Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
KammaMarra wrote:złego diabli nie biorą,
a wracając do tematu śluzu? biały lepki , gesty i ciągnący to przed miesiączką? nie jest go za wiele ale mało tez nie...
to jest po prostu śluz niepłodny, zarówno przed miesiączką jak i po miesiączce możesz taki znajdować na papierze; częściej po. No ale endometrium 8mm nie powala, raczej wygląda jakby jeszcze tej owulacji w ogóle nie było. Znalazła ciałko żółte w jajniku? Bo jak nie, to może bez owulacji w tym cykluCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
wiesz co pytałam, jej
dlatego zastanowiła się, czy przypadkiem ( bo po szyjce ) to wygląda początek ciąży,chociaż endo 8mm słabo to widzę, napisała m ina karcie tak:
2-3 tyg powinna pojawić się miesiączka, w razie gdy jej nie będzie powtórzyć test jeżeli będzie ujemny przyjmować luteinę i za 10 dni na monitoring cyklu,
ale dziwne, bo mam dużo jajeczek w jajnikach i wygladaja jak po owulacji, a przed poza tym po miesiączce miałam typowe bole owulacyjne, wiec chyba o
owulka była?
napisała też, że macica okej ( nie pamiętam wymiarów),
jajniki też, przydatki też
i bądź tu mądry...
vertigo wrote:to jest po prostu śluz niepłodny, zarówno przed miesiączką jak i po miesiączce możesz taki znajdować na papierze; częściej po. No ale endometrium 8mm nie powala, raczej wygląda jakby jeszcze tej owulacji w ogóle nie było. Znalazła ciałko żółte w jajniku? Bo jak nie, to może bez owulacji w tym cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:33
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:wiesz co pytałam, jej
dlatego zastanowiła się, czy przypadkiem ( bo po szyjce ) to wygląda początek ciąży,chociaż endo 8mm słabo to widzę, napisała m ina karcie tak:
2-3 tyg powinna pojawić się miesiączka, w razie gdy jej nie będzie powtórzyć test jeżeli będzie ujemny przyjmować luteinę i za 10 dni na monitoring cyklu,
ale dziwne, bo mam dużo jajeczek w jajnikach i wygladaja jak po owulacji, a przed poza tym po miesiączce miałam typowe bole owulacyjne, wiec chyba o
owulka była?
napisała też, że macica okej ( nie pamiętam wymiarów),
jajniki też, przydatki też
i bądź tu mądry...
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Nie mogę zalogować się na piekielna stronę polmedu gdzie mam sprawdzić wyniki. Wrrrrr będę musiała jechać do nich drugi raz.Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
wrzucę fotki po pracy, ale cholera czy coś będzie widać, bo są drukowane na normalnej drukarce...
zgłupiałam już, ona za bardzo nie mogła określić, wyglądało jej na po owulacji, ale pewności nie miała do końca...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:wrzucę fotki po pracy, ale cholera czy coś będzie widać, bo są drukowane na normalnej drukarce...
zgłupiałam już, ona za bardzo nie mogła określić, wyglądało jej na po owulacji, ale pewności nie miała do końca...
o matko, no jak nie miała pewnościprzecież ma narzędzie, żeby to sprawdzić. Ciałko żółte w jajniku jest trudne do pomylenia z czymkolwiek innym. Ciąży ginekolog od razu nie dojrzy, ale fakt czy owulacja była czy jeszcze nie to już bez przesady
cytologię w ciąży się robi normalnie, jest to obowiązkowe badanie
dziwna kobieta
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
powiedziała, że cytologię robi się ok.10 tyg w ciąży, bo wcześniej można coś uszkodzić
a jeżeli coś jest, to nie chce grzebać...
zgłupiałam...
vertigo wrote:o matko, no jak nie miała pewnościprzecież ma narzędzie, żeby to sprawdzić. Ciałko żółte w jajniku jest trudne do pomylenia z czymkolwiek innym. Ciąży ginekolog od razu nie dojrzy, ale fakt czy owulacja była czy jeszcze nie to już bez przesady
dziwna kobieta05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
vertigo wrote:cytologię w ciąży się robi normalnie, jest to obowiązkowe badanie
dziwna kobieta
No właśnie dlatego tak mnie zaskoczył ten strach przed uszkodzeniem...
Też mi się wydawało, że to rutynowe badanie w ciąży. -
spytałam jej się tak"
czy była już owulacja, powiedziała, że wg nie tak, a ja jej na to, okej czyli co czekamy na okres, a ona tak jakby do końca nie wiedziała, jajeczka były, ale nie było dominującego...
kurde sama już nie wiem...
vertigo wrote:o matko, no jak nie miała pewnościprzecież ma narzędzie, żeby to sprawdzić. Ciałko żółte w jajniku jest trudne do pomylenia z czymkolwiek innym. Ciąży ginekolog od razu nie dojrzy, ale fakt czy owulacja była czy jeszcze nie to już bez przesady
dziwna kobieta05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
KammaMarra wrote:spytałam jej się tak"
czy była już owulacja, powiedziała, że wg nie tak, a ja jej na to, okej czyli co czekamy na okres, a ona tak jakby do końca nie wiedziała, jajeczka były, ale nie było dominującego...
kurde sama już nie wiem...
no ale w jajnikach pęcherzyki są cały czas widoczne, różnych wielkości; przecież w cykl wchodzi kilka pęcherzyków w każdym jajniku jednocześnie, tylko potem w wyniku stymulacji rośnie jeden lub dwa i one są potem w tym jajniku do końca
pęcherzyk dominujący przekształca się w ciałko żółte i to jest już bardzo widoczne w usgCóreczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
to ja już zgłupiałam, a może to cykl bezowua.?
watpie żeby było przed owulacja jak dzisiaj 34dc ....
vertigo wrote:no ale w jajnikach pęcherzyki są cały czas widoczne, różnych wielkości; przecież w cykl wchodzi kilka pęcherzyków w każdym jajniku jednocześnie, tylko potem w wyniku stymulacji rośnie jeden lub dwa i one są potem w tym jajniku do końca
pęcherzyk dominujący przekształca się w ciałko żółte i to jest już bardzo widoczne w usg05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....