X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Ci Moja osobista Pani Doktor wysłać te fotki i opis :) :P
    i wtedy poproszę o diagnozę hihi :)
    vertigo wrote:
    no ale w jajnikach pęcherzyki są cały czas widoczne, różnych wielkości; przecież w cykl wchodzi kilka pęcherzyków w każdym jajniku jednocześnie, tylko potem w wyniku stymulacji rośnie jeden lub dwa i one są potem w tym jajniku do końca

pęcherzyk dominujący przekształca się w ciałko żółte i to jest już bardzo widoczne w usg

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde a może isc do kogoś innego,
    ale to taka niby wypasiona klinika ...
    mój gin nie miał terminow...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    dobrze by było, żebyś jednak dożyła ;)
    ewentualnie przed śmiercią upoważnij kogoś do odbioru wyników ;)
    hehe no dokładnie :) i żeby nam je udostępnił :p

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma,
    Ale przecież jest ustalone, że masz zrobić betę, żeby - w pierwszej kolejności - sprawdzić, czy nie jesteś w ciąży.
    I chyba robisz ją juto, tak?
    No to poczekaj na ten wynik i dopiero jak go dostaniesz, będziesz się zastanawiać, co dalej.
    Wydaje mi się, że szukanie teraz na gwałt potencjalnych możliwości (że może ciąża, a może owulacja, a może cykl bezowulacyjny, może @, a może nie...) to nic nie da.

Zrób jutro badanie i potem zobaczy się, co dalej.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

robię robię :D
    już zapowiedziałam, że się spóźnie w pracy :P

annak wrote:
    Kamma,
    Ale przecież jest ustalone, że masz zrobić betę, żeby - w pierwszej kolejności - sprawdzić, czy nie jesteś w ciąży.
    No to poczekaj na ten wynik i dopiero jak go dostaniesz, będziesz się zastanawiać, co dalej.
    Wydaje mi się, że szukanie teraz na gwałt potencjalnych możliwości (że może ciąża, a może owulacja, a może cykl bezowulacyjny, może @, a może nie...) to nic nie da.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

I tak o to annak sprowadziła mnie do parteru :P
    czyli nie popadania w panikę :P
    annak wrote:
    Kamma,

Niebieskaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    I tak o to annak sprowadziła mnie do parteru :P
    czyli nie popadania w panikę :P

Dooookładnie! :*
    Nie panikujemy! (jeśli nie musimy ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:45

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to jest super tutaj, ze mozesz zostac ojojana, ale tez zostaniesz wyprowadzona z chaosu i paniki.

Ja nigdy nie zalowalam jak polegalam na radach dziewczyn. Tak jak kiedys pisalam Kamma...wpadlam tez w jakis chaotyczny wir lekarzy, badan, domyslow i pomyslow, a wlasnie dziewczyny mi powiedzialy: en ting av gangen:D od razu mi to norweskie sformulowanie przyszlo do glowy, czyli po prostu: bierz sie za jeden pomysl i najpierw sprawdzaj ten jeden, zanim przejdziesz do drugiego. Dobrze miec alternatywny plan i rozne pomysly, ale skakanie z jednego na drugi bardziej moze zgubic niz wniesc cos nowego.

Powodzenia!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest po wywoływaniu luteiną okresu?
    cykl ma potem normalnie owulację?

annak wrote:

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

<3<3<3<3
    Niebieskaa wrote:
    Wlasnie to jest super tutaj, ze mozesz zostac ojojana, ale tez zostaniesz wyprowadzona z chaosu i paniki.

Ja nigdy nie zalowalam jak polegalam na radach dziewczyn. Tak jak kiedys pisalam Kamma...wpadlam tez w jakis chaotyczny wir lekarzy, badan, domyslow i pomyslow, a wlasnie dziewczyny mi powiedzialy: en ting av gangen:D od razu mi to norweskie sformulowanie przyszlo do glowy, czyli po prostu: bierz sie za jeden pomysl i najpierw sprawdzaj ten jeden, zanim przejdziesz do drugiego. Dobrze miec alternatywny plan i rozne pomysly, ale skakanie z jednego na drugi bardziej moze zgubic niz wniesc cos nowego.

Powodzenia!

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

<3 <3 <3
    annak wrote:

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Evita Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z zespołu jest w ciąży, w pracy był szampan bezalkoholowy żeby to uczcić. Dobrze, że pracuje z domu dziś bo oczywiście dostałam ataku płaczu.. To już druga dziewczyna u nas w ciąży, dlaczego ja nie mogę mieć dzieci? Dlaczego inne kobiety mogą a ja nie mogę??? Czemu ja???

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Vertigo już nie dajesz rady :p pewno teraz przerwa do następnych staranek :p ja też tak mam, jak są te dni to staram się wykorzystać na Maksa, a potem długa przerwa :P mój m tylko czeka aż zacznie się maratonik :P A żołnierzyki nie martw się dadzą rade, u mnie w tym „straconym” cyklu nie przykladałam wagi do dziaąłń i było ich jak na lekarstwo, a jednak do zapłodnienia doszło.
    Elaria i bardzo dobrze,że poszłaś do lekarza, teraz trzeba na siebie dmuchać i chuchać Ty i Groszek jesteście najważniejsi i nie ma się co innymi przejmować, koniec kropka! I mówie to ja co zawsze czuje wyrzuty sumienia idąc na zwolnienie :p

Witam nowe dziewczyny, obyście szybko mogły chwalić się dwiema kreskami.

Kamma eh ja dobrze to znam, poczekaj cierpliwie na tą bete, może Cie zaskoczy i nie ma się co dołować. Potem będziesz myślała co dalej!

A jeśli chodzi o mężów to oni są niereformowalni i serio nie zrozumieją nas kobiet, mój wczoraj wypalił tekstem „fajnie byłoby być w ciąży” myślałam,że go zjem, ale już nie zrobiłam mu afery, bo dziś wyjeżdżam i chciałam przytulanek :P łzy popłynęły więc się zreflektował i przeprosił,że palnął jak idiota.

Elaria lubi tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z zespołu jest w ciąży, w pracy był szampan bezalkoholowy żeby to uczcić. Dobrze, że pracuje z domu dziś bo oczywiście dostałam ataku płaczu.. To już druga dziewczyna u nas w ciąży, dlaczego ja nie mogę mieć dzieci? Dlaczego inne kobiety mogą a ja nie mogę??? Czemu ja???

Evitko...dzisiaj od rana taki temat sie pojawial, trudne chwile i dbaj o siebie dzisiaj:*
    Ja caly czas kojarze Ciebie jako osobe, ktora miala poronienia w tym samym czasie co ja i z podobnych przyczyn...i ja gleboko wierze, ze Twoje dziecie czeka w kolejce, aby pojawic sie najpierw w postaci dwoch kresek. Moze po prostu dziecko tej znajomej z pracy mialo juz swoja kolej, a Twoje jeszcze musi troche poczekac. Wiem to, ze bedziesz w ciazy i donosisz.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :* Jestem wlasnie po kolejnej wizycie i jak obiecalam tak Wam sie melduje! Nasz maluch ma 10cm, serduszko ladnie bije, wszystko w najlepszym porzadku no i wiadomosc dnia MAMY CHŁOPCA ;)

Niebieskaa, Alisa, promyczek 39, Szczęśliwa Mamusia, annak, Magdzia88, laila_25, M@linka, Elaria, Ikarzyca, kiti, Jacqueline, Elmo13, sylvuś lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja anegdota sprzed chwili:

Dodzwoniłam się po wiekach oczekiwania na linii do Instytutu Matki i Dziecka, bo chciałam przełożyć prenatalne, które mam mieć w czwartek. Obawiam się, że w 11t3d dziecię będzie za małe i nici z pomiaru.

No i mówię to do pani przez telefon: że jestem umówiona na USG + test PAPPA, ale boję się, że dziecko będzie mieć za małe wymiary do badania, więc chciałabym przełożyć termin. A pani na to: "to poproszę PESEL dziecka". Ja: "yyy... ale to dziecko jeszcze nie ma PESELu, bo jeszcze jest w moim brzuchu i ma dopiero 11 tygodni" :-) Pani zdębiała. Totalne nieporozumienie, hehe...
    Ale w pierwszej chwili sama miałam zamotkę. Jakie dziecko?! Jaki PESEL?! WTF?! ;-)

Badania nie dało się za bardzo przełożyć :-/ To znaczy może by się dało, ale jedyny termin był tydzień później dokładnie wtedy, kiedy mam umówione badanie prenatalne prywatnie. A to prywatne jest dla mnie ważniejsze. Na NFZ idę tylko dlatego, bo (chyba cudem!) dostałam skierowanie.
    No więc możliwe, że w czwartek przejadę się tam niepotrzebnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:12

Elaria lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:

Evitko,
    Bardzo mocno Cię ojojuję i tulę <3
    Wiem, że Ci ciężko...

Pewnie teraz Twoja głowa nie przyjmuje takich argumentów, ale ja napiszę je z pełną odpowiedzialnością i pewnością: jestem przekonana, że czas na Twoje dziecko przyjdzie. Może jeszcze chwili potrzeba. Są pomysły, jest nowe działanie z lekarzem. Wierzę, że się uda.
    Kiedy myślę, jak wiele z nas miało tu podobnie trudną sytuację, to jestem pewna, że wkrótce przyjdzie czas na TWÓJ sukces i TWOJE szczęście. Ściskam!

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina! wspaniale wiadomosci, serdecznie gratuluje!

Aniu...skoro pani pyta o pesel...to dla mnie to jasny komunikat...po prostu ona wie, ze ten dzieciaczek niedlugo sie urodzi i juz chciala miec dane na jego temat. Czyli pesel to prostu kwestia czasu...!

annak lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

evitko ,
    pomyśl teraz tak:

u mnie w tym samym czasie zaszłam ja i dwie koleżanki,
    z tym ,że te dwie już na l4...
    też mnie to dołuje...
    ale kurdę babka mi w sobotę powiedziała tak:
    skoro raz się udało to i uda się kolejny, tzn , że jest pani plodna, więc głowa do góry i zachodzimy w ciąże, a raczej zrobimy wszystko ...
    I ja w to wierzę
    annak wrote:
    Evitko,
    Bardzo mocno Cię ojojuję i tulę <3
    Wiem, że Ci ciężko...

Pewnie teraz Twoja głowa nie przyjmuje takich argumentów, ale ja napiszę je z pełną odpowiedzialnością i pewnością: jestem przekonana, że czas na Twoje dziecko przyjdzie. Może jeszcze chwili potrzeba. Są pomysły, jest nowe działanie z lekarzem. Wierzę, że się uda.
    Kiedy myślę, jak wiele z nas miało tu podobnie trudną sytuację, to jestem pewna, że wkrótce przyjdzie czas na TWÓJ sukces i TWOJE szczęście. Ściskam!

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko, niestety nie unikniemy tego. Każda z nas ma taki moment, zazdrości, zwątpienia i właśnie zastanawiania się dlaczego ja i jak długo to jeszcze potrwa, czy w końcu doświadczymy szczęścia czy znowu będziemy musiały sobie radzić ze stratą. Ja właśnie mam ten moment, boje się czy kiedykolwiek uda się ze szczęśliwym finałem. Przecież mam Syna, o którego długo walczyłam ale jest, zdrowy ciąża zero problemów i czemu teraz musiałam przeżyć już dwie straty? Nie mieści mi się to w głowie i nie wiem czy kolejne ciąże też będą się tak kończyły? Evitko ściskam Cie mocno w tej chwili smutku.

Paolina, wielkie gratulacje! Niech Synek rośnie zdrowo.

KammaMarra lubi tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ