X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Mnie jakiś czas nie będzie. Nie umiem sobie poradzić ze straconym cyklem. Nie wierze w to że drugi jajnik nie wyhoduje torbieli. Nienawidzę swojego życia. Siebie. Męża. Nie żyje. Jak zacznę żyć wrócę.
    Raju Abby.... szczerze to do tej pory widziałam w Tobie mega dużo pozytywnej energii jestem w dużym szoku po przeczytaniu tego postu...
    mam nadzieję że to tylko chwilowy spadek formy i szybko tu wrócisz naładaowana z powrotem swoimi pokładami pozytywnej energii...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Mnie jakiś czas nie będzie. Nie umiem sobie poradzić ze straconym cyklem. Nie wierze w to że drugi jajnik nie wyhoduje torbieli. Nienawidzę swojego życia. Siebie. Męża. Nie żyje. Jak zacznę żyć wrócę.

Abby kochana, zostań z nami. Przecież to nie nasz pierwszy stracony cykl (na pewno stracony?), w kupie raźniej, kupy nikt nie ruszy. Jeśli sobie pójdziesz będzie mi przykro :( bo takie z Tobą miałam wspólne dobre fluidy... Choć oczywiście zrozumiem decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 09:29

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Abby kochana, zostań z nami. Przecież to nie nasz pierwszy stracony cykl (na pewno stracony?), w kupie raźniej, kupy nikt nie ruszy. Jeśli sobie pójdziesz będzie mi przykro :( bo takie z Tobą miałam wspólne dobre fluidy... Choć oczywiście zrozumiem decyzję.
    to samo chcialam jeszcze dopisać że mi tez będzie przykro jak sobie pójdzie... jakoś tak jako z jedną z nielicznych złapałam z nią na początku kontakt i jako jedna z nielicznych odpisyuwała na moje posty :) dlatego mam nadzieję Abby że jeszcze przemyślisz decyzję i zostaniesz z Nami...
    pamiętaj że nie jesteś tu sama... ja zaraz powinnam dostać @ i będziemy jechać z koksem razem ;)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry. Mam pytanie do naszych ekspertek od temperatury. Otóż normalnie miałam temperaturę na poziomie 36,6, w piątek niewielki spadek i od wczoraj wzrost powoli do poziomu dzisiaj 36,8, może pojdzie jeszcze wyżej. Czułam, że chyba w piątek pyszczalam jajo, ale wiadomo, że pewności nie ma. Ile jeszcze dni po skoku jest możliwe, że ta owulacja się zaplącze? Przecież ja już k...wa nie daję rady, nie mogę patrzeć na chłopa. On też nie daje rady;) w ostatnim tygodniu miał 7 wytryskow, to więcej niż normalnie w miesiącu. Jest odwodniony. Jest w złym stanie ogólnym. Podłączę mu chyba kroplowke, bo się zapada chlopina.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dżem dobry. Mam pytanie do naszych ekspertek od temperatury. Otóż normalnie miałam temperaturę na poziomie 36,6, w piątek niewielki spadek i od wczoraj wzrost powoli do poziomu dzisiaj 36,8, może pojdzie jeszcze wyżej. Czułam, że chyba w piątek pyszczalam jajo, ale wiadomo, że pewności nie ma. Ile jeszcze dni po skoku jest możliwe, że ta owulacja się zaplącze? Przecież ja już k...wa nie daję rady, nie mogę patrzeć na chłopa. On też nie daje rady;) w ostatnim tygodniu miał 7 wytryskow, to więcej niż normalnie w miesiącu. Jest odwodniony. Jest w złym stanie ogólnym. Podłączę mu chyba kroplowke, bo się zapada chlopina.
    a nie chcesz udostepnić wykresu? byłoby łatwiej coś zinterpretować :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby, czy zdenerwowalas się na męża? Zrobiłaś kolację i Cię olał? Możemy wykonać zlecenie specjalne i go zlikwidować ;) powiedz tylko słowo :) a na priv zostaniesz chociaż?

• vertigo Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a nie chcesz udostepnić wykresu? byłoby łatwiej coś zinterpretować :)

Udostępniony dla przyjaciółek (co za glupota, przeciez nawet nie wiem jak macie na imię) ;) ale spójrz. Tam jest duża przerwa w pomiarach ze względu na zdeptanie termometru ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Udostępniony dla przyjaciółek (co za glupota, przeciez nawet nie wiem jak macie na imię) ;) ale spójrz. Tam jest duża przerwa w pomiarach ze względu na zdeptanie termometru ;)
    generalnie w teorii owulacja wystepuje dzień przed skokiem... w dniu skoku lub dzień po... ale to jest tak jak z testami LH.. my działamy w dzien skoku i dzień po skoku... no i oczywiście wg testów owulacyjnych...
    u Ciebie jeśli jutro temp nadal bedzie wyższa to OF wyznaczy Ci prawdpodobnie owulację na piątek lub sobotę...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Abby nie siedz zbyt dlugo w tym dołku kochana,zycze sily i wiary w to ze sie uda wreszcie.Wiem ze cykle stracone potrafià zniszczyc nasze pozytywne nastawienie i potem trzeba czasu by to odbudowac.Mam nadzieje ze dzien dwa i powrócisz tutaj pelna zaraźającej energii.Kazda z nas ma prawo do takich zlych chwil,tylko niech nie trwają dlugo kochana.Jestes tsk zywiołowà istotką ze az sie zdziwilam twoim postem,czekam wiec na twój powrót,licze ze nie zajmie ci to zbyt dlugo.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dżem dobry. Mam pytanie do naszych ekspertek od temperatury. Otóż normalnie miałam temperaturę na poziomie 36,6, w piątek niewielki spadek i od wczoraj wzrost powoli doote poziomu dzisiaj 36,8, może pojdzie jeszcze wyżej. Czułam, że chyba w piątek pyszczalam jajo, ale wiadomo, że pewności nie ma. Ile jeszcze dni po skoku jest możliwe, że ta owulacja się zaplącze? Przecież ja już k...wa nie daję rady, nie mogę patrzeć na chłopa. On też nie daje rady;) w ostatnim tygodniu miał 7 wytryskow, to więcej niż normalnie w miesiącu. Jest odwodniony. Jest w złym stanie ogólnym. Podłączę mu chyba kroplowke, bo się zapada chlopina.
    W tskich przypadkach powinnysmy miec dodatkowych chlopów na recepte w dodatku z refundacją,jak mamy zachodzic w ciąze skoro jeden ledwo zipie..u mnie tez czasem bywalo ze mi chłopina w polowie drogi odpadał,nie wiedzialam wtedy czy dzwonic z reklamacją do tesciowej czy postarac sie samej by jskos dokonczyl robote ha ha..

roma, Evita lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby trzymaj sie i jak potrzebujesz odpoczynku to pamietaj ze jestesmy jakbys miala ochote pogadac...

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo a co ty tak dziwnie bierzesz lek na tarczyce?Zapominasz czy jak?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo teoretycznie owu może być do trzech dni przed skokiem i do trzech po trzeba jeszcze popatrzeć na śluz i ewentualnie szyjke jak badasz i w ostatnim dniu kiedy wszystko jest na tak - tak niby piszą ale często jest zaraz po tym ewentualnym spadku bo podobno plemniczki wola nizsza tem u mnie wyglada ze byla tak dzien po spadku i potem wiekszy skok zobacz jak chcesz wg wielkosci ciazy tak wyglada ze byla 10 . Myślę że ewentualnie dziś jeszcze męża możesz pogonić jak już skok był i dac mu odpocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 13:31

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykresy nie widzę bo nie jestem przyjaciółką :(

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie dziś zatestowałam i negatywny test ciążowy także na spokojnie mogę czekać na @ ... mam ogromną nadzieję że przyjdzie max za 4 dni i będzie można zaczać starania :) testy owulacyjne czekają, ciążowe na następny cykl również więc oby pomyślnie :)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    W tskich przypadkach powinnysmy miec dodatkowych chlopów na recepte w dodatku z refundacją,jak mamy zachodzic w ciąze skoro jeden ledwo zipie..u mnie tez czasem bywalo ze mi chłopina w polowie drogi odpadał,nie wiedzialam wtedy czy dzwonic z reklamacją do tesciowej czy postarac sie samej by jskos dokonczyl robote ha ha..

O rany, wyobrazilam sobie telefon do mojej tesciowej z taką reklamacja... Brrrr... :D

Elmo Twoja autokorekta jest super :) a tak poza tym jak samopoczucie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 10:51

ruda9215 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane. Ja nie wiem co ja bym bez Was zrobiła.

Lezymy dziś i malz się pyta czy przyszła @. Mówię że nie. Mowi o to chyba będzie dobrze co? Mówię że nie wiem. I że jutro do 17 jestem w ciazy o ile nie przyjdzie jeszcze @ bo idę na betę. I potem ze do środy bo idę drugi raz. A potem do wizyty u gina. I tak małymi krokami. I mówię mu ze się boję że może się znowu stać tak jak się stało. A on ze nie mam fiksowac. Ze jak się stanie to trudno i miało być bez panikowania i przywiazywania się.

Ja go chyba zabije. Kompletnie nie rozumie tego co się czuje jak widzi się jeban* dwie kreski na teście. I jak rośnie nadziej a że może jednak coś kielkuje.

Zabije go jako nic.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dzień dobry kochane. Ja nie wiem co ja bym bez Was zrobiła.

Lezymy dziś i malz się pyta czy przyszła @. Mówię że nie. Mowi o to chyba będzie dobrze co? Mówię że nie wiem. I że jutro do 17 jestem w ciazy o ile nie przyjdzie jeszcze @ bo idę na betę. I potem ze do środy bo idę drugi raz. A potem do wizyty u gina. I tak małymi krokami. I mówię mu ze się boję że może się znowu stać tak jak się stało. A on ze nie mam fiksowac. Ze jak się stanie to trudno i miało być bez panikowania i przywiazywania się.

Ja go chyba zabije. Kompletnie nie rozumie tego co się czuje jak widzi się jeban* dwie kreski na teście. I jak rośnie nadziej a że może jednak coś kielkuje.

Zabije go jako nic.
    faceci jakby nie patrzeć nie mają w swoim brzuchu drugiego życia (oprócz przemiany materii hhihi) więc nie do końca rozumieją co my czujemy ... i jak to na Nas wpływa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny, od jakiegoś czasu nie dają mi spokoju moje skąpe miesiączki - gdzieś od 3-4 cykli. Co prawda nigdy nie były obfite, trwały ze 4 dni. Ale teraz. . 2 dni krwawienia, 3 dzień plamienie. Na podpasce niewiele, do toalety więcej leci przy oddawaniu moczu.
    Estradiol w 3 dc waha się między 60 a 70.
    Prolaktyna w normie.
    Doradźcie co proszę..

Obecnie jestem w 2dc i mam wrażenie ze to juź końcówka okresu. Od jutra mam włączyć Lamette na stymulację. Poprzedni cykl bezowulacyjny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą to mam ochotę pierdol..ć tymi staraniami! Zaczyna mi się po prostu odechciewać.. leki, monitoring, kłucia itd. Nie chcę by moje życie kręciło się jedynie wokół starań - a na tą chwilę tak jest. Bo mimo wszystko nie da się skierować myśli na inny tor.
    A najgorsze te rozczarowania co cykl..

A znając mnie jak Lametta mi nie pomoże to ja już nie podniosę się..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 11:46

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ