X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki. Wstajemy. Pogoda nie nastraja :( ale uszy do góry i łeb do słońca. Zaraz wyjdzie. Powodzenia wszystkim.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!

Mimo deszczowej pogody życzę Wam pięknego dnia!
    U mnie słoneczko gości od dwóch dni w sercu... nowa nadzieja !
    Już niedługo, już niedługo będzie staranko... :)

Nie mogę się doczekać ! <3

promyczek 39 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Vertigo miłego dnia !

Widzisz mój post? Bije optymizmem ha ha !:))

I nawet wykres założyłam, jestem z siebie taka dumna... :)
    A tydzień szybko zleci , oj zleci :)

vertigo wrote:
    Dzień dobry dziewuszki. Wstajemy. Pogoda nie nastraja :( ale uszy do góry i łeb do słońca. Zaraz wyjdzie. Powodzenia wszystkim.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie witam w 1dniu ciàzy :-)
    Vertigo jakie slonce chyba ze se namalujesz :-) Zachmurzenie u mnie pełne i deszcz,az mi sie z domu nie chce wychodzic.
    Promyczku &&&&&&

M@linka, promyczek 39, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

o jezu, to u mnie drugi :)

I tak musimy myśleć, 90% sukcesu to pozytywne myślenie.

aż dzisiaj kuchnie wysprzątam :)

jakiegoś Powera mam - mimo tego , że czuje się jak "flak" :)

Jagna 75 wrote:
    Ja tez sie witam w 1dniu ciàzy :-)
    Vertigo jakie slonce chyba ze se namalujesz :-) Zachmurzenie u mnie pełne i deszcz,az mi sie z domu nie chce wychodzic.
    Promyczku &&&&&&

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    annak przepiękne foty z usg, przyprawiły moje serce od drgania *.* marze o tym żeby prędko takie zobaczyć u siebie, a między innymi dzięki Tobie w to wierzę !

laila jejka mnie notorycznie dopadają takie myśli... owu za rogiem a ja po <3 myślę czy dobrze robimy...czy w razie czego jestem gotowa znowu przechodzic to samo.. czy jestem chora... czy R. jest chory.. miliony pytań.. podbudowała mnie ostatnio Mamaginekolog... bo skoro takim się zdarza to my też nie mamy na to wpływu... co ma być to będzie.... chyba tak do tego należy podejść..
    mam nadzieję że dziś u Ciebie dużo lepiej :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    aj vertigo chciałam iść na Twój wykres a tu zonk.. nie udostępniony :)

KammaMarra lubi tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj czas zalatwiania tych strasznych rzeczy a pogoda jeszcze bardziej zniecheca :/

Tak piszecie o 2trymestrze ilosci dni do porodu wiec z ciekawosci zerknelam na swoje belly i co widze? Magiczne 55dni do porodu toc to szok normalnie kiedy to zlecialo ;)

Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    CHLOPAK jak sie patrzy! stawiam na chlopaka, tylko jeszcze nie wiem kto sie ze mna zaklada:D
    Ja! pięknę dziecie Annak :) Ja również stawiam na chłopaka :D

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dzisiaj czas zalatwiania tych strasznych rzeczy a pogoda jeszcze bardziej zniecheca :/

Tak piszecie o 2trymestrze ilosci dni do porodu wiec z ciekawosci zerknelam na swoje belly i co widze? Magiczne 55dni do porodu toc to szok normalnie kiedy to zlecialo ;)
    i te 55 dni zleci jeszcze szybciej ! :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda trzymaj sie <3
    Te 55dni szybko zleci,Agatka ukoi troche twój ból po stracie taty,a on z góry bedzie na was patrzył

KammaMarra, maggda lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    wspomóżcie mnie, a co do pozycji itp..
    niby zaszłam raz to i zajdę drugi :-)

ale może ekspertki się wypowiedzą? :)

Kurdę już nie mogę się doczekać wizyty... ;)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Wam tych relacji z rodziną tą najbliższą. Ja nie wiem, ale chyba nie trzeba być jakimś psychologiem,żeby wiedzieć,że to jest delikatny temat. Każdy reaguje inaczej i potrzebuje czegoś innego, ale na pewno nie obnoszenia się z czyjąś ciążą tudzież staraniami albo ciągłe wypytywanie czy już nam się udało (po stracie).

Kammar Jagienko to do dzieła! Każda na inny sposób ale oby z oczekiwanym skutkiem! Jagna a jak to u Ciebie wygląda? Chodujecie jajca, potem (nie wiem jak fachowo to nazwać) je pobierają, potem nasienie i zapładniają? I potem transfer? Ale to musisz być już po miesiączce tak, i w połowie cyklu, czy też jakoś masz ten kolejny cykl na lekach? Jak nie chcesz to nie odpowiadaj i nie opowiadaj :)

Ja dziewczyny będę testować 12, ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu, ja to w gorącej wodzie kąpana jestem. Ale czas pokaże jakie będą po drodze nastroje :P Co mnie dziwi to to,że nigdy nie miałam tak dużego skoku tempki (z 36,54 na 36,94) i cały czas się utrzymuje na takim poziomie, dziś 37. jest dopiero 5dpo więc to nic nie znaczy, po prostu zastanawia mnie taki wysoki poziom, czy to mogło świadczyć np o pęknięciu 2 pęcherzyków? Tak sobie gdybam :P wiem,że niektóre z Was w ogóle nie wierzą w tempki.

Córcie ur. 28.02.18r.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia ja też mam koleżankę, która usunęła kilka lat temu zdrową ciążę w 12 tyg bo nie czuła się z przyszłym mężem gotowa na dziecko i zaszła w ciążę od razu jak zaczęli starania a ja akurat byłam tuż po 3 poronieniu ciaży o którą starałam się 8 cykli...pytałam się wtedy Boże gdzie ta sprawiedliwość. Ale sprawiedliwości zwyczajnie nie ma. Już się z tym pogodziłam. Każdy ma swój inny krzyż do udźwignięcia.

Ehh..Magda właśnie rok temu na raka umierał w szpitalu mój dziadek, a kilka dni po nim babcia, jego żona - zmarła niespodziewanie...dosłownie 3dni po pogrzebie dziadka nie było i babci. Moja mama straciła rodziców w ciągu jednego tygodnia. To byli moi ukochani dziadkowie i początek października właśnie kojarzy mi się z tamtymi smutnymi dniami. Trzymaj się kochana <3

Co do szybko mijającej ciąży to ja też nie mogę uwierzyć, że tak daleko zaszłam... chyba zacznę wierzyć w 3 trymestrze jak powrócą wszystkie dolegliwości z wielką mocą - ociężałośc, bezsenność, puchnięcie, latanie co 5 minut na siku, okropna zgaga, bóle kręgosłupa ;)

Boję się 3 trymestru...boje się o łożysko, boję się o pęcherz płodowy, boję się o szyjkę..tym bardziej, że ciągle jakieś bakterie w niej mam. Ginekolog nie napisał mi jakie ale powiedział, że mam przyjśc na wizytę (środa). Dziś mąz odbiera wydruk to się dowiem jakie to bakterie i jaki antybiotyk. Wyniki wymazu przyszły 2 tyg temu i teraz myślę, czy aby te bakterie się już za bardzo nie namnożyły. A wszytsko oczywiście jest u mnie podstępne bo totalnie bezobjawowe.

Obawiam się,że 3 trymestr może być mega trudny ale jestem gotowa na wszystko byle synek urodził się cały i zdrowy.

KammaMarra, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku dziś myślami jestem z Tobą, czekam na wiadomości, robisz dziś bete czy wizytę też masz?

promyczek 39, KammaMarra lubią tę wiadomość

Córcie ur. 28.02.18r.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku i Elaria, mysle o Was!!! w pracy mam sporo, ale zagladam na forum i czekam na wiesci.

M@linko, wierze, ze 3. trymest Cie pozytywnie zaskoczy:*

Sy_la, trzymam kciuki za rewelacyjna wizyte jutro!

Ach...ja chwilowo siedze i zachwycam sie nowa kolekcja autorki mojej sukni slubnej

http://www.annakara.com/suknie-slubne/kolekcja_2017

Bajka! szkoda ze slubu nie bierze sie czesciej z tym samym mezczyzna. A tak poza tym to wspieram duchowo uczestniczki dzisiejszego protestu.

Milego tygodnia i oby to byl tydzien dobrych wiadomosci!

promyczek 39, KammaMarra, sy__la, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie betę i mam wizyte wszystko po 11.Zemdlilo mnie w labo ale to nic nie znaczy prawda.I babka mnie puscila pierwsza bo sie spytałą :Pani jest w ciazy tak? Powiedziałam ze tak,ale nie dziwie sie jej,bo brzuch mi wypchnelo od pozytywnego testu,i naprawde wygladam jak w ciazy

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tygodniu, na który wiele z nas tak bardzo czekało...

Promyczku,
    Od rana jestem myślami z Tobą. Czekamy na 11:00. Ja akurat będę u endokrynologa, ale na pewno w pierwszej możliwej chwili będę tutaj zaglądać.
    Niech ten wystający brzuch będzie dobrą wróżbą <3

Vertigo,
    Wirtualnie wspieram Wasze leczenie, które - o ile dobrze pamiętam - dzisiaj się rozpoczyna.
    Dużo siły życzę.

Maggda,
    Miło, że zajrzałaś, choć pewnie masz mnóstwo rzeczy na głowie.
    55 dni do końca. O rany... To już naprawdę za chwilę. Zleci bardzo szybko. Teraz zaczniesz nadrabiać te sprawy, na które nie miałaś czasu ostatnio i wtedy ten czas na pewno przyspieszy. I zaraz Agatka będzie z Wami.

Coco,
    115 dni! Och, ale bym chciała już tam być ;-)
    Jak urządzanie domu?

M@linko,
    Do ostatnich dwóch akapitów Twojego postu mogę napisać tylko jedno: rozumiem, rozumiem, rozumiem. A wręcz czuję to, co piszesz. Czekam niecierpliwie na środę i Twoją wizytę. Może będzie jakieś nowe foto przystojniaka :-)

Kamma,
    Cieszę się z Twojego pozytywnego nastawienia. Czułam, że takowe nadejdzie, jak tylko małpiszon przyjdzie :-)

* * *
    A ja zaraz jadę do endo, a potem na pobranie krwi na NIfty.
    Wczoraj już obczaiłam warszawskie eventy związane z dzisiejszym strajkiem i jak tylko nic nie stanie na przeszkodzie, to wybieram się. Tylko niestety pogoda tragiczna. Jeśli będę lało, to z troski o zdrowie swoje i mojego dziecięcia pewne odpuszczę. Na szczęście w sobotę byłam na demonstracji, więc choć trochę już z siebie dałam ;-)
    Ale czarne wdzianko dzisiaj u mnie obowiązkowo.

M@linka lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dupa
    zepsuł się reaktor jądrowy i dzisiaj nie będzie leczenia, musimy dalej czekać, a guz sobie rośnie... cud, miód, malina :)
    zaczynam zatem ten cudowny tydzień od takiej informacji i oby to była ostatnia zła wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

trzymam kciuki ! <3
    promyczek 39 wrote:
    Robie betę i mam wizyte wszystko po 11.Zemdlilo mnie w labo ale to nic nie znaczy prawda.I babka mnie puscila pierwsza bo sie spytałą :Pani jest w ciazy tak? Powiedziałam ze tak,ale nie dziwie sie jej,bo brzuch mi wypchnelo od pozytywnego testu,i naprawde wygladam jak w ciazy

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ