X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.. kolejnego smutnego dnia .... ale za to jakie piękne wiadomości

Jagnakochana jaki piękny test ! bardzoo mocno Ci kibicuję.. myślę że mogę bardzooo po cichu gratulować :)

Alisko może dasz się namówić na tą betę?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny.. kolejnego smutnego dnia .... ale za to jakie piękne wiadomości
    Alisko może dasz się namówić na tą betę?

Nie dam :-)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Jagna!!! Fantastycznie! <3 Tak się cieszę!

Mój synek coś słabo się rusza. Ostatnie dni prawie wcale go nie czuję :-\ zaczynam się coraz bardziej martwić. Jutro szkoła rodzenia więc poproszę położną by zbadała tętno...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Nie dam :-)
    ale uparta :P

• M@linka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko mam dużą nadzieję, ze się @ nie doczekasz :)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Boże Jagna!!! Fantastycznie! <3 Tak się cieszę!

Mój synek coś słabo się rusza. Ostatnie dni prawie wcale go nie czuję :-\ zaczynam się coraz bardziej martwić. Jutro szkoła rodzenia więc poproszę położną by zbadała tętno...
    zamulił w te brzydkie dni :) na pewno jest wsioo oki :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    zamulił w te brzydkie dni :) na pewno jest wsioo oki :)

Mam nadzieję...ale zaczyna mnie ogarniać panika. Wrócę do domu, bo siedzę w przychodni by zarejestrować syna, zrobię śniadanko i klade sie i będę wyczekiwać...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Witam koleżanki, na ovu jestem już od ponad roku a na tym wątku od dzisiaj, 25 sierpnia najszczęśliwsza na świecie, 2 piękne wyczekane kreseczki, niestety do 3 października :(

nie wiem czy jestem normalna, ale od soboty poczułam się lepiej, zauważyłam śluz płodny i wzrost libido i pierwszy raz od poronienia było przytlanko z M. nie wiem czy nie za wcześnie. czy obserwacja śluzu i mierzenie temperatury ma teraz sens? czy jest to wiarygodne? i czy kolejna ciąża jest możliwa, dodam, że od poronienia nie miałam @.

pozdrawiam

Witaj Smerfetko.
    Ja po poronieniu miałam owulację potwierdzoną monitoringiem jeszcze przed pierwszą miesiączką. Miałam przyjść na kontrolne usg 3 tyg po zabiegu i na wizycie gin potwierdził, że owulacja była.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie smerfetko ja prawdopodobnie również miałam owulację jeszcze przed pierwszą @ ... robiłam testy owulacyjne i były pozytywne.. także wszystko jest możliwe :) myślę że mierzenie temp i prowadzenie wykresu ma jak największy sens :) żeby zaobserwować jak się zachowuje organizm i czy dochodzi do siebie po poronieniu .. właśnie dzięki prowadzeniu wykresu zaraz po poronieniu mogłam oszacować jak się mają moje hormony i czy cykl jest prawidłowy

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna super ekstra!! Bardzo się cieszę i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
    Ja jak miałam jasną kreskę na teście to siostra szybko mi to wytłumaczyła - stwierdziła, że kreska jest różowa bo to będzie dziewczynka :D

Gadułko nie smutaj się..

Alisa a ja jak i inne dziewczyny też będę kciukać aby brak @ tylko potwierdził, że kreska na Twoim teście jest na właściwym miejscu!

Aniuk dziś również jestem z Wami - Tobą i malutką Aurorką :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Lece na bete,naszczalam oczywiscie na patyk i bladzioch juz wyrazniejszy.
    Alisa marsz na bete,Aniu trzymam kciuki za dobre wiesci bo to chyba dzis wyniki &&&&&&&

Jagna, jaka piekna wiadomosc! czyli 2 listopada i kolejna dobra listopadowa wiadomosc. Jak sie z tym czujesz kochana?:)Bardzo ciekawa jestem jaki jest teraz plan dzialania, czekasz na usg standardowo w 6,7,8 tyg czy cos innego bedzie sie dzialo?Trzymam mocnoooo kciuki, tak czekalam na te dwie kreseczki u Ciebie!!!

Aliska...tez mnie zzera ciekawosc czy u Ciebie ovitrelle czy jednak to na co wszystkie czekamy! Rozumiem, ze na bete nie chcesz isc, czyli czekasz dalej tak?

Tak...dzis pierwszy dzien kiedy mozemy oczekiwac informacji o malej wojowniczce Aurorze. Cos czuje, ze dzisiaj sie nie doczekamy, beda dzwonic? A zdradzisz nam to egzotyczne, nowe, wyjatkowe imie dla wyjatkowej dziewczynki?

Czyli rozumiem, ze Kamma jednak zniknela. Przez wczorajsze emocje i powiadamianie przyjaciol stracilam troche rachube, co tu sie dzialo. I oczywiscie tez Nadzieja zniknela bez sladu, smutno...
    Ej dziewczyny, nie robcie tak juz...jak bedziecie chcialy opuscic forum to napiszcie chociaz jedno slowo, no moze kilka: znikam, nie wroce juz. Wiem, ze to forum jest otwarte i kazdy moze czytac co piszemy, ale jednak spora czesc z nas tworzy zwarta grupe i to smutne jest jak nagle ktoras znika bez sladu.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co maja w sobie pregnyl i ovitrele ze testy moga wyjsc dodatnio? Zawieraja beta-hcg?

Ja dzis dzis zaliczam dzien pawia. Wstalam godzine temu i juz 3 polecialy. Ledwo udalo mi sie wstrzelic miedzy nimi, zeby corke odwiezc na autobus, bo u nas dzis leje, a to ponad pol kilometra.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    A co maja w sobie pregnyl i ovitrele ze testy moga wyjsc dodatnio? Zawieraja beta-hcg?

Ja dzis dzis zaliczam dzien pawia. Wstalam godzine temu i juz 3 polecialy. Ledwo udalo mi sie wstrzelic miedzy nimi, zeby corke odwiezc na autobus, bo u nas dzis leje, a to ponad pol kilometra.
    wow to niezły początek dnia. Tu mi się nasuwa taki filmik który kiedyś krążył po fb, ksiądz z ambony wygłasza "Wiedz, że coś się dzieje" hehe także taki pozytywny akcent u Ciebie te pawie :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko - mi w ciąży w styczniu jak i w tej ostatniej 10-11 dpo również z nie porannego moczu tylko przy 3-4 wizycie w toalecie wyszedł ledwo widoczny, ale widoczny cień na teście o czułości 25, także nie chcę dawać złudnych nadziei ale ja bym nie przekreślała wszystkiego ;) A w styczniu dzień po tym teście beta była 46,6 ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka laski.

9 dzień cyklu dopiero. A u mnie tak mokro... Ze jakby nie był to 9 dzień to by była napewno owulacja.

Myślę że moje dziecko będzie poczęte w Szkocji ;)

JAGNA <3

Gaduaaa, Alisa, Arleta lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Siemka laski.

9 dzień cyklu dopiero. A u mnie tak mokro... Ze jakby nie był to 9 dzień to by była napewno owulacja.

Myślę że moje dziecko będzie poczęte w Szkocji ;)

JAGNA <3
    bardzo dobre założenie Ruda ;)

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nowy cykl jak to boli ;( 10 msc starań i nic juz mi na niczym nie zalezy :(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Lece na bete,naszczalam oczywiscie na patyk i bladzioch juz wyrazniejszy.
    Alisa marsz na bete,Aniu trzymam kciuki za dobre wiesci bo to chyba dzis wyniki &&&&&&&

20161102-061620.jpg
    Cudo!!!

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - może warto udać się do ginekologa, zrobić monitoring cyklu, jakieś badania hormonalne, może trzeba czymś się wspomóc? Domyślam się, że Wam ciężko, ale mówiąc, że nam nie zależy i nie działając za bardzo w kierunku żeby sobie pomóc wpędzamy się tylko w jeszcze gorszy dołek.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Evita Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boję się... Jeszcze 23 minuty do 9 i dzwonię po wynik...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ