Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Promyczku,
Nie pozostaje zatem nic innego, jak... czekać.
Wszystkie nienawidzimy czekania w takich sytuacjach, ale też wszystkie będziemy tu z Tobą czekać.
Tak wiele razy życie udowadniało, że przy rozmnażaniu się nie działa matematyka, że trzeba podgrzewać w sobie wiarę i po prostu przeżyć ten tydzień.
Jesteśmy z Tobą, a Ty pisz o wszystkim, co Ci leży na sercu. Razem to udźwigniemy.promyczek 39, Justa87, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Widziałam, że nasze ostatnie wydarzenia skłoniły do odezwania się dziewczyny, które strasznie dawno nic nie pisały.
AgataR, Kaczuszka,
Co u Was?
Laila,
O której masz jutro wizytę?
Roma,
Jak Wasze sprawy? -
Mój syn się pyta, kiedy będzie duży jak tata, na co młoda mu mówi: jak będziesz taki jak tata to będziesz musiał iść do pracy i schrzanisz se życie.
Otóż to...
Dorosłość...annak, M@linka, Monika1357, sy__la, Gaduaaa, Evita, cookiemonster lubią tę wiadomość
Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań... -
vertigo wrote:Mój syn się pyta, kiedy będzie duży jak tata, na co młoda mu mówi: jak będziesz taki jak tata to będziesz musiał iść do pracy i schrzanisz se życie.
Otóż to...
Dorosłość...
Szkoda, że poza opcją "lubię" nie ma tu opcji "uwielbiam"
Wykorzystałabym.
Gratuluję bystrych dzieci! -
Promyczku - nosz kurcze, dlaczego nie może być wszystko dobrze, dlaczego nie może ciąża przebiegać bez żadnych rewolucji... ehhh... jesteśmy z Tobą sercem i duszą, a na kolejną Twoją wizytę też czekamy cierpliwie razem z Tobą i oczywiście z Elarią na jej wizytę
trzymam kciuki za Fasolkę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 21:34
promyczek 39 lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Annak dzięki za wywołanie. Byłam na małym urlopie, czasem coś skrobne w pamiętniku
Po serii castagnus dochodzę do wniosku że namieszal mi w owulacji-calkiem zanikl mi śluz i objawy płodności.W 23-24 dc miałam progesteron na poziomie 1.33
W tym cyklu nie biorę i mam nadzieję że wszystko wróci że zdwojoną siła. Wykresu nie prowadzę a na pewno trochę by mi to pomogło.Na chwilę obecną mam 17 dc więc sugerując się wcześniejszymi monitami i cyklami właśnie mam okres intensywnych starań
Wczoraj też przyjaciółka która się mną opiekowała w szpitalu jak byłam leżąca nieruchomo i była że mną (pod drzwiami) podczas porodu ogłosiła że jest 7 tc. Niewiedziala jak mi to powiedzieć. Cieszyłam się bardzo na te wieści ale jak dojechałam do domu to coś mnie ukulo
ale i tak jej mocno kibicuje.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
vertigo wrote:Mój syn się pyta, kiedy będzie duży jak tata, na co młoda mu mówi: jak będziesz taki jak tata to będziesz musiał iść do pracy i schrzanisz se życie.
Otóż to...
Dorosłość...
Cała prawda o dorosłym życiu
Elaria wrote:Dziewczyny, dziękuję wam baaardzo, nawet nie macie pojęcia, ile dla mnie znaczy, że piszecie do mnie, że przytaczacie historie podobne do mojej.
Martynko - cudowne wieści! Całusy dla Tymka!
Moja beta wynosi 33692.
Ostatnio badałam 17 września i wynosiła 1245. Kalkulator bety napisał, że wartość podwaja się u mnie co 57 godz. Średni dwudniowy przyrost 80%. Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, zwłaszcza przy badaniach w odstępie 2 tygodni. W piątek drugie badanie. Na razie uspokoiłam się, po prostu czekam. Ale ten smutek i zwątpienie przychodzi falami.
Elario wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki za piątkową betę. Ale się wystraszyłam,teraz musi być już dobrze.
Dziewczyny, czy którejś z was ginekolog cokolwiek tłumaczył jaka mogła być przyczyna jeśli któraś poroniła bardzo wczesną ciążę?
Ja swojej gin o to nie dopytywałam, wiem, że to mogły być defekty zarodka, nie tak podzielone komórki, chcę wiedzieć czy jeśli jest to związane właśnie z wadami zarodka, to czy szanse na kolejną mocną i zdrową ciążę maleją czy są takie same jak wcześniej.
Jeśli któraś z Was coś na ten temat słyszała, to bardzo proszę i info...nie wiem co mi ta wiedza da, ale może choć trochę doda wiary i nadziei, oby nie udupiła bardziej...nika77 -
AnnaK dziekuje
Odezwalam sie bo u Promyczka tam gdzie nie powinnam niechcacy wcisnelam "lubie" a nie powinnam.
Nie odzywam bo... Sama nie wiem chyba poprostu nie potrafiejakkolwiek to brzmi
podczytuje Was choc nie wszystko da sie nadrobic i ciesze sie w duchu radosnymi wiesciami i tak samo martwie tymi smutnymi. Trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki i sercem jestem z kazda z Was ❤
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
Hej dziewczyny. Malo sie odzywam bo teraz tylko z telefonu was podgladam. Annak jutro wizyta o 14 trzymajcie kciuki.
Elaria kurde ja w pustym mialam taka intuicje od poczatku ze cos bedzie nie tak. Tez piszesz o takim przeczuciu. Duza beta to niestety nie jest dobry znak. Im wiecej bety tym wieksze prawdopodobienstwo ze zarodek bedzie widoczny. Poki "niska " to moze jeszcze sie opoznilo cos..mozna na cos czekac. U mnie bylo okolo 30tys tez i w pecherzyku pusto. Beta jest z kosmowki nie z zarodka jak wiecie. Elaria kiedy przezpochwowe masz? Bardzo trzymam kciuki zeby watpliwosc sie odczarowala fasolka. Byl zoltkowy widoczny? Przepraszam cie za to co napisalam ale przecbodzilam puste jajo i napisalam ci prawde ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 22:40
aniołek 01.02.2016r -
nick nieaktualnyPromyczku, czytałam o Twojej wizycie i strasznie ci współczuję tego stresu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Gówniana ze mnie teraz "koleżanka", bo pogrążyłam się w wewnętrznym chaosie i choć was czytam, nie mam siły pisać. Tylko trochę.
Laila, nie było widać pęcherzyka żółtkowego, nic nie było widać.Tylko pęcherzyk ciążowy. Może dobrze, że sprowadzasz mnie na ziemię, nie chcę się jarać tą betą. Chcę po prostu znać 100% prawdy! Im szybciej, tym lepiej. Mam przesłać wyniki z obu bet ginowi, on ma mi odpisać w weekend. Zapytam go kiedy kolejne usg.
-
Trzeba czekać. Kochana wiem jak się czujesz ;( Przezywałam to przy drugiej ciąży straszne to jest ;/
Martynka30 wrote:Kochane Tymuś słyszy
słyszy, problemy w poprzednich badaniach wynikły z podrażnienia ucha spowodowane refluksem i ulewaniem, nadal ucho jest podrażnione, ale słyszy, dla mnie to się liczy
Dziękuję za kciuki i za pamięć
Przykro mi, ale nie dam rady Was nadrobić, bo mały ma okropne problemy brzuszkoweale pamiętam o Was każdego dnia.
Martynko to cudowne wiesci,kamien-wielki kamien spadł ci z serca i nam tez,jeszcze chyba nereczka niech wróci do normy i bedziesz miec normalne matczyne kłopoty.Tak mi sie wydaje ze o nerce jeszcze pisałas..Antoś IVF,Julisia natural
-
Elaria wrote:Dziewczyny, dziękuję wam baaardzo, nawet nie macie pojęcia, ile dla mnie znaczy, że piszecie do mnie, że przytaczacie historie podobne do mojej.
Martynko - cudowne wieści! Całusy dla Tymka!
Moja beta wynosi 33692.
Ostatnio badałam 17 września i wynosiła 1245. Kalkulator bety napisał, że wartość podwaja się u mnie co 57 godz. Średni dwudniowy przyrost 80%. Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy, zwłaszcza przy badaniach w odstępie 2 tygodni. W piątek drugie badanie. Na razie uspokoiłam się, po prostu czekam. Ale ten smutek i zwątpienie przychodzi falami.Antoś IVF,Julisia natural
-
promyczek 39 wrote:Dziewczyny moja ciaza jest pod znakiem zapytania,bylam dzis u innego gina niz ostatnio,bo sie cos denerwowałąm i chciałąm zeby mi zmierzyl malenstwo ,bo nie mialam nic zmierzone ost,gin powiedzial ze ciaza jest mlodsza o tydzien a zarodek m tylko 4 mm,no a ostatnio usg pokrywalo sie om,mam isc za tydzien wtedy sie wyjasni
Na jednym wątku mają taką lalke,nawet pomaga...
http://static.pokazywarka.pl/i/6950959/793301/voodoo-doll-hand-drawing-vector.jpg
Coconue, Jacqueline, annak, _Abby_, vertigo, Niebieskaa, promyczek 39, roma, Asia87, Elmo13, Evita, nika77, emerald_m lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
vertigo wrote:Abby, myślę że nie być w ciąży jest bezpieczniej. Ale nam nie o poczucie bezpieczeństwa chyba chodzi
dla mnie optymalnie byłoby znaleźć noworodka ma wycieraczce. Może to niedobrze ze bociany nie przynoszą dzieci
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna - rozumiem, że lalka oznacza po prostu zło w czystej postaci i jak je dźgniemy w tzw. klatkę piersiową to odejdzie w cholerę?
Jak tak to kłuję ile wlezie
A ja się chyba wku*wię jak będę widziała bociany latające gdzieś koło domu, źle mi się mendy kojarzą, w obydwu ciążach na wiosnę widziałam paskudy jak latały nad domem, łaziły przy samym domu, a dzieci były tylko na "chwilę"...
Z ciąży z córką nie pamiętam widoku bocianów, hmm...jatoszka lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dzień dobry Panie
U Was też taka jesień? U mnie zimno.. Mokro.. A w sobotę na wesele tak mi się nie chce.. ;o
@ dzień 6. I Chyba końca nie widać. Ogarnęłabym się samymi wkładkami taka skąpa ALE ZA TO CIĄGLE tak samo. Mam wrażenie że spadnie co ma.. Np z rana i cały dzień nic. Nie miałam jeszcze takiej długiej.. Najdłuższa to 5 dni.
Czytam Was dzielnie. 3majcie się cieplutko. ;*Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥