Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Laila - bez znaczenia chyba dc do zbadania czystości co nie?
ps. najlepiej zadzwon tam gdzie masz miec badanie i spytaj kiedy zrobic czystosc bo to pewnie jakos krotko wazne bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:08
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny_Abby_ wrote:Mnie jakiś czas nie będzie. Nie umiem sobie poradzić ze straconym cyklem. Nie wierze w to że drugi jajnik nie wyhoduje torbieli. Nienawidzę swojego życia. Siebie. Męża. Nie żyje. Jak zacznę żyć wrócę.
Abby, smutno mi, bo wiem, że do tej pory mimo straty jakos się trzymałaś. Ale wierzę, że przychodzi dzień, kiedy wszystko traci sens. Wspieram Cię wirtualnie o ile to działa...ja sama jeszcze kilka dni temu miałam mega kryzys. Nie potrafie na razie pisać na innych forach, tylko to wydaje się odpowiednie. Mimo, że jestem tu pierwszy raz...właściwie, to z tego tylko się cieszyć...
Wróć jak dojdziesz do siebie, na powoli, powoli dochodzę.
Dziewczyny, pytanie do tych, które miały puste jajo i poronienie bez wywołania. Ja zaczęłal krwawić po odstawieniu leków w 8 tygodniu. To trwa już tydzień. Beta jeszcze dosć wysoka. Czy Wy miałyście owulacje w cyklu po stracie? Jeśli tak, to czy bardzo się przesunęła po krwawieniu? -
Sylwia_80 wrote:Dziewczyny, pytanie do tych, które miały puste jajo i poronienie bez wywołania. Ja zaczęłal krwawić po odstawieniu leków w 8 tygodniu. To trwa już tydzień. Beta jeszcze dosć wysoka. Czy Wy miałyście owulacje w cyklu po stracie? Jeśli tak, to czy bardzo się przesunęła po krwawieniu?
Sylwia mozesz podejrzec moj cykl z lutego, to było puste jajo ale z zabiegiem 10tydzien. W nastepnym cyklu robilam jeszcze testy ciazowe zeby patrzec czy beta spada, tez mozna podejrzec u mnie.Sylwia_80 lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnylaila_25 wrote:Jak sie umowisz na HSG to czystosc ocen sobie przed @ po ktorej ma byc robione HSG ( bo hsg przed owulacja powinno sie robic) bo jak ci wyjdzie cos do leczenia to bedzie czas sie wyleczyc. Jak ci wyjdzie zle czystosc przed samym badaniem to stracisz termin badania i przeloza ci na kolejny cykl. Kiedy masz miec? Sono robisz czy normalne z kontrastem?
ps. najlepiej zadzwon tam gdzie masz miec badanie i spytaj kiedy zrobic czystosc bo to pewnie jakos krotko wazne bedzie
Powiedz mi tylko czym różni się to Sono od samego HSG? -
Laila niestety nie mam fotki,ale obiecuje ze nastepna pokaze:)
Alisa jak chcesz sobie zrobic te hsg to nie zastanawiaj sie dlugo tylko robu mnie od hsg sie wszystko zaczelo po roku i 8 miesiacach staran ,chociaz mialam w badaniu niby drozne ,to moze cos sie poprzepychalo,nie wiem ..takie sobie snuje domysly.
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Alisa wrote:Lailka - ja nawet jeszcze umówiona nie jestem. Po prostu dzisiaj stwierdziłam że chcę zrobić sobie to badanie.
Powiedz mi tylko czym różni się to Sono od samego HSG?
Zwykłe HSG to wpuszcza sie kontrast i robi kilka zdjec jak RTG, na szyjke zaklada sie specjalny aparat, uszczelnia go zeby nie wyciekal kontrast i wpuszcza sie go do macicy. Uwidacznia sie macica i jajowody jesli drozne.
Jak sa niedrożne, czesto jest tak ze sie rozkleją i da rade udroznic juz podczas hsg.
O tym moge ci opowiedziec wiecej jesli masz pytania widzialam sporo tych badan. Jednak ze strony pacjentki o odczuciach ci nie powiem bo sama na sobie nie mialam.
aniołek 01.02.2016r -
promyczek 39 wrote:Laila niestety nie mam fotki,ale obiecuje ze nastepna pokaze:)
Alisa jak chcesz sobie zrobic te hsg to nie zastanawiaj sie dlugo tylko robu mnie od hsg sie wszystko zaczelo po roku i 8 miesiacach staran ,chociaz mialam w badaniu niby drozne ,to moze cos sie poprzepychalo,nie wiem ..takie sobie snuje domysly.
czekam na foteczki)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:34
promyczek 39 lubi tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Inaczej spytam: co lepsze, dokładniejsze?
Z drugiej strony zwykle mozesz miec bezplatnie, sono chyba tylko prywatnie robia.
Ps. Co do bólu przy sono nie mam pojecia nie widzialam nigdy tego na zywo.
W zwyklym HSG bol jest wiekszy zazwyczaj jak cos jest niedroznego i kontrast rozpycha np jajowod. Przy prawidłowej drożnosci jajowodow i budowie macicy nie jest to jakis wielki bol nie do zniesienia. Trwa w sumie chwile - samo podawanie kontrastu jest najmniej przyjemne. Na zalozenie aparatu jakos bardzo pacjentki sie nie krzywia, no może uszczelnienie nie jest przyjemnei pociaganie macicy kulociagiem. Cale badanie trwa z 15 minut ale bolu jest ze 3 minuty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:41
aniołek 01.02.2016r -
promyczek 39 wrote:Laila moglo tak byc wlasnie
tym bardziej ze mialam z kontrastem i prawie zemdlalam heh,
aniołek 01.02.2016r