X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, poradzcie mi, chyba złapałam jakaś infekcje, zrobiłam posiewy, ale wizyte mam dopiero w środę. Cz czymś doraźnie mogę się ratować? Stosuję lactovaginal, ale chyba mało daje. Od czasu do czasu lekko czuję ujście pochwy. W moczu bakterie bardzo liczne i leukocyty 5-10 norma 0-5 :/

Gaduaaa, przez ten film się poryczałam, znowu hormony ciażowe daja znać ;) Takie cuda u mnie w brzuszku, mam nadzieję, teraz się dzieja ;)

No i Niebieskaa, znowu mnie nastraszyłaś, bo się nie przebadałam w kierunku io :/

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila strasznie mi przykro ze Ci źle :(

Vertigo musze Cię o coś zapytać! Mogę? Przyjmiesz moje zaproszenie?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Evita Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo dzięki za pomoc, konkretnie chodzi mi o to czy trzeba odwlec starania na przykład na 3 miesiące po tej nieszczęsnej urografii czy nie ma takiej potrzeby? Nie żebyśmy się mogli starać ale gdyby się kiedyś tak zdarzyło, że byśmy mogli...

Laila wirtualnie przytulam! Wiesz nie jestem lekarzem ale chyba trochę dużo tych pęcherzyków? Może warto skonsultować się z innym lekarzem? Bo może jednak jest to nieszczęsne PCOS?

A w ogóle dziewczyny to melduje że jestem chora i czuję się jak kupa....

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, nigdy nie stosowalam specyfikow tego typu, ale kojarze vagosan i tantum rosa. W aptece powinni doradzic.

Pysia87 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, jak wrócę do domu to wrzucę Ci moje profilowe jajnika - wygląda bardzo podobnie. Dokładając do tego długości i różnorodność cykli oraz wątpliwe owulki to też nie wiem co będzie na wizycie.

A tak z innej beczki IO rozpoznaje się m.in. Badając naczczo glukoze insulinę i porównując stężenia? Gdzieś ostatnio czytałam coś na ten temat. Poza tym można by było jeszcze androstendion zbadać. Znowu będzie po kieszeni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:37

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma no jeśli chodzi o ciążę to nic nie czuje to za wcześnie. A i tak nie będę szukać objawów bo w zeszłym cyklu się zawiodłam.
    A tak to mąż chory dziecko Katarzy i boję się że mnie coś łapie.

Laila widzisz jak nas dużo z takim obrazem jajników. Ja mam to samo,mmoje cykle tez dlugasne,ale teraz stymuluje się clo.mysle ze w Twoim przybadku tez byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie masz owu.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Laila, jak wrócę do domu to wrzucę Ci moje profilowe jajnika - wygląda bardzo podobnie. Dokładając do tego długości i różnorodność cykli oraz wątpliwe owulki to też nie wiem co będzie na wizycie.

A tak z innej beczki IO rozpoznaje się m.in. Badając naczczo glukoze insulinę i porównując stężenia? Gdzieś ostatnio czytałam coś na ten temat. Poza tym można by było jeszcze androstendion zbadać. Znowu będzie po kieszeni...
    Wrzuc chetnie zobacze - czekam :)

nie porównujac tylko oblicza sie wskaznik HOMA-IR

Ja androstenodionu nie bede robic poki co bo nie ma sensu.

Szybciej FSH, LH do porownania stosunku,
    testosteron i SHBG do obliczenia andro.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Hej dziewczynki, poradzcie mi, chyba złapałam jakaś infekcje, zrobiłam posiewy, ale wizyte mam dopiero w środę. Cz czymś doraźnie mogę się ratować? Stosuję lactovaginal, ale chyba mało daje. Od czasu do czasu lekko czuję ujście pochwy. W moczu bakterie bardzo liczne i leukocyty 5-10 norma 0-5 :/

Gaduaaa, przez ten film się poryczałam, znowu hormony ciażowe daja znać ;) Takie cuda u mnie w brzuszku, mam nadzieję, teraz się dzieja ;)

No i Niebieskaa, znowu mnie nastraszyłaś, bo się nie przebadałam w kierunku io :/
    Jak Cię swędzi to clotrimazolum.

Edit. Na opakowaniu clotrimazolum jest informacja żeby go nie stosować. Ja stosowałam i lekarz nic nie mówił ze to źle. Ale info na opakowaniu jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 14:21

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shbg? Co to?

A tu moje jajniki :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35e49cb303a3.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69bc09260971.jpg

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma jak u Ciebie dziś?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku odpisalam i mi sie skasowalo wrrrr......

SHBG (sex hormone-binding globulin)- bialko wiazace hormony plciowe - poczytaj na necie bo mi sie skasowalo co ci napisalam i nie chce mi sie klepac 2 raz :P

CO do jajnikow to moje sa gorsze raczej :P To zdjecie jest z ktorego dnia cyklu bo bez tej informacji ciezko cos sobie o nich myslec ??

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Jejku odpisalam i mi sie skasowalo wrrrr......

SHBG (sex hormone-binding globulin)- bialko wiazace hormony plciowe - poczytaj na necie bo mi sie skasowalo co ci napisalam i nie chce mi sie klepac 2 raz :P

CO do jajnikow to moje sa gorsze raczej :P To zdjecie jest z ktorego dnia cyklu bo bez tej informacji ciezko cos sobie o nich myslec ??

19 dc. No pewnie tak. Dla mnie moje są dziurawe... I podobno lekko powiększone.

Dzięki - poczytam :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    19 dc. No pewnie tak. Dla mnie moje są dziurawe... I podobno lekko powiększone.

Dzięki - poczytam :)

Obcielas wymiary na fotach..
    Moje sa w "tym typie" ale wiecej jest pecherzykow teraz i troche chyba wieksze sa z tym ze u mnie usg bylo w 13dc teraz. Tak sie łudze,że jestem chora i moze bede miala obsuwe z owulka moze wskoczy jeszcze.

Ty co masz zdiagnozowane do tej pory Ikarku? Co bierzesz z lekow?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam nastolatka to niby stwierdzono PCOS ale bez IO i nieswoiste. Moj obecny lekarz twierdzi że to raczej objaw stresu. W ciążę zaszłam w 2cyklu po odstawieniu tabsow anty więc bez problemu. W międzyczasie wyszły 'tylko' mutacje MTHFR, PAI i leiden. Reszta ok.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Jak byłam nastolatka to niby stwierdzono PCOS ale bez IO i nieswoiste. Moj obecny lekarz twierdzi że to raczej objaw stresu. W ciążę zaszłam w 2cyklu po odstawieniu tabsow anty więc bez problemu. W międzyczasie wyszły 'tylko' mutacje MTHFR, PAI i leiden. Reszta ok.
    Moja gin tez mowi ze jestem zestresowana prawdopodobnie i stad te zaburzenia. Pytala jak przezylam niepowodzenie z ciaza tamta itp. Ja tez 2 cykl po odstawieniu sie udalo ale ciaza nieprawidlowa- puste jajo.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie cos ze clexane ma znacznie podrozec? Ja raczej bede miala dawke zapobiegawcza gdy zajde czyli bez refunda bo z badan na krzepliwosc nic nie wyszlo.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Slyszalyscie cos ze clexane ma znacznie podrozec? Ja raczej bede miala dawke zapobiegawcza gdy zajde czyli bez refunda bo z badan na krzepliwosc nic nie wyszlo.
    Już chyba Malinka o tym pisała.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pisala, bo przez ostatni tydzien bylam malo aktywna a nie jestem w stanie przeczytac tylu podstron :) mam nadzieje ze mi wybaczycie

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama robiłaś test?'

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki_mobilna.php?lek=clexane

Tu jest napisane ze profilaktyka choroby zakrzepowo zatorowej po poronieniach jest wskazaniem do refundacji. Jakie sa Wasze doswidczenia dostalyscie refundacje?

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ