X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

o tak moje nastawienie wreszcie pozytywne i oby jak najdłużej :)

Już nie mogę się doczekać :)

Wierze, że to będzie mój miesiąc

zastanawiam się czy pić ten miovarian czy dać sobie spokoj i
    łykać tylko jakieś witaminy?
    annak wrote:
    Witajcie w tygodniu, na który wiele z nas tak bardzo czekało...

Promyczku,
    Od rana jestem myślami z Tobą. Czekamy na 11:00. Ja akurat będę u endokrynologa, ale na pewno w pierwszej możliwej chwili będę tutaj zaglądać.
    Niech ten wystający brzuch będzie dobrą wróżbą <3

Vertigo,
    Wirtualnie wspieram Wasze leczenie, które - o ile dobrze pamiętam - dzisiaj się rozpoczyna.
    Dużo siły życzę.

Maggda,
    Miło, że zajrzałaś, choć pewnie masz mnóstwo rzeczy na głowie.
    55 dni do końca. O rany... To już naprawdę za chwilę. Zleci bardzo szybko. Teraz zaczniesz nadrabiać te sprawy, na które nie miałaś czasu ostatnio i wtedy ten czas na pewno przyspieszy. I zaraz Agatka będzie z Wami.

Coco,
    115 dni! Och, ale bym chciała już tam być ;-)
    Jak urządzanie domu?

M@linko,
    Do ostatnich dwóch akapitów Twojego postu mogę napisać tylko jedno: rozumiem, rozumiem, rozumiem. A wręcz czuję to, co piszesz. Czekam niecierpliwie na środę i Twoją wizytę. Może będzie jakieś nowe foto przystojniaka :-)

Kamma,
    Cieszę się z Twojego pozytywnego nastawienia. Czułam, że takowe nadejdzie, jak tylko małpiszon przyjdzie :-)

* * *
    A ja zaraz jadę do endo, a potem na pobranie krwi na NIfty.
    Wczoraj już obczaiłam warszawskie eventy związane z dzisiejszym strajkiem i jak tylko nic nie stanie na przeszkodzie, to wybieram się. Tylko niestety pogoda tragiczna. Jeśli będę lało, to z troski o zdrowie swoje i mojego dziecięcia pewne odpuszczę. Na szczęście w sobotę byłam na demonstracji, więc choć trochę już z siebie dałam ;-)
    Ale czarne wdzianko dzisiaj u mnie obowiązkowo.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras z Was ma mutacje v leida???dzis odebralam wynik i patrze a tu dodatni!!!co to oznacza dla ciazy?w 3 ciazy bralam clexane ale i tak poronilam...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo ile Wy musicie przejść, nic kurcze gładko, najpierw pomyłka w wynikach teraz to.. współczuje, oby szybko sie z tym uporali i żebyście mogli wreszcie zacząć działać.

Kammar oby Cie ten optymizm i euforia nie opuszczala za szybko :) A miovarin pij jak Ci lekarz przykazał :) suplement nie powinien zaszkodzić a może pomóc.

Promyczku myślami z Tobą

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

właśnie się zastanawiam...
    kupiłabym sobie jakieś witaminy tylko nie wiem jakie...

Asia87 wrote:
    Vertigo ile Wy musicie przejść, nic kurcze gładko, najpierw pomyłka w wynikach teraz to.. współczuje, oby szybko sie z tym uporali i żebyście mogli wreszcie zacząć działać.

Kammar oby Cie ten optymizm i euforia nie opuszczala za szybko :) A miovarin pij jak Ci lekarz przykazał :) suplement nie powinien zaszkodzić a może pomóc.

Promyczku myślami z Tobą

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane:)

annak gratuluję prześlicznego dziecięcia!:) no cud miód malina, i te nóżki :D no boskie po prostu :D
    I nie zdążyłam Ci podziękować za analizę mojej 3ciej rocznicy ślubu, bo akurat wyjeżdżałam już na weekend;) Była przegenialna, Ty to masz zmysł oceny sytuacji:) Dzięki:*

Jagna i Kamma dziewczyny solidaryzuję się z Wami:) Ja co prawda jestem w trakcie owu, ale też mobilizuje siły i czekam na efekt w wiadomej postaci;)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    o tak moje nastawienie wreszcie pozytywne i oby jak najdłużej :)

Już nie mogę się doczekać :)

Wierze, że to będzie mój miesiąc

zastanawiam się czy pić ten miovarian czy dać sobie spokoj i
    łykać tylko jakieś witaminy?
    Te suplementy trzeba długo brać. Witaminy tez nie działają z dnia na dzień.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale super, to kiedy testujesz? :)

ja się dowiem we wtorek co i jak kiedy owulka itd.
    ale może uda się pod koniec miesiąca zatestować? :) :))

skrzat1988 wrote:
    Witajcie Kochane:)

annak gratuluję prześlicznego dziecięcia!:) no cud miód malina, i te nóżki :D no boskie po prostu :D
    I nie zdążyłam Ci podziękować za analizę mojej 3ciej rocznicy ślubu, bo akurat wyjeżdżałam już na weekend;) Była przegenialna, Ty to masz zmysł oceny sytuacji:) Dzięki:*

Jagna i Kamma dziewczyny solidaryzuję się z Wami:) Ja co prawda jestem w trakcie owu, ale też mobilizuje siły i czekam na efekt w wiadomej postaci;)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    Te suplementy trzeba długo brać. Witaminy tez nie działają z dnia na dzień.

brałam cały czas, w tym miesiącu tzn we wrześniu się zbunrowałam i brałam sam kwas...

teraz zastanawiam się czy przy tym zostać czy coś dodatkowo brać?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma ja nie testuję:) okres mam dostać 17 października, ale zwykle już kilka dni wcześniej wiem, że @ przyjdzie, więc nawet nie ma sensu robić testów. Jeśli będą 2-3 dni spóźnienia to dopiero przejdę się do apteki po test :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

a masz wykres? :)
    dodam Cię to luknę co?:)

skrzat1988 wrote:
    Kamma ja nie testuję:) okres mam dostać 17 października, ale zwykle już kilka dni wcześniej wiem, że @ przyjdzie, więc nawet nie ma sensu robić testów. Jeśli będą 2-3 dni spóźnienia to dopiero przejdę się do apteki po test :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dziewczyny,
    wspomóżcie mnie, a co do pozycji itp..
    niby zaszłam raz to i zajdę drugi :-)

ale może ekspertki się wypowiedzą? :)

Kurdę już nie mogę się doczekać wizyty... ;)
    podobnież kobiety z tyłozgięciem.. po sexie.. powinny z armią leżeć/spać na brzuchu ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie doczekam tego okresu :( coś się jednak zjebalo po poronieniu bo juz dawno powinien być a mi nawet temp nie spadła.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    brałam cały czas, w tym miesiącu tzn we wrześniu się zbunrowałam i brałam sam kwas...

teraz zastanawiam się czy przy tym zostać czy coś dodatkowo brać?
    ja biorę elevit pronatal bo nie ma jodu a to wskazane przy hashi...
    generalnie fajny skład..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam też wykresu:D Mierzenie tempki mnie stresowało;) Nawet testów owulacyjnych już nie robię. Znam swój organizm i czuję kiedy mam owulację, poza tym staramy się regularnie współżyć, więc sądzę, że to powinno wystarczyć. Miałam już etap szaleństwa na punkcie kalkulacji, kiedy owu, kiedy testy zrobić, a jakie testy, a o której godzinie...ale już mi przeszło - po prostu moje starania trwają bardzo długo i moje podejście do nich też ewoluuje :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli masz to co ja...
    ja dostałam z soboty na niedzielę po ... 47 dniach..

ale brałam luteinę i jedną tabletkę provery i dopiero się ruszyło

_Abby_ wrote:
    A ja się nie doczekam tego okresu :( coś się jednak zjebalo po poronieniu bo juz dawno powinien być a mi nawet temp nie spadła.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem :*

ja w tym miesiącu pierwszy raz wykres i zobaczymy jak to będzie :)

skrzat1988 wrote:
    Nie mam też wykresu:D Mierzenie tempki mnie stresowało;) Nawet testów owulacyjnych już nie robię. Znam swój organizm i czuję kiedy mam owulację, poza tym staramy się regularnie współżyć, więc sądzę, że to powinno wystarczyć. Miałam już etap szaleństwa na punkcie kalkulacji, kiedy owu, kiedy testy zrobić, a jakie testy, a o której godzinie...ale już mi przeszło - po prostu moje starania trwają bardzo długo i moje podejście do nich też ewoluuje :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby a robiłaś może test? Bo może jednak jest coś na rzeczy :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ktoś brał femifertil? bo tak go polecają , że ho ho...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • k.k. Znajoma

Wysłany: 3 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w sobote w Zakopanem aby się troche odstersować. Mój mężczyzna zrobił mi niespodziankę ;) przynajmniej nie myślałam o tym wszystkim. Teraz szykowanie do wesela więc powinnam troche odreagować. Ślub już 15 października ;) powiedzcir mi moje Kochane, czy jak biore arthrotec to czy mimo wszystko może być konieczny zabieg? Idę jutro na wizytę i odebrać wyniki. Pewnie jutro poproszę Was o interpretacje. Powiem Wam że te badania słono kosztują. I szczerze? Modle się żeby coś wykazały. Wtedy jest większe prawdopodobieństwo że się uda;) czekam z niecierpliwością na Wasz dalszy rozwój historii i trzymam kciuki ;*

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie i tak trzymaj :) też chciałabym się nauczyć zdroworozsądkowego podejścia do starań. Oby to był ten cykl.

Abby właśnie robiłaś test? czy plamisz? To czekanie na @ kiedy wiesz,że ma się zjawić jest najgorsze.

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: