X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Nie wiem czy pisala, bo przez ostatni tydzien bylam malo aktywna a nie jestem w stanie przeczytac tylu podstron :) mam nadzieje ze mi wybaczycie
    Spoko. Wystarczy wyszukać po nicku.

M@linka
    Autorytet
    915
    Wysłany: 26 października, 18:26 Lubię (0) | Zgłoś
    Właśnie dowiedziałam się w aptece, ze clexane od listopada podrożeje. Teraz płacę 3,20 a od listopada ponad 30zł bo zmniejszają refundację. To i tak nic w porównaniu do tego ze bez refundacji trzeba płacić ponad 120zl ale i tak chamówa ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Moja gin tez mowi ze jestem zestresowana prawdopodobnie i stad te zaburzenia. Pytala jak przezylam niepowodzenie z ciaza tamta itp. Ja tez 2 cykl po odstawieniu sie udalo ale ciaza nieprawidlowa- puste jajo.

No szczerze powiedziawszy jak usłyszałam to od mojego gina, to pomyślałam, że chyba nie, ale skoro innej osobie też inny lekarz tak zasugerował - to może coś w tym być. U mnie już tak serio, serio nie ma stresów - a największym jest chyba własnie to, że nie mam JESZCZE dziecka.

Poza tym, ma nadzieję, że organizm był mądrzejszy ode mnie i wiedział, że póki się doleczam, to nie mogę zajść i teraz się już wyprostuje. A za dwa tygodnie idę do gina i proszę o konkretną propozycje na mnie - monitoring cyklu i chciałabym od razu stymulację. Co z tego że mam jeszcze czas, nie chcę go tracić nawet już teraz.

A Ty masz chyba problem z tarczycą jeszcze?

Obecnie właściwie nie biorę leków - raczej tylko suplementy - metylowany kwas foliowy, zestaw witamin B (w tym B12 metylowaną), wit. D, acard i piję zioła ojca Sroki na owulację - ale dopiero ten cykl tak superregularnie. Od następnego cyklu sprubuję INOFOLIC ale 2 szaszetki dziennie, bo przez wakacje piłam po 1 i nic nie ruszyło.

a jajniory takie o:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/456639561bc8.jpg

A i jeszcze - w którym dniu cyklu najlepiej robić SHBG - bo coś jest napisane o fazie folikularnej, ale nie ma konkretnego dc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 17:41

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    No szczerze powiedziawszy jak usłyszałam to od mojego gina, to pomyślałam, że chyba nie, ale skoro innej osobie też inny lekarz tak zasugerował - to może coś w tym być. U mnie już tak serio, serio nie ma stresów - a największym jest chyba własnie to, że nie mam JESZCZE dziecka.

Poza tym, ma nadzieję, że organizm był mądrzejszy ode mnie i wiedział, że póki się doleczam, to nie mogę zajść i teraz się już wyprostuje. A za dwa tygodnie idę do gina i proszę o konkretną propozycje na mnie - monitoring cyklu i chciałabym od razu stymulację. Co z tego że mam jeszcze czas, nie chcę go tracić nawet już teraz.

A Ty masz chyba problem z tarczycą jeszcze?

Obecnie właściwie nie biorę leków - raczej tylko suplementy - metylowany kwas foliowy, zestaw witamin B (w tym B12 metylowaną), wit. D, acard i piję zioła ojca Sroki na owulację - ale dopiero ten cykl tak superregularnie. Od następnego cyklu sprubuję INOFOLIC ale 2 szaszetki dziennie, bo przez wakacje piłam po 1 i nic nie ruszyło.

A i jeszcze - w którym dniu cyklu najlepiej robić SHBG - bo coś jest napisane o fazie folikularnej, ale nie ma konkretnego dc.

Inofolic mialam od pcozatku zalecone 2 dziennie pic. Teraz biore OVARIN w tabl i popijam inofolic.

Z tym stresem to moja gin od razu powiedziala ze pewnie przez strate tak jest. Oznaczylysmy prolaktyne i bingo. Niestety teraz coraz wiecej pierdol wychodzi u mnie.

Progesteron wartosc 4... wiec biore Duphaston
    TSH 2.62 wyszlo niedawno wiec wlaczylam euthyrox
    Prolaktyna teraz niby ponizej normy ale jak zmniejszylam bromka to zepsula sie znow owulacja, na 2x1 bylo ok.

Co do stresu u mnie ta sama przyczyna kolo sie zapetla nie udaje sie,stres rosnie prolaktyna rosnie, znow sie nie udaje i od nowa..

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • roma Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku, obadałaś teren na nasz zlot?

Alisa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ikarku, obadałaś teren na nasz zlot?

TAK!

Właśnie przystępowałam do opisywania.

Proponuję 19.11.2016 ok godziny 12.30 w Katowicach - spotkajmy się w galerii Katowickiej - bo tam i duży parking i w razie czego dworzec.

Proponuje LEN ARTE - rozmawiałam dzisiaj z nimi i są w stanie nam złożyć stoliki dla ok 15 osób w takiej jakby lekko wydzielonej części sali.

To jest taka knajpka włoska - ale bardzo przytulna:
    https://www.facebook.com/lenarte/about/

Można tam zjeść głównie pizze, ale także makarony, sałatki i różne zupy - ceny - jak to w knajpie, ale jak na Katowice to niewygórowane - a jedzenie pyszne!

Dodatkowo są też desery :)

Musimy się tylko zliczyć ile nas będzie i mogę dzwonić zamawiać miejsce.

A no i mają otwarte od 13, więc tak akurat, zanim się zbierzemy to "pokwoczymy" na dworcu i pewnie nam zejdzie.

Ewentualnie odrobina egzotyki dla dziewczyn spoza śląska:
    https://www.facebook.com/Cafe-Kattowitz-391277324327828/
    też niedrogo i można wszystko pojeść :)

Jakbyśmy się wyrobiły wcześniej, to jest też otwarta taka przytulna, ale malusieńka kawiarenka MISS CUPCAKE
    https://www.facebook.com/Miss-Cupcake-476242879071144/?fref=ts - możemy się tam wbić na przeczekanie.

Jak tylko ogarniemy ilość osób i mniej więcej dojazdy to dzwonię i rezerwuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:41

M@linka, Evita, Alisa, annak, roma lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wstępnie piszę na spotkanko :) a mamy już datę konkretna? :)

PS. Ikarku dobra robota ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:30

Ikarzyca lubi tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę na pewno, dzięki Ikarzyco za organizację!

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja się wstępnie piszę na spotkanko :) a mamy już datę konkretna? :)

PS. Ikarku dobra robota ;)

A Ciebie już poznam po brzuszku! :D

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Inofolic mialam od pcozatku zalecone 2 dziennie pic. Teraz biore OVARIN w tabl i popijam inofolic.

Z tym stresem to moja gin od razu powiedziala ze pewnie przez strate tak jest. Oznaczylysmy prolaktyne i bingo. Niestety teraz coraz wiecej pierdol wychodzi u mnie.

Progesteron wartosc 4... wiec biore Duphaston
    TSH 2.62 wyszlo niedawno wiec wlaczylam euthyrox
    Prolaktyna teraz niby ponizej normy ale jak zmniejszylam bromka to zepsula sie znow owulacja, na 2x1 bylo ok.

Co do stresu u mnie ta sama przyczyna kolo sie zapetla nie udaje sie,stres rosnie prolaktyna rosnie, znow sie nie udaje i od nowa..

A u mnie prolaktyna jest ok. I też niski progesteron (0.66 w 38dc).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:01

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku,

Podziękowania wielkie za organizację!
    Ja potwierdzam obecność, tylko jest bardzo możliwe, że nie dojadę dokładnie na 12:30, bo będę uzależniona od pociągów. Ale, w razie czego, dołączę do Was trochę później.
    Skoro stanęło na 19.11, to będę jechać z Wrocka, a nie z Wawy.

Już się nie mogę doczekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:01

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z zupełnie innej bajki:

Dzisiaj na TVN o 21:55 jest film:
    http://www.filmweb.pl/film/Czarownica-2014-557330
    :-D

Informację tę dedykuję Vertigo, która mnie oświeciła, że takie dzieło w ogóle istnieje i kto jest jego główną bohaterką <3

Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ikarku,

Podziękowania wielkie za organizację!
    Ja potwierdzam obecność, tylko jest bardzo możliwe, że nie dojadę dokładnie na 12:30, bo będę uzależniona od pociągów. Ale, w razie czego, dołączę do Was trochę później.
    Skoro stanęło na 19.11, to będę jechać z Wrocka, a nie z Wawy.

Już się nie mogę doczekać :-)

Super :) 19.11- bo chyba któraś pisała, że 12 nie może :) a ta godzina to taka mocno orientacyjna :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja pisałam, że 12 mi nie pasuje za bardzo, bo 13 mój M. wyjeżdża na 3 tygodnie.
    Dobra robota Ikarku ;)
    Ja się piszę na spotkanie.

Brzuchatki i Mamuśki co mają dzieci mam do Was pytanie w swojej sprawie.
    Otóż od 3 dni mam takie delikatne, krótkotrwałe ukłucia w brzuchu, raz z prawej strony, raz z lewej, czasem w podbrzuszu po środku. Czy któraś z Was obserwowała takie zjawisko u siebie w ciąży???
    Trochę mnie to zaniepokoiło, zadzwoniłam do gina, a ten mi kazał na IP jechać... bo nie ma go w poniedziałek w przychodni bo przychodnia zamknięta, potem święto. Mówił, że to nie musi być nic poważnego, ale żeby sprawdzili, zbadali, może usg albo badanie na jakąś infekcję. Już prawie pojechałam na tą IP, ale jednak nie pojechałam. Zadzwoniłam jeszcze do jednej ginki i ona mi bardziej wytłumaczyła co to może być, zrobiła taki dokładny wywiad, czy mi brzuch twardnieje podczas tych ukłuć, ile trwają itd. Najdłużej to trwało ukłucie około 30 sekund, a przeważnie takie króciutkie po kilka sekund. Nie boli to jakoś bardzo, tylko no po prostu czuję. Ta ginka w poniedziałek przyjmuje, więc do niej pójdę w poniedziałek i zobaczy co tam słychać w środku, ale powiedziała, żeby się nie martwić. Gdyby były skurcze powyżej 60 sekund, twardnienie brzucha to już by było niepokojące. Kazała wziąć no spę i magnez co 12 h i odpoczywać.
    Wiem, że gdybym dziś pojechała na IP to na 10000% by mnie zostawili a i tak nic nie zrobili bo weekend, może jedynie jakieś badania, a nie uśmiecha mi się leżeć tam min. 3 dni! Mówiła jeszcze, że mogą to być kolki jelitowe (mam zaparcia czasami, a wczoraj to w toalecie była kumulacja hehe, myślałam, że nie dobiegne - sorry za opis :-D). Może ten przedwczorajszy McDonald mi zaszkodził i pizza - 1 dzień na mega fast foodach :( nigdy więcej...

Musiałam się wygadać, bo trochę mi z tym źle i niepokojące to jest. Tym bardziej, że pierwszy raz takie coś mam. A może na tym etapie tak odczuwam powiększanie macicy?! Możee... kto to wie.
    Ale miło by mi było, jakbyście powiedziały coś ze swojej strony, czy kiedyś doświadczyłyście takiego stanu ukłucia. Z góry dzięki ;)

PS. a poza tym to dzisiaj kilka razy poczułam łaskotki z lewej i z prawej ;) To chyba mój Dzidziol <3 <3 super uczucie, aż buzia się uśmiechnęła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:25

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la - nie pamiętam za bardzo żebym miała bóle brzucha w ciąży, no oprócz tych co się poród już zaczął ;) Ale tak normalnie ja treść jelitowa się przesuwa to czasem właśnie tak mocno mnie zakłuje kilkanaście sekund gdzieś :/ Także to może być to. A skoro zaczynasz czuć już ruchy to choć niby delikatne, ale może akurat w jakiś nerw puknęło czy coś ;)

I gratulacje ruchów :)

sy__la lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la,
    Ja mam takie kłucia i bóle!
    Właśnie teraz, na tym etapie ciąży zwłaszcza. Czasami po bokach, tak jajnikowo - i te dolegliwości są dla mnie bardziej do zniesienia, bo przypominają kłucia owulacyjne. Ale dziś miałam coś takiego przez środek brzucha. Jakby w dół od pępka. Bardzo nieprzyjemne :-/
    Czasem kłucie, czasem taki jakby prądzik przeszedł, czasami ból, trochę ciągnący. Bardzo różnie. Jakoś się tym szczególnie nie przejmuję, bo doszłam do wniosku, że trochę musi boleć, jeśli wszystko się tam rozciąga, zmienia, przebudowuje.

Mój lekarz też mówił, że bóle są normalne.
    Więc mam wielką nadzieję, że zarówno u Ciebie, jak i u mnie to zwykła reakcja mieszkanek dzieci na ich rośnięcie :-)

No i gratuluję czucia ruchów!
    Ja bardzo o nich marzę, szczególnie teraz, kiedy ciągle mam obawy post-amniopunkcjowe, czy z Aurorą na pewno wszystko dobrze :-|
    Przedwczoraj i wczoraj poczułam (w sumie 3 razy) takie trochę inne uczucie w środku, jakby puknięcie. Ale równie dobrze mógł o sobie dawać znać wcześniejszy obiad ;-)

sy__la lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A u mnie prolaktyna jest ok. I też niski progesteron (0.66 w 38dc).
    a robilas kiedys z obciazeniem? U mnie podstawowa tez zawsze byla ok :P poziom 8 okolo

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    a robilas kiedys z obciazeniem? U mnie podstawowa tez zawsze byla ok :P poziom 8 okolo

Nie strasz. Wychodzi przeważnie z 9 a z obciązeniem nie robiłam nigdy...

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak,
    Jako, że jesteś Kobietą w ciąży na baaaaardzo podobnym etapie co ja to się trochę bardziej uspokoiłam... uff! Idealnie to opisałaś, taki właśnie jakby prąd, czasem ciągnie, ale generalnie kłucie po bokach takie dosłownie kilkusekundowe, a z przodu na środku, ale poniżej pępka miałam dziś ukłucie dość nieprzyjemne, które trwało około 30 sekund. Tylko w ciągu całego dnia mam to dość często, w sumie to przez cały dzień, a Ty??
    Może rzeczywiście tak ma być i jest wszystko OK... decyzję podjęłam, będę leżeć w łóżeczku i odpoczywać, a w pon pójdę do ginki i zobaczymy. Będę sobie afirmować do mojej maciczki i do Dzieciaczka :) musi być dobrze. Naczytałam się oczywiście sporo w necie, ale objawy skracającej się szyjki macicy są chyba zupełnie inne...

Jacqu,
    Może to też być treść pokarmowa, ale nigdy nie odczuwałam żadnych bóli związanych z jelitami i ich perystaltyką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:05

Aniołek 7t5d [*]
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo zaczęłam czuć jelita po ciąży z córką ;)

No normalnie masakra, czasem to przypomina pierwsze ruchy dziecka jak cos za bardzo nie podpasuje mojemu brzuchowi ;)

sy__la lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o ruchy to hmmm... nie są to typowe ruchy, tylko gilgotki jakby ktoś mnie smyrał delikatnie opuszkami palców wewnątrz brzucha ;) chyba taki opis jest najlepszy dla tego uczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:04

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ