X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta beta mnie nie martwi tylko progesteron. Nie mogę dodzwonić się do mojego lekarza. Przyjmuje w czwartek.
    Biorę dupka 2x1 może powinnam zwiększyć. ;(

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - tak jest! Poprawię się i obiecuję nie znikać bez wcześniejszej zapowiedzi ;-D Annak, a Ty w którym tc masz prenatalne? No i oczywiście trzymam kciukasy za wizytę!! <3 nie sraj po gaciach Kochana tylko idź wyprostowana na wizytę :P wszystko jest w jak najlepszym porządku!

Elaria staram się jak mogę zająć głowę czym innym, aby nie myśleć negatywnie i nie martwić się o Maluszka ;) tak bardzo bym już go chciała zobaczyć, a tu jeszcze równe dwa tygodnie!

Niebieska sami się śmialiśmy ze znajomymi jak wspaniale można spędzić czas, nie tylko siedząc w domu, w Internecie czy w komórce… polecam każdemu taką odskocznię od codziennych problemów ;)

Coconue A powiedz mi, do kiedy masz brać Acard? Aaaa… już doczytałam. Mi mój gin powiedział, że 34 tc, obawiam się że trochę za późno… mowił o niedomykaniu się czegoś w serduszku, już nie pamiętam… ale też będę chciała odstawić na początku III trym, tym bardziej, że wszędzie jest napisane, że nie wskazane w III trym.
    PS: Śliczna Ty, śliczny brzuchol i superowe panele – kolor.

Ruda wg mnie beta nie powala, ale mieści się w normach. Zobacz: we wtorek załóżmy, że krew pobrali o 8:00 miałaś wynik 9, to po 48 h powinien być 18. Potem po 48 h powinien być około 36, a po kolejnych 48 h 72. To już mamy 6 dni, dodając 1 dzień do równego tygodnia, zakładając, że wszystkie pobory były też o 8:00 to tak jakoś mogłoby wyjść. Oczywiście ja zakładam 100% przyrost a wiadomo, że norma to 66% chyba. Ja bym na Twoim miejscu powtórzyła za 48 h i wtedy zobaczysz czy rośnie czy nie ;) przy tak małych wartościach to różnie bywa, właśnie np. historia Szczęśliwej Mamusi. trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 13:49

KammaMarra lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie i oto informacje:
    1. Mam w brzuchu 4,75 cm dziecka
    2. Określenie tych parametrów nie należało do najłatwiejszych, gdyż...
    3. ...nie wiem w kogo wdało się to dziecię, ale tego temperament przeraża mnie już na tym etapie: machanie rękami, boksowanie, zasłanianie głowy rękami, wierzganie nogami.
    4. Od dziś zero oglądania KSW w tym domu! To się musiało skądś wziąć!!

Jak sobie przypomnę, jak wstawić zdjęcie, to to uczynię :-)

5a9b1572112b3200med.jpg

Uczyniłam, choć nie wiem, czemu foto obrócone o 90st. To jednak idealnie oddaje temperament dziecka ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:39

roma, Haana, ruda9215, sy__la, M@linka, reni86, Elmo13, Evita, Niebieskaa, Jacqueline, Ikarzyca, maggda, Elaria, Alisa, Magdzia88, promyczek 39, kiti, vertigo, kkkaaarrr, inessa, Szczęśliwa Mamusia, sylvuś lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Haana Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, mały wiercipięta. Sugeruję chłopca. :)

KammaMarra lubi tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola witaj <3
    Mam pytanie... jeśli można...co było przyczyną straty dzieciątka w 26tc?

Annak eh to piękne widoki!!!

ruda - trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój sytuacji :)

Ikarzyczko - jak tylko malec się odezwie pewnie będziecie pierwsze, które się o tym dowiedzą :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do Was odnośnie badań prenatalnych – otóż można je wykonywać od 11t0d (czyli początek 12 tc) do 13t6d (czyli koniec 14 tc) - prawda? Dobrze rozumuję?? Mój gin dał mi skierowanie na prenatalne USG + Pappa i mam się umówić do dobrej kliniki, gdzie mają super sprzęt i miałam 2 lekarzy, ale a to okazuje się, że w jednej z nich gdzie jeden przyjmuje – nie ma punktu na NFZ, a w drugiej klinice gdzie drugi przyjmuje są na koniec października – to mnie nie urządza bo już będę prawie w połowie II trymestru. A nie uśmiecha mi się płacić 400 czy 500 zł. No i jeszcze mi został ten jeden lekarz co robiłam badanie USG w 6t1d i bardzo zachwalałam lekarza – no więc tam się umówiłam na 4.10 (na NFZ) i to będzie 12t5d ciąży (czyli końcówka 13 tc) – chyba będzie dobrze nie? Ehh.. ja to się nie znam na tym tak dobrze, mylą mi się te rozpoczęte i skończone tygodnie..

Annak mały Urwis rośnie Ci pod serduchem :) może nie ujawniłaś na forum jakiś swoich cech charakteru albo Twojego Facia, które mogło odziedziczyć Wasze Dziecię :)

Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowna wiadomość,
    no prawie 5 cm to już duże dziecię :)))

annak wrote:
    Ja już po wizycie i oto informacje:
    1. Mam w brzuchu 4,75 cm dziecka
    2. Określenie tych parametrów nie należało do najłatwiejszych, gdyż...
    3. ...nie wiem w kogo wdało się to dziecię, ale tego temperament przeraża mnie już na tym etapie: machanie rękami, boksowanie, zasłanianie głowy rękami, wierzganie nogami.
    4. Od dziś zero oglądania KSW w tym domu! To się musiało skądś wziąć!!

Jak sobie przypomnę, jak wstawić zdjęcie, to to uczynię :-)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Hehe, mały wiercipięta. Sugeruję chłopca. :)

Biorę!! :-D

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Mam takie pytanie do Was odnośnie badań prenatalnych – otóż można je wykonywać od 11t0d (czyli początek 12 tc) do 13t6d (czyli koniec 14 tc) - prawda? Dobrze rozumuję?? Mój gin dał mi skierowanie na prenatalne USG + Pappa i mam się umówić do dobrej kliniki, gdzie mają super sprzęt i miałam 2 lekarzy, ale a to okazuje się, że w jednej z nich gdzie jeden przyjmuje – nie ma punktu na NFZ, a w drugiej klinice gdzie drugi przyjmuje są na koniec października – to mnie nie urządza bo już będę prawie w połowie II trymestru. A nie uśmiecha mi się płacić 400 czy 500 zł. No i jeszcze mi został ten jeden lekarz co robiłam badanie USG w 6t1d i bardzo zachwalałam lekarza – no więc tam się umówiłam na 4.10 (na NFZ) i to będzie 12t5d ciąży (czyli końcówka 13 tc) – chyba będzie dobrze nie? Ehh.. ja to się nie znam na tym tak dobrze, mylą mi się te rozpoczęte i skończone tygodnie..

Tak, dokładnie w tych terminach się robi: między 11t0d a 13t6d.
    Ale trzeba pamiętać, że dziecko może walnąć psikusa i na początku być za małe, albo na końcu za duże, więc najlepiej trafiać w środek przedziału.
    Wymiary wymagane do tych badań to, o ile pamiętam 4,5 cm - 8,5 cm.
    12t5d to powinno być idealnie.

sy__la lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Biorę!! :-D

Annak no czekamy na fote! Jak nie wiesz jak wstawić to już Ci tłumaczę...
    www.zapodaj.net i ładujesz zdjęcia jakie chcesz dodać, wybierasz w jakim rozmiarze, a potem kopiujesz link z url na początku i na końcu - koniec kropka.

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu Maluszek miał 1,9 cm to teraz może ma z 4 cm, to może za dwa tygodnie będzie miał z 6 cm :-D myślę, że będzie OK.
    Dziękuję Annak :) <3

Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Annak no czekamy na fote! Jak nie wiesz jak wstawić to już Ci tłumaczę...
    www.zapodaj.net i ładujesz zdjęcia jakie chcesz dodać, wybierasz w jakim rozmiarze, a potem kopiujesz link z url na początku i na końcu - koniec kropka.

Tak, tak, już wrzuciłam, tylko foto się obróciło i nie wiem czemu :-/
    Ale chyba widać to, co najważniejsze ;-)

sy__la lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Tak, tak, już wrzuciłam, tylko foto się obróciło i nie wiem czemu :-/
    Ale chyba widać to, co najważniejsze ;-)

najwyżej będziemy monitory przekręcać :-P

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bym zapomniała... Witaj nowa Forumowiczko - Dorola31 ;)
    przykro mi z tego powodu, że musiałaś przejść przez te straty, a zwłaszcza tą w późniejszym etapie - bo to już zupełnie inna więź z Dzieckiem, tym bardziej, że 2 dni żył na ziemi ;( tutaj na pewno będzie Ci łatwiej z Nami przejść przez wszystkie smutki, radości, II kreski i obawy związane z ciążą ;) Życzę Ci dużo wirusków ciążowych.

Każdej z Was - Staraczek tego życzę.

Niebieska Tobie już w ogóle wszystkiego NAJLEPSZEGO i oczywiście szczęśliwego rozwiązania!

Vertigo jesteś po prostu nie zastąpiona w swoich wypowiedziach. Zgadzam się z Tobą w 100%, też uważam, że natura rządzi się swoimi prawami i żadna medycyna nie jest w stanie jej zrozumieć do końca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 14:48

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska tez dokładam się do życzeń :):-*

Niebieskaa lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale wiesci, Aniu! CHLOPAK jak nic!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak piękny Dzieć! Ciesze sie razem z Tobą!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domku:) Udało mi się dzisiaj szybciej wyjść.
    Annak śliczny dzidziuś :D Jak dalej tak będzie wariował w brzuszku to pewnie szybko ruchy poczujesz.

M@linko mój przedwczesny poród spowodowany był skracającą się szyjką macicy. Niestety nie udało się tego odpowiednio wcześnie wychwycić i jak pojechałam na zwykłą, kontrolną wizytę dowiedziałam się, że jest bardzo źle i mam się rano zgłosić do szpitala. Prowadzący mnie wtedy gin nie powiedział mi co się dzieje a ze strzępów jego wypowiedzi nie poskładałam tego wszystkiego do kupy.
    Pojechałam do domu i zobaczyłam, że krwawię. Kiedy dojechaliśmy do szpitala okazało się, że mam 5 cm rozwarcia, odeszły mi wody i poród się już rozpoczął.
    W szpitalu trafiłam na dobrego lekarza, który mimo zaawansowanej już akcji porodowej zrobił mi cesarkę by dać dziecku szanse, ale niestety Mateuszek mimo iż był duży jak na ten czas (urodził się z wagą 1050 g) to był skrajnym wcześniakiem i dwa dni później zmarł.
    Tak w skrócie wygląda moja historia.
    Ginekologa oczywiście zmieniłam na tego od cesarki:)

Ale skupmy się lepiej na pozytywnych wiadomościach dzisiejszego dnia:)

Dodam, że ja M@linko pierwsze ruchy poczułam w 19tc.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak super <3

ale dziewczyny pamietajcie ze teraz to dziewczynki sa bardziej zadziorne jak moja Zuzia istny wariat z ognistym temperamentem ;)
    Juz teraz sie z nia kloce... ;) a gdzie tu z nastolatka bedzie wybuchowo.

annak lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak no śliczny Dzieciaczek <3
    na zdjęciu widać jakby sobie leżał tak spokojnie, a i wydaje mi się, że mózg też widać - nie tak wyraziście jak u Niebieskiej Dzieciny, ale też widać. Jest dobrze :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 15:10

annak lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ