X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ainade Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu nasze zdjęcie
    http://i1061.photobucket.com/albums/t473/ainadebica1/14585408_1441441819204946_847811095_n_zps9gr7tj6m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 06:10

Alisa, Jacqueline, M@linka, Coconue, Elaria, KammaMarra, Gaduaaa, Evita, annak, sy__la, Elmo13, vertigo, promyczek 39, laila_25, Paolina91, Magdzia88, Szczęśliwa Mamusia, Justa87, kiti, sunset06, sylvuś lubią tę wiadomość

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie porannie ;)

Wczoraj tyle świetnych wiadomości , mam nadzieję że ta passa się utrzyma i będą kolejne :)
    Ainade cudowne zdjecie !! super że u Ciebie również wszystko wspaniale :)

Która chciałaby zerknąć na mój wykres i mi podpowiedzieć czy dziś temp mierzona godzinę po <3 ma prawo być sporo podniesiona czy to jednak skok owu? bo test LH mi wychodziły tak dziwacznie że zgłupiałam....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58b0c9908421.jpg

KammaMarra lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade,
    Super wiadomość! :-)
    Melduj się częściej.

Gaduaa,
    Ja to jestem noga w temacie tych wykresów, więc nie pomogę... Pewnie któraś z dziewczyn Cię wesprze w tej kwestii. Ja tylko mogę powiedzieć, że testy masz ciemniejsze i bardziej regularne niż ja miałam w cyklu, w którym zrobiłam dziecię :-)

M@linko,
    O której wizyta?
    Bo dzisiaj z Tobą idziemy do gabinetu ;-)

Gaduaaa, KammaMarra, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainade, piekne zdjecie!
    Gadua, tempka mierzona po seksie raczej niemiarodajna.

A w ogole witam sie srodowo w dosc dobrym nastroju. Tylko mdlosci dokuczaja. Nie mdli tylko jak jem. A to zle wrozy ;)

Gaduaaa, KammaMarra, promyczek 39, M@linka, Magdzia88, Asia87 lubią tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się cieszę, że humor Ci dopisuje <3

A ja średnio, jakaś zrezygnowana, spanikowana jestem...
    Elaria wrote:
    Ainade, piekne zdjecie!
    Gadua, tempka mierzona po seksie raczej niemiarodajna.

miesiączka 3 dni, dzisiaj jakieś plamienie, czy to normalne?

A w ogole witam sie srodowo w dosc dobrym nastroju. Tylko mdlosci dokuczaja. Nie mdli tylko jak jem. A to zle wrozy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 09:21

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa to chyba niezbyt miarodajny pomiar co nie znaczy, że się nie pokryje z owulacja, wygląda obiecująco.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak wizyta o 16 :)

Elaria heh też tak miałam - tylko jak jadłam to mnie nie muliło hehe więc ciągle coś przeżuwałam - efekt na koniec pierwszego trymestru to prawie 5kg do przodu :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Gaduaa to chyba niezbyt miarodajny pomiar co nie znaczy, że się nie pokryje z owulacja, wygląda obiecująco.
    a co myślisz o testach? dziwne troszkę co? tak 3 dni z rzędu prawie takie same.. nigdy wcześniej tak nie miałam, a nie jeden raz nimi testowalam

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz 3 owulki ;) Ja nie ufam tym testom. Mocz jest roztworem o tak zmiennej gęstości, że w ogóle nie odzwierciedla tego co się dzieje we krwi. Zmierz jutro temp. to się mniej więcej dowiesz. A tak to wróżenie z fusow.

Gaduaaa, KammaMarra lubią tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Halo, halo
    jak tam twoje staranka?
    ja jakoś chujowo się dzisiaj czuje...
    ale pocieszam się, że jeszcze 5 dni i lekarz...

vertigo wrote:
    Może masz 3 owulki ;) Ja nie ufam tym testom. Mocz jest roztworem o tak zmiennej gęstości, że w ogóle nie odzwierciedla tego co się dzieje we krwi. Zmierz jutro temp. to się mniej więcej dowiesz. A tak to wróżenie z fusow.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zły nastrój, jestem zmęczona. Chcę być w moim 23tc a ponieważ jest to niemożliwe, to niestety trafia mnie szlag. Ja mam wizytę za tydzień, w 13-14dc, podglądanie pęcherzyka.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 10dc, bo gin nie chce przegapić nic, żeby potem nie było.
    Też już bym chciała być po staraniach i czekać na testowanie...
    to czekanie jest najgorsze...

edit: kiedy zaczął Ci się cykl?

vertigo wrote:
    Ja też mam zły nastrój, jestem zmęczona. Chcę być w moim 23tc a ponieważ jest to niemożliwe, to niestety trafia mnie szlag. Ja mam wizytę za tydzień, w 13-14dc, podglądanie pęcherzyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 10:34

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja w 10dc, bo gin nie chce przegapić nic, żeby potem nie było.
    Też już bym chciała być po staraniach i czekać na testowanie...
    to czekanie jest najgorsze...

edit: kiedy zaczął Ci się cykl?

W czwartek wieczorem

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja jestem ciekawa co u mnie w środku będzie,
    mój mąż wie, że ten miesiąc dla mnie jest dedujący, bo powoli opadam z sił, jestem wkurwiona, że nie wychodzi. Najgorsze jest to, że byłam w ciąży i nie jestem, to najbardziej denerwuje...
    ale kurde... ginekolog mi powiedział, że będzie na usg widział pęcherzyki i zadecyduje czy w razie wu dać coś na pęknięcie, bo wie jak mi zależy...
    zastanawiam się ile razy , jakie pozycje się bzykać...
    mąż już w gotowości :)
    vertigo wrote:
    W czwartek wieczorem

M@linka lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny <3 <3 <3
    Co tam u Was nowego słychać?
    Ciężko będzie mi Was nadrobić, ale widzę nowe dziewczyny, witam się z Wami <3

U nas wszystko dobrze, tylko wiecie z małą jestem sama 24h na dobę, mąż pracuje po 12 godzin :-(
    Na szczęście od 15 października ma urlop to mi pomoże a ja może w końcu się wyspie ;-)
    Jutro czekaja nas pierwsze szczepienia, trochę się ich boję, ale jak mus to mus :-/
    Później dodam zdjęcia malutkiej, jak wejdę na kompa teraz piszę do Was z telefonu.

Całuje Was :-*

KammaMarra, Szczęśliwa Mamusia, promyczek 39, sy__la, Evita, Magdzia88, sylvuś lubią tę wiadomość

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa zasada jest 3 godziny spokojnego snu i od razu po przebudzeniu mierzymy, a nie namiętny seksik i godz później mierzenie :p zobaczysz jutro czy tempka w górze. A co do testów to niestety mi nigdy nie wychodziły więc sie nie wypowiem :)

Kamma Vertigo, wiadomo każdej jest ciężko, Vertigo Ty dodatkowo masz u bliskiej Ci osoby problem zdrowotny, ale jesteście dziewczyny w momencie działań także nie martwić się tylko zacząć produkcje!

Ja za 6 tyg bym rodziła :( mąż obiecał,że do tego czasu na pewno będe już w ciąży i co... ale cóż może nie wszystkie cuda jeszcze wykorzystałam i czeka na mnie kolejny.
    Wczoraj kupiłam test i teraz będe bić się sama ze sobą,żeby nie zrobić go za wcześnie. Ciekawe czy w ogóle plemniory zdążyły do celu :p

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• vertigo Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Gaduaa zasada jest 3 godziny spokojnego snu i od razu po przebudzeniu mierzymy, a nie namiętny seksik i godz później mierzenie :p zobaczysz jutro czy tempka w górze. A co do testów to niestety mi nigdy nie wychodziły więc sie nie wypowiem :)

Kamma Vertigo, wiadomo każdej jest ciężko, Vertigo Ty dodatkowo masz u bliskiej Ci osoby problem zdrowotny, ale jesteście dziewczyny w momencie działań także nie martwić się tylko zacząć produkcje!

Ja za 6 tyg bym rodziła :( mąż obiecał,że do tego czasu na pewno będe już w ciąży i co... ale cóż może nie wszystkie cuda jeszcze wykorzystałam i czeka na mnie kolejny.
    Wczoraj kupiłam test i teraz będe bić się sama ze sobą,żeby nie zrobić go za wcześnie. Ciekawe czy w ogóle plemniory zdążyły do celu :p

W sumie słowa dotrzymał, tylko się zjebalo. Musi być bardziej precyzyjny w tych obietnicach...

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 mnie mąż obiecał w sylwestra, że będę w ciąży w tym roku;) jak widać deadline niebezpiecznie się zbliża...no ale dam chłopakowi jeszcze te 3 miesiące;)

blondyna oj dawno się nie odzywałaś kochana! fajnie, że u Was wszystko w porządku:) czekamy na zdjęcia ślicznotki:)!

Tak jak Wam pisałam ja z testami owulacyjnymi dałam sobie święty spokój jakieś 3 miesiące temu. Mniej więcej pokrywały się z owulacją (którą czułam - mam dość bolesne przez 3-4h owu), ale nigdy w ciążę nie pomogły mi zajść - więc odpuściłam. Liczę na naturę.

I mam w planach kupić dziś dwie książki, tę którą polecała vertigo
    Będziesz moim wszystkim.
    i
    Nadzieja na nowe życie. - ta książka jest złożona z 2 części, pierwsza to pamiętnik kobiety pragnącej zajść w ciążę, gdzie opisuje ona każdy z 28 dni cyklu, swoje emocje, odczucia, zachowania. Druga część to podejście psychologiczne do problemu niepłodności.

Czytała któraś z Was? Ciekawe? Warto przeczytać? Czy raczej mnie zdołuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:07

blondyna5555 lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

a można zmierzyć temperaturę np. 5.30 obudzić isę zmierzyć i iśc dalej spać?
    Asia87 wrote:

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja chętnie przeczytam proszę o autorów :)
    bo właśnie mam zamiar coś poczytać :)
    skrzat1988 wrote:
    Asia87 mnie mąż obiecał w sylwestra, że będę w ciąży w tym roku;) jak widać deadline niebezpiecznie się zbliża...no ale dam chłopakowi jeszcze te 3 miesiące;)

blondyna oj dawno się nie odzywałaś kochana! fajnie, że u Was wszystko w porządku:) czekamy na zdjęcia ślicznotki:)!

Tak jak Wam pisałam ja z testami owulacyjnymi dałam sobie święty spokój jakieś 3 miesiące temu. Mniej więcej pokrywały się z owulacją (którą czułam - mam dość bolesne przez 3-4h owu), ale nigdy w ciążę nie pomogły mi zajść - więc odpuściłam. Liczę na naturę.

I mam w planach kupić dziś dwie książki, tę którą polecała vertigo
    Będziesz moim wszystkim.
    i
    Nadzieja na nowe życie. - ta książka jest złożona z 2 części, pierwsza to pamiętnik kobiety pragnącej zajść w ciążę, gdzie opisuje ona każdy z 28 dni cyklu, swoje emocje, odczucia, zachowania. Druga część to podejście psychologiczne do problemu niepłodności.

Czytała któraś z Was? Ciekawe? Warto przeczytać? Czy raczej mnie zdołuje?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ