X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co..ja to jak juz nie moge cieszyc sie wlasna ciaza to chociaz ciesze sie waszymy :P

Alisa, promyczek 39 lubią tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HSG - do zrobienia tego potrzebna ocenaczystości pochwy czyli biocenoza tak? O to badanie chodzi? Bo chyba se ciulna to.. a co...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 14:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Wiecie co..ja to jak juz nie moge cieszyc sie wlasna ciaza to chociaz ciesze sie waszymy :P
    Ja tyż.. "Waszymy" tyż się ciesza:-)

laila_25, promyczek 39 lubią tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    HSG - czystość pochwy czyli biocenoza tak? O to badanie chodzi? Bo chyba se ciulna to.. a co...
    hsg ocenia droznosc jajowodow

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja tyż.. "Waszymy" tyż się ciesza:-)
    hahah pisane na szybkosci hahaha moge sie cieszyc waszymi i waszymy haha

Alisa lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    hsg ocenia droznosc jajowodow
    Źle ujęłam- do HSG potrzebna jest ocena czystości pochwy czyli biocenoza tak?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Źle ujęłam- do HSG potrzebna jest ocena czystości pochwy czyli biocenoza tak?
    Tak sprawdza sie czystosc

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Tak sprawdza sie czystosc
    Laila - bez znaczenia chyba dc do zbadania czystości co nie?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Laila - bez znaczenia chyba dc do zbadania czystości co nie?
    Jak sie umowisz na HSG to czystosc ocen sobie przed @ po ktorej ma byc robione HSG ( bo hsg przed owulacja powinno sie robic) bo jak ci wyjdzie cos do leczenia to bedzie czas sie wyleczyc. Jak ci wyjdzie zle czystosc przed samym badaniem to stracisz termin badania i przeloza ci na kolejny cykl. Kiedy masz miec? Sono robisz czy normalne z kontrastem?

ps. najlepiej zadzwon tam gdzie masz miec badanie i spytaj kiedy zrobic czystosc bo to pewnie jakos krotko wazne bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:08

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Mnie jakiś czas nie będzie. Nie umiem sobie poradzić ze straconym cyklem. Nie wierze w to że drugi jajnik nie wyhoduje torbieli. Nienawidzę swojego życia. Siebie. Męża. Nie żyje. Jak zacznę żyć wrócę.

Abby, smutno mi, bo wiem, że do tej pory mimo straty jakos się trzymałaś. Ale wierzę, że przychodzi dzień, kiedy wszystko traci sens. Wspieram Cię wirtualnie o ile to działa...ja sama jeszcze kilka dni temu miałam mega kryzys. Nie potrafie na razie pisać na innych forach, tylko to wydaje się odpowiednie. Mimo, że jestem tu pierwszy raz...właściwie, to z tego tylko się cieszyć...
    Wróć jak dojdziesz do siebie, na powoli, powoli dochodzę.

Dziewczyny, pytanie do tych, które miały puste jajo i poronienie bez wywołania. Ja zaczęłal krwawić po odstawieniu leków w 8 tygodniu. To trwa już tydzień. Beta jeszcze dosć wysoka. Czy Wy miałyście owulacje w cyklu po stracie? Jeśli tak, to czy bardzo się przesunęła po krwawieniu?

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Dziewczyny, pytanie do tych, które miały puste jajo i poronienie bez wywołania. Ja zaczęłal krwawić po odstawieniu leków w 8 tygodniu. To trwa już tydzień. Beta jeszcze dosć wysoka. Czy Wy miałyście owulacje w cyklu po stracie? Jeśli tak, to czy bardzo się przesunęła po krwawieniu?

Sylwia mozesz podejrzec moj cykl z lutego, to było puste jajo ale z zabiegiem 10tydzien. W nastepnym cyklu robilam jeszcze testy ciazowe zeby patrzec czy beta spada, tez mozna podejrzec u mnie.

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jak sie umowisz na HSG to czystosc ocen sobie przed @ po ktorej ma byc robione HSG ( bo hsg przed owulacja powinno sie robic) bo jak ci wyjdzie cos do leczenia to bedzie czas sie wyleczyc. Jak ci wyjdzie zle czystosc przed samym badaniem to stracisz termin badania i przeloza ci na kolejny cykl. Kiedy masz miec? Sono robisz czy normalne z kontrastem?

ps. najlepiej zadzwon tam gdzie masz miec badanie i spytaj kiedy zrobic czystosc bo to pewnie jakos krotko wazne bedzie
    Lailka - ja nawet jeszcze umówiona nie jestem. Po prostu dzisiaj stwierdziłam że chcę zrobić sobie to badanie.
    Powiedz mi tylko czym różni się to Sono od samego HSG?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila niestety nie mam fotki,ale obiecuje ze nastepna pokaze:)
    Alisa jak chcesz sobie zrobic te hsg to nie zastanawiaj sie dlugo tylko rob :) u mnie od hsg sie wszystko zaczelo po roku i 8 miesiacach staran ,chociaz mialam w badaniu niby drozne ,to moze cos sie poprzepychalo,nie wiem ..takie sobie snuje domysly.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Lailka - ja nawet jeszcze umówiona nie jestem. Po prostu dzisiaj stwierdziłam że chcę zrobić sobie to badanie.
    Powiedz mi tylko czym różni się to Sono od samego HSG?
    Sono jest jak USG robione ultradzwiekami i wpuszcza sie najczesciej sól fizjologiczna, aparat jest elastyczny. To wiem z teori nie widzialam tego badania na żywo wiec wiecej ci nie powiem.

Zwykłe HSG to wpuszcza sie kontrast i robi kilka zdjec jak RTG, na szyjke zaklada sie specjalny aparat, uszczelnia go zeby nie wyciekal kontrast i wpuszcza sie go do macicy. Uwidacznia sie macica i jajowody jesli drozne.
    Jak sa niedrożne, czesto jest tak ze sie rozkleją i da rade udroznic juz podczas hsg.
    O tym moge ci opowiedziec wiecej jesli masz pytania widzialam sporo tych badan. Jednak ze strony pacjentki o odczuciach ci nie powiem bo sama na sobie nie mialam.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Laila niestety nie mam fotki,ale obiecuje ze nastepna pokaze:)
    Alisa jak chcesz sobie zrobic te hsg to nie zastanawiaj sie dlugo tylko rob :) u mnie od hsg sie wszystko zaczelo po roku i 8 miesiacach staran ,chociaz mialam w badaniu niby drozne ,to moze cos sie poprzepychalo,nie wiem ..takie sobie snuje domysly.
    mogly byc niedrozne i po badaniu drozne bo sie udroznily podczas badania

czekam na foteczki :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:34

promyczek 39 lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej spytam: co lepsze, dokładniejsze?HSG z kontrastem czy Sono? O bólu podczas hsg swoje naczytałam się, a ja mam bardzo niski próg więc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:37

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila moglo tak byc wlasnie :) tym bardziej ze mialam z kontrastem i prawie zemdlalam heh,

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Inaczej spytam: co lepsze, dokładniejsze?
    oba badania maja podobna dokladnosc, jesli cos jest sklejone tez w obu badaniach jest szansa udroznic, podobno sono mniej bolesne, no i nie masz narazenia na promieniowanie

Z drugiej strony zwykle mozesz miec bezplatnie, sono chyba tylko prywatnie robia.

Ps. Co do bólu przy sono nie mam pojecia nie widzialam nigdy tego na zywo.
    W zwyklym HSG bol jest wiekszy zazwyczaj jak cos jest niedroznego i kontrast rozpycha np jajowod. Przy prawidłowej drożnosci jajowodow i budowie macicy nie jest to jakis wielki bol nie do zniesienia. Trwa w sumie chwile - samo podawanie kontrastu jest najmniej przyjemne. Na zalozenie aparatu jakos bardzo pacjentki sie nie krzywia, no może uszczelnienie nie jest przyjemnei pociaganie macicy kulociagiem. Cale badanie trwa z 15 minut ale bolu jest ze 3 minuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 15:41

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mialam bezplatne i do tego nic mi nie dali przed ,sama se wzielam paracetamol ale chyba za malo :P .a wlasnie wiem ze w klinice mojej placilabym 600 za hsg tazke roznica jest

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Laila moglo tak byc wlasnie :) tym bardziej ze mialam z kontrastem i prawie zemdlalam heh,
    U ciebie tak zle bylo? To moze faktycznie cos ci przepchali... ja jak nam sie nie uda jakos jeszcze kilka miesiecy tez chyba zastanowie sie nad hsg..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ