X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Monila - nie wolno Ci tak myśleć, mam nadzieję że czas Ci szybko zleci do 18 i będziesz już szczęśliwa po wizycie:)

Lucy - gratulacje, jeszcze tydzień i Beni może wyskakiwać :)

Mysiu - ja miałam takie zawroty głowy jak miałam niskie ciśnienie.

Ja miałam dzisiaj wizytę i jestem zadowolona, Pani ginekolog po badaniu powiedziała że szyjka jest już miękka i zgładzona, jest rozwarcie na 1,5 cm (ale to podobno norma u kobiet które już rodziły), jakieś ujście zewnętrzne jest otwarte a wewnętrzne zamknięte (to chyba o to chodzi że czop jeszcze nie odpadł ale jeszcze muszę poczytać o tym). Ogólnie myślała że Michałek jest już w kanale rodnym ale okazało się że jeszcze nie. Powiedziała że może się zacząć poród w każdej chwili no ale nie musi i może to jeszcze potrwać 2-3 tyg. Teraz mam wizytę za tydzień i będę miała robione KTG. W razie odejścia wód lub regularnych skurczy mam jechać do szpitala. :)

Mysia 15, Tulisia, lucy1983, monilia84, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty. Czyli niedługo zaczniemy czekać na Michałka- no chyba, że zdecyduje się przyjść wcześniej na świat ;)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula wymyśliła imię dla braciszka- Hubert!!! <3 :D I nie chce słyszeć o żadnym innym!

Tulisia, lucy1983, Mama_Mai, monilia84, KkasienkaA, jangwa_maua lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, Azande dziękuję za odpowiedź! Uspokoiłam się trochę!

A zawroty mam zawsze rano, ale przeczytałam teraz, że mogą się one pojawiać na tym etapie ciąży.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ja tez miałam zawroty głowy. Zdarzyły mi się może ze 3 razy, były połączone z mdłościami. Okropne to było, brrr... :/ ale całe szczęście szybko minęło. Co do linii na brzuchu ja na razie mam taka delikatną od dołu do pępka.

Azande fajnie że wizyta udana i że cos powolutku zaczyna się dziać. Fajnie by było jakby się Michaś sprężył i przyszedł na świat przed Świętami :)

Ja dziś miałam spotkanie z moją położną. Wszystko odbyło się bardzo miło i pozytywnie. Zwiedziłam porodówkę, zobaczyłam salę, sprzęty itp. Pani położna okazała się być przemiłą i ciepłą kobietą. Wszystko wytłumaczyła, gdzie co i jak, co zabrać, co potrzebne. Jestem po tym spotkaniu taka lekka i spokojna :)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu wspaniałe wiadomości! Najważniejsze, że pani położna Ci odpowiada- będziesz się przy niej czuła bezpieczna! :D

Tulisiu miałaś zawroty głowy na tym etapie na jakim ja jestem? Okropne uczucie.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieram się na angielski.

Myślę o Was Monilko!!! I wierzę, że jest dobrze!!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w poczekalni :) z usmiechem na twarzy oby tak bylo po wyjsciu :)

Tulisia, lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tulisiu wspaniałe wiadomości! Najważniejsze, że pani położna Ci odpowiada- będziesz się przy niej czuła bezpieczna! :D

Tulisiu miałaś zawroty głowy na tym etapie na jakim ja jestem? Okropne uczucie.
    Z tego co pamiętam to te zawroty miałam jakoś w 14 lub 15 tygodniu. Może pamiętacie - to było wtedy gdy się zamartwiałam że mam grypę jelitową i te zawroty niby od tej grypy. Ale chyba tak nie było. :) zwykły ciążowy objaw. I też tak miałam że najgorsze z rana a popołudniu i wieczorem kompletnie nic. Czułam się jak skowronek.

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu mi ostatnio mama się śmiała: "Mówiłam, że jak był w brzuchu to był nakarmiony, wyspany, przewinięty, a Tobie się tak śpieszyło do porodu". Już jej nie mówiłam o tym panicznym strachu, że coś się stanie w brzuchu, a ja nie będę mogła nic zrobić! Co do wstawiania to tak miałam, zwłaszcza w kościele. Trzeba wstawać bardzo powoli i kilka razy się zatrzymywać przy tym wstawaniu :) Co do linii to bardzo późno ją miałam :D Wstrętne koszmary!!! Ale Kochana dobrze wiesz tam w środku, że wszystko będzie dobrze :D Hubert- bardzo ładnie :D

Oj Lucy to już całkiem nie długo będziemy czekały na wieści od Ciebie :D A teraz czekamy na fotki :D

Azande no to super i tylko czekamy na Michasia :) Oby szybko poszło łącznie z podaniem leku :D No może się zacząć w każdej chwili, ale Kochana dasz oczywiście znać ciotkom?? :D

Tulisia to dobrze, że fajna babeczka :) To bardzo ważne, żeby się zgrać :D Ja z moją też nadawałam na podobnych falach, bo ona też podchodziła zadaniowo, czasem mnie pogłaskała i złapała za rękę, ale bez przesady :) Jakby była taka rozczulająca się to bym tam usiadła i płakała nad losem :D Każdy musi mieć kogoś dla siebie :D

monilia84 czekamy :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla! Zlituj się I pisz jak tam?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla????

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilla też czekam :P

U mnie skurcze lekkie zapewno jeszcze,ale nic na razie dalej. Zobaczymy jak noc..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, ale najważniejsze, że jesteś w szpitalu i pod kontrolą.

Majusiu wychodź już!!!! <3

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilko odezwij sie!!!

Mysiu ja tez mialam czesem zawroty wladnie przy wstawaniu z lozka rano. Trzeba poprostu powoli to robic, posiedziec sobie chwilke po przebudzeniu i dopiero sie podniesc. A linii na brzuchu nie mialam wogole w tej ciazy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści, Monila pewnie napisze z domu już na spokojnie.

Jangwa cały czas trzymam kciuki, oby się ruszyło :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już urodziły mam pytanie co stosujecie do kikuta po pępowinie, bo podobno już od ocetniseptu się odchodzi i samymi wacikami zalecają na sucho pielęgnować, jak Wy robicie?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny!! Już trochę schizowałam od tych nowych objawów. Zbliża się mój krytyczny tydzień ciąży i na dodatek znowu jest grudzień tak jak rok temu i trochę wariuję.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie ogarnelam synuś zdrowy :) sorki ze tak dlugo ale bylam Klaudii u babci o braciszku powiedziec bardzo sie ucieszyla i od razu po brzuszku glaskala mnie :)

anka418, Mysia 15, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo super!

monilia84 lubi tę wiadomość

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ