X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja też zwarta i gotowa do trzymania kciukow.

Ruda - nie możesz

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺ melduje się i ja!

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, a spisz z poducha rogalem? ja kupilam taka niedawno, na razie tylko drzemalam z nia, ale bylo wygodnie.

Jacueline, to co opisujesz (ta sytuacja z chlopcem dzwoniacym na policje) to historia,z ktora nie raz zetknelam sie w Norwegii. Wtedy przychodzi instytuacja barnevernet (na pewno o niej slyszalyscie), robi wywiad, przetrzepuje papiery w przedszkolu czy szkole, rozmawia z sasiadami itd. i zazwyczaj rodzice zostaja juz pod kontrola. Niestety znam tez sytuacje, ze rodzice nie dogadywali sie z sasiadami i sasiedzi na zlosc zglosili sprawe do barnevernet, mowiac ze rodzice znecaja sie nad dzieckiem. Skonczylo sie na szczescie na umorzeniu sprawy, bo nie mieli zadnych dowodow. Moi znajomi jak spotykaja sie ze znajomymi to wodke zawsze przelewaja do innej butelki, zeby nikt nie widzial przez okno i nie doniosl. I to nie sa ludzie naduzywajacy alkoholu, po prostu pija okazjonalnie drinka. W lecie siedzialam ze znajomymi w restauracyjnym ogrodku i znajoma i znajomy pili piwo (oni nie pija duzo alkoholu). Przechodzil przypadkiem jego pracodawca i zwrocil mu ostro uwage, zeby na widoku nie pil alkoholu jak sa z dzieckiem...

Jacq...sprawdzilam te Twoje kredeczki, bo efekt jest niesamowity. W No tez mozna je zamowic. W zyciu nie powiedzialabym, ze to kredki, bo kolory przechodza przez siebie jak farby. Maluje sie nimi jak normalnymi kredkami? Zabka swietna, pokaz nam ostateczne dzielo. Myslalam ze kolorowalas markerami copic. Widzialam prace zrobionymi tymi markerami i efekt rowniez niesamowity.

Jagnaaa, brakuje tu Ciebie kochana! wszystkie wspieralysmy Cie wczoraj wirtualnie. Czuje radosc z powodu zaplodnionych jaj, niech moc bedzie z nimi i Toba!

Aniaaa i Aurora, meldujcie sie tutaj jak najszybciej. Czekamy na TA, wlasnie TA wiadomosc.

p.s. przeraza mnie suwaczek...17 t 1 dz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 07:26

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka rogal to mistrzostwo swiata. Zreszta ja aktualnie spie na 3 roznych poduszkach.
    W ciagu dnia jak leze na kanapie to tez w sumie jakies 4 poduszki mam dookoka siebie. Bez roznych poduszek nie dalabym rady.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga kochana tulę, bardzo mi przykro z powodu śmierci taty...
    Opowiem Ci bardzo krótką historię, koleżanka mi opowiedziała o swojej koleżance. Może zacznę od tego, że diagnoza lekarska była taka, że nie może mieć dzieci, starali się długie lata z mężem. Pewnego dnia zmarła jej ukochana babcia, która ją wychowała ( bardzo przeżyła jej śmierć), bo rodzice jej nie chcieli, nawet na pogrzebie nie byli. Po miesiącu okazało się, że spodziewa się dziecka...
    Wiem, że to mało pocieszające w takich chwilach, ale czułam taką potrzebę, aby Ci to napisać.

Aniu trzymamy za Was kciuki... wierzę, że będzie dobrze.

Mamy spodziewające się dziecka odpoczywajcie. Wierzę, że dotrwacie do końca.

Staraczki trzymam kciuki za hmmm piękny prezent gwiazdkowy

A u nas po raz kolejny lipa, dziś idziemy do lekarza.... mam ochotę wyć...tak u nas nigdy nie może być dobrze, nasiliły się ulewania, i chyba ostatnio Tymcia bardziej boli brzuszek, bo ostatnio bardzo mocno płakał... i znów pojawiła się w kupie krew... to 2 w tym tygodniu...

Eh nie nawidzę krwi źle mi się kojarzy

Buziaki kochane synek mnie woła

jatoszka lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Troszke mnie plecy bola od spania ale mam nadzieje ze zaraz przejdzie.

Aniele kulturystko czekamy na wiesci &&&

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • roma Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też witam się z Wami z pracy, znad filiżanki kawy. Aniu, czekamy razem z Tobą.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się ;) Witam się z Wami w te pochmurny dzień który mam nadzieję zakończy się wschodzącym słońcem dla Ani ;)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, stawiałaś na 3 jajca i się zapłodniły, super. bardzo się ciesze trzymam za nie kciuki niech się dzielą! A w pon będziemy wszystkie razem z Tobą.

Elaria jeny,że Ty dajesz rade. Kiedy masz wizyte? Przygotujesz jakoś pracodawców do l4 czy tak z bańki?

Aniu mam nadzieję,że jeszcze sobie śpisz :) a jak do nas zajżysz to znowu poczujesz tę moc,że jesteśmy tak daleko, a jednak blisko z Tobą.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Haana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie ostatnie dni laby, czuję się lepiej. Smacznej kawy ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska obyś zobaczyła piękne jajo :) albo i dwa kciukam

Córcie ur. 28.02.18r.

• Ainade Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem czekam tule mocno :*

23.03.2010 Synuś Mój Skarb
    31.03.2016 (*)aniołek(*) {12tc}
    gann3e3k71jnzm0q.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo zazdraszczam :) i na saksofonie :o wow, ja chciałam w dzieciństwie nauczyć się gitary,ale nigdy kasy nie było na jakieś dodatkowe zajęcia, a teraz to już za stara jestem :p

Córcie ur. 28.02.18r.

• Evita Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czekam, duszę kciuki!

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska! Oby jaja były takie złote jak u Jagienki. Mam nadzieję, że napiszesz po wizycie.

A ja miałam dzisiaj piekny sen. Śniło mi się, że zrobiłam test i zupełnie niespodziewanie pojawiły się dwie grube kreski. Powtarzałam ciągle tylko, że to niemożliwe i że to cud, ale czułam się tak błogo w tym śnie :) Mam nadzieję, że to znak dla Ani, że będzie dobrze. Jak mi się śniło, że rodziłam dzieci to wtedy okazywało się, że ktoś ze znajomych jest w ciąży, więc mam nadzieję, że ten test oznacza dobre wiadomości.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - nie chcę uchodzić za jakąś ekspertkę bo daleko mi do tego ;) Generalnie maluje się nimi jak zwykłymi kredkami, w takim sensie, że są to kredki ołówkowe, są na bazie wosku, bardzo dobrze się z sobą mieszają (przydatny jest blender, ułatwia pracę :) Jednak nie każdemu podpasują, a duży zestaw to już sporo kasy jednak w przeliczeniu na zł, więc warto poważnie zastanowić się nad zakupem, dobrym sposobem jest kupienie małego zestawu bądź kilku kolorów na sztuki żeby spróbować :) To samo tyczy się moich drugich z ulubionych kredek, Faber Castell Polychromos, z tym, że Polychromosy są bardziej na bazie oleju, również zwykłe ołówkowe, ale inaczej się nimi nieco rysuje (ze względu na bazę). Z kredek akwarelowych polecane są na forach Faber Castell Albrecht Durer, ale nic na ich temat nie powiem, bo nie maluję na mokro, nie mam ich (można nimi na sucho malować, ale wyglądają genialnie rozmazane wodą :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajca dwa po 18 i 20mm na lewym. Prawy standardowo pusty. Endo ok.9mm. Ovitrelle jutro do południa.

Gin zalecił od dzisiaj <3. Ale czy mój M da radę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 08:57

Asia87, roma, Ikarzyca, M@linka, kiti lubią tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Aliska! Oby jaja były takie złote jak u Jagienki. Mam nadzieję, że napiszesz po wizycie.

A ja miałam dzisiaj piekny sen. Śniło mi się, że zrobiłam test i zupełnie niespodziewanie pojawiły się dwie grube kreski. Powtarzałam ciągle tylko, że to niemożliwe i że to cud, ale czułam się tak błogo w tym śnie :) Mam nadzieję, że to znak dla Ani, że będzie dobrze. Jak mi się śniło, że rodziłam dzieci to wtedy okazywało się, że ktoś ze znajomych jest w ciąży, więc mam nadzieję, że ten test oznacza dobre wiadomości.
    Tez śniło mi się że robiłam test i wyszedł +! I że moja koleżanka która jest w ciazy będzie mia córkę ;D

M@linka lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się z czuwaniem! Zaczynamy odświeżanie strony co 10 minut...Aniu jak tam od rana? Pewnie napięcie sięga zenitu? Chciałabym Ci jakoś ulżyć, ale wiem, że teraz raczej nic nie jest w stanie ukoić Twoich nerwów:(

Jagna moja kochana:* ja Cię podziwiam jaka Ty jesteś dzielna i silna, głęboko wierzę, że Twój Tato ześle Ci z góry maluszka, teraz ma bezpośrednie kontakty tam gdzieś w niebie i na pewno wynegocjuje Ci najfajniejszego szkraba pod słońcem:) Ściskam Cię mocno:*

Z takich historii śmierć-życie to powiem Wam, że mój dziadek zmarł dokładnie w tym dniu i tym miesiącu, kiedy mój mąż ma urodziny. Męża poznałam kilka miesięcy po śmierci dziadka, gdy dowiedziałam się kiedy ma urodziny...to wiedziałam, że dziadek maczał w tym palce:) Tyle razy mu marudziłam, że nigdy nie znajdę sobie fajnego wartościowego faceta...i proszę, zadziałał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:01

M@linka lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska pięknie! a powiem,że tak coś czułam,że będą u Ciebie dwa ;) w męża trzeba wierzyć więc do dzieła!
    Też chce dziś takie dobre wieści :(

Córcie ur. 28.02.18r.

‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ