X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, a Ty o której się podglądasz?

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, to ladne jajca. :)

Jagna, dobre wiadomości, zaciskam kciuki.

Martynka, współczuję kłopotów zdrowotnych Tymka, na pewno przejdzie, tylko kiedy.. kazdy dzien cierpienia maluszka to cierpienie matki.

Asia, nie daję rady. Dziś czuję się fatalnie! Wymiotowałam 4 razy, z czego 2 w pracy (dyzur i lekcja). Zwolnilam sie. Wlasnie czuje kolejnego pawia. Lece!

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się o drugiej ciąży na 3 dni po pogrzebie mojej cioci. Nawet chciałam dać imię po niej jeśli byłaby dziewczynka. Mi się nie udało ale wierzę, że coś w tym jest. Że ktoś odchodzi by zrobić dla kogoś miejsce tu na ziemi.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Elaria! :)
    Może to głupie ale też bym chciała się tak czuć..

Ja moje jajca podglądam w poniedziałek o 16:00 - oby urosły jak największe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:10

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero 20:30 :/
    w ogóle wczoraj puściły mi emocje, poryczałam się, czułam,że musze sobie troche popłakać, a mąż oczywiście, płacz w niczym nam nie pomoże, eh nigdy nic nie zrozumieją.

Elaria i bardzo dobrze zrobiłaś, poczytaj co jest dobre na mdłości, ja już nie pamiętam, imbir na pewno, popijaj delikatnie może pomoże.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich historii też mogę podać przykład - kiedy my zaczynaliśmy starania zmarła moja teściowa - nagle, wylew... 3 miesiące później byłam w ciąży którą poroniłam. Ciocia mojego męża nie wiedząc w ogóle o mojej ciąży (kiedy jeszcze w niej byłam) opowiadała że śniła jej się moja teściowa, ubrana w długą białą suknię z trenem na którym siedziało małe dziecko. Potem poroniłam. W ciążę z synem zaszłam dokładnie rok po śmierci teściowej, dokładnie w tych dniach miesiąca, kiedy miałam owulację, rok wcześniej moja teściowa leżała na oiom- ie w stanie krytycznym.

M@linka lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagienko czyli trojaczki jak nic :)

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie na posterunku,Aniuś.

Vertigo w wyobrazni mojej jestes większa :P

Jagna trzymam kciuki za udany transfer.

Ja moge zdradzic tylko mój wzrost 170,tzn oficjalnie 170,przyjaciólkom zdradzam ze 169 ale 170cm lepiej brzmi;} Waga niestety duuzo za duza

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma skrzacik dorola lubię takie historie :)

Zasnęłam po 7. Obudziłam sie i ogolnie gdyby nie mega niewyspanie to bym się czula dobrze bo nic nie boli nie mdli. Pewnie zjem lekkie śniadanko i dalej pójdę w kimono.

Elarka dobrze zrobiłaś :)

Dziewczyny mam rogale w domu nawet dwa...w nocy nie miałam mocy by je lokalizować do łóżka ale jesli dzis sytuacja się powtórzy to się nimi poobkładam ;)

Jaqlinko co innego krzyczeć a co innego w szale zniszczyć ukochana rzecz dziecka na jego oczach :-/ zamierzam mu tego lapka naprawić ale i tak chyba tylko spowiedź ukoi mnie w tym temacie.

Aliska piekne jajca - pokuś troche męża, zrelaksuj go i może bedzie ok :)

Jagienka Twoje jajeczka zaplodnione nam nadzieje ze pięknie sie dzielą - trzymam kciuki :) dawaj nam tu znać jak maluchy.

Aneczko ...trzymam za rękę...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Vertigo zazdraszczam :) i na saksofonie :o wow, ja chciałam w dzieciństwie nauczyć się gitary,ale nigdy kasy nie było na jakieś dodatkowe zajęcia, a teraz to już za stara jestem :p

ja kończyłam szkoły muzyczne - podstawową i średnią, więc nie płaciłam za zajęcia ;), tylko miałam znacznie więcej obowiązków, bo tam jest mnóstwo też dodatkowych zajęć muzycznych

nigdy nie jest się za starym na realizację marzeń, gitara nie jest trudnym instrumentem :) może jednak spróbujesz? :)

generalnie instrumenty na których totalnie nie gram (gram na takim podstawowym poziomie praktycznie na wszystkim co mi wpadnie w ręce) to smyczki - to jest dla mnie magia... niestety nauka gry na tym instrumencie to są lata pracy, a początki to jest taka kocia muzyka, że u mnie w domu było stanowcze NIE dla skrzypiec... żałuję :(

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Melduję sie na posterunku,Aniuś.

Vertigo w wyobrazni mojej jestes większa :P

jestem kurduplem ;) najniższa w klasie, najmniejsza i najtrudniej mnie znaleźć w chowanego ;)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo - ambitny typ ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak się czuje kupa?
    Ja dzisiaj wiem. Tak się czuję. Ten duphaston mnie wykończy, mam mdłości, boli mnie głowa i jestem do niczego :(

• maggda Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku mamy taki sam wzrost :) maz ma 180 pare takze nasze dzieci beda wysokie raczej i oby nie glupie jak w przysłowiu "wysoki jak brzoza a glupi jak koza " :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:33

promyczek 39 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Vertigo - ambitny typ ;)

z perspektywy czasu myślę niekiedy po co to było, skoro teraz z tego nie gotuję zupy; po co były te wysiłki, codziennie bieganie na zajęcia; może lepiej byłoby się nauczyć z 3 języków obcych

ale... to był taki mój drugi dom, ta szkoła muzyczna - zupełnie inna niż zwykła podstawówka czy liceum. To była moja rodzina :) nie umiałam z tego zrezygnować. Dzisiaj mi się to bardzo może nie przydaje, choć mam dużo wrażliwsze ucho, co ma znaczenie przy badaniu na przykład. I mogę sobie pograć dla fun'u :) i zaśpiewać z dziećmi kolędy przy pianinie :) (moje dzieci mają niestety słuch po ojcu ;)). Także nie wiem czy to kwestia ambicji, raczej uzależnienia od czegoś pięknego, miłego, sympatycznego i mojego po prostu, od przyjemności :)

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujesz podwyższona temperaturę?
    mi do tego doszła blee...
    ja dopiero 4 dzień go biorę a gdzie jeszcze 6?
    a Ty?

vertigo wrote:
    Wiecie jak się czuje kupa?
    Ja dzisiaj wiem. Tak się czuję. Ten duphaston mnie wykończy, mam mdłości, boli mnie głowa i jestem do niczego :(

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny,

Ale z Was ranne ptaszki. Wszystkie już na nogach, podczas gdy główna zainteresowana przewalała się w łóżku do 8:30.

Jagienko,
    Wczoraj skupiałam się na tym, co było wczoraj, a dzisiaj chcę już próbować patrzeć w przyszłość. 3 zapłodnione komórki to super wielka potrójna nadzieja! Będziemy przy Tobie w poniedziałek i w każdym innym dniu tej trudnej drogi.
    Będzie dobrze. Jak czytam te wszystkie magiczne historie dziewczyn - o odchodzeniu bliskich i pojawianiu się nowego życia, nabieram jeszcze więcej wiary. Trzymamy kciuki, kochana. Mamy nadzieję, że będziesz tu z nami w tych dniach.

M@linko,
    Ale Cię przeczołgało w nocy...
    Mam nadzieję, że udało Ci się pospać chociaż rano i nadrobić, a jak nie, to że w dzień się uda. Trzymaj się! I niech ta głowa Ci w końcu odpuści.

Aliska,
    Wspaniałe wyniki z podglądu!! Dooobry znak, dooobra zapowiedź na ten cykl! :-)
    Pamiętam, jak nam parę lat temu lekarz kazał uprawiać seks reprodukcyjny w poniedziałek, wtorek, środę i czwartek :-| Jak tylko wróciłam z wizyty, zaczęliśmy kalkulować, jak to poukładać, żeby najlepiej się wstrzelić i dać radę. "Wyznaczyliśmy" sobie 2 albo 3 seksiory i dziecko się zrobiło. Życzę Wam też złotego strzału!

Martynko,
    Niech się Tobie wreszcie ta sytuacja uspokoi, bo faktycznie ciągle macie jakieś przejścia...
    Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Tymka. A czy z mężem już trochę lepiej?

Vertigo,
    Ty to jesteś niezły wymiatacz! Jeszcze sax?!
    Moje największe życiowe marzenie (obok marzenia o napisaniu książki) to to, aby grać na gitarze basowej (patrz: awatar). Mam nadzieję, że już nigdy tego marzenia nie spełnię. Bo nie będę miała czasu. "Przez" Aurorę.

Elaria,
    Dobrze, że się dziś zwolniłaś. Ale Ci dziecię daje czadu. Ale dobrze, dobrze ;-) Wysyła sygnały :-)

Dorola,
    No to w poniedziałek będą kciuki nie tylko za Jagnę, ale też za Twoje jajca. Niech rosną dorodne! :-)

Asiula,
    Za Ciebie dzisiaj wieczorem kciukasy! Chcemy tutaj wielkiej farmy zdrowych jaj! :-D

KammaMarra, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    jestem kurduplem ;) najniższa w klasie, najmniejsza i najtrudniej mnie znaleźć w chowanego ;)

haha ja w szkole miałam identycznie;) ZAWSZE byłam najniższa :) 158 u mnie, przebijesz:D?

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • KammaMarra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grac nie umiem a chciałabym, chciała...

za to tańczyłam 15 lat :)

do grania mi daleko, prędzej bym połamała gitarę, czy cóś:)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    a czujesz podwyższona temperaturę?
    mi do tego doszła blee...
    ja dopiero 4 dzień go biorę a gdzie jeszcze 6?
    a Ty?

nie, nie czuję temperatury na szczęście
    biorę od wtorku wieczór, ale wczoraj zapomniałam rano, w efekcie czego wzięłam dwie tabletki na noc, co chyba nie było najlepszym pomysłem

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ