Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki, poradzcie mi, chyba złapałam jakaś infekcje, zrobiłam posiewy, ale wizyte mam dopiero w środę. Cz czymś doraźnie mogę się ratować? Stosuję lactovaginal, ale chyba mało daje. Od czasu do czasu lekko czuję ujście pochwy. W moczu bakterie bardzo liczne i leukocyty 5-10 norma 0-5
Gaduaaa, przez ten film się poryczałam, znowu hormony ciażowe daja znaćTakie cuda u mnie w brzuszku, mam nadzieję, teraz się dzieja
No i Niebieskaa, znowu mnie nastraszyłaś, bo się nie przebadałam w kierunku ioGaduaaa lubi tę wiadomość
Mama
12.2015 - pjp 9 tc
06.2016 - </3 12 tc -
Laila strasznie mi przykro ze Ci źle
Vertigo musze Cię o coś zapytać! Mogę? Przyjmiesz moje zaproszenie? -
Vertigo dzięki za pomoc, konkretnie chodzi mi o to czy trzeba odwlec starania na przykład na 3 miesiące po tej nieszczęsnej urografii czy nie ma takiej potrzeby? Nie żebyśmy się mogli starać ale gdyby się kiedyś tak zdarzyło, że byśmy mogli...
Laila wirtualnie przytulam! Wiesz nie jestem lekarzem ale chyba trochę dużo tych pęcherzyków? Może warto skonsultować się z innym lekarzem? Bo może jednak jest to nieszczęsne PCOS?
A w ogóle dziewczyny to melduje że jestem chora i czuję się jak kupa....
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
nick nieaktualny
-
Laila, jak wrócę do domu to wrzucę Ci moje profilowe jajnika - wygląda bardzo podobnie. Dokładając do tego długości i różnorodność cykli oraz wątpliwe owulki to też nie wiem co będzie na wizycie.
A tak z innej beczki IO rozpoznaje się m.in. Badając naczczo glukoze insulinę i porównując stężenia? Gdzieś ostatnio czytałam coś na ten temat. Poza tym można by było jeszcze androstendion zbadać. Znowu będzie po kieszeni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 13:37
-
Roma no jeśli chodzi o ciążę to nic nie czuje to za wcześnie. A i tak nie będę szukać objawów bo w zeszłym cyklu się zawiodłam.
A tak to mąż chory dziecko Katarzy i boję się że mnie coś łapie.
Laila widzisz jak nas dużo z takim obrazem jajników. Ja mam to samo,mmoje cykle tez dlugasne,ale teraz stymuluje się clo.mysle ze w Twoim przybadku tez byłoby to dobre rozwiązanie skoro nie masz owu.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Ikarzyca wrote:Laila, jak wrócę do domu to wrzucę Ci moje profilowe jajnika - wygląda bardzo podobnie. Dokładając do tego długości i różnorodność cykli oraz wątpliwe owulki to też nie wiem co będzie na wizycie.
A tak z innej beczki IO rozpoznaje się m.in. Badając naczczo glukoze insulinę i porównując stężenia? Gdzieś ostatnio czytałam coś na ten temat. Poza tym można by było jeszcze androstendion zbadać. Znowu będzie po kieszeni...
nie porównujac tylko oblicza sie wskaznik HOMA-IR
Ja androstenodionu nie bede robic poki co bo nie ma sensu.
Szybciej FSH, LH do porownania stosunku,
testosteron i SHBG do obliczenia andro.
aniołek 01.02.2016r -
Pysia87 wrote:Hej dziewczynki, poradzcie mi, chyba złapałam jakaś infekcje, zrobiłam posiewy, ale wizyte mam dopiero w środę. Cz czymś doraźnie mogę się ratować? Stosuję lactovaginal, ale chyba mało daje. Od czasu do czasu lekko czuję ujście pochwy. W moczu bakterie bardzo liczne i leukocyty 5-10 norma 0-5
Gaduaaa, przez ten film się poryczałam, znowu hormony ciażowe daja znaćTakie cuda u mnie w brzuszku, mam nadzieję, teraz się dzieja
No i Niebieskaa, znowu mnie nastraszyłaś, bo się nie przebadałam w kierunku io
Edit. Na opakowaniu clotrimazolum jest informacja żeby go nie stosować. Ja stosowałam i lekarz nic nie mówił ze to źle. Ale info na opakowaniu jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 14:21
-
Jejku odpisalam i mi sie skasowalo wrrrr......
SHBG (sex hormone-binding globulin)- bialko wiazace hormony plciowe - poczytaj na necie bo mi sie skasowalo co ci napisalam i nie chce mi sie klepac 2 raz
CO do jajnikow to moje sa gorsze raczejTo zdjecie jest z ktorego dnia cyklu bo bez tej informacji ciezko cos sobie o nich myslec ??
aniołek 01.02.2016r -
laila_25 wrote:Jejku odpisalam i mi sie skasowalo wrrrr......
SHBG (sex hormone-binding globulin)- bialko wiazace hormony plciowe - poczytaj na necie bo mi sie skasowalo co ci napisalam i nie chce mi sie klepac 2 raz
CO do jajnikow to moje sa gorsze raczejTo zdjecie jest z ktorego dnia cyklu bo bez tej informacji ciezko cos sobie o nich myslec ??
19 dc. No pewnie tak. Dla mnie moje są dziurawe... I podobno lekko powiększone.
Dzięki - poczytam -
Ikarzyca wrote:19 dc. No pewnie tak. Dla mnie moje są dziurawe... I podobno lekko powiększone.
Dzięki - poczytam
Obcielas wymiary na fotach..
Moje sa w "tym typie" ale wiecej jest pecherzykow teraz i troche chyba wieksze sa z tym ze u mnie usg bylo w 13dc teraz. Tak sie łudze,że jestem chora i moze bede miala obsuwe z owulka moze wskoczy jeszcze.
Ty co masz zdiagnozowane do tej pory Ikarku? Co bierzesz z lekow?
aniołek 01.02.2016r -
Jak byłam nastolatka to niby stwierdzono PCOS ale bez IO i nieswoiste. Moj obecny lekarz twierdzi że to raczej objaw stresu. W ciążę zaszłam w 2cyklu po odstawieniu tabsow anty więc bez problemu. W międzyczasie wyszły 'tylko' mutacje MTHFR, PAI i leiden. Reszta ok.
-
Ikarzyca wrote:Jak byłam nastolatka to niby stwierdzono PCOS ale bez IO i nieswoiste. Moj obecny lekarz twierdzi że to raczej objaw stresu. W ciążę zaszłam w 2cyklu po odstawieniu tabsow anty więc bez problemu. W międzyczasie wyszły 'tylko' mutacje MTHFR, PAI i leiden. Reszta ok.
aniołek 01.02.2016r -
Madera2000 wrote:Slyszalyscie cos ze clexane ma znacznie podrozec? Ja raczej bede miala dawke zapobiegawcza gdy zajde czyli bez refunda bo z badan na krzepliwosc nic nie wyszlo.
-
http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki_mobilna.php?lek=clexane
Tu jest napisane ze profilaktyka choroby zakrzepowo zatorowej po poronieniach jest wskazaniem do refundacji. Jakie sa Wasze doswidczenia dostalyscie refundacje?