X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie masz Jangwa, tez bym chetnie odziedziczyla jakies ciuszki po znajomych ale nie mam od kogo :/ a te malenkie ubranka troszke kosztuja... dobrze ze czesc juz mielismy po Majce bo byloby ciezko w tym roku skompletowac wyprawke ;)
    Zycze ci udanej imprezki :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam Wam już wcześniej napisać i zapomniałam, w Smyku są teraz promocje, ja kupiłam do wyprawki szpitalne takie paczkowane śliczne body, pajace itd po taniości :) Promocje są chyba do pn.

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku na promocjach kupilam sliczny spiworek i taki gruby pajac jakby kombinezon na wyjscie ze szpitala do domu :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja się właśnie ciągle zastanawiam czy powinnam coś kupić na wyjście... W sensie jakieś ubranko na dwór... Kurcze to ma być początek października, więc nie wiem :( Bo jak kupię a będzie ciepło to wiem, że nie użyję bo zaraz będzie za małe, a z drugiej strony jak nie kupię a jednak będzie zimno to co? Chyba że powiem mamie to coś szybko kupi, albo owinę w 15 koców :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Majki na koniec pazdziernika kupilam pajac takiej samej grubosci jak dla Wojtka. Wzielam na 62cm najwyzej bedzie troszke za duzy, ale jak zima bedzie lagodna to na dluzej sie przyda ;)

Na twoim miejscu tez bym nie wiedziala co zrobic :/ w sumie przejsc kawaleczek ze szpitala do samochodu to wytrzyma Antek w czyms mniej cieplym okryty grubszym kocykiem.

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia gratuluję udanej wizyty :) bardzo się ciesze ze serduszko pięknie bije :)

Kasienka ja się zaopatrzylam w kombinezonik w ciuchlandzie za 1 zł. Zresztą ja wiele rzeczy tam kupiłam, część z metkami ale takie rzeczy jak np właśnie kombinezon, gdzie nie wiadomo czy się przyda czy nie, naprawdę warto kupić w takich sklepach. Chyba ze Wy w ogóle nie bierzecie tego pod uwagę. Ja mam taki prawie termin jak Ty ale tak jak piszesz może być ciepło ale możemy urodzić po terminie a czasami w drugiej połowie października jest juz chłodno i myślę że jednak warto coś mieć dla malca.

Niżej zdjęcie mojego ciuchlandowego kombinezoniku :)

rwteie6y0h2v_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 12:18

Tulisia, majeczka8 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    A ja myślę, że nie ma sensu specjalnie na wyjście kupywać czegokolwiek typu włąśnie pajacyk, albo kupić już zimowy - żeby dziecko w miało go zimą również, albo w kocyki poowijać, napewno macie te nosidełka, i jeszcze ubranka, śpioszki, sweterki i kocyki - przecież to pare metrów bedzie do samochodu tylko :)

Maxtusiax
    teraz z ksiażkami sajgon - w klasie starszej było tylko 1 dziecko i już odsprzedało, inne okoliczne szkoły mają inne książki, jedynie antykwariaty, ale to ok 30km od domu, w zeszłym roku tam kupywałam - trzeba z 5 razy jechać, żeby same podręczniki kupić, a jeszcze ćwiczeniówki - po 2 na przedmiot - religia książka i ćwiczenia -nowa bo taką pani sobie życzy, angielski nowy ponad 80zł, szkoda gadać, co rok zmieniają ksiązki bp do nowej podstawy itd. Dzieci kosztują.
    Ja teraz uczyłąm w przedszkolu i dyrektorka kazała mi wprowadzić podręczniki, wiec wybrałąm najtańsze z mac za 60zł, żeby rodzic nie musiał dużo płącić, a i tak dzieci 3 letnie nie chciały tego robić. ja miałam fajne rzeczy, ale nie bo dyr kazała książki, nawet wbrew woli rodziców.

Ja już po dentyście, byłąm ze sobą i z córką, ale się strasznie bałąm - jak nigdy.
    Ale już spokój na 3 tyg - do następnej wizyty.

Potem na szybko obiad zrobiłąm, paznokcie pomalowałąm i odpoczywam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 14:34

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki
    osh9ar.jpg

Jest welurowy, bardzo cieplutki, mam nadzieje ze zima bedzie lagodna ;)

majeczka8, kierzynka, lucy1983 lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne kombinezonki :-) ja tez patrzylam za takimi i chyba kupie jeden 0-3 i drugi 3-6 bo bedzie zima to sie chyba przyda? Wozek mam upatrzony ale nie moge jeszcze kupic bo nie mam go gdzie wstawic wszedzie graty w calym domu pudelka o szokkk dziewczyny wczoraj pochodzilam troche zeby ogarnac to i potem brzuch mnie bolal..lozeczko wybralismy i niestety juz wysprzedane bo rowniez chcemy poczekac zeby w domu sie poluznilo ;-P

Jak Megi i Jagodla dziewczyny macie jakies wiesci?
    A propo wczesniakow ponoc ze lepiej urodzic w 7mies niz w 8? A wogole to najlepiej w terminie ;-)
    ja zaczelam 7mies i moj dom nie jest jeszcze gotowy wrrr...

u mnie tez upaly..moja rodzinka wlasnie jest na pielgrzymce i ponoc upaly straszne :-)

Tulisia ladny suwaczek a powiedz jak powrot do pracy czy oni juz cos wiedza?
    No i rozsylaj swieze wiruski nasza lista czeka na dodanie nowych mamusiek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 15:51

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy, ale ja dzis umieram :( juz 2 razy bralam prysznic, od rana mam wlaczony wiatrak, pije dzis tyle wody co nigdy i nie mam sily palcem ruszyc. Najchetniej nie wstawalabym z lozka... a Wojtus od rana szaleje w brzuszku :) temu to dobrze ;)

Ach i dzis zauwazylam ze pojawila sie juz u mnie siara... nie spodziewalam sie tak wczesnie takich objawow ;)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, z tej racji iż o ciąży dowiedziałam się w pierwszym dniu powrotu do pracy :) to kierowniczce powiedziałam o ciąży dopiero po pierwszej wizycie, czyli 2 tygodnie temu. Przyjęła to bardzo pozytywnie. Uprzedziłam, że jeżeli po drugiej wizycie będzie ok to idę z powrotem na l4. Przytaknęła mi, powiedziała że rozumie i że sama by tak zrobiła. Ta kobieta jest bardzo spoko, jest parę lat starsza ode mnie i niestety też ma problemy z zajściem w ciążę, aczkolwiek szczegółów nie znam. Po wczorajszej wizycie u dr zaniosłam l4, życzyłyśmy sobie wzajemnie powodzenia i na tym koniec.

majeczka8, KkasienkaA lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu byłam na 8 tyg urlopu macierzyńskiego, o ciąży dowiedziałam się dzień przed powrotem do pracy a kierownik dowiedział się dopiero po miesiącu chyba nawet więcej ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne maci te kombinezony! Napatrzyłam się i też muszę coś zakupić :)

Tulisia to dobrze, że masz taką fajną kierowniczkę i że rozumie Twoją sytuację. Szkoda tylko, że sama ma takie doświadczenia :(

Ja kładę sobie na brzuch czystą zmoczoną ścierkę kuchenną. Tak to Antek mało szaleje, ale jak właśnie schłodzę brzuch to od razu mu się zachciewa fikołków :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co Wy na to żebyśmy te dane, które wstawiała Rachele do tabelki wpisywały sobie do opisu na dole? Np daty @, czy owulacji, czy imiona Maluchów,daty porodu, tak naprawdę co chcemy. Wtedy też każda będzie mogła sobie uzupełniać na bieżąco. Myślę, że to nam ułatwi i będzie przyjemniej :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to fajny pomysl :) mysle ze kazdej bedzie to odpowiadac, bedzie wszystko wyraznie widac :)

Cichutko tu dzis bardzo.... nie wiem jak u was, ale u mnie przez caly dzien bylo pochmurno, temperatura idealna i nawet deszczyk rano popadal :) :) tak mi dzis bylo dobrze, bo wczorajszy dzien ledwie przezylam :/

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki! Właśnie wróciliśmy z wesela w Niemczech, nadrabiam Was teraz :) Zabawa była super, samo wesele w gospodarstwie ekologicznym, na zewnątrz, a upał taki, że tańce w zasadzie zaczęliśmy na dobre dopiero w nocy :) No i słuchajcie, siedzimy sobie po południu z mężem na ławce, popijamy zimne piwo i nagle dokładnie na wprost nas na dachu przysiadł sobie bocian! I siedział tam dobre 3h. Mam nadzieję, że to o nas mu chodziło :)

Wśród gości była para z taką malutką dziewczynką w body w czarno-żółte paski, taka mała pszczółka. Rozczuliłam się kompletnie.

kierzynka, Tulisia, KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu

super z tym bocianem - napewno o Was mu chodziło ;)

A taką pszczółkę to tez bym chciała, a dziś zawitała @ wiec nic z tego nie będzie znów :/

Wczoraj brat mnie wyciągnął na basen z córką na 3,5h, było super - woda idealna, u nas jest bardzo duży basen odkryty ok 30m-50m, ze skocznią, extra.

Za 7 dni nasza rocznica - 13sta i nie jest to dla nas dobry czas - nawet pokłóciliśmy się wczoraj :/
    W sumie chodzi o to, że on woli grac w wota niz z nami gdziekolwiek iść :(
    Nigdzie nie chce nawet na mszę w niedziele go muszę wyciągać na siłę- mam tego dość, siedzi gra i rozmawia z tymi kolesiami z gry i świat dla niego nie istnieje, może nas nawet nie być.
    Muszę albo sama z córką wszędzie chodzić, albo siedzieć w domu i umierać z nudów.

Po tym nieudanym cyklu, definitywnie dobrowolnie rezygnuje ze starań!
    Już tym razem na pewno!
    Od dłuższego czasu się nad tym zastanawiam i tak muszę zrobić.
    Z obecnym mężem naprawdę nie powinnam mieć wiecej dzieci - to smutne, ale prawdziwe....
    Mam córkę - dzięki Bogu, i to jej poświęce reszte życia, bede Boga prosić aby ona chcoiaż miałą ze 2 dzieci i poświece się dla nich - odrobię sobie to, że ja nie mogłąm mieć wiecej dzieci.
    Mam duże dziecko -nastolatkę, z takimi funduszami jakimi dysponuje jestem w stanie utrzymać tylko 1 dziecko, a w razie ewentualnego rozwodu zostane z 1 córką i jakoś dam radę, nie chcę żeby to ona cierpiała przez rodzeństwo.
    Oczywiście nie planuje rozwodu ani nic, ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy.

Żal mi bardzo, ale taka jest moja decyzja, bede dla odmiany omijać dni płodne, żeby w ciązę nie zajść.
    Chyba, że los spłata mi figla ;)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Kehlana - to na pewno będzie wasz cykl, po takim znaku :)
    Truskaweczko - co za smutne przemyślenia w poniedziałek rano :(
    u nas też lepsza pogoda bo pochmurno i 25 stopni więc można żyć :)
    ja się zbieram na zakupy, a moje usg połówkowe już za tydzień :)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko mam nadzieje, ze mimo swojej decyzji nas nie opuszczasz?? Szkoda, ze doszlas do takich wnioskow, bo to jednak przykre co mowisz... Ja wierze, ze wszystko w zyciu ci sie ulozy jeszcze :) ze znajdziesz sobie super prace, ze twoj maz sie ogarnie troche. Najwazniejsze jest to, ze masz corke i tak jak mowisz warto jej poswiecic wiecej uwagi, zwlaszcza teraz, kiedy dorasta :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, musi ci być naprawdę ciężko z tym co postanowiłaś, bo jednak porzucasz swoje marzenia, ale rozumiem cię, bo do tanga trzeba dwojga. To super, że też widzisz w tej sytuacji jakieś plusy - masz córkę, która jest w takim wieku że potrzebuje 1000% uwagi. I fajnie że masz chęci, żeby zostać najlepszą babcią na świecie :) Ja tobie życzę aby mimo wszystko świat ci się poukładał i żeby co po niektórym z twojego otoczenia zmieniły się priorytety :) I nie waż się nas opuszczać! :)

Kasienka, takie dane o imionach i datach porodów itp. obiecałam wstawić na fb i oczywiście to zrobię, chyba nawet dzisiaj. :) Ale również możecie wstawić sobie takie informacje w opisach. Będzie przejrzyście. :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ