X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Czarnulka - dużo dziewczyn bierze Clexane i Acard, ale razem to głównie jak coś z krzepliwością, no i nie można ich brać o tej samej porze, czyli trzeba np. Clexane rano a Acard wieczorem.

no właśnie nie wiem dlaczego moja doktorka każe mi odstawić acard przecież clexane 0,2 jest bardzo małą dawką , kiedyś wyczytałam że branie samego acardu w ciąży daje 20% więcej szansy na donoszenie a zestaw clexane + acard już 70% szans

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja bym nie odstawiała Acardu,takie moje zdanie,teraz też cały czas biorę.

czarnulka24, M@linka lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• sy__la Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    O Syla,Magdzia ma rację,jest bardzo dobry na takie dolegliwości..w takiej ciemnej szklanej butelce,jest naturalny
    Tak wiem, mama mi przyniesie bo ma ten sok. Póki co jakoś sobie radzę, ale ze sprzątania nici, bo ciągle toaleta... chyba kibel dziś posprzątam hahaha

Arleta lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle nawet clexane 0,4 to nie dawka lecznicza tylko profilaktyczna.Ale Tobie wyszło coś w badaniach wcześniej?

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczku z dwojga złego bynajmniej wiesz co jest na rzeczy i jak trzeba działać :) teraz już z górki :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Czarnulka ja bym nie odstawiała Acardu,takie moje zdanie,teraz też cały czas biorę.
    właśnie chciałabym brać bo to większe szanse ale z drugiej strony boję się na własną rękę skoro moja ginekolog mówi żeby po zaczęciu clexane odstawić acard , bo później skąd będę wiedziała w którym tygodniu odstawić ????

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    wogóle nawet clexane 0,4 to nie dawka lecznicza tylko profilaktyczna.Ale Tobie wyszło coś w badaniach wcześniej?
    nie tylko te przeciwciałą przeciw jądrowe ANA1 może doktorka boi się żebym stosowała te 2 leki na raz bo ja za granica jestem ..

07.06.2019 synek

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki mam wyniki badan genetycznych,wyszly mi 3 nieprawidlowe
    Czynnik V R2-heterozygota
    MTHFR C677T-heterozygota
    Pai-1 4G-homozygota

To o jeden mniej niż u mnie :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy dostanę refundację na to ?
    Ikarzyca a Ty bylas z tym u genetyka? co Ci powiedzial,masz te refundacje?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam. Na podstawie tego badania mam od genetyka kartę z zaleceniem clexane i badań prenatalnych. A czy jest to równoznaczne to nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 16:44

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, a masz już wyniki po obciążeniu, czy tylko ten na czczo? Idź do poradni, nie nakręcaj się póki co. Ja już wielokrotnie zaprawiona w dietach, więc do ograniczeń przyzwyczajona, jak trzeba to trzeba. Myślę, że jak poczytasz sobie o powikłaniach w cukrzycy w ciąży (nieuregulowanej) to motywacja do diety wzrośnie. Ja jednak wciąż mam takie myślenie, że ta glukoza na czczo po wielkiej porcji makowca to jednak mało wiarygodna jest. Jakbyś powtórzyła po 2 dniach niejedzenia słodyczy i owoców, to by wyszła niższa.
    No i jednak dieta cukrzycowa ciężarnej wcale nie jest taka zła, bo jednak to wciąż sporo żarcia, bo nie chodzi o odchudzanie :-) Sporo tych węglowodanów dobrych się spożywa, a jedzone często w małych ilościach zapobiegają atakom wilczego apetytu na słodycze.

Czarnulka, ja dziś wzięłam pierwszy zastrzyk clexane 0,4 profilaktycznie.

Aniuk, zdrzemnęłam się i zaglądam, czy są wiadomości od Ciebie, ale widzę, że cisza.

czarnulka24, M@linka lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Czarnulka, ja dziś wzięłam pierwszy zastrzyk clexane 0,4 profilaktycznie.

0,4 ? to czemu ja mam taką małą dawkę ?

i jak bolało? ja zacznę jutro brać , czy wy wypuszczacie trochę płynu przed ukłuciem żeby ewentualnie powietrza nie było czy bezpośrednio kujecie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 16:48

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój były lekarz mówił że w ogóle clexane nie muszę że acard wystarczy ale ja wolę już nie ryzykować , może moja doktorka zwiększy mi dawkę trochę później jak myślicie ?

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak was podczytuje i zastanawiam się czy sama nie powinnam brać tego clexa jak juz zajde... Tylko jak to powiedzieć mojej lekarce? Ona twierdzi ze samo mthfr nie jest podstawą do heparyny, ale jeśli ona nie wpływa źle na płód to czemu by nie spróbować. Mam mętlik w głowie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nie wiem co to za dziwny dzień ale ciągle jestem głodna! Biegam w te i z powrotem do lodówki... A wraz ze mną mój kot w nadziei ze coś mu się ostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    0,4 ? to czemu ja mam taką małą dawkę ?

i jak bolało? ja zacznę jutro brać , czy wy wypuszczacie trochę płynu przed ukłuciem żeby ewentualnie powietrza nie było czy bezpośrednio kujecie ?
    Bałam się wkłuć, ale nie bolało. Obejrzałam na youtube jak to sie robi. Powietrza sie nie usuwa, jest takie info na ulotce, zeby nie usuwac, bo wtedy mozna wycisnac dawke lekarstwa i sie zmarnuje.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Bałam się wkłuć, ale nie bolało. Obejrzałam na youtube jak to sie robi. Powietrza sie nie usuwa, jest takie info na ulotce, zeby nie usuwac, bo wtedy mozna wycisnac dawke lekarstwa i sie zmarnuje.

aha , rozumiem a czy wyciska się zawartość do końca ? gdzie najlepiej się kłuć
    ?

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałas ulotkę? ;)

W brzuch, kilka cm od pępka. Chwytasz w dwa palce fałd skóry, igła prostopadle do skóry, wbijasz igłę i wyciskasz lek do końca, razem z powietrzem. Dopiero potem puszczasz skórę i nie wolno masować, bo będzie siniak. Na drugi dzień kłujesz po drugiej stronie pępka. Obejrzyj na YT. Fajnie ludzie pokazują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 17:32

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Niebieska,

Annak pisała że na podstawie Twojego foto wnioskuję, że nie ma się czym (brzuszkiem) stukać. A ostatnie Twoje zdjęcie na forum było w takim trochę górskim stroju i faktycznie jeszcze ledwo ledwo widać było brzuszek - teraz już pewnie jest więcej :)

Chyba mozg ciezarnej jest nieco ospaly w dzialaniu bo dalej nie rozumiem, Ikarku. Albo Ty cos inaczej zinterpretowales. Ania miala to na mysli, ze spotkamy sie w grudniu i stukniemy brzuszkami, zamiast kieliszkami hehe. Kiedys uzylam takiego sformulowania na czesc naszych brzucholow, ktore juz beda widoczne w grudniu:D moj brzuch dalej malutki. Jedna z dwoch kolezanek mowi dzisiaj do mnie: nigdy nie domyslilabym sie ze jestes w ciazy, gdybym o tym nie wiedziala:P

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria tadam tadam... Bóg mnie nie opuścił tylko pogroził palcem!!! No wiec odebrałam wyniki popołudniu calosci i okazalo sie, ze pielęgniarka źle mi powiedziała bo na wydruku mam na czczo 93!!! A nie 97!!! :D wiec to mogl byc wczorajszy makowiec w olbrzymiej ilości. Norma na wydruku to do 92 a ja mam 93...ciut przekroczona ale jak się będę pilnować z tym wilczym glodem to powinnam dieta to uspokoić. Każdy by miał przekroczone jakby nazarl sie tak jak ja. A reszta to - po 1h 150, a po 2h 126 - czyli wszystko OK! Dzięki Bogu!!! Pójdę do diabetologa w poniedziałek aby sie upewnić co on na to.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ