X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja maglek b6 chyba miałam brać 3x2 a jak jak objawy i wrażenie skurczów się zmniejszy to 2x2. Za Nospa nie przepadam jak nie ma wyraźnych wskazań.
    No właśnie też nie chciałam za bardzo brać nospy (przechodzi przez łożysko substancja czynna), ale no wzięłam i widzę, że i tak czuję te kłucia więc nic nie pomogła. No a magnez to raczej nie zaszkodzi w takiej dawce jak biorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 22:53

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi już odpisał (wow!) i tylko ten pierwszy wynik mam za wysoki (u mnie 95, a norma jest do 92). Napisał, że w związku z tym mam przyjść po skierowanie do poradni diabetologicznej. Ja rozumiem, że on nie chce ryzykować. Mam IO, jestem otyła, a im dalej w las (ciążę) tym obciążenie większe. Czytałam dziś, że jakieś hormony ciążowe są inhibitorami insuliny i stąd cukrzyca ciążowa. Ja pewnie jestem bardziej zagrożona.

Pewnie czeka mnie dieta i dobrze, byle wytrwać :( Na razie na słodkie mam średnią chęć, ale kawy czy herbaty bez cukru nie ruszę. No to przyjdzie ograniczyć się tylko do wody.
    A nawiasem mówiąc, glukozę na czczo w okolicach 100 (czyli 90+) to mam mam odkąd pamiętam, czyli przy wszystkich badaniach do medycyny pracy na przykład.

Bianka4 lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria kup sobie ksylitol jako zastępnik cukru. Ma niski IG więc odrobinę można sobie pozwolić. Tylko fiński a nie chiński ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:19

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Gin mi już odpisał (wow!) i tylko ten pierwszy wynik mam za wysoki (u mnie 95, a norma jest do 92). Napisał, że w związku z tym mam przyjść po skierowanie do poradni diabetologicznej. Ja rozumiem, że on nie chce ryzykować. Mam IO, jestem otyła, a im dalej w las (ciążę) tym obciążenie większe. Czytałam dziś, że jakieś hormony ciążowe są inhibitorami insuliny i stąd cukrzyca ciążowa. Ja pewnie jestem bardziej zagrożona.

Pewnie czeka mnie dieta i dobrze, byle wytrwać :( Na razie na słodkie mam średnią chęć, ale kawy czy herbaty bez cukru nie ruszę. No to przyjdzie ograniczyć się tylko do wody.
    A nawiasem mówiąc, glukozę na czczo w okolicach 100 (czyli 90+) to mam mam odkąd pamiętam, czyli przy wszystkich badaniach do medycyny pracy na przykład.
    Zapytaj o stevie :) od lat nią slodze. Jest naturalna. Zapytaj dietetyka czy możesz.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś się do stevi przekonać nie mogę (próbowałam w proszku i listkach) ale dla mnie ten posmak goryczki taki typowo słodzikowy jest nie do zniesienia.

Elaria a Ty bierzesz/bralas metę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:26

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, biorę od końca lipca 1x500, więc nieduża dawka.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam z ciekawości bo ja brałam 2x500 do 12 tyg i wtedy miałam ladna glukozę na czczo- 76(ogtt nie robiłam). A po odstawieniu mety miałam juz prawie 90. Też mam IO i różne gastrofazy, wiec podejrzewam ze i ja będę miec takie kłopoty...choc liczę po ciuchu ze sie mylę.

Dobrej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:58

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w tym nowym dziś czasie... eh obudziłam się a na zegarku po 5 ... buu dobrze że nie mierzę teraz temp bo jak to zapisywać teraz? o 5 ? ale pewnie za dwa, trzy dni będę wstawać o 6 już z powrotem...

Elaria dobrze że wynik nie jakoś mocno podwyższony,ale faktycznie już lepiej mieć to pod kontrolą . Myślę że będziesz mogła używać jakiegoś słodzika dostępnego dla cukrzyków. Wiadomo smak nie ten sam, ale zawsze coś :) Jakoś sobie radzić trzeba heh
    Syla w mojej ciąży poronionej ostatnio odczuwałam takie bóle, kłucia jednostronne jakby się na skurcz zanosiło, takie dziwne odczucie. Co znaczyło? Nie wiem.. nie zdążyłam tego ogarnąć a wcześniejsze ciąże były już tak dawno że nie pamiętam jak to było :) heh

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ja jakoś się do stevi przekonać nie mogę (próbowałam w proszku i listkach) ale dla mnie ten posmak goryczki taki typowo słodzikowy jest nie do zniesienia.

Elaria a Ty bierzesz/bralas metę?
    To ja slodze jedna tabletkę i zupełnie nie czuje tej sławnej goryczki. Ale zamienników jest kilka. Może xylitol? Warto zapytać i potestowac. Ja herbaty nie slodze ale kawę obowiązkowo.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba faktycznie ksylotol będzie najlepszym zamiennikiem. Ja się oduczylam lata temu slodzic ale niestety słodycze wciąż uwielbiam :(

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie i pozdrawiam serdecznie!

Melduje, ze Chrupek szalal wczoraj z mama na parkiecie do 2 w nocy. To juz jego trzecia nocna, towarzysko-taneczna imprezka. Chyba mu sie podoba, bo sprzeciwu zadnego nie odczuwam.

Ikarzyca, Gaduaaa, Elaria, sy__la, M@linka, Evita, promyczek 39, Sylwiu lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze ty masz sile tak szalec po nocach ;) to nie dla mnie. Ale milo, ze Chrupek nie protestowal.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• Evita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dalej umieram - jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Masakra, przeziębienie taka durna choroba a mnie masakruje totalnie jak mnie złapie... Uprzejmie proszę mnie ojojać... Nie wiem jak ja jutro się powlekę do pracy...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • roma Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, ojojuję najmocniej. Próbowałaś mleka z czosnkiem, miodem i masłem? U mnie działa cuda!

Evita lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny ja dalej umieram - jestem nieprzytomna po nieprzespanej nocy. Masakra, przeziębienie taka durna choroba a mnie masakruje totalnie jak mnie złapie... Uprzejmie proszę mnie ojojać... Nie wiem jak ja jutro się powlekę do pracy...

Ojojoj ojojoj, precz chorobsko w rejs, ahoj!
    ojojoj ojojoj, sio na koniu jak kowboooj!

Evita, Ikarzyca, Dorola31 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma piję herbatę z imbirem, paracetamol i jakiś ziołowy syrop dla dzieci mąż mi kupił. Mleka nie mam w lodówce, migdałowe jedynie :)

Niebieskajaki wierszyk z rymami częstochowskimi :)

Dziękuję, czuję się ojojana. Chyba jutro na żądanie wezmę bo mi się nie chce do lekarza iść, paranoja z tymi zwolnieniami na każdy katar... :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, bierz na żądanie, jak masz mozliwosc. Dobrze byloby to wypocic. Rosol goracy, albo herbata z malin.

Evita lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko Ty masz jeszcze ten FertilMan do sprzedania?

edit to chyba było coś innego ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 12:20

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    CMSjEAfWgAAd7V-.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 12:18

Evita lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie
    Evita ojoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooojoj
    ja na takie chorobsko to czosnek,własnie mleko z maslem i miodem,ale odkryłam tez inhalacje na katar i gardlo,takie domowe z garnkiem i recznikiem,zalewam wrzatkiem co mam ;szalwie,rumianek,sol,kropelki amola,mi pomaga :)
    Niebieskaaa podziwiam za nocne podrygi :)
    Ja tez odstawilm juz cukier do herbaty i kawy/ale wlasnie slodycze czasem podjadam

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ