Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi z 1 usg wyszło chyba na 7.10 i tak też z miesiączki. A z owulacji wyszedł 10.10 i na usg w 12 tyg ciąży tez 10.10. A ponoć na to usg najlepiej patrzeć.
Oj mnie też strasznie czasami zakluje w kroczu, wczoraj aż krzyknelam z bólu. No i ciągle mam ten straszny ból w pachwinach. Ledwo chodze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja już po wizycie. Wszystko jest ok, pierwszy raz miałam usg przez brzuch i tak naprawdę nic kompletnie sama nie mogłam zobaczyć - tzn. nic sama nie mogłam rozpoznać. Ale lekarz mówi że jest w porządku, więc mu wierzę Próbował dopatrzyć się płci, ale maluszek dziwnie się układał i znowu doktor nie był pewny Ale powiedział że raczej chłopak choć ręki za to nie da
kehlana_miyu, KkasienkaA, jangwa_maua, lucy1983, Mysia 15, Mama_Mai, monilia84 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyTulisia, super wiadomości bardzo się cieszę że u Twojego Maluszka wszystko dobrze Jednak mimo wszystko humor mi się strasznie popsuł i tak mi smutno, ale pewnie wiecie dlaczego...
Jangwa - a nie możesz poprosić o jakiś indywidualny tok studiów ze względu na zaawansowaną ciążę, możliwość porodu i potem opiekę nad noworodkiem? Mi teraz jest już ciężko wysiedzieć w pracy, a myślę, że będzie gorzej...
Mama Mai - oj mam nadzieję, że to nic poważnego, ale profilaktycznie żurawina i wit. C nie zaszkodzą... Mnie na szczęście infekcje omijają łukiem, mimo chodzenia na basen i niebrania niczego extra...
Azande - ja parasolki nie kupuję, bo mam daszek tak mocno naciągany w spacerówce, że myślę, że niepotrzebna, a torbę miałam razem z wózkiem. Co do chusteczek to kupiłam paczkę Babydream sensitive (takie różowe), no i takie duże waciki, poza tym kupię też parę takich bawełnianych myjek do pupy, bo woda i tak najlepsza
Ja kupiłam troszkę kosmetyków z babydreama, bo akurat były na promocji -25%, dokupię jeszcze krem na zimę i do pupy z Weledy, bo są naturalne i ten do pupy bez tlenku cynku. Mam zamiar i tak stosować wszystko minimalnie, bo jako chemika mnie składy niektórych kosmetyków dziecięcych przerażają parafina, parabeny, perfumy... sama chemia... masakra
Ja na razie smaruję się głównie olejkiem z Babydreama na zmianę z Weledą i olejem kokosowym i na razie rozstępów brak, całe szczęście
U mnie dziś dzieć nadaktywny, ale siedzę cały dzień i piszę ten wniosek i pewnie mu niewygodnie, mnie zresztą też nie No ale jeszcze dziś i jutro muszę przysiąść i mam nadzieję, że skończę. Dobrze chociaż że jestem w domku, to mogę sama sobie czas pracy ustalać
Tulisia lubi tę wiadomość
-
Tulisia super ze wizyta udana!
Kasienka i Pszczola no nie wiem moze zaczniemy obstawiac ktora pierwsza?
dosc ekscytujace to wszystko i piszczcie o samopoczuciu w koncu nic co ludzkie nie jest mi obce
Ja po wizycie duzo sie nie dowiedzialam..przeplywy ok i wody i reszta wiec nastepna wizyta za tydzien..pani powiedziala ze jesli tak bedzie dalej to ewentualnie moga wywolac porod..dziewczyny na czym to polega tak dokladnie?...
jeszcze dodam ze sluz ze mnie leci i cos takiego jak woda..o co chodzi z czopemjak odchodzi na raty po czym poznac? Ja juz tez chyba sobie wkrecam wszystko
Acha dostalam nudnosci takich jak na poczatku ciazy i nie wyrabiam z niczym!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:32
Tulisia lubi tę wiadomość
-
lucy1983 - myślę, że jakoś się dogadam z wykładowcami... raczej problemów robić nie będą tym bardziej, że to podyplomowe studia. Po prostu zjazdów nałożyli na ten listopad, że obawiam się, iż z przyczyn niezależnych ode mnie mogę się nie pojawić Ostatni zjazd mam 6.12 więc szybko ten semestr mi się kończy ... i w sumie całe studia.
-
kehlana_miyu wrote:Tulisia, super, że wszystko w porządku! Zazwyczaj pomyłki zdarzają się w drugą stronę i dziewczynka okazuje się chłopcem, ale zobaczymy A Ty masz preferencje co do płci?
kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Majeczko wywołują poprzez podanie oksytocyny To kroplówka
A powiedziałaś na wizycie o tych upławach wodnych? Czop jak odchodzi na raty to wydzielina robi się gęsta, u mnie jest np żółta. Ale ja sobie ręki nie dam uciąć, że to to. Mi od pewnego czasu też wróciły. Kochana nie wkręcaj sobie lepiej Dobrze, że wszystko wygląda ok i dali jeszcze tydzień Maluchowi. Oby za tydzień było dobrze i niech Młody posiedzi jeszcze w brzuchu- min. 3 tygodnie będzie idealnie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:47