X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Bianka4 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Blanka gratulacje! A jak ta istota ma na imię? :-)
    Antonina Alicja Nasz mały Wielki cud ❤️

Magdzia88, Niebieskaa, Elmo13, Jacqueline, sylvuś lubią tę wiadomość

2015 ( 12 tydz) ciąża martwa :(
    2015 IVF :(
    uwo99n73nsx0m0ku.png
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hop hop.. troche sie nie odzywam ale czasem podczytuje :)

Jagna mega ze beta sie podwoila :)

Anak super ze wszystko dobrze :)

Dobry listopad dobry..:)

Ja w poniedzialek podglad USG

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu trzymam kciuki już od rana! :D

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzień dobry :)
    Wczoraj był mega zajęty dzień. Od samego rana, ale to dobrze, ostatnio czuję, że właśnie takich dni mi potrzeba :) Głowa moja odpoczęła i właściwie ostatnio odpoczywa od starań, do owu jeszcze cały tydzień jeśli nic się nie zmieni znowu.
    Podczytywałam Was jednak w drodze do domu :)

Promyczek cieszę się, że lekarz Cię uspokoił. Teraz powinno być już z górki.

Elaria a może warto się udać się gdzieś do pobliskich miejscowości? Czas jakoś spędzać trzeba, przecież nie będziesz się kisić w domu cały czas? Na pewno kawałek dalej w innym mieście mają zarąbistą galerię z kinem :)

Asia87 mega mocno trzymam kciuki. Listopad tutaj bardzo szcześliwy więc mam nadzieję, że pójdzie za ciosem :)

Alisa kurczę, pewnie nie pocieszę, ale chyba gin wie co robi co? Jak widzi, że jajcory takie a nie inne i nie chcę stymulować to pewnie ma podstawy. Ale nie trać wiary na to, ze sie uda! Bo jak widzisz tutaj cuda się zdarzają, nigdy nie wiadomo kiedy na Nas przyjdzie pora.. Tutaj cud, cudem pogania. Także nie poddawaj się :) Będzie gucioo !

Jagna nie koniecznie za wcześnie na objawy, każdy je przechodzi inaczej. Reguły nie ma. Także ciesz się że są :)

Justa gratuluję @ ! hehe pamiętam jak się cieszyłam kiedy dostałam moją pierwszą @ po zabiegu hehe Teraz już do przodu będzie :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, to inne miasto to albo 90 km na zachód, albo 120 na wschód. Bliższe miasta oferujące jakiekolwiek rozrywki to 20 km lub 40 km i do nich jeżdżę, ale w weekendy są oblegane przez wieś. Wszyscy się nudzą o tej porze roku i rwą do miasta, jeśli tylko mogą. Jak ciąża stanie się widoczna to pewnie zacznę się pojawiać. Ale póki co to tylko wpadam, kiedy np mam wizytę, badania. A na codzień spacer do lasu, wyjście po zakupy do spożywczaka i podwożenie córki. Przy tej pogodzie wkrada się monotonia. Ale nie chce się żalić. Wolę to niż chodzenie do pracy. Teraz czuje sie lepiej. A jesli mam gorszy dzien, to moge odpoczywac ile chce i to tez jest fajne.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Gaduaa, to inne miasto to albo 90 km na zachód, albo 120 na wschód. Bliższe miasta oferujące jakiekolwiek rozrywki to 20 km lub 40 km i do nich jeżdżę, ale w weekendy są oblegane przez wieś. Wszyscy się nudzą o tej porze roku i rwą do miasta, jeśli tylko mogą. Jak ciąża stanie się widoczna to pewnie zacznę się pojawiać. Ale póki co to tylko wpadam, kiedy np mam wizytę, badania. A na codzień spacer do lasu, wyjście po zakupy do spożywczaka i podwożenie córki. Przy tej pogodzie wkrada się monotonia. Ale nie chce się żalić. Wolę to niż chodzenie do pracy. Teraz czuje sie lepiej. A jesli mam gorszy dzien, to moge odpoczywac ile chce i to tez jest fajne.
    to faktycznie lepiej przeczekać ten czas gdzieś na boczku .. Dasz radę :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny chyba nic z tego :( ja oczywiście widzę bladziocha ale ja już chyba wiem gdzie go szukać :/ nie będę wrzucać zdj bo na nim nic nie widać. Trudno pozostaje czekać jeszcze parę dni.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, mi wyszedł pozytyw dopiero 14dpo i to dość blady.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Kurcze dziewczyny chyba nic z tego :( ja oczywiście widzę bladziocha ale ja już chyba wiem gdzie go szukać :/ nie będę wrzucać zdj bo na nim nic nie widać. Trudno pozostaje czekać jeszcze parę dni.
    ale pokaż może my coś zobaczymy :)

• roma Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka4 wrote:
    Antonina Alicja Nasz mały Wielki cud ❤️
    Gratuluję kochana! Zdrówka dla Malutkiej :-)

Bianka4 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Pokaż pokaż :) poschizujemy razem :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a kiedy masz termin @ ? ale jak Ty coś widzisz to napewno coś tam u Ciebie się zadziało,na zdjęciu widać nie będzie ale nawet taka biała druga kreseczka może zaistnieć..trzymam kciuki żeby to było to :)
    ja też zrobiłam bo jestem uzależniona od testowania :) ale nic nie ma nawet jakbym bardzo chciała dostrzec cokolwiek..chciałabym po prostu wiedzieć już.. dziś 10dc,@ we czwartek..ale zawsze wcześniej coś już było.. wysypało mnie jak przed okresem i cyce bolą ..także chyba muszę się nastawić na przyszły miesiąc do walki choć to takie dołujące jak się nie udaje tym bardziej że u mnie czas istotny bo mlr może spaść..

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bianka - gratulacje <3 :)

Asia - spróbuj jak najlepiej uchwycić, my ocenimy czy coś widać :P No i jak Elaria napisała, jej dość późno wyszedł pozytywny test ;)

Bianka4 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Asia a kiedy masz termin @ ? ale jak Ty coś widzisz to napewno coś tam u Ciebie się zadziało,na zdjęciu widać nie będzie ale nawet taka biała druga kreseczka może zaistnieć..trzymam kciuki żeby to było to :)
    ja też zrobiłam bo jestem uzależniona od testowania :) ale nic nie ma nawet jakbym bardzo chciała dostrzec cokolwiek..chciałabym po prostu wiedzieć już.. dziś 10dc,@ we czwartek..ale zawsze wcześniej coś już było.. wysypało mnie jak przed okresem i cyce bolą ..także chyba muszę się nastawić na przyszły miesiąc do walki choć to takie dołujące jak się nie udaje tym bardziej że u mnie czas istotny bo mlr może spaść..
    witam w klubie uzależnionych od testowania :)
    ja zaczynam w środę od owulacyjnych

Arleta lubi tę wiadomość

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca objawowa to udar…z tego co wyczytałam to najczęściej po tabletkach antykoncepcyjnych itp. Albo podczas ciąży która jest prowadzona bez clexane….dlatego Promyczku dziwie się ze nie dał Ci refundacji… Ciaza i połóg to okres zagrożenia zakrzepami! A Ty masz poza ta mutacja białko S obniżone czy to się jakoś ze sobą wiaze?

Elaria ja mieszkam w większym miescie ale obok mieszka daleka rodzina i jak bylam na L4 to kontrolowali moje wyscia do pracy i chyba wiedzieli wcześniej ze cos nie tak niż inni:)

Asia 87 dawaj zdjecie!

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytanie...jako ze dostałm okres:)( choc to dopiero plamienia) to musze zrobić badania z immunologii w 2 fazie cyklu...orientujecie się gdzie można takie badania zrobić? jestem z okolic Wrocławia...i nie mogę znaleźć lab gdzie robia IMK CBA i innych....

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa taka refundacje moglby dac hematolog..wiec moze musze sie do niego udac ..tylko ze chyba dlugo sie czeka,musze obczaic i najpierw isc po skierowanie do ogolnego chyba

Asia daj zdjecie

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nie daj się prosić - my tu przecież wszystkie ekspertkami już jesteśmy od wypatrywania bladziochów :D
    Mój małż to się zawsze ze mnie śmieje jak któraś zdjęcie wrzuci bo ja wtedy nie dość, że mrużę oczy to jeszcze głowę do tyłu odchylam ;)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Mam do Was pytanie. Pewnie nie jedna bedzie wiedziala. Jaka powinna byc prawidlowa grubosc endometrium?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Czesc. Mam do Was pytanie. Pewnie nie jedna bedzie wiedziala. Jaka powinna byc prawidlowa grubosc endometrium?
    Min 10mm

‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ