Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna - no z tym sokiem grejpfrutowym to lekarz tacie mówił żeby nie pił jak bierze jakieś leki, bo wręcz potęguje ich działanie, ale tata bierze multum leków sercowych
A tak, nie znamy dnia ani godziny, robię przygotowania do bitwy, mam nadzieję, że tym razem wygramy bitwę, a tym samym wojnę
Coś pisałaś u siebie o arytmii jako skutku ubocznym antyków, minęło Ci? Bo ja generalnie czuje się dobrze, plamienie już wczoraj takie mocne aby było, no i wraca mi ochota tym samym, także libido na razie nie zaginęłoAle mam wrażenie, że czuje się gorzej ospała. Z 2 tygodnie po poronieniu ostatnim miałam taki czas, że pare razy na dzień dawało się wyczuć niemiarowe bicie serca czasem, na ciśnieniomierzu tez czasem pokazywało mi arytmie. Potem się uspokoiło, sporadycznie co kilka dni się zdarzało tak, a odkąd zaczęłam brac tabletki jakby bardziej znów, hmm...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Oh jak dobrze że dziś sobota
dzień dobry dziewczyny
spać dziś nie mogłam... czuje że chyba mój organizm walczy z chorobą, strasznie się pocę i cały czas mnie "cmi" głowa... wrrr
Malinko dzięki za odpowiedźmam nadzieje również że Twój humor taki jaki jest, na dobre taki pozostanie
Jaqu tabletki anty brałam bardzo krótko w swoim życiu, ale strasznie mi nie służyły.. bardzo często na moje serducho działa letrox na tarczycę.. mam wiecznie przyśpieszony puls.. i od dawna arytmię, stąd śmię twierdzić że antyki robią to samo... sa to hormony...
sok z grejfruta wpływa na ciśnienie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 07:22
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa - w szkole średniej miałam podwyższone dolne ciśnienie, ale unormowało się samo, jednak od zawsze jak pamiętam miałam podwyższony puls, choć jakimś dziwnym trafem po ostatnim poronieniu nieco się obniżył, choć zdarzają się odchyły i wtedy gorzej się czuję, ciężko mi oddychać jak jest wyższy. A masz potwierdzoną arytmię przez lekarza, robili Ci badania w tym kierunku?
Mój tata znów jak był młody miał wyższy puls, jak normalny człowiek zdrowy powinien mieć, a pare lat już ma znowu masakrycznie niski, lekarz rodzinny nic sobie z tego nie robił, aż porządnie tata zasłabł i na IP po badaniach okazało się, że arytmia. Jak normalnie jego puls (już po zdiagnozowaniu arytmii) był mniej więcej 47-57, tak w czasie ataku nie dość, że nierównomiernie strasznie bije, to robi się blisko 140.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 07:36
-
Jacqueline wrote:Gaduaaa - w szkole średniej miałam podwyższone dolne ciśnienie, ale unormowało się samo, jednak od zawsze jak pamiętam miałam podwyższony puls, choć jakimś dziwnym trafem po ostatnim poronieniu nieco się obniżył, choć zdarzają się odchyły i wtedy gorzej się czuję, ciężko mi oddychać jak jest wyższy. A masz potwierdzoną arytmię przez lekarza, robili Ci badania w tym kierunku?
Mój tata znów jak był młody miał wyższy puls, jak normalny człowiek zdrowy powinien mieć, a pare lat już ma znowu masakrycznie niski, lekarz rodzinny nic sobie z tego nie robił, aż porządnie tata zasłabł i na IP po badaniach okazało się, że arytmia. Jak normalnie jego puls (już po zdiagnozowaniu arytmii) był mniej więcej 47-57, tak w czasie ataku nie dość, że nierównomiernie strasznie bije, to robi się blisko 140.FabianCyprian
Tymuś
-
Cześć lesie ;*
Dziś 34 dzień cyklu tym samym dzień @. Temperatura z rana 37.03, cycki bolą i nie bolą. Testu nie zrobiłam. Nie mam mocy jechać do miasta. Poczekam do poniedziałku i śmigam na betę.
Muszę posprzątać mieszkanie. A naprawdę brak mi siłFasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
ruda9215 wrote:Cześć lesie ;*
Dziś 34 dzień cyklu tym samym dzień @. Temperatura z rana 37.03, cycki bolą i nie bolą. Testu nie zrobiłam. Nie mam mocy jechać do miasta. Poczekam do poniedziałku i śmigam na betę.
Muszę posprzątać mieszkanie. A naprawdę brak mi sił
zero mocyFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa - też generalnie jestem niskociśnieniowcem, choć po ostatnim poronieniu nieco się unormowało. A Ty bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi w związku z arytmią?
Ruda - specjalnie dla Ciebie
10 PRZYKAZAŃ SZCZĘŚLIWEGO CZŁOWIEKA
1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje aby odpoczywać.
2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego.
3. Odpoczywaj w dzień, abyś mógł spać w nocy.
4. Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
5. Praca jest męcząca, więc należy jej unikać.
6. Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze - będziesz miał dwa dni wolnego.
7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.
8. Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadzi(ł) do śmierci.
9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj, aż ci przejdzie.
10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.ruda9215 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda, trzymasz nas w niepewnosci. Tempka dobrze wrozy.
Ja wlasnie jestem w drodze do miasta na powtorke bety. Musze tez zrobic morfologie do pracy, a moczu nie dalam rady pobrac, bo rano mnie pogonilo i zamiast podmyc sie i nalapac mocz pod prysznicem musialam leciec na nr 2.
-
Jacqueline wrote:Gaduaaa - też generalnie jestem niskociśnieniowcem, choć po ostatnim poronieniu nieco się unormowało. A Ty bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi w związku z arytmią?
Ruda - specjalnie dla Ciebie
10 PRZYKAZAŃ SZCZĘŚLIWEGO CZŁOWIEKA
1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje aby odpoczywać.
2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego.
3. Odpoczywaj w dzień, abyś mógł spać w nocy.
4. Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
5. Praca jest męcząca, więc należy jej unikać.
6. Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze - będziesz miał dwa dni wolnego.
7. Jeżeli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym.
8. Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadzi(ł) do śmierci.
9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj, aż ci przejdzie.
10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia.
zasady pierwszorzędne ! heh podobają mi sięFabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa - i tu jest właśnie problem przy tych lekach, jeśli ma się planowane zabiegu jakieś chirurgiczne/operacje to chyba 24hg przed takim zabiegiem nie należy przyjmować leków na rozrzedzenie, nie wiem jak przy porodzie naturalnym jeśli bierze się Clexane, bo wiadomo ile czasem trwa poród, ale jeśli CC planowana to też ostatnia dawka chyba 24hg przed operacją może być przyjęta.
Tata nie ma robionych jakichś szczegółowych badań odnośnie krzepliwości, lekarz każe mu tylko badać INR i jak u zdrowego człowieka zakres jest 0,8-1,2 to tata musi mieć utrzymywane między 2-3.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
A przykazania oj tak, miałam kiedyś taką koszulkę, w gimnazjum, na wf ją ubierałam, po zajęciach była strasznie porozciągana, każdy chciał czytać12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Gaduaaa - i tu jest właśnie problem przy tych lekach, jeśli ma się planowane zabiegu jakieś chirurgiczne/operacje to chyba 24hg przed takim zabiegiem nie należy przyjmować leków na rozrzedzenie, nie wiem jak przy porodzie naturalnym jeśli bierze się Clexane, bo wiadomo ile czasem trwa poród, ale jeśli CC planowana to też ostatnia dawka chyba 24hg przed operacją może być przyjęta.
Tata nie ma robionych jakichś szczegółowych badań odnośnie krzepliwości, lekarz każe mu tylko badać INR i jak u zdrowego człowieka zakres jest 0,8-1,2 to tata musi mieć utrzymywane między 2-3.
ale to na pewno zależy od pacjenta... jakie normy potrzebuje itp..
tata powienien mieć dobrego lekarza prowadzącego i na pewno tak jest...FabianCyprian
Tymuś
-
a ja się zastanawiam.. czy u mnie coś się nie dzieje przypadkiem..
bo nie wiem czy Wam pisałam.. ale cały ten cykl po poronieniu "uważaliśmy" (stosunek przerywany) i 2 dni po pozytywnym teście owu... mój szanowny małżonek się zapomniał...
cały cykl mierzę temp i się obserwuje... ciężko przewidzieć kiedy jajo pękło... jednak mam nadzieję że już było po owu...
stres trochę mam....FabianCyprian
Tymuś
-
No generalnie niby dobry lekarz, rodzinny go pochwalił jak i lekarze u nas w szpitalu. Zaczął do niego prywatnie chodzić, ale jak trzeba było więcej badań zrobić to kazał mu się u niego w szpitalu zgłosić, bo po co ma płacić
Dobra, koniec moich wywodów
Czekam na tynkarzy (M ma do mnie zadzwonić bo w pracy jest, a wpierw mają do niego dzwonić), mieli być coś około 8-9, ale na razie cisza.
Spać mi się chce.....12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Hej dziewczynki u mnie dzisiaj sadny dzienm
Plecy mnie coś pobolewaja więc pewnej gincporwierdzi ze nidlugo okres
No nic trudno będzie co będzie. Troche się dtresuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 08:50
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Elaria wrote:Ruda, trzymasz nas w niepewnosci. Tempka dobrze wrozy.
Ja wlasnie jestem w drodze do miasta na powtorke bety. Musze tez zrobic morfologie do pracy, a moczu nie dalam rady pobrac, bo rano mnie pogonilo i zamiast podmyc sie i nalapac mocz pod prysznicem musialam leciec na nr 2.
Ile jesteś dni po owulacji?
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Gaduaaa - no owulacja powinna być około 24 do 48h po pozytywnym teście owulacyjnym, a uwolniona komórka jest zdolna do zapłodnienia przez kilkanaście godzin, więc no ryzyko spore jednak jest.
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda9215 wrote:U mnie nie ma opcji zrobić bety w sobotę. A nawet jeśli.. Nie chcę jej tu robić bo ostatnim razem ja jeszcze nie znałam wyniku a miasteczko już wiedziało że jestem w ciąży bo Pani w rejestracji ma długi język.. Taki urok małego miasteczka.
Ile jesteś dni po owulacji?
Zachowanie tej plotkary to skandal! U mnie na wsi pobieraja tylko co 2 poniedzialek. Jezdze do miasta prawie 40 km.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 09:06
-
Ruda no to juz jest szczyt z tym paplaniem ,ozor wiekszy od krowy
to ja juz wole w wiekszym miescie ,wszystko anonimowe
ELAria czyje ze Twoja dzisiejsza beta pieknie urosnie
ja dzis sie poryczałam przy sprzataniu,chyba stres mnie dopadaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 10:23
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyBeta 1295, 45 godzin wczesniej byli 534.
Progesteron poprzednio 27, dzis 24. Troche martwi mnie ten spadek. Ale kiedys pisala ktoras z dziewczyn, ze on wydziela sie pulsacyjnie. Nie wiem co o tym myslec.ruda9215, M@linka, Jacqueline, sy__la, Niebieskaa, promyczek 39, sylvuś, Kadabra lubią tę wiadomość