X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do brzucha, to chcę się was o coś zapytać: wam też tak rosną włosy na brzuchu? Bo mój mąż, gdy gada do Wojtka to śmieje się że futrem obrosłam :) dobrze że jestem blondynką, więc ten puszek jest jasny i nie rzuca się w oczy ale jest go naprawdę sporo. :) Też tak macie?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urosły :P nie jakoś mega, ale są bardziej widoczne i jest ich więcej niż przed ciążą :P ale po porodzie pewno znikną :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego tez nie zmuszam, ale widze roznice jak zachowywal sie na poczatku tej ciazy a teraz. Im Wojtek wiekszy i im blizej porodu tym bardziej odczuwamy obydwoje presje i strach, a u niego objawia sie to odsunieciem od malego :/

Tulisiu u mnie tez pojawil sie ten meszek :) po ciazy znika na szczescie :) mialam to w poprzedniej ciazy i teraz :) mi tez urosl taki meszek na twarzy kolo uszu, widac go pod slonce i czuc pod palcami, ale on tez znika po ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    u nas tak samo, jest troszkę meszku na brzuszku ale nie martwcie się zniknie po porodzie :)
    mój też nie gada do brzucha, w pierwszej ciąży też nie nawiązywał jakiegoś szczególnego kontaktu z córcią jak była w brzuchu :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety każdy Pan jest inny i inaczej podchodzi do tematu ciąży... ale nie ukrywam, że marzył mi się facet, który będzie wciągnięty w ciąże, będzie rozmawiał do brzuszka itd., a z moim to tak różnie. Czasem dotknie, napisze mi w SMSie że nas kocha, albo że mamy spać dobrze, a czasem mam wrażenie, że mało go to interesuje jak się czuje itd.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) u mnie mąż na początku ciazy nie za bardzo mógł się wczuć i mówić do brzucha ale odkad czuje ruchy i widać je na brzuchu to mówi, głaszcze, patrzy :) także nie mogę narzekać. Widać ze on tez juz nie może doczekać się córci. Pozdrawiamy oczywiście w dwupaku :*

jangwa_maua lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wrocilismy do domu I nawet czuje sie dobrze, dziekuje wszystkim za wsparcie :-)
    jakos stresuje sie mniej..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.

Powiem wam ze moj maz wczesniej tez mowil do brzuszka I glaskal I patrzyl a teraz im blizej tym mniej.. mysle ze troche stres jest wiekszy bo im blizej tym bardziej czlowiek mysli jak to bedzie I wogole..
    A porod to tez duze przezycie dla faceta ;-)
    ja staram sie nie przekonywac go ze musi duzo gadac do brzucha bo mysle ze jak sie dziecko urodzi to kazdy facet rozplywa sie I ten caly stres dopiero wtedy schodzi z niego..
    choc wiem ze sa tacy tez ze od poczatku sa zwiazani emocjonalnie z brzuszkiem :-)

Na listopadowkach jedna dziewczyna urodzila corke wczoraj :-)
    ide kupic rzeczy do szpitalnej torby tak w razie potrzeby zeby meza dodatkowo nie stresowac ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko mocno trzymam kciuki za jutrzejszy dzień! I czekam na pomyślne wiadomości!

majeczka8 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro chyba mamy sporo wizyt? Również mocno, mocno trzymam kciuki i czekam na wiadomości!!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczynki :)
    trzymajcie kciuki za moja jutrzejsza wizyte :)

lucy1983, majeczka8, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty :)

pelna_nadziei -jutro usłyszysz serduszko :)

lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Ja Was ciągle podczytuję bo czekam na wieści o Antku i Kornelce, ale jakoś ciągle nie mogę zabrać się żeby coś naskrobać... Mam dużo stresu w pracy i muszę jeszcze w tym tygodniu skończyć wniosek o przedłużenie... Już miałam to rzucać w kąt bo stres i brak sił mnie dopadły ale szef mnie przekonał że warto spróbować i mieć plan b. Tylko od tego siedzenia i pisania plecy mi wysiadają... Ale pozbierałam się i robię na ile mogę... Do czwartku muszę oddać więc trzymajcie kciuki :)

Majeczka - trzymam kciuki żeby z synusiem było dobrze :) jakby było coś nie tak to zawsze mogą już wywołać poród i będziesz mieć synusia przy sobie... Nie załamuj się i myśl pozytywnie :)

Tulisia - mi też rosną włoski na brzuszku ale na szczęście jasne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka na mojej grupie styczniówek dziewczyna urodziła w niedzielę bliźniaki w 25 tc i mimo wszystko maluchy mają się dobrze :) wszystkie trzymamy za nie kciuki żeby walczyły i walczą dzielnie :) Wszystko może się zdarzyć ale trzeba wierzyć że nawet z najtrudniejszej sytuacji można wyjść obronną ręką :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Majeczko cieszę się że u Was wszystko ok:)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamy na kolejnego maluszka na świecie :)

Ja się wczoraj nie odzywałam bo odebrałam wyniki z tarczycy i wyszły tragicznie. Moje TSH 0,005 FT3 6,4, FT4 2,2. Po prostu masakra. Boję się teraz o moje dzieciątko. W kwietniu sprawdzałam TSH to wynosiło 1,8 a teraz taki spadek. Mam do siebie zazłe że nie sprawdziłam TSH w czerwcu, sierpniu.
    W czwartek wizyta i powiem Wam że bardzo się boję, boję się że coś może się stać mojemu maluszkowi, oczywiście nie bijace serce a szkoda gadać. Humor zapowiada mi się zajeb... od rana. A jeszcze wczoraj zadzwonili od gina żeby przesunąć mi wizytę z 15:40 na 18:20 czyli wykorkuje na 100% do tej godziny.
    Czy ja zawsze muszę mieć pod górkę ???
    Po pierwszym porodzie przez 1,5 roku leczyłam się właśnie na nadczynność tarczycy, później lekarz w ciaży z Wiki stwierdził że mam Hashimoto, ale bez leczenia bo wyniki książkowe były a teraz dupa znowu :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj, w tym również za siebie! :) Musi być dobrze! :)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia - problemy z tarczycą to nic aż takiego groźnego i niespotykanego, musisz iść do endokrynologa żeby dał Ci tabletki, będziesz się badać regularnie i będzie oki. :)

monilia84, Tulisia lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 Twój gin prowadzi Cię też endokrynologicznie? Bo ja musiałam chodzić osobno... Kochana z tego co ja słyszałam, bo gorsza jest niedoczynność, niż nadczynność, więc z Maluchem na pewno wszystko jest dobrze! A może udało by Ci się zdobyć wizytę do endo jakiegoś szybciej???

Dziewczynki trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści!!

Ja nadal z Antosiem. Nie będę Wam na razie narzekać, bo aż mi głupio, no i nie chcę Was straszyć, ale później napiszę co było zwiastunem porodu, może się przyda :D Bo niby mam ich wiele, ale co z tego... :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gin nie prowadzi mnie endokrynologicznie. Muszę sobie znaleźć jakiegoś lekarza. Miałam tu w Jastrzębiu do którego z WIki chodziłam ale wtedy nic mi nie dawał i mówił że jest ok, a teraz nie wiem czy iść do niego czy szukać innego :(

Mam nadzieje że moja niunia się trzyma dobrze i rośnie <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla Kasieńka dobrze napisała- gorsza jest niedoczynność, ponieważ Dzidziusiowi brakuje hormonów. Ty masz nadczynność więc myślę, że jest z Maluszkiem wszystko dobrze! Pamiętasz jaką Lili miała niedoczynność- ogromną i Maluszek zdrowy czeka u mamusi na przyjście na świat. Mój endo zawsze mi powtarza, że w ciąży trzeba szczególnie dbać o to aby tsh nie szybowało w górę. Kochana na pewno jest z Kropeczkiem wszystko dobrze!!

monilia84 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 - będzie dobrze :) nie martw się na zapas. Lekarz wyśle Cię do endo i wszystko tam pewno endo ustal;i co i jak.

Ja odstałam właśnie plan podyplomówki :/ ech...mam kumulacje zajęć w listopadzie... i to wszystko praktycznie pod koniec ... coś czuję, ze dużo razy mnie nie będzie :/ a kasa zapłacona :( nie wiem jak to teraz rozwiązać ...

monilia84 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ