Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda9215 wrote:Post pod tytułem Za drzwiami gabinetu
W pracy w gabinecie ginekologicznym jest kilka zasad i kilka specyficznych rodzajów pacjentów - opowiem wam dziś część z nich.
1.Jeżeli kobieta wchodzi do gabinetu z mężczyzną to NA BANK jest w ciąży. Nie trzeba sie wstydzić i od razu można spytać czy to ciąża- 100% to potwierdza.
Niekoniecznie... Może leczy niepłodność, omawia z lekarzem długie i zajebiście kosztowne leczenie a mąż/partner/płatnik/potencjalny ojciec ma prawo posłuchać i brać udział w podejmowaniu decyzji???
2.Kobiety które przychodzą z partnerem do przychodni ale wchodzą same do gabinetu przychodzą albo po antykoncepcję albo z infekcją
Niekoniecznie, albo są w ciąży a jak wychodzą to już nie są i zapłakane oświadczają czekającemu na korytarzu - 'jedziemy do szptala...'
3.Jeżeli kobieta wchodzi z grubą teczką (segregatorem) to na 95% jest w trakcie starań o ciąże i była już u kilku ginekologów z tym samym tematem . 5% innych z segregatorem to kobiety z poważnymi schorzeniami - ogólnie kobiet z segregatorem się boimy
Tak, to prawda... I mnie jakoś to nie bawi, że lekarze boją się pacjentek chorych, które trzeba leczyć a oni nie wiedzą jak... Wiem, że się mnie lekarze boją, przykre to...
4.Są też kobiety tzw. "Jatylki"- czyli pacjentki które niemalże w drzwiach już mówią - "ja tylko po receptę" - niektórzy lekarze uwielbiają Jatylki ja tam wole przebadać pacjentkę - ale Jatylki mają to do siebie, że zazwyczaj przychodzą w miesiączkę i dokładnie zbadać się ich nie da.
Hmm złote czasy kiedy byłam jatylką
5.Największy (w sumie uroczy) fenomen stanowią dla mnie "mężczyźni w ciąży. Przychodzą na każdą wizytę z partnerką, mają masę pytań, na moje pytania do pacjentki potrafią odpowiadać zanim ona zdarzy otworzyć usta - czy ciśnienie ma Pani dobre w domu? Tak ciśnienia maMY dobre. Czy przyjmuje pani kwas foliowy? Tak przykujeMY . "Jak to Pan przyjmuje?!"- wtedy on się śmieje i mówi - nie , no nie przyjmuje ale ja żonie codziennie podaje. Czy rodziła Pani siłami natury ? RodziłyśMY dwa lata temu - poród był męczący trwał 20 godzin . Meczący dla Pana - ciśnie mi się na usta. Ale największy hit to - kiedy miała pani ostatnią miesiączkę ? Ostatnią miesiączkę mieliśMY 15 Czerwca, trwała 3 dni, mówią z pełną powagą ja tych Panów uwielbiam - twarz mam kamienną ale dusza moja się śmieje.
Wybaczcie dziewczyny brak poczucia humoru o poranku....Odżyły nieśmieszne wspomnienia....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 11:39
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Elaria wrote:Beta 1295, 45 godzin wczesniej byli 534.
Progesteron poprzednio 27, dzis 24. Troche martwi mnie ten spadek. Ale kiedys pisala ktoras z dziewczyn, ze on wydziela sie pulsacyjnie. Nie wiem co o tym myslec.
Elaria piękna betaA z progesteronem to nie wiem, ja tylko betę miałam badaną
Elaria lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Dzień dobry, nie wiem czy moja owulacja poczeka, bo chyba właśnie puszczam jajo od wczoraj, ale dzisiaj gowno nam wyszło bo nas młoda nakryla
chyba ten miesiąc nie będzie nasz
coś nie mamy szczęścia.
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
Elaria wrote:Beta 1295, 45 godzin wczesniej byli 534.
Progesteron poprzednio 27, dzis 24. Troche martwi mnie ten spadek. Ale kiedys pisala ktoras z dziewczyn, ze on wydziela sie pulsacyjnie. Nie wiem co o tym myslec.
Fantastyczna betka! WOW!!!Elaria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem kochane :* :* , wizyta super przebiegła robił mi dwa USG dopochwowe i przez brzuch , maleństwo ma juz 3 cm, serduszko bije jak dzwon, słyszałam jak bije , widziałam jak rączkami macha i nóżkami , kochane maleństwo :*:* , wizyta za dwa tygodnie robimy badania penetralne, badania wzorowe .
A to zdjęcia :* :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c8a39e0da90.jpgElaria, Elmo13, Evita, Jacqueline, Asia87, Niebieskaa, M@linka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamusia super
Elaria beta super a progesteron myślę źr tez ok ja w poprzedniej ciąży ok 8 tygodnia miałam 18 i lekarz mi zapisał wtedy lutke a tak nie wiec poczekaj do wizyty i zobaczysz co lekarz powieElaria, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
nick nieaktualny
-
Elaria - beta super przyrost, progesteron też ładny, takim spadkiem to bym się nie martwiła nic a nic
Teraz wytrwałości w oczekiwaniu na wizytę
Szczęśliwa_Mamusia - super widokElaria, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria no sliczny przyrost bety,tak własnie sobie pomyslalm ze bedzie ponad 1000:) a własnie czytalam ze ten progesteron to tez zalezy od godziny i czy rano czy w poludnie ,takze tym sie nie przejmuj:)
Mamusia sliczny bobofrutElaria lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Elaria,
Doskonałe wyniki!
Gratuluję! Jak dobrze...
Ja bym tej różnicy w progesteronie nie traktowała nawet jako spadku. On sobie tak potrafi skakać. U mnie było to samo. Mieści się w normach. A resztę podpowie Ci gin za tydzień z haczkiem.
A jak przeziębienie?
Szczęśliwa Mamusiu,
Fantastyczne wieści! Gratuluję!
Widzę, że nasze bambini są podobneTak według foto, hehe. No i mój na poprzedniej wizycie miał 3,31 cm, więc i wymiary zbliżone.
Czekamy zatem teraz na prenatalne.
Ja, kurczę, pierwsze mam umówione już na czwartek, ale coś mam obawy, że jest na nie za wcześnie i dziecię nie będzie miało wymaganych 4,5 cm (o ile się nie mylę, to jest minimum). No nic. Zobaczę, co powie gin we wtorek na wizycie. Najwyżej będę przesuwać, albo odwołam, bo kolejne (prywatnie) mam i tak umówione tydzień później.
Kamma,
Co u Ciebie? Jakie wieści po wizycie?
Evitka,
Przykro mi, że smutek Cię dopada...
Czy już jest trochę lepiej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 23:38
KammaMarra, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wrocilam i zglupialam..
Mam za 2 tyg kontrole bo gin nie eyklucza ciazy. Nie widac ani owulacji ani okresu nic. Ale przynajmniej widzialam ze mam mega duzo pęcherzyków.
Zaraz jak odjade do domu to wrzuce zdjecie tego co mi napisała.
Mam w razie wu luteine i za tydz potworzyc test. Luteine dostlaam jakvy ciazy nie bylo jednak ani okresu. Endometriun mam 8mm wiec raczej male jak na początek ciazy ale babka nie byla do konca pewna...
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja pół dnia przespałam. teraz się ogarnełam i za chwilę jedziemy, na ostatniego grilla w tym roku. takie zakończenie lata połączone z 30stką.
obym się tylko nie przeziębiła.
no i w sumie dalej poszłabym spać.
trochę brzuch mnie pobolewa jak na @. trochę się martwię, trochę fixuję. mimo tego, że wiem iż nic odemnie już nie zależy.
to sikanie mnie przeraża.. co chwilę. ograniczam picie już.. bo nie wyrobie,Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Czesc dziewczyny.
Dolaczam do Was. Chociaz nie jestem na 100% pewna ze jestem gotowa zeby zaczac starania.
6 wrzesnia mialam zabieg, niestety serduszko nie bilo, to byl 11 tydzien. Wczoraj dostalam miesiaczki i tylko jeden dzien ja mialam. Moge wiedziec po jakim czasie wy dostalyscie?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Moj lekarz mi powiedzial zeby sie starac zaraz jak przestane plamic. Plamilam tylko dwa dni. Mowil ze przez pierwsze 3 miesiace mam najwieksze szanse na zajscie w ciaze. Po jakim czasie wy sie zaczelyscie starac? A te dziewczyny co zaszly to po jakim czasie?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r.