X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    ja po zabiegu robilam przemeblowanie w domu.. nie wiedzialam co ze soba zrobic...przestawialam meble ;/ sprzatalam, szalalam... eh...
    biedny promyczek :*

A ja po zabiegu zapisałam sie na aerobik, zaczelam golić nogi i chodzić "na rzęsy"...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu ja oznaczalam go raz... wynik... 4 x(
    Był to jakos 21dc, nie bylam w ciazy.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialyscie mi co ja robilam po poronieniu/w czasie poronienia. Nie mialam zabiegu, ale pamietam jak dzis, ze spora ilosc tkanki opuscila moja macice dzien przed wyjazdem do Londynu z okazji moich urodzin. Wycieczka do Londynu wygladala tak, ze wieczorem plakalam w ramie meza, a przez caly dzien zwiedzalismy i borykalam sie z krwawieniem i bolem brzucha. Bosh... pamietam, ze raz zaslablam, ale nie zgodzilam sie na powrot do hotelu. Kolejne poronienie dokonywalo sie w czasie wyjazdu na swieta do Pl...nikt o tym nie wiedzial... nie wiem jak ja dalam rade to ukryc...zaczelam krwawic dokladnie w dzien wylotu do Pl.

Promyczku, jestem z Toba w tych chwilach...

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    A ja po zabiegu zapisałam sie na aerobik, zaczelam golić nogi i chodzić "na rzęsy"...
    zaczelam golic nogi <3 :D kocham cie :D

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Przypomnialyscie mi co ja robilam po poronieniu/w czasie poronienia. Nie mialam zabiegu, ale pamietam jak dzis, ze spora ilosc tkanki opuscila moja macice dzien przed wyjazdem do Londynu z okazji moich urodzin. Wycieczka do Londynu wygladala tak, ze wieczorem plakalam w ramie meza, a przez caly dzien zwiedzalismy i borykalam sie z krwawieniem i bolem brzucha. Bosh... pamietam, ze raz zaslablam, ale nie zgodzilam sie na powrot do hotelu. Kolejne poronienie dokonywalo sie w czasie wyjazdu na swieta do Pl...nikt o tym nie wiedzial... nie wiem jak ja dalam rade to ukryc...zaczelam krwawic dokladnie w dzien wylotu do Pl.

Promyczku, jestem z Toba w tych chwilach...
    u mnie zabieg na dzien przed urodzinami...ale mialysmy prezenty... lepiej sie nie dalo ;/

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w piątek jest Dzień Dziecka Utraconego. To zdecydowanie moje ulubione Święto. Naprawdę. To jest piękny dzień dla mnie, bo mogę sobie płakać i nikt się nie może czepiać i to jest tylko moje, wyjątkowe, intymne przeżycie i wyróżnienie dla mnie jako matki Dzieci Utraconych (w przeciwieństwie do innych świąt, np. Bożego Narodzenia, gdzie trzeba się zachowywać). Nie mogę tylko uwierzyć, że teraz zamiast jednej zapalę już dwie lampki :(... nie mogę w to uwierzyć :(. Po prostu nie mogę. Nadal.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku... :( współczuję Ci nie tylko tych przeżyć, ale przede wszystkim ich świeżości i namacalności i tego poczucia odrealnienia :( to jest dla mnie zawsze najgorszy czas. Kiedy minie, wszystko zaczyna się robić lepsze. Teraz zeszło mi 2 tygodnie na takim totalnym oderwaniu od rzeczywistości. Okropne uczucie - budzić się codziennie w tym samym koszmarze :(

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - a to nie 15-tego jest, czyli w sobotę?

jatoszka lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Vertigo - a to nie 15-tego jest, czyli w sobotę?
    W sobotę. Jutro w wawie jest msza u dominikanów chyba.

• vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, w sobotę....
    zaczynam mylić dni cyklu z dniami miesiąca ;)

• Elmo13 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w sobotę mamy taki trochę nasz dzień matki bardzo intymny... ja za ok 10 dni miałabym termin porodu a dziś są urodzinki mojego synka :)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo a w ogóle to kiedy idziesz na podglądanie?

• M@linka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    zaczelam golic nogi <3 :D kocham cie :D

:D ;) haha no dobra sprecyzuję, zaczęłam golić nogi REGULARNIE :P hehe, bo ostatnio regularnie goliłam się przed zamążpójściem a potem troszkę zarastałam mchem i paprocią od czasu do czasu ;)

ehh..a co do wspomnień z terminów zabiegów to mój pierwszy wypadł dokładnie w niedzielę 14.02 - trudniejszych walentynek to nie miałam... ale może za to nadchodzące będą jednymi z tych piękniejszych, bo teraz termin mam na ok 17.luty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 20:09

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    A w piątek jest Dzień Dziecka Utraconego. To zdecydowanie moje ulubione Święto. Naprawdę. To jest piękny dzień dla mnie, bo mogę sobie płakać i nikt się nie może czepiać i to jest tylko moje, wyjątkowe, intymne przeżycie i wyróżnienie dla mnie jako matki Dzieci Utraconych (w przeciwieństwie do innych świąt, np. Bożego Narodzenia, gdzie trzeba się zachowywać). Nie mogę tylko uwierzyć, że teraz zamiast jednej zapalę już dwie lampki :(... nie mogę w to uwierzyć :(. Po prostu nie mogę. Nadal.

dobrze wiedzieć...zapalę światełko dla moich Aniołków...może to głupie ale "lubię" czasem pobyć na cmentarzu

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chcę niczego świętować. Nie chcę myśleć o poronieniu, jak o stracie dziecka, osoby. Straciłam ciążę, tak mi łatwiej.
    Po poronieniu nic szczególnego nie robiłam, typu zakupy, remonty, dopieszczanie u kosmetyczki. Czytałam o poronieniach, o przyczynach, robiłam badania, poszłam do endokrynologa, tak bardziej zdrowotnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku bardzo Ci współczuję :( ja po zabiegu nie mogłam uwierzyć w to, ze co się stało... W dopiero po kilku dniach do mnie dotarło. Wyjechaliśmy z mezem na tydz wakacji na Majorka jak skończyłam krwawic - żeby zmienić otoczenie. Za dnia było ok ale dwa razy wieczorem miałam takie napady płaczu ze aż spazmow dostałam, nie mogłam przestać.... I tak naprawdę to wróciłam do normalności dopiero jak wróciłam do pracy. Jest jak jest, ale nie różowo, ale przynajmniej nie ma czasu na rozmyślania. Ale z jednym nie potrafię się pogodzić. Szwagierka urodziła w lipcu dzidziusia z książkowej ciazy i ciężko mi bardzo się z nimi spotykać... Kombinuje bez sensu żeby tylko się wykręcić. Wiem ze to okropne:( i boli bardzo jak teściowie się nim jaraja, ale zdjęcia nam wysyłają itd... Tzn ciesze się bardzo ze im się udało :) ale bardzo boli ze nam nie :(

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Mam pytanko. Tydzien temu mialam @ ale 2 dni i takie lekkie krwawienie a wlasciwie plamienie. Dzisiaj znow mam to samo, w sumie to od wczoraj. Przypomne ze zabieg mialam 7 września.
    Ps dla zainteresowanych robilam test 8 pazdziernika i juz pokazywal jedna kreske czyli hcg spadl.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w sumie to nie dokonczylam swojego pytania. Czy to normalne takiw krwawienie plamienie? Czy ja w ogole mialam @?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A ja nie chcę niczego świętować. Nie chcę myśleć o poronieniu, jak o stracie dziecka, osoby. Straciłam ciążę, tak mi łatwiej.
    Po poronieniu nic szczególnego nie robiłam, typu zakupy, remonty, dopieszczanie u kosmetyczki. Czytałam o poronieniach, o przyczynach, robiłam badania, poszłam do endokrynologa, tak bardziej zdrowotnie.

Ja też nie zamierzam świętować...bo nie mam czego w tym przypadku...bardziej upamiętnić moje nienarodzone Aniołki (trudno mi pisać dzieci, czy potencjalne dzieci). Jestem wierząca (dzięki nim) dlatego wierzę, że gdzieś tam są i chcę żeby wiedziały, że były i są dla mnie ważne i będę o nich pamiętać, pamietać te strachy, to oczekiwanie, tę radość, te złudne nadzieje. Gdyby Bóg mi ich nie zesłał nie byłabym w tym miejscu w którym jestem jako człowiek...a myślę, że jestem w dobrym miejscu. Doświadczenia, które mi dały zmieniły moje wnętrze na plus. Jestem za to wdzięczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 20:36

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh apropos 15 października to dokładnie tego dnia 5 lat temu poznaliśmy się z moim mężem, nie wiedziałam, że po kilku latach to będzie dla nas podwójna rocznica...

promyczku mocno Cię przytulam:* ja po poronieniu też nie mogłam znaleźć sobie miejsca, zostałam w domu u rodziców, mąż wrócił do pracy do innego miasta. Przez miesiąc byłam sama, ale chyba właśnie tego potrzebowałam. Płakałam ile wlezie...a potem tak jak Malinka poszalałam urodowo i zakupowo i minimalnie mi się polepszyło. Podniosłam się i starałam się jakoś żyć dalej...

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ