WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ostatnio prawie kupiłam bilety do Oslo na weekend - jak polecę to dam Ci znać, może będzie okazja się poznać :)

AnnaK - jak będziesz jechać z Wawy Pendolino to może Syla dosiądzie się w Łodzi i może Was stadem odbierzemy z dworca :D
    Ja mogę Annak odebrać z łodzi-kaliskiej i dalej autkiem polecimy. Ja jakoś wolę samochodem, wygodniej i w ogóle ;P

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Jestescie bebe!
    A czemu ten zlot czarownic jest w Katowicach ? czemu az ponad 6 godz ode mnie ,to nie fer :P
    Ha! Zawsze zlot można też zrobić w samym centrum Polski czyli w Łodzi :-P każdy będzie miał blisko hehe

skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O do Łodzi bym dojechała jakos :P

sy__la lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ha! Zawsze zlot można też zrobić w samym centrum Polski czyli w Łodzi :-P każdy będzie miał blisko hehe
    To umowa taka, że następnym razem w Łodzi żeby było sprawiedliwie.

skrzat1988 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    To jest niestety rutynowe podejście lekarzy - żaden nie zleca badań po pierwszym poronieniu, a jakbyś chciała zrobić prywatnie to trochę po kieszeni by szarpnęło niestety. Jak długie masz cykle? Na jakiej podstawie podejrzewasz, że możesz nie mieć owulacji?

Właśnie wszelkie badania robiłam prywatnie. Naczytałam się trochę na temat mojego schorzenia i tego, że zamiast się uwolnić jajeczko się otorbia w jajowodzie z czego powstają cysty...żaden ginekolog nie rozwiał jak dotąd moich wątpliwości. Co do długości cykli to średnio 35 dni. Ostatni mnie powalił 43, już myślałam, że to ciąża ale jednak nie. Staramy się od 3 cykli bezskutecznie. Do tej pory wydawało się to bardzo łatwe wstrzelić się w ten moment, ale nie... teraz przybrałam taktykę kochania się co 2 dni zobaczymy co z tego wyniknie.

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że dziewczyny kręcicie spotkanko, bardzo fajnie:)!
    Tylko trochę daleko od Warszawy...ale jak będziecie planowały coś w okolicach Mazowsza to ja się piszę na bank:D

A do Łodzi to w ogóle pierwsza jadę, bo to moje rodzinne miasto <3

sy__la lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Te co mam w mojej stopce. Stworzyla ją Annak. Zeby byl szybki podglad do naszych historii.
    Wpisane :)

• sy__la Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko teraz musimy ustalić ten termin spotkania, bo padły dwie daty, 12 i 19. Mi pasuje 19, bo 12 to jest przeddzień wyjazdu mojego Małża. A nie będzie go 3 tygodnie, więc bardziej by mi pasował ten 19, z wiadomych względów. A reszta dziewczyn jak się zapatruje na termin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:19

Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wsio ryba, dostosuję się

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też równo jedno:)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam: chcę zrobić badanie drożności jajowodów metodą HyFosy. Ale wcześniej badania: mycoplasma itd. Czy w trakcie starań po owulacji mogę to zrobić? Chodzi mi o to czy nie zaszkodzę sobie jak załóżmy doszło do zapłodnienia - o czym nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:45

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w łodzi mam rodzinkę to mi też lepiej ;) Z resztą moja mam pochodzi z Łodzi, a w Uniejowie mamy działke, na której spędziłam całe dzieciństwo i w ogóle sentyment w tym roku byłam tam chyba z 7 razy :p Także teges :p

sy__la lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Pytanie mam: chcę zrobić Sono Hsg. Ale wcześniej badania: mycoplasma itd. Czy w trakcie starań po owulacji mogę to zrobić? Chodzi mi o to czy nie zaszkodzę sobie jak załóżmy doszło do zapłodnienia - o czym nie wiem

Niby nie, ale te zestawy pobraniowe akurat do tych badań są takie nieprzyjemne, że wolałabym nie być w ciąży, bo miałam duży dyskomfort po badaniu (dużo większy niż po zwykłej cytologii), mimo, że mój gin naprawdę jest bardzo delikatny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:47

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo w Wawie ten zlot.:) mam sentyment bo kiedys tam mieszkałam

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Niby nie, ale te zestawy pobraniowe akurat do tych badań są takie nieprzyjemne, że wolałabym nie być w ciąży, bo miałam duży dyskomfort po badaniu (dużo większy niż po zwykłej cytologii), mimo, że mój gin naprawdę jest bardzo delikatny.

Pal licho, że są nieprzyjemnie Ikarku. Ale kurde normalnie wstrzelić się nie umiem z wykonaniem Hyfosy bo muszę zrobić to badanie do 10dc. No i jak.. tu się starasz, potem czekasz na wynik do miesiączki, a potem przychodzi miesiączka...
    Po cholerę oni chcą: mycoplasmę, ueraplazmę, chlamydię. Rozumiem biocenozę pochwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:52

• roma Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też oba terminy pasują.

Alisa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Evita Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi oba terminy pasują :) A Łódź następnym razem bardzo chętnie - w końcu staram się o honorowe obywatelstwo tego miasta jeżdżąc tam co chwilę :)

Ikarzyca, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska - ale na wynik się długo czeka (w sumie minimum bite dwa tygodnie). Więc chyba siłą rzeczy trzeba to rozłożyć na dwa cykle. W jednym cyklu badanie, w drugim zabieg. Jak masz krótkie cykle to tym bardziej. :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Aliska - ale na wynik się długo czeka (w sumie minimum bite dwa tygodnie). Więc chyba siłą rzeczy trzeba to rozłożyć na dwa cykle. W jednym cyklu badanie, w drugim zabieg. Jak masz krótkie cykle to tym bardziej. :)

Tyle czeka się na wyniki!! serio!? tak tak, ja mam cykle 26 dniowe więc 2 cykle na to pójdą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 11:01

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na śląsku tak. Masz do wyboru Diagnostykę, lub test DNA, skąd próbki są wysyłane do Wrocławia do lab Biogenetik. Ja teraz do badania kontrolnego zamówiłam próbniki już bezpośrednio z Wrocławia i mam nadzieję, że wynik będzie jutro (czyli półtorej tygodnia po otrzymaniu próbki - w zeszły wtorek dostali próbkę).

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ