Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mogę się doczekać testowania.
    Testuje w dniu planowanej @ czyli 26 listopada ale chyba nie wytrzymam i zrobię wcześniej, zobaczymy ;-)

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje czytam Was :D
    mam dzisiaj ciezko dzien zreszta od wczoraj :( ja mam doła do tego coraz gorzej jest z Piotrusiem i do tego w piatek mamy pogrzeb w rodzinie :(
    przepraszam,ze smece <3
    Malika wierze wiesz :D
    Blondynko za tydzien wpadam do Ciebie na gofry :P
    Annak <3
    Martynko <3
    Kadabra mialam napisac podobnie ale mnie uprzedzono !!!
    Maggi i Bomblica gratuluje <3 :D
    A reszta kobietek to gdzie jest ??? buziaki dla Was <3

  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadabra wrote:
    malika89,
    Myślisz że ft4 mały? hmm

    Ja nie mam o tym zielonego...:(
    Wysłałam mailem wyniki do lekarza czekam na odpowiedź :)
    Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
    oraz powinny znajdować się przynajmniej w połowie normy
    Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie to za mało T4

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:28

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko kochana zapraszam na goferki :-D

    Bardzo mi przykro z powodu Piotrusia :-(
    Również z powodu pogrzebu.

    Pamiętaj ze po burzy zawsze wychodzi słońce :-) <3 <3 <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 21:25

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna dziekuje za zaproszenie :D

    blondyna5555 lubi tę wiadomość

  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 21:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ten promieniujacy ból z lewej strony, w dole brzucha. Niewiem czy to normalne.

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • osa Ekspertka
    Postów: 237 260

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica, Maggi, niech Wam zdrowo rosną dzieciaczki. :)
    malika, niecierpliwcu, trzymamy kciuki i nic już więcej nie mówię :)
    Inessko, przykro mi bardzo
    Blondyna, mam te same objawy znowu co Ty.


    Kurcze, dziś mnie takie zmęczenie złapało, że nic po pracy nie zrobiłam, poszłam się zdrzemnąć, bo już nie wyrabiałam. Może to przez te manewry w okolicach owulacji ;)
    Mam chwile ostatnio, że myślę, że znów nic nie wyjdzie z tych starań, ale staram się to odganiać jakoś.
    Dobrej nocy dziewczyny :*

    malika89 lubi tę wiadomość

    3jvzi09k998ztm99.png
  • Kadabra Koleżanka
    Postów: 32 18

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Hormony tarczycy (oba: FT4 i FT3) powinny mieć zbliżoną wartość procentową (np. oba na poziomie 40%)
    oraz powinny znajdować się przynajmniej w połowie normy
    Jeśli poziom % FT3 > FT4 i oba hormony są w normie to za mało T4

    Właśnie zmotywowałaś mnie pogłębienia wiedzy <3

    Dziękuję ;)

    Mama trzech Aniołków <3
  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, kropka mości sobie posłanko na najbližsze 9 mcy :)

    blondyna5555 lubi tę wiadomość

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osa
    Gdyby to był ból owulacyjny to ok tylko ze ja juz owulacje miałam w zeszłym tygodniu, a takie objawy przy zagnieżdżaniu, nie chce sobie wmawiać :-(
    A może coś zjadłam i mi zaszkodziło, sama już niewiem jak to interpretować.
    Ból promieniuje od lewej strony brzucha do lewej nogi, normalnie masakra jakaś :-(

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Blondyna, kropka mości sobie posłanko na najbližsze 9 mcy :)

    Chce w to wierzyć, naprawdę :-(
    Oby tak było :-)
    Dziękuję Malika za dobre słowa <3 <3 <3

    malika89 lubi tę wiadomość

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • malika89 Autorytet
    Postów: 1288 2304

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna, ewentualnie kamyczek, albo piasek...
    Niestety miałam "przyjemność" rodzić minerały...

    <3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • blondyna5555 Autorytet
    Postów: 1056 1002

    Wysłany: 18 listopada 2015, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi przeszło :-)
    To tylko chwilowy ból, już jest dobrze :-D

    Oglądam z mężem film z internetu :-)

    Miłej nocy kochane :-)

    sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

    f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 19 listopada 2015, 05:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko bardzo mi przykro z powodu Piotrusia i pogrzebu :(

    Malika ja mam tak samo zaczeły mi wychodzić od 3 dni pozytywne testy owulacyjne ( druga kreska mimimalnie jaśniejsza)

    malika89 lubi tę wiadomość

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet
    Postów: 3967 2839

    Wysłany: 19 listopada 2015, 06:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Trzymam kciuki Malika :)

    Co do zmęczenia w dzień, mnie też dopada, od 3 dni w dzień śpię 2-3 razy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 06:29

    malika89 lubi tę wiadomość

    Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Bomblica Autorytet
    Postów: 692 673

    Wysłany: 19 listopada 2015, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika i co i co?! :)

    córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Jacqueline Autorytet
    Postów: 5448 4177

    Wysłany: 19 listopada 2015, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem dziewczyny :)

    Dzień dobry :)

    Nie odzywałam się bo... w sumie sama nie wiem, jakoś kiepski humor miałam.

    Ale dobra, najpierw o Was :)

    Widzę, że szykują nam się tu mali powstańcy :)


    Blondynko - coś mi podejrzanie wyglądasz ;) Trzymam kciuki kochana :) <3

    Malika - no i co tam u Ciebie ? :) Testowałaś ? Zdaj raport :)

    Bombelku, Maggi - wspaniałe wieści :) I proszę mi tu już tak nie świrować więcej bo rózgi dostaniecie :P

    Martynko - liczę, że lekarz się "pomylił" wtedy u Ciebie i pęcherzyki jednak się namyśliły :)

    BlueBerry - kochana, co u Ciebie, jak się trzymasz? Plamisz dalej, będziesz szła na betę ? <3

    Aniu - no fakt, jak pisałaś, dla Ciebie ten 18 listopada to szczególny dzień. A teraz może jakiś inny miesiąc, ale też 18, okaże się szczęśliwy ? :)

    A Malika jeszcze jedno pytanie do Ciebie mam :) A co myślisz o tych moich wynikach:

    TSH - 2,164 µIU/ml ( 0,35 — 5,50)
    Ft3 - 3,73 pg/ml ( 2,30 — 4,20)
    Ft4 - 1,35 ng/dl ( 0,89 — 1,76)

    Gin powiedział, że mogłabym TSH gdzieś za miesiąc sobie skontrolować.

    Rozmawiałam z M coś na temat tych plamień, że tak długo miałam, że może do lekarza bym poszła na kontrole, no to niby ok, jest jak najbardziej za. Ale stwierdził, żebym się za bardzo nie nakręcała bo się zablokuje. W sumie ma rację, ale aż mnie zadziwił tym stwierdzeniem, w sensie, że sam na to mógł wpaść ;) A może po kryjomu coś czytał na ten temat ? :P

    Dzwoniłam do przychodni szpitalnej i zapisy do ginekologa, UWAGA - dopiero na Styczeń :/
    Więc M powiedział, że może bym poszła sobie prywatnie. Zadzwoniłam do lekarza co prowadził ciąże z córką, najwcześniej na 25 listopada. A mi zależało szybciej żeby pogadać o tych plamieniach. Zadzwoniłam do tego co byłam na kontroli po 1 @ - sukces, mogłam przyjść po 17. M trochę mnie wkurzył gadaniem, że gdzie ja chce w taką pogodę jechać ;) No nie zachwycała, ale cóż... ;) Wizyta była wczoraj ;)

    A więc tak, żadnych polipów, nadżerek, żadnego stanu zapalnego, wszystko ok :) Na usg w prawym jajniku pęcherzyk dominujący 16mm, drugi trochę mniejszy, coś blisko 13mm. Gin określił, że owulacja może być w weekend ;) Endometrium - typowe dla I fazy cyklu, grubości 8,3mm ;) Gin określił to tak - nic tylko zachodzić w ciążę :P

    Mówiłam mu o tych badaniach progesteronu i estradiolu. Powiedział, że wyniki wskazują na to, że owulacja raczej była. Ale na moje pytania czy robić jakieś badania jak ujrzę II kiedyś - absolutnie nic nie badać. Bo jego zdaniem, niie jest jednoznacznie naukowo udowodnione, że podawanie progesteronu faktycznie pomaga utrzymać prawidłowo rozwijającą się ciążę i za poronienia w znakomitej większości odpowiedzialne są mutacje genetyczne lub inne współistniejące choroby o których pacjentka nie wie, a podawanie progesteronu działa bardziej na zasadzie placebo, pacjentka jest zadowolona, że coś bierze i wierzy, że to pomoże.

    Na pytanie dotyczące plamień we wczesnej ciąży powiedział, że to może złuszczać się śluzówka która ciąży nie jest potrzebna (o ile nie ma stwierdzonych innych przyczyn plamień).

    No tylko po jaką cholerę w większości przepisują kobiecie która delikatnie plami nawet prochy bez badania hormonów ? Takie zaprzeczanie samemu sobie :/

    A te plamienia przedłużające się po @ - powiedział, że aby dobrze zaczęła odrastać śluzówka macicy musi być odpowiedni poziom estrogenów, a jak jest za mało to mogą się takie plamienia zdarzać. A plamienie w środku cyklu (jak miałam poprzednio) - zmiana poziomu hormonów przy wchodzeniu w drugą część cyklu.


    Ależ walnęłam referat...Ciekawe czy ktoś to przeczyta... :P

    blondyna5555 lubi tę wiadomość

    12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Bomblica Autorytet
    Postów: 692 673

    Wysłany: 19 listopada 2015, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeczytałam :)

    córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Maggi-P Autorytet
    Postów: 296 516

    Wysłany: 19 listopada 2015, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeczytałam :)
    W takim układzie Kochana nie pozostaje Ci nic innego jak tylko działać intensywnie :)

    Malika??????
    Jak tam? Umieram z ciekawości :) <3

    Bombelku,
    tym razem następne wizyty nam się rozjechały :/ Mojego gina 9.12 nie ma i wizyta dopiero 14, ale nie byłabym sobą gdybym tak długo dała radę czekać ;) Idę 3.12 do babeczki która robiła mi zabieg i byłam u niej na kontroli po zabiegu (zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, ale przyjmuje tylko w poradni przyszpitalnej, a tam terminy są ok. 4 tyg)

    Buziaki

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:24

    malika89 lubi tę wiadomość

    21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Bomblica Autorytet
    Postów: 692 673

    Wysłany: 19 listopada 2015, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika zawału dostane przez Ciebie! odezwij się!
    skandal żeby kobiete przy nadziei tak trzymać w niepewności ;)

    Maggi o żesz Ty! wcześniej zobaczysz Dzidka! ale mam nadzieję, że już nie świrujesz ;)
    a wymiotujesz czy cóś? ja wczoraj rzygałam pare razy, ale dziś jeszcze nie ;)
    dla mnie to niepojęte - nawet 2 cm Bobo nie ma a tak matką pomiata :P jeszcze mi dupsko małe tylko na usg pokazał ;)

    malika89 lubi tę wiadomość

    córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego