X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez zyje w zawieszeniu. Najpierw czekałam na tap isprzona miesiaczke a teraz na owulke. Boze... Czemu tak dlugo to trwa
    Ale jescze pare dni i bede wiedziec wytrzymam ... Chyba

Niebieskaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku,
    Ja zgadam się z Vertigo. Myślę, żę to jest odpowiedni moment, żeby dobrze się zbadać.
    Możliwości badań jest nieprawdopodobnie dużo. Można szukać w hormonach, w immunologii, w genetyce, w infekcjach. Nie myślałaś o tym, żeby znaleźć sobie dobrego lekarza, który przeprowadzi Cię przez tę ścieżkę? Oczywiście nie jest łatwo na takiego trafić, ale takie wsparcie (jeśli już się je ma) jest bezcenne. Taki lekarz zasugerowałby Ci, od czego najlepiej zacząć, uwzględniając przy tym Twoje dotychczasowe wyniki i historię.
    Prawdę mówiąc, ja myślałam, że Wy już jesteście pod opieką jakiegoś dobrego lekarza lub kliniki, skoro mieliście IUI. No bo na jakiejś podstawie decyzja o takiej formie zapłodnienia była podjęta...

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mylalam o tym badaniu mutacji MTHFR,toxoplazmozie bo mialam robione w lipcu,ale moze powtorzyc,i na zespol antyfosfolipidowy, juz sama nie wiem czy robic wszystkie naraz te badania,czy ktores jest wazniejsze? mam kolowrotek w glowie

Najważniejsze jest to badanie, które wskaże przyczynę poronień. Powinnaś poszukać rozsądnego lekarza.

Aniu - to niestety nie działa tak, wielokrotnie się zdarza, że jedynym kryterium podejścia do inseminacji jest kryterium czasu w którym nie uzyskano ciąży. Nikt nie wnika w to, że owulacja jest np. w 20dc albo w 11dc i para zwyczajnie ją omija. Czasem nawet nie przeprowadza się rozsądnego monitoringu cyklu, a pierwszy monitoring kobieta ma przed podaniem nasienia, którego nota bene też czasem w ogóle się nie bada

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mylalam o tym badaniu mutacji MTHFR,toxoplazmozie bo mialam robione w lipcu,ale moze powtorzyc,i na zespol antyfosfolipidowy, juz sama nie wiem czy robic wszystkie naraz te badania,czy ktores jest wazniejsze? mam kolowrotek w glowie
    na cytomelagie ... moze tarczycówkę?
    może na chlamydie ? też to się bada z reguły

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie podstawowym kryterium podejscia do IuI byl czas,bo staralismy sie prawie 2 lata,po drugie byl koniec mojego czasu i moj wiek,wczesniej mialam stwierdzane owulki,pecherzyki ,w tym bylo wszystko ok,cykle regularne .przed iui bylo badanie nasienia i bylo ok i wszystkie nasze badania infekcyjne ,chlamydia tez ,wsjo bylo ok

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, koniecznie skup sie teraz na badaniach!!! Ja uwazam, ze koniecznie trzeba zrobic badania na zespol antyfosfolipidowy, mthfr i krzywa cukrowo-insulinowa. Jak juz pewnie nie raz zauwazylas: ja, Coco, annak, [email protected] mamy mniej wiecej te same leki. Ja nie mam tylko encortonu, a Coco chyba nie ma metforminy. Ale uwazam, ze te badania sa konieczne.
    Mi lekarze odradzali, ale ja zrobilam tez kariotypy. Moj maz ma przynajmniej do tej pory z tego faktu ucieche i cieszyl sie bardziej z tego, ze ma prawidlowy kariotyp niz z tego, ze nasienie jest ok.

Promyczku, nastepne IUI musi, po prostu musi zakonczyc sie sukcesem! My Cie stad nie wypuscimy bez ciazy!

promyczek 39, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za odp :} Niebieskaa :) no wlasnie zanim zrobimy te nastepne iui ,to musze porobic wlasnie te badania

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, przykro mi ze sie nie udało. To uczucie powrotu do punktu wyjścia albo nawet więcej niż dwa kroki wstecz... Nienawidzę tego. Myślałam, że już nigdy nie będę musiat tego doświadczać :(

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/niezwykle-zdjecia-matki-ktora-szesc-razy-poronila/

tak na poprawę dnia :)

Gaduaaa, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 5 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja teraz tez zyje w zawieszeniu. Najpierw czekałam na tap isprzona miesiaczke a teraz na owulke. Boze... Czemu tak dlugo to trwa
    Ale jescze pare dni i bede wiedziec wytrzymam ... Chyba

Tak... Po poronieniu nie miałam wogóle owulki, to moja niby druga, chociaż potwierdzona jedynie moim zaistniałym śluzem płodnym więc nie na 100% :) Ale za to w tym cyklu starania do dupy były więc nikłe szanse. Wiem co przeżywasz, ale mam nadzieję na pozytywne wieści od Ciebie po wizycie :)

Vertigo, nie wiem jak druga połowa może wydawać Ci się prostsza... Dla mnie pierwsza to odpoczynek psychiczny, czas na komletny relax, nawet alkohol wtedy piję bez obaw, bo w drugiej już unikam ;) Moje życie już wogóle nie przypomina tego sprzed roku kiedy to rozpoczęłam starania. Pamiętam jak płakałam po pierwszym cyklu jak się nie udało zaskoczyć, o ironio! Rok strzelił, a ja nadal sama i w dodatku po dwóch stratach, bez planu działania i bez ciaży. Fuck.

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    http://www.chcemybycrodzicami.pl/niezwykle-zdjecia-matki-ktora-szesc-razy-poronila/

tak na poprawę dnia :)
    rainbow baby ! *.* cute !

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku rób badania!
    mi powiedzieli ze nie ma sensu po 2, wiec nie robiłam.
    Dzis dowiedziałam się ze mam MTHFR i v lediden, do tej pory myślałam ze jestem okazem zdrowia...a przyszły wyniki plodu, to była dziewczynka, zdrowa...mysle ze zakrzep ja zabił...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Witam Was w nowym dniu - o niebo lepszym od wczorajszego i poprzednich...
    Bardzo się stresowałam. Wczoraj w poczekalni taka para z dziewczynką też czekała do lekarza na badania i jak ta dziewczyna widziała moją minę i stres, to jak mówiłam do mojego M. że się stresuję to tak się lekko uśmiechała do mnie, to było bardzo pozytywne, dała mi do zrozumienia, że wszystko będzie dobrze :) A jeszcze miałam dużo większy stres po koszmarnym śnie minionej nocy z pon na wt.
    A oto wyniki mojego badania:
    - Kość nosowa obecna
    - NT = 1,4 mm
    - prawidłowe spektrum przepływu w DV (Pl = 1,0) - to chyba przepływ krwi dziecka
    - CRL = 58 mm co odpowiada 12t2d (3 dni różnicy z OM bo wczoraj miałam 12t5d, ale lekarz mówił, że to wynika albo z tego że miałam nieregularne miesiączki albo dłuższe cykle - oczywiście dłuższe cykle bo mam 31-32 dni więc jest OK)
    - kości pokrywy czaszki, mózgowie - prawidłowo
    - zarys splotów naczyniowych komór bocznych - prawidłowo
    - zarys twarzoczaszki, profilu płodu - prawidłowe
    - serce prawidłowej wielkości, czynność serca 164 u/min <3
    - uwidoczniono prawidłowo wypełniony żołądek, pęcherz moczowy płodu wydaje się widoczny
    - kręgosłup o prawidłowym przebiegu, symetryczny
    - pępowina wydaje się 3 naczyniowa
    - prawidłowe ruchy płodu
    - Kosmówka położona na przedniej ścianie
    (...)

Syla, super wyniki z wizyty! Kolejny poważny etap za wami. Kibicuję Wam z całego serca.

sy__la lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Nie znoszę drugiej połowy cyklu i tego czekania!!! Nawet milion zajęć nie pomaga. Też tak macie? Mam dość tej sinusoidy, raz psychicznie okej, a raz smutek, żal...
    Też tak mam, miałam, gdy byłam na etapie starań. Normalnie zeza robiłam mierząc tempkę i zaklinając, by była jak najdłużej i jak najwyższa. Tyle, że u mnie to była 1/3 cyklu, bo 2/3 czekałam na owulację, która była (a częściej jej nie było) grubo po 20 dniu cyklu, bliżej 30-ego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Jutro jade do lekarza od poronien, ciekawa jestem co on powie o mojej sytuacji...ile powie żeby czekac i jakie badania jeszcze zaleci...boje się troche...Do tego od poniedziałku ide do pracy, po 2 miesiacahc nieobecności...boje się tych pytan i spojrzeń:(
    I jeszcze czytam o tym piepronym v ledien i mysle ze ja miłam dużo sposobności na ztory, dużo latałam i to długich lotów, lubie podroze wiec w samochodzie tez siedze długo często...
    dupny mam humor..
    Daj znać, co lekarz powiedział!

ps. piszę do Promyczka ja wiedziałam jeszcze wczoraj przed wizytą, że na bank po drugiej stracie zrobię poszerzoną diagnostykę. Nie wiem, jakąś, nie wiem, za ile kasy, ale na trzecią stratę mnie nie stać psychicznie, żeby z tym nic nie robić. No i czasu już nie mam (37 l.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:02

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo mi tez przykro :( i przykro mi za kazda strate ,kazdej kobiety na tym wątku,a nawet kazdej na calym swiecie,to jest tak cholernie przykre ze az sie wszystkiego odechciewa.
    Jedyne co daje mi siłe to wiara ze mam jeszcze szanse zostac mamą,i sile daja mi nasze brzuchatki:**
    Justa :( mi powiedzieli ze po pierwszym razie nie ma sensu ,a teraz sama wiem i czuje ze wlasnie ma to sens,no i zrobie je ,moze cos mi wyjasnia

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, ja myślę, że się nie poddasz. No i jeszcze masz trochę czasu, bo jesteś dość młoda.

Justa, sama nie wiem, co mniej boli. Świadomość, że dziecko było zdrowe i coś innego zawiodło, czy świadomość, że dziecko było zdrowe, a można było COŚ zrobić, przebadać się. Ja też myślę, że po 2 stratach powinno się przebadać.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Vertigo, ja myślę, że się nie poddasz. No i jeszcze masz trochę czasu, bo jesteś dość młoda.

Justa, sama nie wiem, co mniej boli. Świadomość, że dziecko było zdrowe i coś innego zawiodło, czy świadomość, że dziecko było zdrowe, a można było COŚ zrobić, przebadać się. Ja też myślę, że po 2 stratach powinno się przebadać.

Świadomość, że było zdrowe dziecko jest porażająca, bo gdzie szukać przyczyny wtedy? Faktem jest jednak, że zwykle bada się tylko podstawowy kariotyp, nie określa się mokrodelecji, które mają również ogromne znaczenie, nie określa się mutacji pojedynczych genów dla np. mukowiscydozy. Wiadomo tylko, że dziecko miało prawidłową liczbę chromosomów i że był kariotyp męski albo żeński i nic więcej zwykle. A większość naszych poronień leży w mikrodelecjach. Ja na pewno raz wyciągnęłam czarną kulkę - w pierwszej ciąży widać było w usg, że jest coś nie tak. Obraz dziecka nie był prawidłowy. W ostatniej ciąży to takie plus/minus. Mam jednak nadzieję, że mając dwoje zdrowych dzieci obu płci, po prostu mieliśmy mega pecha. A jeśli z biegiem czasu okaże się, że to jednak coś więcej pod tymi poronieniami, to uznam moje zdrowe dzieci za jeszcze większy cud. Tak czy owak, sytuacja nie wydaje się najgorsza.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę, która jest nosicielem mutacji recesywnej, ma prawidłowy kariotyp. Spotkała chłopaka, który jest nosicielem tej samej mutacji dla tej samej choroby i również ma prawidłowy kariotyp. Akurat pech chciał, że i plemnik i komórka jajowa niosły mutację i powstało dziecko, które ma oba geny uszkodzone. To dziecko jest bardzo chore. Bardzo. Ma złożone wady narządów wewnętrznych, ma wady ośrodkowego układu nerwowego, będzie upośledzone, nigdy nie będzie chodzić i widzieć. Dla ironii - oboje są ginekologami.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade,Sy_la piękne te foteczki,az serce sie raduje,to wszystko dla mnie taki plaster na skaleczenie,lubie patrzec na wasze szczescia.Wyczekuje juz na fotke od Elarii :-)

Blondyna fajnie ze sie odezwałas,wczoraj myslałam o tobie,miałam cie wywołac ale mnie ubiegłas.Czekam na fotki Nadii,miesiac to juz sporo czasu,niech zdrow rosnie i dała czasem ci odpocząc.Mam nadzieje ze tesciowa zmieniła swoje nastawienie do ciebie,ze Nadia zawróciła jej w głowie i masz w niej wsparcie.

dziewczyny czekam na wasze ovulki,zawsze cieszyłam sie kiedy mogłam na monitorze podglądnąc jak rosną jaja i miec pewnosc ze wszystko idzie według planu,brakuje mi tego ale juz za 5 dni zobacze je,pewnie jeszcze male bedą jednak to takie uczucie fajne bo to jakby sie swoje dzieci oglądało,to taki pierwszy etap ich istnienia przed zapłodnieniem.Mam nadzieje ze u mnie jaja pójdą na jakosc nie na ilosc.Dzis rano juz nie jeden zastrzyk a trzy,choc te dwa nowe lepiej jakos wchodzą,jest nawet jeden mały siniak ale to nic,patrze na te kropeczki na brzuchu i wiem ze po cos to robie,jest cel i tego sie trzymam.Głowy do góry kochane staraczki,cierpliwosc bedzie wam nagrodzona,nie poddawac mi sie tu,nie ślamdac tylko silne wygrywają w tej walce.Trzymam za was kciuki,za kazdą jedną z osobna

sy__la, blondyna5555 lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ