X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Testowałam wczoraj, negatyw - testowałam, bo jeśli to plamienie nie jest miesiączką, to mam w domu duphaston. Ale to plamienie jest miesiączką, która się rozkręca. Tylko się rozkręcić nie może. Ja mam takie plamienia przed @ od zawsze, trwają zwykle do 3 dni i są z każdym dniem bardziej intensywne, a tu już 4 i dalej nic, nie przybierają na sile. Coś mi się popieprzyło w tych cyklach.

Nie lubię widoku krwi na papierze toaletowym, mam z tym najgorsze skojarzenia. I wkurza mnie, że taki czasu muszę to oglądać. Pierwsza miesiączka po zabiegu trwała kilkanaście dni. Kilka dni spokoju i teraz znowu.
    ono to faktycznie coś Cię meczy...hormonalnie...
    eh.. :( życzę szybkiego rozkręcenia @ w takim razie

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzień wolnego, właśnie piję standardowo kawę i oczywiście podczytuję Was. :)
    Elaria, bardzo ładna beta. Chciałabym aby wszystko dobrze się u Ciebie skończyło. Życzę Tobie dużo cierpliwości, spokoju bo wiem, że teraz z tym będzie ciężko. Przytulam.
    Promyczku, u mnie niestety w drugiej ciąży był tydzień różnicy w wielkości zarodka. Jednak ciąża to nie matematyka, wszystko się może zdarzyć, zwłaszcza na tak wczesnym etapie. Również przytulam i trzymam kciuki.
    Jac, czekam razem z Tobą na wyniki. Do listopada jeszcze trochę.
    Annak dziś na wizycie już badanie genetyczne? Będzie dobrze, zobaczysz. :)

Pozdrawiam wszystkich. :)

Gaduaaa, Jacqueline, promyczek 39 lubią tę wiadomość

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dzień dobry
    jak humory dzisiaj?
    kciukam za Wasze wizyty

u mnie cisza, plamię, plamię, plamię.... nie mogę się rozpędzić do normalnej miesiączki :( jest mi bardzo smutno :( boję się, że może już nigdy... znacie to?
    Bry :) humor dobry :) brzuch boli znaczy @ w drodze. Jeszcze 2 dni tego dupnego cyklu.
    Dziś Rabarbar spał sam do 4 czyli ja spałam jak królowa 5 godzin. Potem sama przyszła do nas i jeszcze 2 godziny spaliśmy razem :) to pierwsza taka noc po 17 miesiącach spania jak mysz pod miotla :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to prawda... czasami niewiele od Nas zależy... gdzieś to chyba jest Nam pisane ... dzięki za słowa otuchy... 3mam dziś mocno za Ciebie kciuki... żeby te nie bolące cycki były dobrym objawem :)
    A ja przyjmuję to słońce z Warszawy... uwielbiam Ją.. ale tylko w ramach podróży :) mam sentyment do Wawy... mój jeden dziadek jest tam pochowany na cemntarzu Bródnowskim, a my kompletnie nie mamy tam rodziny i jest mega problem żeby móc jechać zapalić tam świeczkę za niego.. byłam tam 3 albo 4 razy a On nie żyje 11lat
    mam nadzieję ze to Warszawskie słonko mi tu w Irl dobrze przyświeci a szczególnie za w następnym tygodniu jak owulacja będzie hhihih
    Kochana co roku tam jestem. Służę zniczem i zdjęciem.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Bry :) humor dobry :) brzuch boli znaczy @ w drodze. Jeszcze 2 dni tego dupnego cyklu.
    Dziś Rabarbar spał sam do 4 czyli ja spałam jak królowa 5 godzin. Potem sama przyszła do nas i jeszcze 2 godziny spaliśmy razem :) to pierwsza taka noc po 17 miesiącach spania jak mysz pod miotla :)
    heheh zawsze jakiś krok do przodu :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Kochana co roku tam jestem. Służę zniczem i zdjęciem.
    poważnie ?! byłabyś tak dobra ?!

• vertigo Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Vertigo,
    A termin konkretnego startu @ nie jest jutro?
    Ojojuję i utuluję. Tak profilaktycznie.
    I Ciebie, i Gaduęę.

no tak trudno wyczuć ;) jeśli brać pod uwagę zwykłą długość moich plamień, to już dzisiaj powinno mnie zalać, a wczoraj powinno być więcej tego plamienia. Ale widocznie po poronieniu to jednak nie jest oczywiste, że nastąpi od razu hormonalny reset.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jagna - zdaje się, ze Ty wczoraj kończyłaś opakowanie tabsów, powiedz mi, plamiłaś cały czas coś trochę czy Twój organizm szybko zaakceptował tabletki?

Bo ja bardzo długo po @ plamiłam, a w sumie cały czas coś plamię, czy to rano czy coś pod wieczór, nie jest po prostu czysto jak powinno być.
    Dziś biorę ostatnią, ciekawe kiedy zjawi się pseudo-@ ;)
    Nie,nie plamilam,@ byla normalna a potem czysto ale za to cycki bolaly mnie przez ostatnie dwa tygodnie i jeszcze bolà ale pewnie do @ tak bedzie.Kiedys jak bralam antyki to zawsze @ przychodzila 3 dnia po odstawieniu,teraz ze wzgledu na te zastrzyki moze byc kolo 5 dnia albo nawet wcale moge nie miec

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No annak pewnie wlasnie podglada swoje male szczescie ☺

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Dzień dobry
    jak humory dzisiaj?
    kciukam za Wasze wizyty

u mnie cisza, plamię, plamię, plamię.... nie mogę się rozpędzić do normalnej miesiączki :( jest mi bardzo smutno :( boję się, że może już nigdy... znacie to?
    Witaj w klubie,jednak z taką myslą to ja powinnam sie oswoic i to robie ze byc moze "nigdy",wy jeszcze mlode jestescie,mój wiek niestety alarmuje ze jest pózno..Jest mi latwiej kiedy dopuszczam mysl ze moze sie nie udac,nie czuje presji którą sobie sama serwowalam kiedys,poprostu wierze i próbuje moje ostatnie szanse

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj w klubie,jednak z taką myslą to ja powinnam sie oswoic i to robie ze byc moze "nigdy",wy jeszcze mlode jestescie,mój wiek niestety alarmuje ze jest pózno..Jest mi latwiej kiedy dopuszczam mysl ze moze sie nie udac,nie czuje presji którą sobie sama serwowalam kiedys,poprostu wierze i próbuje moje ostatnie szanse
    będzie dobrze ! zobaczysz... może to zabrzmi głupio ale wczoraj siedząc na pediatrii w szpitalu była babeczka no kurczę dobrze w wieku mojej teściowej... i miała bliżniaki.. po 6 miesiecy :) wiesz na moje oko mogłaby by być już babcią ale była mamą :) także nie patrz na wiek.. w ogóle w Irl jest modne późne macierzyństwo.. sama pracuje u babeczku która ma 8 letnią córkę a sama ma koło 50tki także głowa do góry, wiek wcale nie jest wyznacznikiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    poważnie ?! byłabyś tak dobra ?!
    No pewnie. Napisz mi na priv dane wszystkie.

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, Vertigo uda Wam się na pewno. Nie ma innej opcji. tylko to czekanie, ale już coraz bliżej

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    będzie dobrze ! zobaczysz... może to zabrzmi głupio ale wczoraj siedząc na pediatrii w szpitalu była babeczka no kurczę dobrze w wieku mojej teściowej... i miała bliżniaki.. po 6 miesiecy :) wiesz na moje oko mogłaby by być już babcią ale była mamą :) także nie patrz na wiek.. w ogóle w Irl jest modne późne macierzyństwo.. sama pracuje u babeczku która ma 8 letnią córkę a sama ma koło 50tki także głowa do góry, wiek wcale nie jest wyznacznikiem
    Wiem ze nie jest ale trzeba miec swiadomosc ze komórki mają tyle lat co ja.Mimo iz odejmują mi 10 lat i co wizyte lekarz pyta czy to nie bląd w kartotece to jednak ja to ja a moje cialo wewnątrz to juz inna bajka.Nie przejmuje sie wiekiem,nie czuje sie staro,wrecz kiedys dobrzy znajomi rzucili sarkazmem ze mam tyle lat a zachowuje sie i ubieram nie stosownie do wieku...quwa,czy mając 40 lat mam zachowywac sie jak babcia i nosic stare rozciągniete swetry i dlugie bezksztaltne spódnice?Nie wiem do czego bylo przypisane ale zrobilo mi sie przykro bo znam granice swojego ubioru i nie ubieram sie jak 15latka ale i tez nie zachowuje sie jak gówniarz.W sumie poszlo o pieniądze nie duzą kwote które nam wisieli a ze moj maz nie miał odwagi sie upomniec to ja to zrobilam.Ruszylam gówno i jeszcze nim dostalam w pysk..do tej pory mam uraz do tej pary,nie odwiedzam ich chyba ze musze ze wzgledu ze màz jest chrzestnym ich dziecka wiec raz w roku urodziny i wiecej sie nie widzimy.Moj maz tam jezdzi ale ja nie mam ochoty,wole posiedziec z dobrà ksiàzkà w domu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Jagna, Vertigo uda Wam się na pewno. Nie ma innej opcji. tylko to czekanie, ale już coraz bliżej
    Nadzieja umiera ostatnia a ja mam jeszcze cierpliwosc,sile i wiare :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie tak się staram nie czekać. Czekanie jest męczące, czekanie powoduje, że tracimy życie, które mamy tu i teraz, a które już też się nie powtórzy i może kiedyś z perspektywy czasu będziemy żałować, że taplałyśmy się w cierpieniu i marnowałyśmy czas na kontemplacji przyszłości, zatracając teraźniejszość.

Wczoraj poszłam z moimi dziećmi na plac zabaw i po prostu na nie patrzyłam. Przez godzinę. Patrzyłam jak wspinają się na drabinki i jak szaleją na karuzeli. Często patrzę na nie jak śpią. Bo to już nigdy się nie powtórzy, one za rok znowu będą starsze, a za chwilę będą miały 18 lat i nie pozwolą mi na siebie patrzeć, nie pozwolą pocałować krwawiącego kolana.

Dlatego nienawidzę teraz wszystkich tych momentów, gdy muszę być sama, bo wówczas po prostu się w tym babrzę. W tym moim cierpieniu. Jak mam jakieś zadanie do zrobienia, to czas też płynie, ale nie tak bez sensu. Nie znoszę samotnej jazdy samochodem. Nie znoszę być sama w domu. Nie znoszę się budzić :( Muszę natychmiast wstać i coś zrobić. Nie chcę czekać. Chcę znowu żyć. Każdą chwilą, a nie tylko tą, w której coś robię. Nie chcę już tych myśli.

Elaria lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo doskonale Cie rozumiem, nie chodziło mi w sumie o to czekanie takie wiesz napięcie, myślenie tylko o jednym i czekanie tylko na to. Ale są właśnie takie momenty kiedy myślimy o tym intensywniej, właśnie kiedy ma się pojawić @, kiedy ona jest, jak myślimy o owu i że trzeba dzialać. Ja też bardzo chciałabym się nauczyć aby to towarzyszło mi ale tak obok, jako dodatek do tego normalnego życia, cieszenia sie tym co mam, wykorzystywaniem każdej chwili spędzonej z dzieckiem czy mężem, czy po prostu na chwilach które sprawiają mi radość, kiedy robie coś co lubie. Są gorsze i lepsze dni mam nadzieje tylko,że nie zdążymy się nauczyć z tym żyć i odstawiać tego myślenia na boczny plan,że po prostu już niedługo nie będziemy musiały o tym myśleć.
    czy nadzieja matką głupich? czemu to jest takie trudne :(

Annak pisz!

vertigo lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne troche trwają, więc może dopiero kończy.

Wkurzają mnie te plamienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 10:46

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Okaz zdrowia. Idealne dziecko."

[cytat z lekarza po dzisiejszym USG]

Jacqueline, Haana, _Abby_, vertigo, Niebieskaa, Elmo13, kiti, sy__la, M@linka, Asia87, Elaria, Paolina91, Alisa, Evita, Gaduaaa, roma, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Monika1357, laila_25, sylvuś, cookiemonster lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - :) :D <3 <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1064 1065 1066 1067 1068 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ