Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Hopeless wrote:Ja maglek b6 chyba miałam brać 3x2 a jak jak objawy i wrażenie skurczów się zmniejszy to 2x2. Za Nospa nie przepadam jak nie ma wyraźnych wskazań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 22:53
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnyGin mi już odpisał (wow!) i tylko ten pierwszy wynik mam za wysoki (u mnie 95, a norma jest do 92). Napisał, że w związku z tym mam przyjść po skierowanie do poradni diabetologicznej. Ja rozumiem, że on nie chce ryzykować. Mam IO, jestem otyła, a im dalej w las (ciążę) tym obciążenie większe. Czytałam dziś, że jakieś hormony ciążowe są inhibitorami insuliny i stąd cukrzyca ciążowa. Ja pewnie jestem bardziej zagrożona.
Pewnie czeka mnie dieta i dobrze, byle wytrwaćNa razie na słodkie mam średnią chęć, ale kawy czy herbaty bez cukru nie ruszę. No to przyjdzie ograniczyć się tylko do wody.
A nawiasem mówiąc, glukozę na czczo w okolicach 100 (czyli 90+) to mam mam odkąd pamiętam, czyli przy wszystkich badaniach do medycyny pracy na przykład.Bianka4 lubi tę wiadomość
-
Elaria wrote:Gin mi już odpisał (wow!) i tylko ten pierwszy wynik mam za wysoki (u mnie 95, a norma jest do 92). Napisał, że w związku z tym mam przyjść po skierowanie do poradni diabetologicznej. Ja rozumiem, że on nie chce ryzykować. Mam IO, jestem otyła, a im dalej w las (ciążę) tym obciążenie większe. Czytałam dziś, że jakieś hormony ciążowe są inhibitorami insuliny i stąd cukrzyca ciążowa. Ja pewnie jestem bardziej zagrożona.
Pewnie czeka mnie dieta i dobrze, byle wytrwaćNa razie na słodkie mam średnią chęć, ale kawy czy herbaty bez cukru nie ruszę. No to przyjdzie ograniczyć się tylko do wody.
A nawiasem mówiąc, glukozę na czczo w okolicach 100 (czyli 90+) to mam mam odkąd pamiętam, czyli przy wszystkich badaniach do medycyny pracy na przykład.od lat nią slodze. Jest naturalna. Zapytaj dietetyka czy możesz.
-
Ja jakoś się do stevi przekonać nie mogę (próbowałam w proszku i listkach) ale dla mnie ten posmak goryczki taki typowo słodzikowy jest nie do zniesienia.
Elaria a Ty bierzesz/bralas metę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:26
-
nick nieaktualny
-
Pytam z ciekawości bo ja brałam 2x500 do 12 tyg i wtedy miałam ladna glukozę na czczo- 76(ogtt nie robiłam). A po odstawieniu mety miałam juz prawie 90. Też mam IO i różne gastrofazy, wiec podejrzewam ze i ja będę miec takie kłopoty...choc liczę po ciuchu ze sie mylę.
Dobrej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:58
-
Witam dziewczyny w tym nowym dziś czasie... eh obudziłam się a na zegarku po 5 ... buu dobrze że nie mierzę teraz temp bo jak to zapisywać teraz? o 5 ? ale pewnie za dwa, trzy dni będę wstawać o 6 już z powrotem...
Elaria dobrze że wynik nie jakoś mocno podwyższony,ale faktycznie już lepiej mieć to pod kontrolą . Myślę że będziesz mogła używać jakiegoś słodzika dostępnego dla cukrzyków. Wiadomo smak nie ten sam, ale zawsze cośJakoś sobie radzić trzeba heh
Syla w mojej ciąży poronionej ostatnio odczuwałam takie bóle, kłucia jednostronne jakby się na skurcz zanosiło, takie dziwne odczucie. Co znaczyło? Nie wiem.. nie zdążyłam tego ogarnąć a wcześniejsze ciąże były już tak dawno że nie pamiętam jak to byłoheh
FabianCyprian
Tymuś
-
M@linka wrote:Ja jakoś się do stevi przekonać nie mogę (próbowałam w proszku i listkach) ale dla mnie ten posmak goryczki taki typowo słodzikowy jest nie do zniesienia.
Elaria a Ty bierzesz/bralas metę? -
Witam sie niedzielnie i pozdrawiam serdecznie!
Melduje, ze Chrupek szalal wczoraj z mama na parkiecie do 2 w nocy. To juz jego trzecia nocna, towarzysko-taneczna imprezka. Chyba mu sie podoba, bo sprzeciwu zadnego nie odczuwam.
Ikarzyca, Gaduaaa, Elaria, sy__la, M@linka, Evita, promyczek 39, Sylwiu lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja dalej umieram - jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Masakra, przeziębienie taka durna choroba a mnie masakruje totalnie jak mnie złapie... Uprzejmie proszę mnie ojojać... Nie wiem jak ja jutro się powlekę do pracy...Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita, ojojuję najmocniej. Próbowałaś mleka z czosnkiem, miodem i masłem? U mnie działa cuda!
Evita lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Evita wrote:Dziewczyny ja dalej umieram - jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Masakra, przeziębienie taka durna choroba a mnie masakruje totalnie jak mnie złapie... Uprzejmie proszę mnie ojojać... Nie wiem jak ja jutro się powlekę do pracy...
Ojojoj ojojoj, precz chorobsko w rejs, ahoj!
ojojoj ojojoj, sio na koniu jak kowboooj!Evita, Ikarzyca, Dorola31 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Roma piję herbatę z imbirem, paracetamol i jakiś ziołowy syrop dla dzieci mąż mi kupił. Mleka nie mam w lodówce, migdałowe jedynie
Niebieskajaki wierszyk z rymami częstochowskimi
Dziękuję, czuję się ojojana. Chyba jutro na żądanie wezmę bo mi się nie chce do lekarza iść, paranoja z tymi zwolnieniami na każdy katar...
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
nick nieaktualny
-
Evita wrote:Dziewczyny ja dalej umieram - jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Masakra, przeziębienie taka durna choroba a mnie masakruje totalnie jak mnie złapie... Uprzejmie proszę mnie ojojać... Nie wiem jak ja jutro się powlekę do pracy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 12:18
Evita lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Witam sie
Evita ojoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooojoj
ja na takie chorobsko to czosnek,własnie mleko z maslem i miodem,ale odkryłam tez inhalacje na katar i gardlo,takie domowe z garnkiem i recznikiem,zalewam wrzatkiem co mam ;szalwie,rumianek,sol,kropelki amola,mi pomaga
Niebieskaaa podziwiam za nocne podrygi
Ja tez odstawilm juz cukier do herbaty i kawy/ale wlasnie slodycze czasem podjadam2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥