X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dziewczyny czytam sobie jakiś artykuł o ziołach Ojca Grzegorza. I sikam ze śmiechu :D

cytuję:

4.Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.

Katastrofa... Nic więcej nie powiem żeby nikogo nie urazić...

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • roma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój za to w temacie ciąży zachowuje się jakby był cały czas na haju - wszystko jest zaje*iście, na pewno się uda no bo dlaczego miałoby się nie udać. W ogóle jakby nie dopuszcza takiej opcji że nie będziemy mieli drugiego dziecka, widzi to wszystko przez różowe okulary. A sytuacja jest przecież zaje*iście trudna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 20:35

Gaduaaa lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Katastrofa... Nic więcej nie powiem żeby nikogo nie urazić...

zamówiłam sobie te ziółka. Zobaczymy czy coś pomoże. Ale umartwiać się nie planuje. Mam nadzieję, że żadna tragedia też na mnie nie czeka :( :)

roma mój to w ogóle uważa, że przesadzam. ze wszystkim, lekarzami, tabletkami.. dlatego mu nic nie mówie od tego miesiąca tylko działam. do Lekarza jedzie ze mną bo nie chce sama jeździć po nocach. . ostatnio się pytał co to za tabletki serduszka. :D mówiłam że witaminy.

a ostatnio po wizycie u gina zrobił mi przelew za wizytę i napisał "zwrot za przegląd i serwis" :D

AsiaPoli, Elaria lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• roma Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no mają poczucie humoru :-) mój jakoś nie wnika za bardzo w moje poczynania - przebadałam się pod kątem genetycznym, immunologicznym i hormonalnym wzdłuż i w szerz, nie tłumaczę co to za badania, pyta tylko czy wszystko ok. No i mówię kiedy się trzeba bzykać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 20:49

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad , listopad...żeby mi pyrzszła miesiączka w tym kolorowym miesiącu bo już czekam 7 tydzień i nic!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Malwiś124 Koleżanka

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem mama 3letniej dziewczynki i 28,10,16 stracilam druga ciaze. Poronienie samoistne w 6tyg ciazy. Dzisiaj mija tydz od tego nieszczesliwgo dnia. I wiecie co Wam powiem? Ze mam taka ogromna ochote na baraszkowanie, ze glowa mala :p Ale jeszcze wieksza mam ochote na staranie sie ponownie o bobo:/ Ale to dopiero tydzien minal :( Ja nie wiem jak przezyje oczekiwania,bo chcialabym juz sie starac :(

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jagna, micha mi się cieszy! Kurde, bliźniaków to bym się bała ;-) Szkoda, że nie można wyspać się na zapas.
    beta raczej nie blizniacza,taką miałam w poprzedniej ciązy,porównywałam wczoraj :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Jagna, super :) zaciskaj nogi :)
    zaciskam bo mam rozwolnienie jakies :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to dlugo juz czekasz ..:( no to wywołuje Twoja @,przyjdz @ i pokaz swe krwawe oblicze :P

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pokaz!!!:p a czekam na nia jak na zbawienie bo od poniedziałku miałam isc na naukę pływania:P

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ale polew :-) :-)
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153869565423283&id=563943282

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cześć wyników juz... Prolaktyna 9, po obciążeniu 200. W to chyba niedobrze :(? Poza tym progesteron 8,40 w 20dc. Chyba tez nie za wysoki?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie umiesz ?hihi ,ja od malego mialam takie balony ze mnie utrzymywaly na powierzchni

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje balony za małe ...nie dają rady :) ja od urodzenia panikara i wszystkiego się boje:)

CORCIA 06.09.17r.
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za cieple przyjecie,tak wlasnie myslalam ze jak tu trafie to bede miala wsparcie,bywam na innych watkach ale ten wydaje mi sie odpowiedni na ta chwile.mam dwie corki,jedna roczek druga 21(z pierwszego malzenstwa) i malego poltorarocznego wnusia :P.mam juz 41 lat ta ostatnia ciaza to byl szok,bo poprzednia to bylo invitro a przedtem staralismy sie poltora roku,moj mial tak slabe wyniki ze po porodzie stwierdzilam ze zabezpieczenia nam niepotrzebne..bo i tak nic nie bedzie,no i po 10mies ciaza,najpierw bylam zla i przestraszona,bo balam sie kolejnej ciazy i porodu,ja mam duze problemy z kregoslupem i po porodzie z miesniami dna macicy.ale juz po kilku godzinach od testu bardzo sie cieszylam,a moj wrecz oszal z radosci,dla tego teraz chcemy jeszcze sprobowac,bo to ostatni gwizdek,daje sobie rok,jesli sie nie uda to juz zaprzestaniemy,bo bede po prostu za stara(on jest 11 lat mlodszy),tym razem plamilam juz od 5tygodnia,od 7mego bralam progesteron i luteine,no niestety nie pomoglo.Polski gin przy usg w 11 tyg stwierdzil ze niema juz tetna od ok.8mego tyg,przestalam brac leki i po 2 dniach nastapilo poronienie.tak w skrocie wyglada moja historia

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Chyba nie ma wśród nas ani jednej dziewczyny, która umiałaby tak całkiem wyłączyć myślenie... :-)
    No, może poza tymi paroma wyjątkami w postaci dziewczyn, które pojechały pod namioty, walnęły drina, poszły w tango i wróciły z dwiema krechami, hehe... Ale teraz na namioty za zimno, więc trzeba sobie radzić z nie do końca wyłączonym myśleniem ;-)
    za mnie całą sprawe doktorek załatwił,bez sexu...potem mu posle pozew o alimenty Hi hi

Ikarzyca lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    0a3bc8b9bd1a88a6med.gif

uff ale się namęczyłam z tym giphem :P

Jagna, gratki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    fajne :-) u nas jeszcze takiej radochy nie było ale bedzie za jakies 8 tygodni jak minie 1 trymestr...no moze przy serduszku troche :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Dziewczyny czytam sobie jakiś artykuł o ziołach Ojca Grzegorza. I sikam ze śmiechu :D

cytuję:

1. Dobrze mieć pożycie między godziną 2 a 5 rano - to bardzo korzystny czas na poczęcie.
    2. W miesiącu swego urodzenia kobieta jest najbardziej płodna, najlepiej skorzystać z pożycia pod koniec jajeczkowania.
    3.TO NAJLEPSZE !!! :D Wygoda życia u żony utrudnia poczęcie i donoszenie ciąży. Żona przed pożyciem powinna być zmęczona, upracowana, głodna (urządzić pranie, sprzątanie, długą meczącą przechadzkę).
    4.Tragedie, smutki, płacz, żałość, boleści, kataklizmy sprzyjają poczęciu.
    5.Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.
    6.!!!Po pożyciu poczęciowym nie należy mieć kolejnego stosunku. Najmniej przez 8 dni trzeba wstrzymać się od pożycia. Inplantacja następuje dopiero w 6-8 dni od poczęcia. Często pożycie wcześniejsze powoduje trudności w zagnieżdżeniu się zarodka.
    7.Obojgu małżonkom nie wolno pić wina swojej roboty – zakwasza.
    8. a TO mi się podoba.. zasugeruje małżowi. ;D Poczęciu sprzyja intensywne i długie nasłonecznienie np. pożycie w Tunezji w lipcu lub sierpniu w okresie jajeczkowania.
    punkt 4 sprawdzony :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też piję ziółka ojca sroki - w sumie regularnie od tego cyklu. Zobaczymy :) Też się śmiałam jak to czytałam, ale w suime też chętnie przywiozłabym dziecko z urlopu w ciepłym kraju (może nie z Tunezji, ale jakaś Hiszpania - czemu nie ;))

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    dzieki dziewczyny za cieple przyjecie,tak wlasnie myslalam ze jak tu trafie to bede miala wsparcie,bywam na innych watkach ale ten wydaje mi sie odpowiedni na ta chwile.mam dwie corki,jedna roczek druga 21(z pierwszego malzenstwa) i malego poltorarocznego wnusia :P.mam juz 41 lat

musze cie troche naprostowac...dopiero 41 lat :-)
    Ja równiez miesiąc temu skonczyłam 41,podeszłam teraz do IVF i chyba sie udało.Przykro mi z powodu twojej straty,ale jesli chodzi o miejsce to tu na forum ten wątek jest naprawde w deche.Nie przejmuj sie kiedy któras cie opier...li,pewnie bedzie sie nalezało,utulą kiedy bedzie trzeba i ojojają w kazdej potrzebie,witaj wiec i powodzenia zycze

AsiaPoli lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ