Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
KammaMarra wrote:Tule mocno..ja jednak czekam na wynik ponizej ciazy i dzisiaj biore luteine na wywolanie okresu .ile tabletek dziennie? Po jakim czasie powinna pojawic sie miesiaczka? Czy po luteinie cykl jest normalnie z owulacja ?Antoś IVF,Julisia natural
-
ruda9215 wrote:Pierwsza beta około 8 dni po owulacji. A ta około 15 dni po owulacji. Nie wiem co robić. Odstawić dupka czy co. Jak zrobię w środę to co będzie? Około 180.. To i tak dupa.
No właśnie nie wiadomo, czy będzie 180. Może więcej. A poza tym, nawet jeśli będzie 180, to czemu to by miała być dupa? Dobry wynik.
Pierwszy pomiar robiłaś ekstremalnie wcześnie, więc - jak to dziś ładnie napisała Vertigo - mogło to być dosłownie muśnięcie. Wydaje mi się, że powtórka badania będzie konieczna, żeby było wiadomo, dokąd to zmierza. A co do Dupka, to ja tu niewiele doradzę. To chyba lekarz powinien się wypowiedzieć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:43
-
KammaMarra wrote:Promyczku dobrze mówisz, ważne, że jest
Ruda kochana - nie stresuj się idz do lekarza, ja czuje, że maleństwo jeszcze nam pokażeFasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Ruda - przywalę Ci zaraz chyba... Jakie odstawianie Duphastonu na własną rękę, jak beta rośnie, fakt wzrost nie jest powalający bo zazwyczaj beta zapiernicza, ale sporo jest też historii gdzie beta rośnie ledwo ponad minimum a wszystko dobrze, a Ty zdaje się, że spokojnie łapiesz się na to minimum
Np. ja w ciąży z córką zdaje się, że gdzieś 16 dpo miałam betę 130 niecałe, 8 dni później była ledwo ponad 1200, a urodziło się kawał kobiety
Zbadaj w środę i zdaj relację, przyrost w ciągu 48h to około 66% powinien byćWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:43
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Kurczę, miałam dziś rano na zakupy pojechać, albo popracować, albo cokolwiek porobić, ale tak mnie przed wizytą ścisnęło, że za nic nie mogę zabrać. Mogę tylko z Wami siedzieć i jedynie to mi pomaga...
-
Myślicie, że będę idiotycznie wyglądać z kredkami czy cienkopisami w kolejce do lekarza?
Wyczekam się z 3 godziny więc wypadałoby czymś się zająćvertigo lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
ja już Jagnusia nie mam nadziei obstawiam, że rozleguował się.
ps... kochana siedzę jak na szpilkach czekam na tej wynik... niedługo będę dzownić...
Jagna 75 wrote:Tak,normalny cykl jest po @..ale miejmy nadzieje ze..05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Ja bym teraz nie wytrzymała i zbadała pewnie maksymalnie w piątek/sobotę, choć w ciąży w zeszłym roku jakoś zleciał mi tydzień tak jak lekarz mówił żeby zrobić i nawet na test siknęłam dopiero dzień przed powtórką12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Dziękuję Annak za miłe powitanie:)
Mam za sobą dwie straty, wzloty i upadki. Staram się myśleć pozytywnie choć nie zawsze jest łatwo. Staram się sobie tłumaczyć, że skoro wszystkie wyniki mam dobre i mój A również to w końcu i my doczekamy się dzidziusia:)
Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać oferty dla klientów to siedzę na forum:)
Ruda ja również uważam, że nie powinnaś duphastonu odstawiać - kiedyś gdzieś tu na forum czytałam również o małym przyroście bety a skończyło się wszystko dobrze. Pamiętaj, że my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i groszka!!Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
A liczył ktoś mi w ogóle czy ten przykrost jest chociaż ciut ok? Czy raczej skazany na stratę?Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Mnie teraz czeka kolejny krok, czyli szukanie odpowiedniego lekarza. Chyba lepsi specjaliści będą w Poznaniu bo spotykają więcej pacjentek z problemami, ale to odległość 100 km. Nie wiem co będzie mnie czekać w ciąży, może nie będę mogła dojeżdżać tyle km i po drugie to są dodatkowe koszta. Mam tu koło mnie na oku jedną lekarkę, ale czy ona poważnie potraktuje mój przypadek?
Genetyk zasugerowała heparynę w ciąży, mam niby to PAI-1 i MTHFR.
-
M@linka wrote:Ja pisałam tu na forum o swoich obawach ale w tej kwesti zrozumiana sie niestety nie czułam a wręcz zaszczuta. Więc nie dziwie sie, że nie chciałaś tu o tym napisać.
Jedynie vertigo , z tego co pamietam, okazała zrozumienie dla mojego świra i dała mi do niego "prawo".
Wczoraj zakupilam cos...dla malca... Z przeslaniem ze to na szczęście! !!!!!! I ze teraz dam wiele sil....zeby zaczac spokojniej zyc...dla malej badz malego.... !!!!!!!
Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość
-
Dorola31 wrote:Dziękuję Annak za miłe powitanie:)
Mam za sobą dwie straty, wzloty i upadki. Staram się myśleć pozytywnie choć nie zawsze jest łatwo. Staram się sobie tłumaczyć, że skoro wszystkie wyniki mam dobre i mój A również to w końcu i my doczekamy się dzidziusia:)
Siedzę w pracy i zamiast przygotowywać oferty dla klientów to siedzę na forum:)
Ruda ja również uważam, że nie powinnaś duphastonu odstawiać - kiedyś gdzieś tu na forum czytałam również o małym przyroście bety a skończyło się wszystko dobrze. Pamiętaj, że my tu wszystkie trzymamy kciuki za Ciebie i groszka!!
Dorola,
A jeśli można wiedzieć, czy Wasze straty są świeże, czy już trochę czasu minęło...?
Na jakim etapie teraz jesteście? -
Ruda - policzyłam od wartości 10 przyrost 66% w ciągu 48h (no czyli 10+66% i od tej wartości znów +66% itd.) i wyszło mi, że 76 w ciągu 8 pełnych dób od poprzedniego badania powinno być12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Elaria wrote:Witam w tym samym klubie. Dzis jest też moj termin.
Moze pogodzilam sie z tà stratą ale pamiętac bede,to cos bardzo bliskiego i osobistego..mam nadzieje ze w grudniu dolącze do ciebie.Bardzo sie ciesze ze ci sie udaloAntoś IVF,Julisia natural
-
Ruda w zadnym wypadku nie odstawiaj dupka!,odstawia sie dopiero po spadku bety ale to tez nie zawsze,a Ty masz wzrost! jeszcze wszystko moze sie zdarzyc!naczytalam sie tyle historii ze zwalniala a potem sie bujnela,daj jeszcze szanse swojej becie..
i najlepiej zrob za 48 godz bo wtedy najlepiej zobaczycWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:57
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Jacqueline wrote:Myślicie, że będę idiotycznie wyglądać z kredkami czy cienkopisami w kolejce do lekarza?
Wyczekam się z 3 godziny więc wypadałoby czymś się zająć
Jacq,
Co Ty się przejmujesz!
Zobaczysz, jeszcze ludzie będą Ci zazdrościć w kolejce tych kredek
Ja mam wizytę o 13:00, ale idę wcześniej, bo muszę jeszcze położne zaliczyć, a do nich zawsze jest kolejka.