X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    A to ci małpa,ale nowy cykl nowe nadzieje.Alisa cycki do przodu,nie daj sie :-)
    No chyba Jagna brak nadziei...
    Cykl kolejny bez stymulacji, decyzja gina . Mówi, że jajnik wygląda jakby nabrzmialy i stąd tak a nie inaczej.
    Nie zgadzam się z jego decyzją. Przecież ja jestem po pierwszej udanej stymulacji a ten chce dać odpocząć jajnikowi. Ja się pytam dlaczego?!
    W każdym razie w domu mam lamette jeszcze na jeden cykl ale boję się wziąć lek bez zgody gina .
    No, także listopad bez stymulki = brak owulki = brak seksu ( ufff).

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jak wiecie budujemy dom, a raczej będziemy w przyszłym roku wykańczać.

No i dzisiaj moja kochana mama powiedziała mi żebyśmy może za bardzo nie brali się do powiększania rodziny teraz, bo będzie tyle latania czyt. roboty, że jechać tu czy tam i gdyby znowu coś się działo z ciążą albo coś się stanie...

No kurde, kocham ją, nie ma co, za takie rady :/

Tak myśląc to nigdy się nie weźmiemy za robotę w kierunku uzyskania drugiego dziecka, bo zawsze będzie coś, zawsze jakaś robota, wczesną wiosną kupa pielenia, początek lata sezon truskawkowy, jesienią też kupa pielenia. Tak myśląc to mogę pomarzyć na przyszły rok o jakichkolwiek planach na dziecko. Na kolejne te bo przecież co roku dosadza się młode truskawki a przy nic najwięcej roboty.

I ch*j, zrypany humor mam na dziś :/
    Jaq ja tam mysle zebys wziela sie za robienie tego dzieciaka,jak wybudujecie dom to przyjdzie kolejne cos co odwlecze ciąze.Jak zaczniesz teraz to sierpien-wrzesien urodziszurodzisz,bedzie dobrze.Jak sie zorganizuje wszystko to dasz rade.Ja po transferze mialam lezec i pachniec a latalam po schodach z gory na dól wynosząc rzeczy taty i chyba udalo sie mimo tego.Staraj sir póki twoje jaja są dobrej jakosci,one starzeją sie z tobà i póznirj mogà dojsc dodatkowe problemy

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    No chyba Jagna brak nadziei...
    Cykl kolejny bez stymulacji, decyzja gina . Mówi, że jajnik wygląda jakby nabrzmialy i stąd tak a nie inaczej.
    Nie zgadzam się z jego decyzją. Przecież ja jestem po pierwszej udanej stymulacji a ten chce dać odpocząć jajnikowi. Ja się pytam dlaczego?!
    W każdym razie w domu mam lamette jeszcze na jeden cykl ale boję się wziąć lek bez zgody gina .
    No, także listopad bez stymulki = brak owulki = brak seksu ( ufff).
    Nie koniecznie bez sensu,cykl moze byc z odbiciem,leki dlugo dzialają a organizm jest pod ich wplywem.To bedzie dobry cykl.Mozesz isc na monitoring i jak ladnie jsjko urosnir to mozesz poprosic o zastrzyk ns naturalnym.Jedz wysokobialkowy nabiał,izotoniki pij i 3L wody dziennie pomaga przy objawach hiperki.Sluchaj lekarza bo z hiperkà mogà byc spore problemy.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Wam kolorowego robala, lecę obiad robić ;)

39aa200b019e9504gen.jpg

Elaria, inessa, sylvuś lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie koniecznie bez sensu,cykl moze byc z odbiciem,leki dlugo dzialają a organizm jest pod ich wplywem.To bedzie dobry cykl.Mozesz isc na monitoring i jak ladnie jsjko urosnir to mozesz poprosic o zastrzyk ns naturalnym.Jedz wysokobialkowy nabiał,izotoniki pij i 3L wody dziennie pomaga przy objawach hiperki.Sluchaj lekarza bo z hiperkà mogà byc spore problemy.
    Jagna ale jaka hiperka?! po czym - po 2 jajkach... !!!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj jest mi niedobrze,muli mnie i zgaga mèczy do tego glowa jak na kacu.Nie za wczesnie na takie rzeczy?

Niebieskaa, M@linka, Elaria, Evita lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - no właśnie, chociaż jestem młoda, ale młodsza już nie będę przecież, a starzeje się każda część organizmu, czyli jajca również.

No cóż, już mi lepiej ;)

Miłego dnia ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jagna ale jaka hiperka?! po czym - po 2 jajkach... !!!
    Nie,po lekach..

M@linka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Od wczoraj jest mi niedobrze,muli mnie i zgaga mèczy do tego glowa jak na kacu.Nie za wczesnie na takie rzeczy?
    Nie :) ja od 6 tc miałam mdłości 24h :) a Tyś 5tc :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Jeśli chodzi o prolaktyne to niewiem jakie normy ma twoje laboratorium. Po obciążeniu trochę wysoko ale ja np. Miałam 20xwyzsza po obciążeniu i nic na to nie dostałam zaraz potem byłam w ciązy i miałam super owulki na monitoringu.
    Co do progesteronu to się nie wypowiem bo taki to ja miałam w ciąży i tu moja anomalia bo mam ciągle niski. W 24 dc miałam 1:/ od tego cyklu wracam do suplementacji tym hormonem
    Wybaczcie, nie podałam norm - progesteron faza lutealna (robiłam ok 3 dni po ovu) -3,3-25,5; prolaktyna 2,8-29,3. Zadzwonię w pon do mojej ginki i dowiem sie, co trzeba zdziałać. Na razie zaleciła luteinę 2 x 1 od 2 kresek.

• M@linka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Nic nie za wcześnie, wszystko okej. Jak tu któraś pisała "cierp ciało coś chciało" :P ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo! wypluskalam sie na basenie i teraz odpoczywam, a maz robi zupe dyniowa i kotlety, buraczki i kasze na obiad.

Promyczku, czekam na relacje z wizyte.

Jagusiu, jak cudownie czytac, ze dopadaja Cie objawy ciazowe! zycze Ci bliskich spotkan z kibelkiem:) A mam jeszcze takie pytanko...bo dziewczyny pisza o blizniakach..ale to nie jest pewne, ze akurat dwa zarodki zechca mieszkac az 9 miesiecy, prawda? Bo chyba podaje sie dwa, ale nie zawsze to blizniaki, dobrze kojarze?

Jacq, teraz zabrzmie jak stara ciotka dobra rada, tak wiem...mam jeszcze kilka lat przed soba, ale patrzac teraz na swoja historie z poronieniami i wiek 31 lat, to nigdy w zyciu nie czekalabym tak dlugo na ciaze. Ale wlasnie nie pojawial sie nigdy dobry moment: bo najpierw wymarzona praca, najpierw mieszkanie, najpierw podroze, najpierw sporty, najpierw to i tamto... i wiem, ze chcemy miec wiecej dzieci i na pewno dlugo czekac juz nie bede. Ty kochana tyle przeszlas i masz tak duze pragnienie drugiego dzieciatka, ze zaden dom i inne okolicznosci zyciowe nie przeszkodza Ci w tym. A malenstwo da Ci na pewno tyle radosci, energii i motywacji, ze nigdy nie bedziesz zalowac ze nie czekalas dluzej. My tu bynajmniej czekamy na Twoje dwie kreseczki:)

Jacqueline lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska podano mi dwa ale czy zostanà blizniski czy tylko jeden sie przyjmie to juz w rekach Najwyzszego.U mnie widze po becie ze jest jeden,w moim wieku to chyba lepiej bo ciąza blizniacza to zagrozone ciàze,mój organizm mógłby tego nie uniesc.41 lat nie czarujmy sie mówi sam za siebie,jestem i tak szczesliwa ze poprostu jest.Podajà dwa bo to zwièksza szanse,ale zdarzają sie czesto bliznięta

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Witam weekendowo! wypluskalam sie na basenie i teraz odpoczywam, a maz robi zupe dyniowa i kotlety, buraczki i kasze na obiad.

Promyczku, czekam na relacje z wizyte.

Jagusiu, jak cudownie czytac, ze dopadaja Cie objawy ciazowe! zycze Ci bliskich spotkan z kibelkiem:) A mam jeszcze takie pytanko...bo dziewczyny pisza o blizniakach..ale to nie jest pewne, ze akurat dwa zarodki zechca mieszkac az 9 miesiecy, prawda? Bo chyba podaje sie dwa, ale nie zawsze to blizniaki, dobrze kojarze?

Jacq, teraz zabrzmie jak stara ciotka dobra rada, tak wiem...mam jeszcze kilka lat przed soba, ale patrzac teraz na swoja historie z poronieniami i wiek 31 lat, to nigdy w zyciu nie czekalabym tak dlugo na ciaze. Ale wlasnie nie pojawial sie nigdy dobry moment: bo najpierw wymarzona praca, najpierw mieszkanie, najpierw podroze, najpierw sporty, najpierw to i tamto... i wiem, ze chcemy miec wiecej dzieci i na pewno dlugo czekac juz nie bede. Ty kochana tyle przeszlas i masz tak duze pragnienie drugiego dzieciatka, ze zaden dom i inne okolicznosci zyciowe nie przeszkodza Ci w tym. A malenstwo da Ci na pewno tyle radosci, energii i motywacji, ze nigdy nie bedziesz zalowac ze nie czekalas dluzej. My tu bynajmniej czekamy na Twoje dwie kreseczki:)
    Niebieska jakie to prawdziwe! ja mam 29 lat i tez podobne przemyślenia...gdybym wiedziła co mnie czeka to nie myślałabym tak tyle o podróżowaniu a temu poswieciłam się w ostatnich dwóch latach....teraz o niczym innym nie marze jak podróż gdzies daleko ale z moim dzieckiem! bez niego nie będę się cieszyc...

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA chyba małpa @ przyszła! 50 dni po zabiegu!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Zostawiam Wam kolorowego robala, lecę obiad robić ;)

39aa200b019e9504gen.jpg
    A ja dziś chyba pojadę sobie po kredki do empika. I pokolorowalam sobie też dziś.. Może później wrzucę ;) ;*

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - pewnie, że wrzucaj :D A w Empiku jednak drogo mają kredki, no chyba, że promocja jakaś ;) Mieli w promocji PuffPuff kredki 60 kolorów, ale różnie o nich piszą. Z tańszych kredek polecam Colorino,Maped (w Tesco) a z Kauflandu takie z kotkiem za całe 9zł chyba były.

ruda9215 lubi tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Ruda - pewnie, że wrzucaj :D A w Empiku jednak drogo mają kredki, no chyba, że promocja jakaś ;) Mieli w promocji PuffPuff kredki 60 kolorów, ale różnie o nich piszą. Z tańszych kredek polecam Colorino,Maped (w Tesco) a z Kauflandu takie z kotkiem za całe 9zł chyba były.
    Ja chciałam kupić kredki Milan. No ale może faktycznie czegoś poszukam w Tesco ;)

Aktualnie kolorowalam Bic Tropicolor więc napewno każde kredki będą fajniejsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 16:42

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Tesco jeszcze chyba Maped mają z tańszych i z ciut droższych to Stabilo, ale można nieźle się tam naciąć, bardzo mieszają z cenami, w sierpniu Maped na promocji kupiłam za 7zł (normalnie 13), a od połowy września stoją po 17 czy coś, no zarobić trzeba na dzieciach, co nie? :P Z Empiku to pare kolorowanek mam aby, kredki z innych źródeł ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    AAA chyba małpa @ przyszła! 50 dni po zabiegu!
    Yupiii!! :-) super,czyli teraz niech sie rozgosci a od kolejnego cyklu niech wyruszy ns dlugie wakacje

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ