X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, a Ty o której się podglądasz?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, to ladne jajca. :)

Jagna, dobre wiadomości, zaciskam kciuki.

Martynka, współczuję kłopotów zdrowotnych Tymka, na pewno przejdzie, tylko kiedy.. kazdy dzien cierpienia maluszka to cierpienie matki.

Asia, nie daję rady. Dziś czuję się fatalnie! Wymiotowałam 4 razy, z czego 2 w pracy (dyzur i lekcja). Zwolnilam sie. Wlasnie czuje kolejnego pawia. Lece!

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się o drugiej ciąży na 3 dni po pogrzebie mojej cioci. Nawet chciałam dać imię po niej jeśli byłaby dziewczynka. Mi się nie udało ale wierzę, że coś w tym jest. Że ktoś odchodzi by zrobić dla kogoś miejsce tu na ziemi.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Elaria! :)
    Może to głupie ale też bym chciała się tak czuć..

Ja moje jajca podglądam w poniedziałek o 16:00 - oby urosły jak największe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:10

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 20:30 :/
    w ogóle wczoraj puściły mi emocje, poryczałam się, czułam,że musze sobie troche popłakać, a mąż oczywiście, płacz w niczym nam nie pomoże, eh nigdy nic nie zrozumieją.

Elaria i bardzo dobrze zrobiłaś, poczytaj co jest dobre na mdłości, ja już nie pamiętam, imbir na pewno, popijaj delikatnie może pomoże.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich historii też mogę podać przykład - kiedy my zaczynaliśmy starania zmarła moja teściowa - nagle, wylew... 3 miesiące później byłam w ciąży którą poroniłam. Ciocia mojego męża nie wiedząc w ogóle o mojej ciąży (kiedy jeszcze w niej byłam) opowiadała że śniła jej się moja teściowa, ubrana w długą białą suknię z trenem na którym siedziało małe dziecko. Potem poroniłam. W ciążę z synem zaszłam dokładnie rok po śmierci teściowej, dokładnie w tych dniach miesiąca, kiedy miałam owulację, rok wcześniej moja teściowa leżała na oiom- ie w stanie krytycznym.

M@linka lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko czyli trojaczki jak nic :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie na posterunku,Aniuś.

Vertigo w wyobrazni mojej jestes większa :P

Jagna trzymam kciuki za udany transfer.

Ja moge zdradzic tylko mój wzrost 170,tzn oficjalnie 170,przyjaciólkom zdradzam ze 169 ale 170cm lepiej brzmi;} Waga niestety duuzo za duza

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma skrzacik dorola lubię takie historie :)

Zasnęłam po 7. Obudziłam sie i ogolnie gdyby nie mega niewyspanie to bym się czula dobrze bo nic nie boli nie mdli. Pewnie zjem lekkie śniadanko i dalej pójdę w kimono.

Elarka dobrze zrobiłaś :)

Dziewczyny mam rogale w domu nawet dwa...w nocy nie miałam mocy by je lokalizować do łóżka ale jesli dzis sytuacja się powtórzy to się nimi poobkładam ;)

Jaqlinko co innego krzyczeć a co innego w szale zniszczyć ukochana rzecz dziecka na jego oczach :-/ zamierzam mu tego lapka naprawić ale i tak chyba tylko spowiedź ukoi mnie w tym temacie.

Aliska piekne jajca - pokuś troche męża, zrelaksuj go i może bedzie ok :)

Jagienka Twoje jajeczka zaplodnione nam nadzieje ze pięknie sie dzielą - trzymam kciuki :) dawaj nam tu znać jak maluchy.

Aneczko ...trzymam za rękę...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Vertigo zazdraszczam :) i na saksofonie :o wow, ja chciałam w dzieciństwie nauczyć się gitary,ale nigdy kasy nie było na jakieś dodatkowe zajęcia, a teraz to już za stara jestem :p

ja kończyłam szkoły muzyczne - podstawową i średnią, więc nie płaciłam za zajęcia ;), tylko miałam znacznie więcej obowiązków, bo tam jest mnóstwo też dodatkowych zajęć muzycznych

nigdy nie jest się za starym na realizację marzeń, gitara nie jest trudnym instrumentem :) może jednak spróbujesz? :)

generalnie instrumenty na których totalnie nie gram (gram na takim podstawowym poziomie praktycznie na wszystkim co mi wpadnie w ręce) to smyczki - to jest dla mnie magia... niestety nauka gry na tym instrumencie to są lata pracy, a początki to jest taka kocia muzyka, że u mnie w domu było stanowcze NIE dla skrzypiec... żałuję :(

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Melduję sie na posterunku,Aniuś.

Vertigo w wyobrazni mojej jestes większa :P

jestem kurduplem ;) najniższa w klasie, najmniejsza i najtrudniej mnie znaleźć w chowanego ;)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - ambitny typ ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak się czuje kupa?
    Ja dzisiaj wiem. Tak się czuję. Ten duphaston mnie wykończy, mam mdłości, boli mnie głowa i jestem do niczego :(

• maggda Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku mamy taki sam wzrost :) maz ma 180 pare takze nasze dzieci beda wysokie raczej i oby nie glupie jak w przysłowiu "wysoki jak brzoza a glupi jak koza " :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:33

promyczek 39 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Vertigo - ambitny typ ;)

z perspektywy czasu myślę niekiedy po co to było, skoro teraz z tego nie gotuję zupy; po co były te wysiłki, codziennie bieganie na zajęcia; może lepiej byłoby się nauczyć z 3 języków obcych

ale... to był taki mój drugi dom, ta szkoła muzyczna - zupełnie inna niż zwykła podstawówka czy liceum. To była moja rodzina :) nie umiałam z tego zrezygnować. Dzisiaj mi się to bardzo może nie przydaje, choć mam dużo wrażliwsze ucho, co ma znaczenie przy badaniu na przykład. I mogę sobie pograć dla fun'u :) i zaśpiewać z dziećmi kolędy przy pianinie :) (moje dzieci mają niestety słuch po ojcu ;)). Także nie wiem czy to kwestia ambicji, raczej uzależnienia od czegoś pięknego, miłego, sympatycznego i mojego po prostu, od przyjemności :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujesz podwyższona temperaturę?
    mi do tego doszła blee...
    ja dopiero 4 dzień go biorę a gdzie jeszcze 6?
    a Ty?

vertigo wrote:
    Wiecie jak się czuje kupa?
    Ja dzisiaj wiem. Tak się czuję. Ten duphaston mnie wykończy, mam mdłości, boli mnie głowa i jestem do niczego :(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny,

Ale z Was ranne ptaszki. Wszystkie już na nogach, podczas gdy główna zainteresowana przewalała się w łóżku do 8:30.

Jagienko,
    Wczoraj skupiałam się na tym, co było wczoraj, a dzisiaj chcę już próbować patrzeć w przyszłość. 3 zapłodnione komórki to super wielka potrójna nadzieja! Będziemy przy Tobie w poniedziałek i w każdym innym dniu tej trudnej drogi.
    Będzie dobrze. Jak czytam te wszystkie magiczne historie dziewczyn - o odchodzeniu bliskich i pojawianiu się nowego życia, nabieram jeszcze więcej wiary. Trzymamy kciuki, kochana. Mamy nadzieję, że będziesz tu z nami w tych dniach.

M@linko,
    Ale Cię przeczołgało w nocy...
    Mam nadzieję, że udało Ci się pospać chociaż rano i nadrobić, a jak nie, to że w dzień się uda. Trzymaj się! I niech ta głowa Ci w końcu odpuści.

Aliska,
    Wspaniałe wyniki z podglądu!! Dooobry znak, dooobra zapowiedź na ten cykl! :-)
    Pamiętam, jak nam parę lat temu lekarz kazał uprawiać seks reprodukcyjny w poniedziałek, wtorek, środę i czwartek :-| Jak tylko wróciłam z wizyty, zaczęliśmy kalkulować, jak to poukładać, żeby najlepiej się wstrzelić i dać radę. "Wyznaczyliśmy" sobie 2 albo 3 seksiory i dziecko się zrobiło. Życzę Wam też złotego strzału!

Martynko,
    Niech się Tobie wreszcie ta sytuacja uspokoi, bo faktycznie ciągle macie jakieś przejścia...
    Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Tymka. A czy z mężem już trochę lepiej?

Vertigo,
    Ty to jesteś niezły wymiatacz! Jeszcze sax?!
    Moje największe życiowe marzenie (obok marzenia o napisaniu książki) to to, aby grać na gitarze basowej (patrz: awatar). Mam nadzieję, że już nigdy tego marzenia nie spełnię. Bo nie będę miała czasu. "Przez" Aurorę.

Elaria,
    Dobrze, że się dziś zwolniłaś. Ale Ci dziecię daje czadu. Ale dobrze, dobrze ;-) Wysyła sygnały :-)

Dorola,
    No to w poniedziałek będą kciuki nie tylko za Jagnę, ale też za Twoje jajca. Niech rosną dorodne! :-)

Asiula,
    Za Ciebie dzisiaj wieczorem kciukasy! Chcemy tutaj wielkiej farmy zdrowych jaj! :-D

KammaMarra, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    jestem kurduplem ;) najniższa w klasie, najmniejsza i najtrudniej mnie znaleźć w chowanego ;)

haha ja w szkole miałam identycznie;) ZAWSZE byłam najniższa :) 158 u mnie, przebijesz:D?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grac nie umiem a chciałabym, chciała...

za to tańczyłam 15 lat :)

do grania mi daleko, prędzej bym połamała gitarę, czy cóś:)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    a czujesz podwyższona temperaturę?
    mi do tego doszła blee...
    ja dopiero 4 dzień go biorę a gdzie jeszcze 6?
    a Ty?

nie, nie czuję temperatury na szczęście
    biorę od wtorku wieczór, ale wczoraj zapomniałam rano, w efekcie czego wzięłam dwie tabletki na noc, co chyba nie było najlepszym pomysłem

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ