X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    ja też jeżeli będzie mi dane, zrobię dopiero po terminie miesiączki, nie wcześniej.

vertigo, co sądzisz o moim bólu jajnika... teraz go dość mocno czuje...
    może to być przedowulacyjny?

w brzuchu mamy nie tylko jajniki ;) mnie dla przykładu boli teraz w rzucie lewego jajnika, a komórkę mam w prawym. Nie wsłuchuj się, idź się lepiej bzykać, wcale przecież nie jest powiedziane, że to jajnik Cię boli

obraz USG jednak jest łatwiej interpretować niż ból, którego właścicielki nawet nie da się zbadać ;)

KammaMarra lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus, będzie dobrze na pewno poszły na jakość, dobrze wiemy że nie liczy się ilość :) A w pon masz jeszcze podgląd, czyli sa jeszcze jakieś szanse ze coś urośnie, czy po prostu czekacie aż te jajca dojrzeją? Sama mówilaś,że dziewczynom się zdażało,że w trakcie punkcji udało sie uzyskać więcej jajeczek niż na obrazie, może będzie tak i u Ciebie.

KammaMarra lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki.

vertigo wrote:
    w brzuchu mamy nie tylko jajniki ;) mnie dla przykładu boli teraz w rzucie lewego jajnika, a komórkę mam w prawym. Nie wsłuchuj się, idź się lepiej bzykać, wcale przecież nie jest powiedziane, że to jajnik Cię boli

obraz USG jednak jest łatwiej interpretować niż ból, którego właścicielki nawet nie da się zbadać ;)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie strzelaj focha tylko mowie ci jak jest :P Ból to odczucie bardzo subiektywne tylko ty je czujesz, tylko ty wiesz jakie i gdzie jest. Nikt nie moze sie wypowiedziec o twoim wlasnym bolu.
    Ja już wypatrywanie bóli owulacyjnych i innych objawów dawno odpuscilam bo to sie nijak ma do rzeczywistosci. Mialas monitoring ufaj raczej w niego i pilnuj jajec :)

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie strzelam, po prostu stwierdzam fakt, że czasem nie warto jest się o coś pytać, skoro to takie oczywiste :)

Mea culpa :)

laila_25 wrote:
    Kama nie strzelaj focha tylko mowie ci jak jest :P Ból to odczucie bardzo subiektywne tylko ty je czujesz, tylko ty wiesz jakie i gdzie jest. Nikt nie moze sie wypowiedziec o twoim wlasnym bolu.
    Ja już wypatrywanie bóli owulacyjnych i innych objawów dawno odpuscilam bo to sie nijak ma do rzeczywistosci. Mialas monitoring ufaj raczej w niego i pilnuj jajec :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia,

Popatrz:
    - Napoleon Bonaparte - niski, TYLKO 1,6m wzrostu, a geniusz
    - Szwajcaria - mały kraj, TYLKO 8 mln ludzi, a każdy chciałby tam żyć
    - Prince - jeszcze mniejszy od Napoleona, TYLKO 158 cm, a bożyszcze tłumów
    - Smart - najkrótszy samochód świata, TYLKO 2,5 m, a niejedna osoba dałaby za niego wiele, bo jedynie takim da się zaparkować
    - pewne muzyczne forum poświęcone amerykańskiej niszowej artystce - w sumie 1000 członków, ale wśród nich TYLKO dwoje Polaków - ja i mój mąż - tam właśnie się poznaliśmy. Wystarczyło nas dwoje w tym wirtualnym zbiorowisku fanów.

A więc, kochana, jak widzisz, czasem wystarczy TYLKO TYLE, albo BARDZO MAŁO, żeby jednak się udało.
    3 jest > niż 2
    3 jest > niż 1
    3 jest > niż 0
    3 jajca = 3 szanse.
    3 jajca = minimum jedno dziecko, jeśli to będzie WŁAŚNIE TO jajco.
    I tego Ci życzę.

Ojojuję i przytulam, pełna wiary w powodzenie!

KammaMarra, Evita, Elmo13, M@linka, Elaria, Jacqueline, Bianka4 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tak zwanym międzyczasie dziękuję Wam za (jak zwykle skuteczne) ojojanie mnie oraz przydzielenie mi prawa do ojojywania samej siebie ;-)
    Jest mi o niebo lepiej, szczególnie, że w tak zwanym międzyczasie pojawił się jakiś konkret, który już pozwala przetrwać.

Amniopunkcja w najbliższy wtorek.
    Wyniki w trybie turbo (te najważniejsze dla mnie) w piątek, a może nawet w czwartek.
    Wyniki poszerzone do dwóch tygodni od zabiegu.

A więc za tydzień. Max tydzień + 1 dzień powinnam wiedzieć wszystko, co da się wiedzieć przed urodzeniem dziecka.
    To wspaniała perspektywa w porównaniu do rozciąganej przede mną wizji 5 tygodni czekania.

Niebieskaa, Elmo13, M@linka, sy__la, Elaria, Bianka4 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    A w tak zwanym międzyczasie dziękuję Wam za (jak zwykle skuteczne) ojojanie mnie oraz przydzielenie mi prawa do ojojywania samej siebie ;-)
    Jest mi o niebo lepiej, szczególnie, że w tak zwanym międzyczasie pojawił się jakiś konkret, który już pozwala przetrwać.

Amniopunkcja w najbliższy wtorek.
    Wyniki w trybie turbo (te najważniejsze dla mnie) w piątek, a może nawet w czwartek.
    Wyniki poszerzone do dwóch tygodni od zabiegu.

A więc za tydzień. Max tydzień + 1 dzień powinnam wiedzieć wszystko, co da się wiedzieć przed urodzeniem dziecka.
    To wspaniała perspektywa w porównaniu do rozciąganej przede mną wizji 5 tygodni czekania.
    trzymam mega kciuki zeby sie okazalo ze wszystko jest jednak ok mega mega <3

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, ale szybko, wowow, tyle szczescia w tej trudnej sytuacji. I jak tu wytrzymac do konca przyszlego tygodnia...mocno mocno trzymam kciuki za Ciebie i core, silne babki jestescie, prawdziwe polskie dziolchy!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila co do duphastonu to ja brałam Lutek na wywołanie i odstawiłam po 5 dniach tzn tak na spokojnie jeszcze jeden dzień chyba wzielam jedną tabletkę aby nie zrobić tego zbyt gwalatownie i na szczęście nie podziałami to negatywnie wiec może spokojnie albo biez dłużej albo postaw na los jak ma być to będzie.

Jagna ja też Cię ojojuje pamiętaj że jedną komureczka wystarczy dla poczęcia dzieciątka jeśli ma się udać to twoje 3 są wystarczające a jeśli nie to nawet 10 by nie pomogło ;) będzie dobrze jesteś w swoim najbardziej plodnym miesiącu w końcu ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde kłuje mnie szyjka. Dostałam nagrodę dyrektora ;D brawo ja! Weekend.

M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Annak, ale szybko, wowow, tyle szczescia w tej trudnej sytuacji. I jak tu wytrzymac do konca przyszlego tygodnia...mocno mocno trzymam kciuki za Ciebie i core, silne babki jestescie, prawdziwe polskie dziolchy!

Kochana, ten tydzień to nic!
    Miałam perspektywę czekania 2 tygodnie na zabieg + 3 tygodnie na wyniki. Teraz ten tydzień to się wydaje chwilka. Trudna chwilka, ale jednak.

Dziękuję Wam, Dziewuszki, że jesteście ze mną <3

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo,
    Ty już w 12 tc?!
    Ale ten czas płynie...

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak trzymam kciuki ! &&&

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak ciesze sie,że udało sie tak szybko, tydzien raz dwa zleci.

Córcie ur. 28.02.18r.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Jagus, będzie dobrze na pewno poszły na jakość, dobrze wiemy że nie liczy się ilość :) A w pon masz jeszcze podgląd, czyli sa jeszcze jakieś szanse ze coś urośnie, czy po prostu czekacie aż te jajca dojrzeją? Sama mówilaś,że dziewczynom się zdażało,że w trakcie punkcji udało sie uzyskać więcej jajeczek niż na obrazie, może będzie tak i u Ciebie.
    Wiecej juz nie urosnie,nie ma szans.Nie zbadalam teraz AMH po stymulowanych cyklach,to byl bląd .Wiedzialabym ze albo rezerwy na wyczerpaniu albo slaba reakcja na leki.Trudno,jesli sie nie uda to badam AMH wtedy bede wiedziec czy realizujemy plan B czy plan C.
    Na razie trzymam kciuki za moje trojaczki,w nich siła i nadzieja

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Jagna no ale o co chodzi? Trzy złote jajca - trojaczki :) Chyba Ci wystarczy co? :P
    Wszystko wyjasni sie kiedy je ze mnie wyciàgnà,muszà byc dojrzale i muszą sie zaplodnic ładnie i przetrzymac te wymagane doby.Moze jest ich tylko trzy albo az trzy w zaleznosci jakiej jakosci.Nie bede plakac,nie bede smutac,ciesze sie tym co mam,bedzie dobrze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Jaguś, będziemy trzymać za nie kciuki,żeby się zapłodniły i ładnie dzieliły :)

Córcie ur. 28.02.18r.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, w czwartek przeczytam tu wpis od Ciebie: KARIOTYP PRAWIDŁOWY!! ;) tak samo jak wiedziałam, że przeczytam post Elarii: JEST SERDUSZKO ;) Trzymaj się dzielnie, a ja pozaciskam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Wszystko wyjasni sie kiedy je ze mnie wyciàgnà,muszà byc dojrzale i muszą sie zaplodnic ładnie i przetrzymac te wymagane doby.Moze jest ich tylko trzy albo az trzy w zaleznosci jakiej jakosci.Nie bede plakac,nie bede smutac,ciesze sie tym co mam,bedzie dobrze
    Jaguś życze ci wszystkiego co najlepsze mam nadzieje, że bedzie po twojej mysli. Niech wyrosna dorodne, mocne <3

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ