Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ikarzyca wrote:Ostatnio prawie kupiłam bilety do Oslo na weekend - jak polecę to dam Ci znać, może będzie okazja się poznać
AnnaK - jak będziesz jechać z Wawy Pendolino to może Syla dosiądzie się w Łodzi i może Was stadem odbierzemy z dworcaMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
promyczek 39 wrote:Jestescie bebe!
A czemu ten zlot czarownic jest w Katowicach ? czemu az ponad 6 godz ode mnie ,to nie ferkażdy będzie miał blisko hehe
skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Ha! Zawsze zlot można też zrobić w samym centrum Polski czyli w Łodzi
każdy będzie miał blisko hehe
skrzat1988 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyroma wrote:To jest niestety rutynowe podejście lekarzy - żaden nie zleca badań po pierwszym poronieniu, a jakbyś chciała zrobić prywatnie to trochę po kieszeni by szarpnęło niestety. Jak długie masz cykle? Na jakiej podstawie podejrzewasz, że możesz nie mieć owulacji?
Właśnie wszelkie badania robiłam prywatnie. Naczytałam się trochę na temat mojego schorzenia i tego, że zamiast się uwolnić jajeczko się otorbia w jajowodzie z czego powstają cysty...żaden ginekolog nie rozwiał jak dotąd moich wątpliwości. Co do długości cykli to średnio 35 dni. Ostatni mnie powalił 43, już myślałam, że to ciąża ale jednak nie. Staramy się od 3 cykli bezskutecznie. Do tej pory wydawało się to bardzo łatwe wstrzelić się w ten moment, ale nie... teraz przybrałam taktykę kochania się co 2 dni zobaczymy co z tego wyniknie. -
Ooo widzę, że dziewczyny kręcicie spotkanko, bardzo fajnie:)!
Tylko trochę daleko od Warszawy...ale jak będziecie planowały coś w okolicach Mazowsza to ja się piszę na bank:D
A do Łodzi to w ogóle pierwsza jadę, bo to moje rodzinne miastosy__la lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tylko teraz musimy ustalić ten termin spotkania, bo padły dwie daty, 12 i 19. Mi pasuje 19, bo 12 to jest przeddzień wyjazdu mojego Małża. A nie będzie go 3 tygodnie, więc bardziej by mi pasował ten 19, z wiadomych względów. A reszta dziewczyn jak się zapatruje na termin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:19
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPytanie mam: chcę zrobić badanie drożności jajowodów metodą HyFosy. Ale wcześniej badania: mycoplasma itd. Czy w trakcie starań po owulacji mogę to zrobić? Chodzi mi o to czy nie zaszkodzę sobie jak załóżmy doszło do zapłodnienia - o czym nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:45
-
O w łodzi mam rodzinkę to mi też lepiej
Z resztą moja mam pochodzi z Łodzi, a w Uniejowie mamy działke, na której spędziłam całe dzieciństwo i w ogóle sentyment w tym roku byłam tam chyba z 7 razy :p Także teges :p
sy__la lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Alisa wrote:Pytanie mam: chcę zrobić Sono Hsg. Ale wcześniej badania: mycoplasma itd. Czy w trakcie starań po owulacji mogę to zrobić? Chodzi mi o to czy nie zaszkodzę sobie jak załóżmy doszło do zapłodnienia - o czym nie wiem
Niby nie, ale te zestawy pobraniowe akurat do tych badań są takie nieprzyjemne, że wolałabym nie być w ciąży, bo miałam duży dyskomfort po badaniu (dużo większy niż po zwykłej cytologii), mimo, że mój gin naprawdę jest bardzo delikatny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:47
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Niby nie, ale te zestawy pobraniowe akurat do tych badań są takie nieprzyjemne, że wolałabym nie być w ciąży, bo miałam duży dyskomfort po badaniu (dużo większy niż po zwykłej cytologii), mimo, że mój gin naprawdę jest bardzo delikatny.
Pal licho, że są nieprzyjemnie Ikarku. Ale kurde normalnie wstrzelić się nie umiem z wykonaniem Hyfosy bo muszę zrobić to badanie do 10dc. No i jak.. tu się starasz, potem czekasz na wynik do miesiączki, a potem przychodzi miesiączka...
Po cholerę oni chcą: mycoplasmę, ueraplazmę, chlamydię. Rozumiem biocenozę pochwy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:52
-
Mi też oba terminy pasują.
Alisa lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Aliska - ale na wynik się długo czeka (w sumie minimum bite dwa tygodnie). Więc chyba siłą rzeczy trzeba to rozłożyć na dwa cykle. W jednym cyklu badanie, w drugim zabieg. Jak masz krótkie cykle to tym bardziej.
Tyle czeka się na wyniki!! serio!? tak tak, ja mam cykle 26 dniowe więc 2 cykle na to pójdą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 11:01
-
No na śląsku tak. Masz do wyboru Diagnostykę, lub test DNA, skąd próbki są wysyłane do Wrocławia do lab Biogenetik. Ja teraz do badania kontrolnego zamówiłam próbniki już bezpośrednio z Wrocławia i mam nadzieję, że wynik będzie jutro (czyli półtorej tygodnia po otrzymaniu próbki - w zeszły wtorek dostali próbkę).