X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baza isofix wyglada tak:
    http://foteliki-maxi-cosi.pl/baza-maxi-cosi-familyfix.php

Podstawa jest to, czy samochod jest dostosowany do jej zalozenia. Powinny byc naszywki z napisem isofix. Sa one juz standardem w nowszych samochodach. U nas sa :) Jest ona o wiele bezpieczniejsza niz pasy. Ogladalam kilka filmikow i w pasach fotelik chwial sie na boki a w bazie jest bardzo stabilny, nie chwieje sie i wszysko montuje sie na "klik" tak jak w wozku. Wazne dla mnie jest to, ze stabilizuje ja ta nozka oparta o podloge samochodu i ze drugi fotelik, ktory starczy nam do 3-4 roku zycia montuje sie na bazie tylem do kierunku jazdy. No i jest ta wygoda, ze nie trzeba sie za kazdym razem meczyc z pasami, a i tak nie mamy pewnosci czy dobrze sie zapiely...
    W sumie jak sie duzo nie podróżuje samochedem to szkoda wydawac pieniadze, my zaplacilismy na promocji 660zl. Ale moj maz lubi jezdzic plywac nad morze i na taki wyjazd fajnie bedzie na wiosne zabrac Wojtka zeby pooddychal jodem :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne to :)
    Dzięki Mamo Mai, zwrócę uwagę jak będziemy kupować :)
    Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że trzeba mieć albo bazę, albo fotelik z tym systemem, czyli takimi wystającymi prętami, które łapią te uchwyty w samochodzie? Obejrzałam filmik na yt i podoba mi się.
    Poleciałam i sprawdziłam- mój samochód ma :) Ciekawe czy męża też ma :/

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wystajace prety sa w bazie. Fotelik musi pasowac do bazy, u nas jest tylko dla fotelikow maxi cosi. Najlepiej bedzie dopytac sie w sklepie kogos kto sprzedaje foteliki. Nam pani w sklepie pokazala taka baze, ktora pasuje do maxi cosi cabriofix, bo taki fotelik wybralismy dla Majki :) i ten kolejny dla starszaka tez juz musi byc z maxi cosi.
    Z tego co zrozumialam to baze dopasowuje sie do wybranego modelu fotelika bo dla kazdej firmy sa inne bazy, ale moge sie mylic ;)

Troche to zawile co napisalam :D

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a w którym miejscu w samochodzie to można sprawdzić?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa, gratuluję udanej wizyty i dobrych wyników :) bardzo lubię takie wieści :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa rozumiem... Bo ja myślałam, że na tym filmiku facet montował sam fotelik, a on już był z bazą :) No to zobaczymy, czy uda nam się taki kupić, bo ja właśnie chciałam uniknąć tych maxi-cosi, a mieć do wózka 3w1. Ale okaże się przy zakupach :) Kahlana u mnie na siedzeniu z tyłu jest małe kółeczko szare plastikowe i tam jest napisane (W Citroenie). Ale widziałam też naszywki przy siedzeniu na filmiku. Jest albo napis, albo taki rysunek ludka leżącego w fotelu :) U mnie jest i napis i rysunek.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam auta wiec nie wiem czy fotelik będę kupować ;) gubię się w tym juz ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu masz może jeszcze tą książe "o dziecku które odwróciło się na pięcie"? Na tym co kiedyś wysyłałą Narika nic nie ma :(

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    ja mam fotelik po córci więc nie kupuję, mamy nosidełko jakiejś francuskiej firmy Nana czy Nania już nie pamiętam, muszę go ze strychu przynieść za jakiś czas tylko i uprać pokrowiec, a potem mamy taki 9-18 kg maxi cosi montowany już na stałe w samochodzie bez wyciągania, moja córcia szybko osiągnęła wagę 9 kg więc mało co używaliśmy nosidełka, tym bardziej że urodziła się pod koniec roku, więc jeździliśmy tylko na szczepienia praktycznie.

u nas na razie fajnie chłodno :) 25 stopni i wiaterek ale już na słońcu parzy :(

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko do szpitala z tego co słyszałam to musisz mieć, bo inaczej nie wydają dziecka. Ale jak to jest to nie wiem jeszcze :) Ale to możesz pożyczyć, bo po co kupować, jeżeli faktycznie nie będzie Ci potrzebny.
    My tam będziemy dużo jeździć, z resztą my zawsze dużo jeździmy :) A ja tak uwielbiam, że zawsze mówię, że gdybym nie była pedagogiem to byłabym taksówkarzem :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Mysiu masz może jeszcze tą książe "o dziecku które odwróciło się na pięcie"? Na tym co kiedyś wysyłałą Narika nic nie ma :(

O ja też chciałabym tą książkę w pdf :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynko, może mało jeździcie autem no ale czasem zdarzy się że będziecie musieli gdzieś z Leosiem pojechać: na szczepienie, do lekarza, do rodziny, gdziekolwiek i wtedy musicie w czymś malucha przewieźć, bo przecież na rękach w aucie trzymać go nie będziesz :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, ze do szpitala trzeba miec fotelik bo inaczej nie wypuszcza dziecka. Z tego co mi sie kojarzy to polozna ubiera i zapina w ten fotelik maluszka ale moge sie mylic ;)
    My tez sporo jezdzimy bo do wiekszego miasta mamy ok 30km wiec fotelik obowiazkowo musimy miec.

Odebralidmy juz baze :) jest swietna, maz juz sie nauczyl ja wpinac i przymierzylismy z foltelikiem :) nawet mojej mamie sie spodobalo :D

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai pokaż fotkę :D
    My za wózek itd bierzemy się we wrześniu, tj we wrześniu rodzice moi będą kupować, więc musimy wcześniej wybrać, a tu jest problem bo mi się nic nie podoba. Ale pojeździmy, popatrzymy i może coś wpadnie :) Tylko moja mama tak myśli, że jak coś nie jest kupione w markowym sklepie to się nie nadaje, a mi te wszystkie wózki np. w smyku się nie podobają! A z resztą są tam takie firmy jak w sklepie, do którego ja bym chciała jechać. Takie to życie z tą moją Mamcią :D (Właśnie dziś dochodzi z pielgrzymką na Jasną Górę i jestem z niej cholernie dumna :) )

majeczka8 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka, jeżeli twoja mama dała radę iść w pielgrzymce w ten upał to brawa dla niej :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wpadlam na pomysl, zeby uwiecznic baze na zdjeciu :) maz juz ja spakowal spowrotem w kartonik i czeka na Wojtka ;) no chyba ze moj ukochany bedzie chcial jeszcze komus pokazac nasz zakup to wam wrzuce fotke :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też ją podziwiam! Co prawda nie szła od początku, bo od poniedziałku, wcześniej nie mogła, ale i tak jestem z niej dumna. Podobno pierwszego dnia z pielgrzymki zrezygnowało 100 osób. Ja sobie nie wyobrażam w taki żar, podziwiam tych ludzi i kłaniam się za ten wyczyn! Byłam w poniedziałek odwieźć Mamę do pielgrzymów to ledwo wytrzymałam w samochodzie, a ludzie byli padnięci, ale jednak radośni. Jak to mówi moja Mama- ich Pan Bóg niesie :) Ja tak po cichu myślę, że Mamcia to za Antka poszła... <3

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam o takim wymogu że trzeba mieć fotelik żeby dziecko odebrać ze szpitala, jak córcię rodziłam 4 lata temu to nie było tego wymogu, no ale teraz może się coś pozmieniało.

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka moja mama tez na pielgrzymke poszla i dzis chyba juz sa na Jasnej Gorze! Ja tez bardzo podziwiam ludzi za to ze tyle potrafia przejsc ale mysle rowniez ze to wiara w Boga i atmosfera calej pielgrzymki sprzyja wedrowce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 19:17

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja już po super wakacjach z synkiem, ale niestety pisze do Was ze szpitala. Szyjka się skrocila do 1cm i rozwarla na 0,5cm i mamy zagrożenie porodem przedwczesnym. Dostajemy z Wojtkiem zastrzyki ze sterydem i jesteśmy pod obserwacją. Wyniki laboratoryjne są ok, usg Wojtka też, jest nawet starszy o 2 tygodnie. Trzymajcie za nas kciuki.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ