X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku,
    Nie pozostaje zatem nic innego, jak... czekać.
    Wszystkie nienawidzimy czekania w takich sytuacjach, ale też wszystkie będziemy tu z Tobą czekać.
    Tak wiele razy życie udowadniało, że przy rozmnażaniu się nie działa matematyka, że trzeba podgrzewać w sobie wiarę i po prostu przeżyć ten tydzień.
    Jesteśmy z Tobą, a Ty pisz o wszystkim, co Ci leży na sercu. Razem to udźwigniemy.

promyczek 39, Justa87, Bianka4 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że nasze ostatnie wydarzenia skłoniły do odezwania się dziewczyny, które strasznie dawno nic nie pisały.

AgataR, Kaczuszka,
    Co u Was?

Laila,
    O której masz jutro wizytę?

Roma,
    Jak Wasze sprawy?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn się pyta, kiedy będzie duży jak tata, na co młoda mu mówi: jak będziesz taki jak tata to będziesz musiał iść do pracy i schrzanisz se życie.

Otóż to...
    Dorosłość...

annak, M@linka, Monika1357, sy__la, Gaduaaa, Evita, cookiemonster lubią tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • annak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Mój syn się pyta, kiedy będzie duży jak tata, na co młoda mu mówi: jak będziesz taki jak tata to będziesz musiał iść do pracy i schrzanisz se życie.

Otóż to...
    Dorosłość...

Szkoda, że poza opcją "lubię" nie ma tu opcji "uwielbiam" :-D
    Wykorzystałabym.
    Gratuluję bystrych dzieci! :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bystre są i jajcarskie. Taki rodzaj ciętego humoru, chyba po mamie ;)

M@linka lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku - nosz kurcze, dlaczego nie może być wszystko dobrze, dlaczego nie może ciąża przebiegać bez żadnych rewolucji... ehhh... jesteśmy z Tobą sercem i duszą, a na kolejną Twoją wizytę też czekamy cierpliwie razem z Tobą i oczywiście z Elarią na jej wizytę :) trzymam kciuki za Fasolkę! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:34

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak dzięki za wywołanie. Byłam na małym urlopie, czasem coś skrobne w pamiętniku :) Po serii castagnus dochodzę do wniosku że namieszal mi w owulacji-calkiem zanikl mi śluz i objawy płodności.W 23-24 dc miałam progesteron na poziomie 1.33 :/ W tym cyklu nie biorę i mam nadzieję że wszystko wróci że zdwojoną siła. Wykresu nie prowadzę a na pewno trochę by mi to pomogło.Na chwilę obecną mam 17 dc więc sugerując się wcześniejszymi monitami i cyklami właśnie mam okres intensywnych starań :) Wczoraj też przyjaciółka która się mną opiekowała w szpitalu jak byłam leżąca nieruchomo i była że mną (pod drzwiami) podczas porodu ogłosiła że jest 7 tc. Niewiedziala jak mi to powiedzieć. Cieszyłam się bardzo na te wieści ale jak dojechałam do domu to coś mnie ukulo :( ale i tak jej mocno kibicuje.

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

Otóż to...
    Dorosłość...

Cała prawda o dorosłym życiu :)

mhsv9vvj9veszbog.png
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczyny, dziękuję wam baaardzo, nawet nie macie pojęcia, ile dla mnie znaczy, że piszecie do mnie, że przytaczacie historie podobne do mojej.
    Martynko - cudowne wieści! Całusy dla Tymka!

Moja beta wynosi 33692.
    Ostatnio badałam 17 września i wynosiła 1245. Kalkulator bety napisał, że wartość podwaja się u mnie co 57 godz. Średni dwudniowy przyrost 80%. Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, zwłaszcza przy badaniach w odstępie 2 tygodni. W piątek drugie badanie. Na razie uspokoiłam się, po prostu czekam. Ale ten smutek i zwątpienie przychodzi falami.

Elario wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za piątkową betę. Ale się wystraszyłam,teraz musi być już dobrze.

Dziewczyny, czy którejś z was ginekolog cokolwiek tłumaczył jaka mogła być przyczyna jeśli któraś poroniła bardzo wczesną ciążę?
    Ja swojej gin o to nie dopytywałam, wiem, że to mogły być defekty zarodka, nie tak podzielone komórki, chcę wiedzieć czy jeśli jest to związane właśnie z wadami zarodka, to czy szanse na kolejną mocną i zdrową ciążę maleją czy są takie same jak wcześniej.
    Jeśli któraś z Was coś na ten temat słyszała, to bardzo proszę i info...nie wiem co mi ta wiedza da, ale może choć trochę doda wiary i nadziei, oby nie udupiła bardziej...

nika77
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK dziekuje
    Odezwalam sie bo u Promyczka tam gdzie nie powinnam niechcacy wcisnelam "lubie" a nie powinnam.
    Nie odzywam bo... Sama nie wiem chyba poprostu nie potrafie :) jakkolwiek to brzmi ;) podczytuje Was choc nie wszystko da sie nadrobic i ciesze sie w duchu radosnymi wiesciami i tak samo martwie tymi smutnymi. Trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki i sercem jestem z kazda z Was ❤

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Malo sie odzywam bo teraz tylko z telefonu was podgladam. Annak jutro wizyta o 14 trzymajcie kciuki.

Elaria kurde ja w pustym mialam taka intuicje od poczatku ze cos bedzie nie tak. Tez piszesz o takim przeczuciu. Duza beta to niestety nie jest dobry znak. Im wiecej bety tym wieksze prawdopodobienstwo ze zarodek bedzie widoczny. Poki "niska " to moze jeszcze sie opoznilo cos..mozna na cos czekac. U mnie bylo okolo 30tys tez i w pecherzyku pusto. Beta jest z kosmowki nie z zarodka jak wiecie. Elaria kiedy przezpochwowe masz? Bardzo trzymam kciuki zeby watpliwosc sie odczarowala fasolka. Byl zoltkowy widoczny? Przepraszam cie za to co napisalam ale przecbodzilam puste jajo i napisalam ci prawde ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 22:40

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten stan zawieszenia cos strasznego ;(

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, czytałam o Twojej wizycie i strasznie ci współczuję tego stresu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Gówniana ze mnie teraz "koleżanka", bo pogrążyłam się w wewnętrznym chaosie i choć was czytam, nie mam siły pisać. Tylko trochę.

Laila, nie było widać pęcherzyka żółtkowego, nic nie było widać. :( Tylko pęcherzyk ciążowy. Może dobrze, że sprowadzasz mnie na ziemię, nie chcę się jarać tą betą. Chcę po prostu znać 100% prawdy! Im szybciej, tym lepiej. Mam przesłać wyniki z obu bet ginowi, on ma mi odpisać w weekend. Zapytam go kiedy kolejne usg.

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba czekać. Kochana wiem jak się czujesz ;( Przezywałam to przy drugiej ciąży straszne to jest ;/

mhsv9vvj9veszbog.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochane Tymuś słyszy <3 słyszy, problemy w poprzednich badaniach wynikły z podrażnienia ucha spowodowane refluksem i ulewaniem, nadal ucho jest podrażnione, ale słyszy, dla mnie to się liczy <3
    Dziękuję za kciuki i za pamięć <3

Przykro mi, ale nie dam rady Was nadrobić, bo mały ma okropne problemy brzuszkowe :( ale pamiętam o Was każdego dnia.

Martynko to cudowne wiesci,kamien-wielki kamien spadł ci z serca i nam tez,jeszcze chyba nereczka niech wróci do normy i bedziesz miec normalne matczyne kłopoty.Tak mi sie wydaje ze o nerce jeszcze pisałas..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczyny, dziękuję wam baaardzo, nawet nie macie pojęcia, ile dla mnie znaczy, że piszecie do mnie, że przytaczacie historie podobne do mojej.
    Martynko - cudowne wieści! Całusy dla Tymka!

Moja beta wynosi 33692.
    Ostatnio badałam 17 września i wynosiła 1245. Kalkulator bety napisał, że wartość podwaja się u mnie co 57 godz. Średni dwudniowy przyrost 80%. Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, zwłaszcza przy badaniach w odstępie 2 tygodni. W piątek drugie badanie. Na razie uspokoiłam się, po prostu czekam. Ale ten smutek i zwątpienie przychodzi falami.
    jesli beta nadal bedzie rosła to ja nie uwierze w zły scenariusz.Tej kolezance tez beta rosła co było zaprzeczeniem opcji pustego jaja,tez podobne wartosci były,po cichu modle sie i trzymam kciuki,tak bardzo chce by ten maluszek jednak był i był z tobą

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny moja ciaza jest pod znakiem zapytania,bylam dzis u innego gina niz ostatnio,bo sie cos denerwowałąm i chciałąm zeby mi zmierzyl malenstwo ,bo nie mialam nic zmierzone ost,gin powiedzial ze ciaza jest mlodsza o tydzien a zarodek m tylko 4 mm,no a ostatnio usg pokrywalo sie om,mam isc za tydzien wtedy sie wyjasni
    dziewczyny musimy rozgonic nadciągające czarne chmury nad nasz wątek,dlatego lajkujcie ten post,jako szpila w laleczke woodoo,niech odpedzi zło od Promyczka i Elarii.
    Na jednym wątku mają taką lalke,nawet pomaga...

http://static.pokazywarka.pl/i/6950959/793301/voodoo-doll-hand-drawing-vector.jpg

Coconue, Jacqueline, annak, _Abby_, vertigo, Niebieskaa, promyczek 39, roma, Asia87, Elmo13, Evita, nika77, emerald_m lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Abby, myślę że nie być w ciąży jest bezpieczniej. Ale nam nie o poczucie bezpieczeństwa chyba chodzi ;) dla mnie optymalnie byłoby znaleźć noworodka ma wycieraczce. Może to niedobrze ze bociany nie przynoszą dzieci
    ..i nie mozna ich w kapuscie znalezc :-( :-(

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - rozumiem, że lalka oznacza po prostu zło w czystej postaci i jak je dźgniemy w tzw. klatkę piersiową to odejdzie w cholerę? :D Jak tak to kłuję ile wlezie :D

A ja się chyba wku*wię jak będę widziała bociany latające gdzieś koło domu, źle mi się mendy kojarzą, w obydwu ciążach na wiosnę widziałam paskudy jak latały nad domem, łaziły przy samym domu, a dzieci były tylko na "chwilę"...

Z ciąży z córką nie pamiętam widoku bocianów, hmm... ;)

jatoszka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Panie ;)

U Was też taka jesień? U mnie zimno.. Mokro.. A w sobotę na wesele tak mi się nie chce.. ;o

@ dzień 6. I Chyba końca nie widać. Ogarnęłabym się samymi wkładkami taka skąpa ALE ZA TO CIĄGLE tak samo. Mam wrażenie że spadnie co ma.. Np z rana i cały dzień nic. Nie miałam jeszcze takiej długiej.. Najdłuższa to 5 dni.

Czytam Was dzielnie. 3majcie się cieplutko. ;*

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ