X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a w ciąży ? jakie miałaś?

kurcze no co się stało z moim? przecież powinno już wrócić mniej wiecej do wartości sprzed ciąży... czyli u mnie było nie całe 1.0
    W ciąży 1.2 tak mniej więcej.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• annak Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Annak - z jakich powodów decydujesz się na Nifty? jakieś wskazania?

Zdecydowaliśmy się na to badanie z kilku powodów:
    1. Moje 2 mutacje homozygotyczne, podnoszące ryzyko chorób genetycznych
    2. Wiek mój (37) i męża (51)
    3. Poronienia nawykowe
    4. Moja zdezelowana doświadczeniami psychika, która potrzebuje wszystko wiedzieć

Punkty 1-3 to wersja oficjalna. Punkt 4 to wersja prawdziwa.
    A punkt 5 jest jeszcze taki, że od zawsze, odkąd planowaliśmy dziecko, wiedzieliśmy, że zrobimy wszystkie badania, jakie wymyśliła medycyna, aby dowiedzieć się, czy z naszym dzieckiem jest wszystko ok.
    Pamiętam czasy, jak jeszcze Nifty nie było w Polsce. Wtedy braliśmy nawet pod uwagę wyjazd za granicę na te badania. Mojemu mężowi bardzo zależało na tym, aby za wszelką cenę wiedzieć wszystko. Ale na szczęście teraz w Polsce robi się już wszystko to, co gdzie indziej i nie musimy nigdzie podróżować.
    Na szczęście, bo i tak mi nie wolno latać samolotem :-P (zresztą nie znoszę!)

* * *
    A jak Twoje samopoczucie? Bo pamiętam, że w weekend były chwile zwątpienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:06

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Zdecydowaliśmy się na to badanie z kilku powodów:
    1. Moje 2 mutacje homozygotyczne, podnoszące ryzyko chorób genetycznych
    2. Wiek mój (37) i męża (51)
    3. Poronienia nawykowe
    4. Moja zdezelowana doświadczeniami psychika, która potrzebuje wszystko wiedzieć

* * *
    A jak Twoje samopoczucie? Bo pamiętam, że w weekend były chwile zwątpienia.

Samopoczucie do dupy. Sięgam dna. Mogłam w ogóle nie badać się, mniej bym wiedziała, żyłabym spokojniej.
    Im więcej grzebię - tym jest gorzej.
    Nie badałam się zachodziłam w ciążę i nawet nie myślałam czy jest owulka czy nie. A teraz kurna... cuda na kiju...

II dzień na letrozolu i obadamy... monitoring w 11dc a potem całuj się w dupe. Tzn. nic więcej gin nie mówił czy będzie jeszcze jakiś podgląd "po" czy nie. Wiele dziewczyn bierze zastrzyk na pęknięcie - ten mi nic nie powiedział. A może i konieczny nie będzie.
    Nie wiem... ale ciągle mojemu ginowi patrzę na ręce, ciągle. Nie ufam mu w 100%. Ja wiem, że to dobry gin, pracuje w klinice niepłodności, wiele par dzięki niemu doczekało się potomka - ale jednak kurna... nie ufam do końca...

Ale ja wiem z czego to wynika: a z tego, że to przy nim urodziłam chore dziecko. I to na zawsze zostawi ślad. Przy córce nie robiłam prenatalnych, one naście lat temu nie były jeszcze w modzie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 16:16

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak <3 <3. Super wiesci ;*

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co z tymi moimi wynikami....
    normalnie jestem załamana.... już powinny sie poprawić...
    pewnie teraz będę walczyć żeby je unormować... :( :( co oddali starania :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Tarczycowe mamy .... prośba...
    która z Was pamieta albo byłaby tak dobra i sprawdziła jakie miała wyniki tarczycowe po poronieniu ? i po jakim czasie je robiła...
    u mnie tragedia...

6 tyg po poronieniu a TSH nadal jak w ciąży (0,16 ).. nie takiego wyniku się spodziewałam tymbardziej że 5 dni po poronieniu TSH było 0,18 ...
    Po pierwszym poronieniu badałam na nowa tarczycę (poroniłam w lutym, a badanie we wrześniu) i wyszło:
    - TSH 6,74 (0,4-4,0),FT4 1,2 (0,7-1,9).
    Przy drugim badałam chyba po 2-3 miesiącach i wyszło 1,8 ale to dlatego, że sama zeszłam do dawki sprzed ciąży.
    Z tego co słyszałam zaleca się badać hormony po min. 3 miesicach, bo wcześniej w organizmie hormony szaleją.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak sliczna dziecinka :* :* i zadziorna ,nie wiadomo po kim :) :P
    Niebieskaaa ode mnie tez lecą zyczenia 100 lat ,milosci i Twojego zdrowego bobaska w ramionach:)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja mam pytanie tarczycowe: TSH z początkiem sierpnia było 2,5, a ft 4: 1,2.
    Wczoraj skończyłam opakowanie Euthyrox 25 po pół tabletki.
    Jeśli z badania wyjdzie zaś wysokie TSH to zwiększam do jednej tak?
    Tak mówił gin, ale jak to działa: wysokie TSH zwiększamy dawkę?

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    to i ja mam pytanie tarczycowe: TSH z początkiem sierpnia było 2,5, a ft 4: 1,2.
    Im wyższe tsh to wtedy wyższa dawka leku.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    tak...

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aliska, zwiekszamy dawke, bynajmnej tak mi kazal moj endo. Ja zaczynalam z tsh okolo 4. Skakalo pomimo brania euthyroxu. Od kilku miesiecy biore euthyrox 50, prawie dwa miesiace temu tsh wynosilo chyba 1,4. Wczorajszy wynik to 1,59, ale na razie nie konsultuje sie z endo. Utrzymam dawke 50.

Dziekuje sloneczny Promyczku! Mam nadzieje, ze nadejdzie taka chwile, ze wszystkie bedziemy sie dzielic tutaj fotkami bobasow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:11

promyczek 39 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Tarczycowe mamy .... prośba...
    która z Was pamieta albo byłaby tak dobra i sprawdziła jakie miała wyniki tarczycowe po poronieniu ? i po jakim czasie je robiła...
    u mnie tragedia...

6 tyg po poronieniu a TSH nadal jak w ciąży (0,16 ).. nie takiego wyniku się spodziewałam tymbardziej że 5 dni po poronieniu TSH było 0,18 ...
    6tc -3,3
    dwa tygodnie po poronieniu 2,3

Ale to ci nic nie powie. Każdy przypadek jest inny. Ktoś mógl mieć niezdiagnozowane problemy z tarczycą przed ciążą, każdy bierze inne dawki leków itd...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Niebieska, na błękit swych "ócz" złowił mnie mój mąż :-) Wtedy nosił szkła kontaktowe (lecznicze) i nie zasłaniał ich okularami, więc efekt dla mnie był piorunujący. Do dziś za to nie wiem, na co on poleciał, chyba że na cycki, bo poza nimi nijak nie przystaję do kanonów urody.
    Cycki wiecej radosci dajà i wiekszosc facetów zazdrosci ha ha

Elaria lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    nastawiam się na lutka już mnie korci żeby go wziąć.... :(
    Czy bedziesz w ciazy czy nie lutka i tak nie zaszkodzi :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniuK, wielką radość sprawiło mi zdjęcie twego dziecia i opis badania :-) A może będzie dziewuszka?

A ja chciałabym cię pociągnąć za język o badania pod kątem wad genetycznych. Ja w ciąży z córką nie miałam nawet usg pod koniec I trymestru, w ogóle tylko 1 usg w połowie ciąży i jedno już w szpitalu.
    Ale teraz jestem bardziej świadoma (i przestraszona), a czy możesz mi coś powiedzieć o Nifty? A co to jest PAPPA? Ja czytałam o tym na początku roku i tam o PAPPA pisały dziewczyny, że właściwie żadnej pewności to im nie dało. Jakiś tam procent ryzyka, ale nic pewnego. Jedyne pewne, ale i inwazyjne badanie to amniopunkcja.
    Będziesz to robiła?

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    6tc -3,3
    dwa tygodnie po poronieniu 2,3

Ale to ci nic nie powie. Każdy przypadek jest inny. Ktoś mógl mieć niezdiagnozowane problemy z tarczycą przed ciążą, każdy bierze inne dawki leków itd...
    ale tak czy inaczej.. u Was są spadki.. wzrosty.. coś się dzieje...
    a czemu u mnie stoi...

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Annak super <3

ale dziewczyny pamietajcie ze teraz to dziewczynki sa bardziej zadziorne jak moja Zuzia istny wariat z ognistym temperamentem ;)
    Juz teraz sie z nia kloce... ;) a gdzie tu z nastolatka bedzie wybuchowo.
    Tez mysle ze to baba bedzie :-)

maggda lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za radosc! Niespodzianka sie udala... Chrupek ladnie sie ustawil i ekspresowo znalazlam tetno, zawolalam meza i zebyscie widzialy jego mine jak to uslyszal <3 po raz pierwszy slyszal serduszko.. ufff...moge teraz spokojnie czekac na czwartkowe usg.

Elaria, promyczek 39, M@linka, kiti, Evita, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Ta beta mnie nie martwi tylko progesteron. Nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza. Przyjmuje w czwartek.
    Biorę dupka 2x1 może powinnam zwiększyć. ;(
    Jak dobrze pamietsm to biorac dupka e badaniu nie wyjdzie,przy luteinie wychodzi

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski przy jakiej becie widać już cokolwiek? jeśli bedzie oki to w czwartek za tydzień powinna mieć ponad 2700 a ja będę u lekarza. Powinno być widać już czy ciąża jest w macicy? Trochę mnie ta pozamaciczna przestraszyła. . .:O

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ