszystko. Ty masz jeszcze sporo czasu. Większość rzeczy apteczny warto zamówić w aptece internetowej lub na allegro, za jednym zamówieniem. Rzeczy dla dziecka kup do szpitala i na początek, resztę zawsze zdążycie kupić. Kup jeden kocyk, kilka pieluch tetrowych, rozstawicie łóżeczko, przygotuj sobie pościel, czy jakieś kocyki do wózka, wanienkę kup jeśli planujecie.

To na początek starczy a resztę będziecie na bieżąco załatwiać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy potrzebnych do szpitala to ja miałam z córcią i teraz też planuję zabrać ze sobą:
    1. Duża dość torba podróżna a w niej: dokumenty ciążowe w teczce wszystkie, dowód osobisty, 3 koszule nocne (nie specjalne ciążowe tylko takie z rozcięciem na środku), kapcie, szlafrok cienki, kilka sztuk majtek (nie wiedziałam czy urodzę od razu), talerz, szklanka, sztućce (to jest u nas wymagane), ręcznik jeden duży ciemniejszy i jeden mniejszy, ręczniki papierowe, 3 sztuki majtek siateczkowych poporodowych, 2 opakowania tych wielkich podpasek Bella zwanych fachowo Bella Mamma Podkłady Poporodowe Higieniczne (ale teraz kupię tylko 1 paczkę i 1 zwykłych podpasek maxi), no i kosmetyki w kosmetyczce, to co już komu jest niezbędne. Wiem że w niektórych szpitalach wymagają też podkłady na łóżko: PODKŁADY POPORODOWE HIGIENICZNE NA ŁÓŻKO I DO SZPITALA BY NIE ZABRUDZIĆ POŚCIELI PO PORODZIE 90 x 60. Ale ja nie kupowałam i dali mi szpitalne. To dla mnie a za raz napiszę co dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej samej torbie miałam rzeczy dla dziecka, czyli 3 zestawy kaftaniki plus śpioszki, czapeczki i niedrapki, oliwka i chusteczki wilgotne, 2 pieluszki tetrowe.

Pampersy oraz kocyk miałam w oddzielnej torbie i to mi mąż doniósł jak już urodziłam.

To ja miałam ze sobą, możliwe że o czymś zapomniałam, moje ubrania mąż zabrał do domu i przywiózł mi jak nas wypuszczali, rzeczy dla dziecka na wyjście miałam przygotowane i mąż zabrał jak po nas jechał. Urodziłam pod koniec października i oprócz fotelika przygotowałam, kombinezon tak cieplejszy i czapeczkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze saszetki tantum rosa do podmywania się po porodzie, w butelce 0,5 litrowej po wodzie rozpuszczałam i używałam bardzo pomagało, miałam też ten płyn do higieny intymnej ze sobą: Bielenda, Ginekologiczna higiena intymna `Alantoina`.

I jeszcze klapki pod prysznic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:36

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy to jestescie juz mocno ogarniete..Azande spisze sobie co podalas plus z apteki internetowej kupie tantum rosa bo juz wczesniej slyszalam dobre opinie..
    Kasienka nie stresuj sie jestes juz dobrze przygotowana :-) ja kupilam body dlugie i krotkie i jeden kocyk a jak remont sie skonczy kupie kosmetyki dla dziecka,wanienke,przewijak no i butelka do karmienia na wszelki wypadek ale nie wiem jaka bo wybor jest ogromny..lozeczko i wozek i jeszcze pieluchy itp..najpierw musimy zrobic pokoj dla dziecka wiec mamy duzo do zrobienia i wszystko zaczne po remoncie..

wczoraj mialam miec test na glukoze i wiecie co zjadlam sniadanie i poszlam na badanie :-p
    oczywiscie odeslali mnie bo trzeba byc na czczo wiec za 2tyg znowu pojde
    dzis zostalam w domu za duzo stresow ostatnio i spac w nocy nie moge i stwierdzilam ze nie bede sie przemeczac i odpoczne..urlop zaczynam na koniec wrzesnia wiec duzo nie pozostalo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:32

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha a teraz o porodach..ogladalam taki film ostatnio z porodow i tak byly trzy pary..pierwsza dziewczyna naturalny porod bardzo sie stresowala bolalo ja widac bylo i dlugo rodzila ale wszystko poszlo dobrze..druga pani rodzila w wodzie byla tak przygotowana i spokojna ze szok nawet nie krzyczala partner ja masowal a ona oddychala mocno i nawet nie krzyknela byla tak skupiona na sobie ze dziecko po prostu wyskoczylo z niej tak lekko ze to bylo piekne :-)
    trzecia pani miala cc i jej maz zostal w pokoju obok bo mial wczesniej zle wspomnienia i za bardzo sie stresowal a bylo to ich 4 dziecko..wiec mama z nia poszla..laska dostala zastrzyk w kregoslup i zaczeli cc mama trzymala ja za reke i niczego nie widzialy..w tv pokazali moment naciecia i jak dziecko wychodzi z brzuszka szybko i sprawnie..no i potem co....ona nagle mowi czuje bol czuje bol! Okazalo sie ze znieczulenie przestalo dzialac i oni szybko ja pod narkoze i zasnela i wtedy dokonczyli szycie..biedna jej mama starsza pani cala roztrzesiona wyszla z sali..ale wszyatko poszlo dobrze :-)

Potem wszystkie trzy pary po kilku tyg wypowiadaly sie ze mimo bolu i strachu nie balyby sie zrobic tego jeszcze raz bo w momencie kiedy widzisz swoje dziecko to od razu w pierwszych sekundach wiesz ze zrobisz wszystko dla tego oto malenstwa! :-)

Wiec dziewczynki ja tez sie boje ale musimy dac rade bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 11:27

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś myślała/widziała/słyszała jakieś opinie o wózku Quinny Buzz 3?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja raz obejrzałam poród na youtube i to był błąd. Nie powinnam tego robić :) w moim przypadku sprawdza się powiedzenie że niewiedza jest błogosławiona :)

jangwa_maua, kehlana_miyu, majeczka8 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej nie chce oglądać żadnych porodów :P będzie co będzie...w końcu to sama natura i przeżyć trzeba trochę bólu, aby cieszyć się z Maleńkiego cudu :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u lekarza. Wszystko dobrze ...wyniki mam dobre. Cukrzycy ciążowej nie mam całe szczęście :P tylko nie miałam USG, bo stwierdziła, że tydzień temu na połówkowym byłam to już nie będzie męczyć. Tylko serduszka posłuchała :)

kehlana_miyu, Tulisia, monilia84, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bardzo lubię oglądać porody ;) heheh lubie sie dręczyć ;p

majeczka8 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubie ogladac porody :) na szczescie juz wiem czego sie moge spodziewac, wiec az tak bardzo to na mnie nie dziala ;)

Azande ja niestety co nie pomoge :/ nic nie wiem o tym wózku.

Za tydzien mamy echo serduszka :) ciekawe jak ten moj Wojtus juz urosl :) dzis maly szaleje w brzuszku i bardzo sie ciesze bo ostatnio byl tak malo aktywny ze sprawdzalam go detektorem

A z przyjemnych rzeczy to ostatnio zakupilismy chyba najdrozsza rzecz z calej wyprawki - baze isofix :) :) :) jutro odbieramy ja ze sklepu :) pani nam zademonstrowala jak to dziala i powiem wam jestem pod wrazeniem :) nie da sie jej zle ustawic bo ma diody ktore sie swieca na czerwono kiedy cos jest nie tak. Poza tym mozna w nia wpiac drugi fotelik tylem do kierunku jazdy co dla mnie jest ogromna zaleta :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - u mnie dziś właśnie na odwrót, mała jakoś mało się rusza.. może koło 22 się rozbudzi, bo to jej pora :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jesteście kochane :)
    Ja mam listę ze szpitala, więc za dużo chyba nie wezmę :)

Ja bardzo lubię oglądać porody! Wręcz zawsze uwielbiałam :)

Jangwa to dobrze, że wszystko ok :) Antek w takie upały jak się mało ruszał to wystarczyło położyć mokrą szmatkę na brzuchu i zaraz było mu lepiej :)

Mama Mai a wytłumaczysz mi o co chodzi z tą bazą?? Spojrzałam w necie, ale konkretnych informacji nie znalazłam, bardziej dla ludzi, którzy już wiedzą o co chodzi :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ