Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:A to ci małpa,ale nowy cykl nowe nadzieje.Alisa cycki do przodu,nie daj sie
Cykl kolejny bez stymulacji, decyzja gina . Mówi, że jajnik wygląda jakby nabrzmialy i stąd tak a nie inaczej.
Nie zgadzam się z jego decyzją. Przecież ja jestem po pierwszej udanej stymulacji a ten chce dać odpocząć jajnikowi. Ja się pytam dlaczego?!
W każdym razie w domu mam lamette jeszcze na jeden cykl ale boję się wziąć lek bez zgody gina .
No, także listopad bez stymulki = brak owulki = brak seksu ( ufff). -
Jacqueline wrote:Jak wiecie budujemy dom, a raczej będziemy w przyszłym roku wykańczać.
No i dzisiaj moja kochana mama powiedziała mi żebyśmy może za bardzo nie brali się do powiększania rodziny teraz, bo będzie tyle latania czyt. roboty, że jechać tu czy tam i gdyby znowu coś się działo z ciążą albo coś się stanie...
No kurde, kocham ją, nie ma co, za takie rady
Tak myśląc to nigdy się nie weźmiemy za robotę w kierunku uzyskania drugiego dziecka, bo zawsze będzie coś, zawsze jakaś robota, wczesną wiosną kupa pielenia, początek lata sezon truskawkowy, jesienią też kupa pielenia. Tak myśląc to mogę pomarzyć na przyszły rok o jakichkolwiek planach na dziecko. Na kolejne te bo przecież co roku dosadza się młode truskawki a przy nic najwięcej roboty.
I ch*j, zrypany humor mam na dziśAntoś IVF,Julisia natural
-
Alisa wrote:No chyba Jagna brak nadziei...
Cykl kolejny bez stymulacji, decyzja gina . Mówi, że jajnik wygląda jakby nabrzmialy i stąd tak a nie inaczej.
Nie zgadzam się z jego decyzją. Przecież ja jestem po pierwszej udanej stymulacji a ten chce dać odpocząć jajnikowi. Ja się pytam dlaczego?!
W każdym razie w domu mam lamette jeszcze na jeden cykl ale boję się wziąć lek bez zgody gina .
No, także listopad bez stymulki = brak owulki = brak seksu ( ufff).Antoś IVF,Julisia natural
-
Elaria, inessa, sylvuś lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyJagna 75 wrote:Nie koniecznie bez sensu,cykl moze byc z odbiciem,leki dlugo dzialają a organizm jest pod ich wplywem.To bedzie dobry cykl.Mozesz isc na monitoring i jak ladnie jsjko urosnir to mozesz poprosic o zastrzyk ns naturalnym.Jedz wysokobialkowy nabiał,izotoniki pij i 3L wody dziennie pomaga przy objawach hiperki.Sluchaj lekarza bo z hiperkà mogà byc spore problemy.
-
Jagna - no właśnie, chociaż jestem młoda, ale młodsza już nie będę przecież, a starzeje się każda część organizmu, czyli jajca również.
No cóż, już mi lepiej
Miłego dnia12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
Jagna 75 wrote:Od wczoraj jest mi niedobrze,muli mnie i zgaga mèczy do tego glowa jak na kacu.Nie za wczesnie na takie rzeczy?
ja od 6 tc miałam mdłości 24h
a Tyś 5tc
-
nick nieaktualnyKaczuszka86 wrote:Jeśli chodzi o prolaktyne to niewiem jakie normy ma twoje laboratorium. Po obciążeniu trochę wysoko ale ja np. Miałam 20xwyzsza po obciążeniu i nic na to nie dostałam zaraz potem byłam w ciązy i miałam super owulki na monitoringu.
Co do progesteronu to się nie wypowiem bo taki to ja miałam w ciąży i tu moja anomalia bo mam ciągle niski. W 24 dc miałam 1:/ od tego cyklu wracam do suplementacji tym hormonem -
Witam weekendowo! wypluskalam sie na basenie i teraz odpoczywam, a maz robi zupe dyniowa i kotlety, buraczki i kasze na obiad.
Promyczku, czekam na relacje z wizyte.
Jagusiu, jak cudownie czytac, ze dopadaja Cie objawy ciazowe! zycze Ci bliskich spotkan z kibelkiem:) A mam jeszcze takie pytanko...bo dziewczyny pisza o blizniakach..ale to nie jest pewne, ze akurat dwa zarodki zechca mieszkac az 9 miesiecy, prawda? Bo chyba podaje sie dwa, ale nie zawsze to blizniaki, dobrze kojarze?
Jacq, teraz zabrzmie jak stara ciotka dobra rada, tak wiem...mam jeszcze kilka lat przed soba, ale patrzac teraz na swoja historie z poronieniami i wiek 31 lat, to nigdy w zyciu nie czekalabym tak dlugo na ciaze. Ale wlasnie nie pojawial sie nigdy dobry moment: bo najpierw wymarzona praca, najpierw mieszkanie, najpierw podroze, najpierw sporty, najpierw to i tamto... i wiem, ze chcemy miec wiecej dzieci i na pewno dlugo czekac juz nie bede. Ty kochana tyle przeszlas i masz tak duze pragnienie drugiego dzieciatka, ze zaden dom i inne okolicznosci zyciowe nie przeszkodza Ci w tym. A malenstwo da Ci na pewno tyle radosci, energii i motywacji, ze nigdy nie bedziesz zalowac ze nie czekalas dluzej. My tu bynajmniej czekamy na Twoje dwie kreseczki:)Jacqueline lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Niebieska podano mi dwa ale czy zostanà blizniski czy tylko jeden sie przyjmie to juz w rekach Najwyzszego.U mnie widze po becie ze jest jeden,w moim wieku to chyba lepiej bo ciąza blizniacza to zagrozone ciàze,mój organizm mógłby tego nie uniesc.41 lat nie czarujmy sie mówi sam za siebie,jestem i tak szczesliwa ze poprostu jest.Podajà dwa bo to zwièksza szanse,ale zdarzają sie czesto bliznięta
Niebieskaa lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Niebieskaa wrote:Witam weekendowo! wypluskalam sie na basenie i teraz odpoczywam, a maz robi zupe dyniowa i kotlety, buraczki i kasze na obiad.
Promyczku, czekam na relacje z wizyte.
Jagusiu, jak cudownie czytac, ze dopadaja Cie objawy ciazowe! zycze Ci bliskich spotkan z kibelkiem:) A mam jeszcze takie pytanko...bo dziewczyny pisza o blizniakach..ale to nie jest pewne, ze akurat dwa zarodki zechca mieszkac az 9 miesiecy, prawda? Bo chyba podaje sie dwa, ale nie zawsze to blizniaki, dobrze kojarze?
Jacq, teraz zabrzmie jak stara ciotka dobra rada, tak wiem...mam jeszcze kilka lat przed soba, ale patrzac teraz na swoja historie z poronieniami i wiek 31 lat, to nigdy w zyciu nie czekalabym tak dlugo na ciaze. Ale wlasnie nie pojawial sie nigdy dobry moment: bo najpierw wymarzona praca, najpierw mieszkanie, najpierw podroze, najpierw sporty, najpierw to i tamto... i wiem, ze chcemy miec wiecej dzieci i na pewno dlugo czekac juz nie bede. Ty kochana tyle przeszlas i masz tak duze pragnienie drugiego dzieciatka, ze zaden dom i inne okolicznosci zyciowe nie przeszkodza Ci w tym. A malenstwo da Ci na pewno tyle radosci, energii i motywacji, ze nigdy nie bedziesz zalowac ze nie czekalas dluzej. My tu bynajmniej czekamy na Twoje dwie kreseczki:)Niebieskaa lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
A ja dziś chyba pojadę sobie po kredki do empika. I pokolorowalam sobie też dziś.. Może później wrzucę
;*
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Ruda - pewnie, że wrzucaj
A w Empiku jednak drogo mają kredki, no chyba, że promocja jakaś
Mieli w promocji PuffPuff kredki 60 kolorów, ale różnie o nich piszą. Z tańszych kredek polecam Colorino,Maped (w Tesco) a z Kauflandu takie z kotkiem za całe 9zł chyba były.
ruda9215 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Ruda - pewnie, że wrzucaj
A w Empiku jednak drogo mają kredki, no chyba, że promocja jakaś
Mieli w promocji PuffPuff kredki 60 kolorów, ale różnie o nich piszą. Z tańszych kredek polecam Colorino,Maped (w Tesco) a z Kauflandu takie z kotkiem za całe 9zł chyba były.
Aktualnie kolorowalam Bic Tropicolor więc napewno każde kredki będą fajniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 16:42
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
W Tesco jeszcze chyba Maped mają z tańszych i z ciut droższych to Stabilo, ale można nieźle się tam naciąć, bardzo mieszają z cenami, w sierpniu Maped na promocji kupiłam za 7zł (normalnie 13), a od połowy września stoją po 17 czy coś, no zarobić trzeba na dzieciach, co nie?
Z Empiku to pare kolorowanek mam aby, kredki z innych źródeł