X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Post pod tytułem Za drzwiami gabinetu
    W pracy w gabinecie ginekologicznym jest kilka zasad i kilka specyficznych rodzajów pacjentów - opowiem wam dziś część z nich.
    1.Jeżeli kobieta wchodzi do gabinetu z mężczyzną to NA BANK jest w ciąży. Nie trzeba sie wstydzić i od razu można spytać czy to ciąża- 100% to potwierdza.

Niekoniecznie... Może leczy niepłodność, omawia z lekarzem długie i zajebiście kosztowne leczenie a mąż/partner/płatnik/potencjalny ojciec ma prawo posłuchać i brać udział w podejmowaniu decyzji???

2.Kobiety które przychodzą z partnerem do przychodni ale wchodzą same do gabinetu przychodzą albo po antykoncepcję albo z infekcją

Niekoniecznie, albo są w ciąży a jak wychodzą to już nie są i zapłakane oświadczają czekającemu na korytarzu - 'jedziemy do szptala...'
    3.Jeżeli kobieta wchodzi z grubą teczką (segregatorem) to na 95% jest w trakcie starań o ciąże i była już u kilku ginekologów z tym samym tematem . 5% innych z segregatorem to kobiety z poważnymi schorzeniami - ogólnie kobiet z segregatorem się boimy

Tak, to prawda... I mnie jakoś to nie bawi, że lekarze boją się pacjentek chorych, które trzeba leczyć a oni nie wiedzą jak... Wiem, że się mnie lekarze boją, przykre to...
    4.Są też kobiety tzw. "Jatylki"- czyli pacjentki które niemalże w drzwiach już mówią - "ja tylko po receptę" - niektórzy lekarze uwielbiają Jatylki ja tam wole przebadać pacjentkę - ale Jatylki mają to do siebie, że zazwyczaj przychodzą w miesiączkę i dokładnie zbadać się ich nie da.

Hmm złote czasy kiedy byłam jatylką :)

5.Największy (w sumie uroczy) fenomen stanowią dla mnie "mężczyźni w ciąży. Przychodzą na każdą wizytę z partnerką, mają masę pytań, na moje pytania do pacjentki potrafią odpowiadać zanim ona zdarzy otworzyć usta - czy ciśnienie ma Pani dobre w domu? Tak ciśnienia maMY dobre. Czy przyjmuje pani kwas foliowy? Tak przykujeMY . "Jak to Pan przyjmuje?!"- wtedy on się śmieje i mówi - nie , no nie przyjmuje ale ja żonie codziennie podaje. Czy rodziła Pani siłami natury ? RodziłyśMY dwa lata temu - poród był męczący trwał 20 godzin . Meczący dla Pana - ciśnie mi się na usta. Ale największy hit to - kiedy miała pani ostatnią miesiączkę ? Ostatnią miesiączkę mieliśMY 15 Czerwca, trwała 3 dni, mówią z pełną powagą ja tych Panów uwielbiam - twarz mam kamienną ale dusza moja się śmieje.
    Mojemu mężowi chyba nie grozi ale chyba wolę to niż totalny olew charakterystyczny dla wielu panów

Wybaczcie dziewczyny brak poczucia humoru o poranku.... :( Odżyły nieśmieszne wspomnienia....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 11:39

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Beta 1295, 45 godzin wczesniej byli 534.

Progesteron poprzednio 27, dzis 24. Troche martwi mnie ten spadek. Ale kiedys pisala ktoras z dziewczyn, ze on wydziela sie pulsacyjnie. Nie wiem co o tym myslec.

Elaria piękna beta :) A z progesteronem to nie wiem, ja tylko betę miałam badaną

Elaria lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie wiem czy moja owulacja poczeka, bo chyba właśnie puszczam jajo od wczoraj, ale dzisiaj gowno nam wyszło bo nas młoda nakryla ;) chyba ten miesiąc nie będzie nasz ;) coś nie mamy szczęścia.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria bardzo ładnie :)
    27 i 24 to praktycznie to samo, wystarczy że trochę więcej wypilas wczoraj.

Elaria lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Beta 1295, 45 godzin wczesniej byli 534.

Progesteron poprzednio 27, dzis 24. Troche martwi mnie ten spadek. Ale kiedys pisala ktoras z dziewczyn, ze on wydziela sie pulsacyjnie. Nie wiem co o tym myslec.

Fantastyczna betka! WOW!!!

Elaria lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane :* :* , wizyta super przebiegła robił mi dwa USG dopochwowe i przez brzuch , maleństwo ma juz 3 cm, serduszko bije jak dzwon, słyszałam jak bije , widziałam jak rączkami macha i nóżkami , kochane maleństwo :*:* , wizyta za dwa tygodnie robimy badania penetralne, badania wzorowe .

A to zdjęcia :* :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c8a39e0da90.jpg

Elaria, Elmo13, Evita, Jacqueline, Asia87, Niebieskaa, M@linka, sylvuś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia, pieknie!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia super
    Elaria beta super a progesteron myślę źr tez ok ja w poprzedniej ciąży ok 8 tygodnia miałam 18 i lekarz mi zapisał wtedy lutke a tak nie wiec poczekaj do wizyty i zobaczysz co lekarz powie

Elaria, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mysle, ze na tym etapie trzeba po prostu czekac na rozwoj sytuacji i wizyte u lekarza. Mam ja 27.09. Zaczne 7 tydzien, przyjmujac modelowa dlugosc cyklu.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria - beta super przyrost, progesteron też ładny, takim spadkiem to bym się nie martwiła nic a nic ;) Teraz wytrwałości w oczekiwaniu na wizytę :)

Szczęśliwa_Mamusia - super widok :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria super :) Mamusiu gratki pięknego szkrabika.
    Kammarr czekamy na wiesci

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria no sliczny przyrost bety,tak własnie sobie pomyslalm ze bedzie ponad 1000:) a własnie czytalam ze ten progesteron to tez zalezy od godziny i czy rano czy w poludnie ,takze tym sie nie przejmuj:)
    Mamusia sliczny bobofrut :)

Elaria lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria,
    Doskonałe wyniki!
    Gratuluję! Jak dobrze... :-)
    Ja bym tej różnicy w progesteronie nie traktowała nawet jako spadku. On sobie tak potrafi skakać. U mnie było to samo. Mieści się w normach. A resztę podpowie Ci gin za tydzień z haczkiem.
    A jak przeziębienie?

Szczęśliwa Mamusiu,
    Fantastyczne wieści! Gratuluję!
    Widzę, że nasze bambini są podobne ;-) Tak według foto, hehe. No i mój na poprzedniej wizycie miał 3,31 cm, więc i wymiary zbliżone.
    Czekamy zatem teraz na prenatalne.

Ja, kurczę, pierwsze mam umówione już na czwartek, ale coś mam obawy, że jest na nie za wcześnie i dziecię nie będzie miało wymaganych 4,5 cm (o ile się nie mylę, to jest minimum). No nic. Zobaczę, co powie gin we wtorek na wizycie. Najwyżej będę przesuwać, albo odwołam, bo kolejne (prywatnie) mam i tak umówione tydzień później.

Kamma,
    Co u Ciebie? Jakie wieści po wizycie?

Evitka,
    Przykro mi, że smutek Cię dopada...
    Czy już jest trochę lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 23:38

KammaMarra, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilam i zglupialam..
    Mam za 2 tyg kontrole bo gin nie eyklucza ciazy. Nie widac ani owulacji ani okresu nic. Ale przynajmniej widzialam ze mam mega duzo pęcherzyków.
    Zaraz jak odjade do domu to wrzuce zdjecie tego co mi napisała.
    Mam w razie wu luteine i za tydz potworzyc test. Luteine dostlaam jakvy ciazy nie bylo jednak ani okresu. Endometriun mam 8mm wiec raczej male jak na początek ciazy ale babka nie byla do konca pewna...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Kamma toc teraz to wszystko jest mozliwe,a moze zrob betke

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk, chyba dopadło cie ciazowe roztargnienie. Nazwalas mnie Evita. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu dzis cisza. Pewnie chwytacie ostatnie wrzesniowe slonce. Ja leze w lozku i probuje zwalczyc chorobe. Nudze sie. Nawet czytac nie moge, bo oczy lzawia. Ogladam glupoty na YT.

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pół dnia przespałam. teraz się ogarnełam i za chwilę jedziemy, na ostatniego grilla w tym roku. takie zakończenie lata połączone z 30stką.

obym się tylko nie przeziębiła.

no i w sumie dalej poszłabym spać.
    trochę brzuch mnie pobolewa jak na @. trochę się martwię, trochę fixuję. mimo tego, że wiem iż nic odemnie już nie zależy.

to sikanie mnie przeraża.. co chwilę. ograniczam picie już.. bo nie wyrobie,

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Dolaczam do Was. Chociaz nie jestem na 100% pewna ze jestem gotowa zeby zaczac starania.
    6 wrzesnia mialam zabieg, niestety serduszko nie bilo, to byl 11 tydzien. Wczoraj dostalam miesiaczki i tylko jeden dzien ja mialam. Moge wiedziec po jakim czasie wy dostalyscie?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mi powiedzial zeby sie starac zaraz jak przestane plamic. Plamilam tylko dwa dni. Mowil ze przez pierwsze 3 miesiace mam najwieksze szanse na zajscie w ciaze. Po jakim czasie wy sie zaczelyscie starac? A te dziewczyny co zaszly to po jakim czasie?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1000 1001 1002 1003 1004 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ