X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    haha ja w szkole miałam identycznie;) ZAWSZE byłam najniższa :) 158 u mnie, przebijesz:D?

równo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:38

skrzat1988 lubi tę wiadomość

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

no to masz odpowiedź :)

ja też od wtorku biorę, czyli kończymy razem :)

ogólnie też dzisiaj czuję się jak kupa...
    zrobię kokon jak wrócę do domu i siedzę tak do wieczora :)
    vertigo wrote:
    nie, nie czuję temperatury na szczęście
    biorę od wtorku wieczór, ale wczoraj zapomniałam rano, w efekcie czego wzięłam dwie tabletki na noc, co chyba nie było najlepszym pomysłem

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nauka gry na instrumencie to super sprawa, która może potem owocować w wielu dziedzinach: dyscyplina, umiejętność wyciszenia, poczucie rytmu, przyjemność grania.

Mój mąż ma wrodzony talent do bębnów / perkusji. Ma żal do rodziców, że nigdy nie zapisali go na żadne zajęcia muzyczne. Ale dostał na 50. urodziny konga ode mnie, to sobie bębni na co dzień ;-)

My jesteśmy ludźmi utopionymi w muzyce. Ona nas połączyła, ona nam zawsze towarzyszy. Jest to nieodłączna część naszego życia.

vertigo, Elaria, Evita, skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi po dupku nic nie jest. Przedwczoraj skończyłam 10 dzień.
    Chyba jestem niewrażliwa, albo mam tak rozhuśtane hormony, że już nic nie podziała ;/
    Może za małe dawki? Biorę 2x1.

Edit:
    Pytanie oczywiście retoryczne - musze to obgadać z ginem. Za miesiąc ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:42

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze bierzesz :)

wiem, że jak jest trocj e mało progesteronu to może być takie rozchwianie po dupku - ha wiem... przepraszam, usłyszałam to od gin :)

tak więc ciesz si e, ze u ciebie nie ma skutków ubocznych :)

Ikarku a ty nie testujesz?
    Ikarzyca wrote:
    A mi po dupku nic nie jest. Przedwczoraj skończyłam 10 dzień.
    Chyba jestem niewrażliwa, albo mam tak rozhuśtane hormony, że już nic nie podziała ;/
    Może za małe dawki? Biorę 2x1.

Edit:
    Pytanie oczywiście retoryczne - musze to obgadać z ginem. Za miesiąc ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 09:44

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    haha ja w szkole miałam identycznie;) ZAWSZE byłam najniższa :) 158 u mnie, przebijesz:D?

Ja przebiję - całe 156 cm :D

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    no to masz odpowiedź :)

ja też od wtorku biorę, czyli kończymy razem :)

ogólnie też dzisiaj czuję się jak kupa...
    zrobię kokon jak wrócę do domu i siedzę tak do wieczora :)

raczej nie kończymy razem, bo ja kończę w środę ;) zaczęłam brać dopiero w 20 dniu cyklu

• Haana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość tu malutkich-ja też mam 161 cm wzrostu. ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia tak ładnie parę godzin temu napisała, że ma nadzieję, że śpię i obudzę się i poczuję tę moc płynącą od Was.
    Tak właśnie było. Ta moc jest niesamowita.

Mój mąż powiedział wczoraj, że to jest nieprawdopodobne, jaką my tutaj mamy paczkę i jaką więź. I że faceci nigdy by tak nie umieli. No baaa... Pewnie, że nie ;-)

A ja dzisiaj od rana bardzo smutna.
    Wczoraj było ekstremalne napięcie. Dzisiaj zastąpił je smutek. Dominuje u mnie strach, że nie poznam dziś wyniku. Zaczynam się tego bać bardziej niż samego wyniku.

Na razie plan jest taki, że nie dzwonię do kliniki. Muszę tam (niestety pojechać), bo w amoku tej amniopunkcji zapomniałam, że muszę mieć fakturę imienną za zabieg, a nie zwykły paragon. Wszystko dlatego, że laboratorium genetyczne, gdzie robiłam Nifty zwraca część kosztów amnio, jeśli wyszedł u nich wcześniej pozytywny test (i był przesłanką do amnio). Ale żeby tak się stało, to muszę mieć dokument płatności na moje nazwisko. No i to mnie zmusza, żeby pojawić się dziś w klinice. A więc zaraz tam jadę i przy okazji przycisnę ich o te wyniki.

Dzisiaj bardzo stresuje mnie, że mam do załatwienia 3 sprawy. Muszę jeździć, załatwiać. Nie mam na to siły, ani chęci. Poza tym, cały czas będę się stresować, że TEN telefon zaskoczy mnie w jakiejś niewygodnej sytuacji, a boję się nie odbierać, bo jeszcze nie uda mi się potem ich zastać. No... same kombinacje.

Ale nie ma co planować. Wczoraj też planowałam i co z tego wyszło?

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też połączyła muzyka :)

Ja jako tancerka, zakochana w jazzie, dużo słuchałam,
    a mój mąż to rockowa dusza :)

a jednak gdzieś nas połączyło :)
    annak wrote:
    Ja myślę, że nauka gry na instrumencie to super sprawa, która może potem owocować w wielu dziedzinach: dyscyplina, umiejętność wyciszenia, poczucie rytmu, przyjemność grania.

Mój mąż ma wrodzony talent do bębnów / perkusji. Ma żal do rodziców, że nigdy nie zapisali go na żadne zajęcia muzyczne. Ale dostał na 50. urodziny konga ode mnie, to sobie bębni na co dzień ;-)

My jesteśmy ludźmi utopionymi w muzyce. Ona nas połączyła, ona nam zawsze towarzyszy. Jest to nieodłączna część naszego życia.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

a ja w czwartek,
    to co test robisz w czwartek? Ponoć powinno już być widać tak mówiła mi gin
    żeby zerobić w 11 dniu gdyby coś się zagościło bo nie można tak gwałtownie przerywać dupka
    vertigo wrote:
    raczej nie kończymy razem, bo ja kończę w środę ;) zaczęłam brać dopiero w 20 dniu cyklu

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

będzie dobrze Aniu,
    uważaj na siebie

a może lepiej zadzownić a fakturę odebrać na dniach?

annak wrote:
    Asia tak ładnie parę godzin temu napisała, że ma nadzieję, że śpię i obudzę się i poczuję tę moc płynącą od Was.

Mój mąż powiedział wczoraj, że to jest nieprawdopodobne, jaką my tutaj mamy paczkę i jaką więź. I że faceci nigdy by tak nie umieli. No baaa... Pewnie, że nie ;-)

Wczoraj było ekstremalne napięcie. Dzisiaj zastąpił je smutek. Dominuje u mnie strach, że nie poznam dziś wyniku. Zaczynam się tego bać bardziej niż samego wyniku.

Na razie plan jest taki, że nie dzwonię do kliniki. Muszę tam (niestety pojechać), bo w amoku tej amniopunkcji zapomniałam, że muszę mieć fakturę imienną za zabieg, a nie zwykły paragon. Wszystko dlatego, że laboratorium genetyczne, gdzie robiłam Nifty zwraca część kosztów amnio, jeśli wyszedł u nich wcześniej pozytywny test (i był przesłanką do amnio). Ale żeby tak się stało, to muszę mieć dokument płatności na moje nazwisko. No i to mnie zmusza, żeby pojawić się dziś w klinice. A więc zaraz tam jadę i przy okazji przycisnę ich o te wyniki.

Dzisiaj bardzo stresuje mnie, że mam do załatwienia 3 sprawy. Muszę jeździć, załatwiać. Nie mam na to siły, ani chęci. Poza tym, cały czas będę się stresować, że TEN telefon zaskoczy mnie w jakiejś niewygodnej sytuacji, a boję się nie odbierać, bo jeszcze nie uda mi się potem ich zastać. No... same kombinacje.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:

jedziemy z Tobą :)

• vertigo Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    a ja w czwartek,
    to co test robisz w czwartek? Ponoć powinno już być widać tak mówiła mi gin
    żeby zerobić w 11 dniu gdyby coś się zagościło bo nie można tak gwałtownie przerywać dupka

nie, zrobię betę w środę
    nie wydaje mi się, żeby 11 dpo wyszedł pozytywny test, a nawet jeśli, to nie wszystkim, więc dla mnie to żaden wyznacznik co do tego czy ciążą jest czy jej nie ma

• annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Nas też połączyła muzyka :)

Ja jako tancerka, zakochana w jazzie, dużo słuchałam,
    a mój mąż to rockowa dusza :)

a jednak gdzieś nas połączyło :)

Ooo, super wiedzieć!!
    My też jazzowo-rockowi!! Tylko że to ja wniosłam do związku rock, a mąż jazz :-)
    Listopad to dla nas zawsze dobry muzycznie miesiąc, bo jest sporo koncertów. Najbliższe mamy: 3.11 (jazz), 18.11 (jazz), 26.11 i 11.12 (roooock!). Super czas pod tym względem.

Tak mi teraz przyszło do głowy, że w naszej Ujeb-tabelce powinnyśmy dodać kolumny:
    - talenty
    - umiejętności
    - hobby
    Okazałoby się, że razem możemy stworzyć nie tylko grupę wsparcia, ale i jakiś zespół pieśni, tańca, sztuk plastycznych, muzycznych i literackich :-D

Evita, Asia87 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

dorola prawdziwy skarzcik :)

ja 160cm, mąż 188 cm :)
    Dorola31 wrote:
    Ja przebiję - całe 156 cm :D

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pchac sie do tego samochodu :P Wieksze musze pierwsze wejsc zeby te mniejsze mogly sie upchac heh

annak lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    będzie dobrze Aniu,
    uważaj na siebie

a może lepiej zadzownić a fakturę odebrać na dniach?

No właśnie problem w tym, że aby wystawili tę fakturę, muszę im dostarczyć ten paragon, który wzięłam we wtorek :-/ Nie wiem, czemu...
    Mogłabym to załatwić w przyszłym tygodniu, ale od wtorku do czwartku jestem we Wrocławiu. A w poniedziałek mam ważne spotkanie służbowe... Hmm... Przyznam, że się waham, czy nie załatwić tego w poniedziałek rano. Ale z drugiej strony, po cichu liczę, że jak ich tam dziś osobiście docisnę, to może się ten mój wynik cudem znajdzie.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisuje , zapisuje

24.10.16 - Jagusia ;)
    26.10.16 - Vertigo, kolejna ważna data :)
    vertigo wrote:
    nie, zrobię betę w środę
    nie wydaje mi się, żeby 11 dpo wyszedł pozytywny test, a nawet jeśli, to nie wszystkim, więc dla mnie to żaden wyznacznik co do tego czy ciążą jest czy jej nie ma

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    jedziemy z Tobą :)

Wiem, wiem :-D
    Dlatego zamawiam autokar zamiast zwykłej taksówki.

Powiem Wam, że zupełnie odpuściłam jeżdżenie w takie miejsca swoim samochodem, bo boję się, że mogę psychicznie nie dać rady prowadzić po jakichś szokujących informacjach :-|

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ