X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Min 10mm
    Dziekuje Ci. A maks nie wiesz moze ile powinno wynosic? Ja podobno mam gruba blone sluzowa. Ale ile dokladnie i co to znaczy to nie wiem. Bede w nastepnym tygodniu u lekarza to sie wszystko wyjasni. Chociaz martwi mnie to.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziekuje Ci. A maks nie wiesz moze ile powinno wynosic? Ja podobno mam gruba blone sluzowa. Ale ile dokladnie i co to znaczy to nie wiem. Bede w nastepnym tygodniu u lekarza to sie wszystko wyjasni. Chociaz martwi mnie to.
    Hm nie wiem ile max.. Najlepiej właśnie powie ci lekarz.. Ja ostatnio miałam mierzone w okolicach owu to było 15 mm i więcej tym się nie interesowałam

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hm nie wiem ile max.. Najlepiej właśnie powie ci lekarz.. Ja ostatnio miałam mierzone w okolicach owu to było 15 mm i więcej tym się nie interesowałam

Dziękuję. Zapytam na pewno. Ale my mamy wszystko pod gorke. Mam nadzieję ze kiedys to sie zmieni.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Czesc. Mam do Was pytanie. Pewnie nie jedna bedzie wiedziala. Jaka powinna byc prawidlowa grubosc endometrium?
    Tak jak pisze Gaduaaa ale znam koleżankę z endo 6mm i ciążą :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi kiedyś ginekolog powiedziała, że mam grubą ścianę macicy, że po prostu mam taką budowę, ale nie wiem czy to ma wpływ na zajście w ciążę? Może któraś z Was będzie wiedziała? W sumie za jakieś 2 tygodnie mam wizytę, to może się dopytam. Dostałam tydzień temu też leki na grzybicę, nie wiem od czego mi się zrobiła, ale mam się wstrzymać z lekiem doustnym do wystąpienia miesiączki, chociaż stwierdziła, że nie widzi, żeby była prawdopodobna ciąża. To już 5 miesiąc starań, wyniki wszystkie w normie, ale efektu brak. Okres powinien być 4 listopada, była tylko plamka na wkładce. Aktualnie brak objawów okresowych, ale gorączka od 3-4 dni. Nie wiem, czy mam sobie robić znów nadzieje, bo w tym miesiącu to już całkiem dałam sobie spokój z myśleniem o ewentualnej ciąży... żeby znów się nie zawieść, tak jak od ostatnich 5 miesięcy.

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Dziewczyny mi kiedyś ginekolog powiedziała, że mam grubą ścianę macicy, że po prostu mam taką budowę, ale nie wiem czy to ma wpływ na zajście w ciążę? Może któraś z Was będzie wiedziała? W sumie za jakieś 2 tygodnie mam wizytę, to może się dopytam. Dostałam tydzień temu też leki na grzybicę, nie wiem od czego mi się zrobiła, ale mam się wstrzymać z lekiem doustnym do wystąpienia miesiączki, chociaż stwierdziła, że nie widzi, żeby była prawdopodobna ciąża. To już 5 miesiąc starań, wyniki wszystkie w normie, ale efektu brak. Okres powinien być 4 listopada, była tylko plamka na wkładce. Aktualnie brak objawów okresowych, ale gorączka od 3-4 dni. Nie wiem, czy mam sobie robić znów nadzieje, bo w tym miesiącu to już całkiem dałam sobie spokój z myśleniem o ewentualnej ciąży... żeby znów się nie zawieść, tak jak od ostatnich 5 miesięcy.
    A robiłaś test?

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Min 10mm
    Tu nie zgodzę się. 8 mm wystarczy a nawet i niektóre dziewczyny zaciążają przy 6 i 7 mm.
    Ja mam przeważnie międz 8 a 10mm i gin mówi ze ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:23

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/d53428c48d78.jpg.html

nie wiem czy się uda. robie to tylko dla Was. spójrzcie sokolimi wzrokami ;)
    ale właśnie ja się tego boje ze Wy coś zobaczycie i razem będziemy się nakręcić :/
    no nic wyterzac oczy
    a @ powinna być kolo wt śr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:29

annak, Evita, Dorola31, Gaduaaa, rosax3, Arleta, Bianka4, jatoszka lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

ale właśnie ja się tego boje ze Wy coś zobaczycie i razem będziemy się nakręcić :/
    no nic wyterzac oczy
    Dla mnie jak byk kreska :-)

Asia87, Bianka4 lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

no nic wyterzac oczy

Oczywiście, że widzę! :-)
    Tak wyglądała Ava w pierwszym sekundach swojego życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 12:31

Asia87, Bianka4 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

no nic wyterzac oczy

Asiu, tak wygladal moj test w przeddzien okresu po godzinie:D w tym szczesliwym cyklu. Ciiii.....cichosza. nie chce zapeszac, ale ja juz skakalam z radosci przy takim tescie i to po godzinie:P akurat u mnie zawsze testy pozytywne po dlugim czasie...oznaczaly ciaze!

Dziewczyny ciezaroweczki... przegladam niedzielnie sklepu z ciuszkami dla wielkiego brzucha i znowu zamowie cos z firmy z mojego ukochanego Wroclawia.
    http://ottaviano.com.pl

I znalazlam jeszcze na blogu mamygadzety.pl sklep z Warszawy i cos czuje, ze moja bedzie sukienka bambusowa, nadaje sie tez potem do karmienia. Chociaz moj brzuszek poki co to nie potrzebuje wymiany garderoby.
    https://www.coolmama.pl

Asia87 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

no nic wyterzac oczy
    O rany!!! Asia!!! Jesteś w ciąży!!!

Asia87 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale tam jest 2 kreska!

Asia87 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

no nic wyterzac oczy
    całkiem wyraźny ten "cień" ja bym uznała to za pozytyw .. nie trzeba się specjalnie przyglądać żeby coś zobaczyć :)
    cichuuutko gratuluję *.*

Asia87 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale numer
    Asiaaaaa :) :)

Asia87 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio??? Kolejna w ciazy ????
    Zaciskam kciuki

Ten listopad chyba powinien byc ogloszony miesiacem roku !!!!!!!!!!

Niebieskaa, Asia87, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Kurcze naprawdę widzicie? Myślicie że to to. Ja się boję tak myśleć. No ona tez nie wyszła tak od razu. Boje się cieszyć. jutro powtórzę oczywiście ale zacznę się cieszyć chyba dopiero jak @ nie przyjdzie.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Evita Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaja tam widzę bladą kreskę :) Powtórz jutro :)

Arletka pewnie czekasz na mnie p prostu, kiedy następna owulka? Ja mam w tym tyg :)

Niebieska dzięki za linki, zapisałam sobie :)

Niebieskaa, Arleta, Asia87 lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też widzę tam kreskę :) trzymam kciuki :)

Ja jeszcze nie robiłam testu, nie chce się zawieść.

Asia87 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    ja też widzę tam kreskę :) trzymam kciuki :)

Ja jeszcze nie robiłam testu, nie chce się zawieść.
    A tak to traktujesz? Jako zawód?
    To ja do testów mam inne podejście. Wole zrobić szybko żeby wiedzieć na czym stoję. Żeby za długo nie hodować w sobie zludnej nadziei. Wole wiedzieć niż marzyć.

ruda9215 lubi tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ