X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    o dziękuję bardzo za odpowiedź tego mi trzeba właśnie było !! ;) takiej informacji ;) a czy można na odwrót acard wieczór a clexane rano ? mój mąż robi wieczorami , a rano jest więc wolałabym brać clexane z rana .. a mogę wiedzieć M@linka jaką dawkę bierzesz clexane ? mi doktorka w Polsce przepisała 0,2 a dziś się dowiem bo jadę za niedługo do apteki jaką mi zastosują za granica wydaje mi się że pewnie 0,4 ..
    Czarnulka, od tego tygodnia zaczelam brac clexane, ale choc bylam posrana przed 1 iniekcja, to nikomu z rodziny bym sie nie dala tknac. Zrobilam sama "juz" 3 zastrzyki i naprawde nie jest zle. Obejrzalam na YT jak to sie robi i to nie jest trudne. Sprobuj!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej soboty :) ja zaraz wyruszam w podroz do lekarza ,a tu ciemno buro i ponuro

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniuk, to o di-dimerach pierwszy slysze. Co to są?;)

Pysia, postawa Twego lekarza taka dość olewcza. Powiedział, żeby się przebadać, a nie powiedział na co? Widocznie woli proste przypadki.
    Poszukaj innego.

Pysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, powodzenia dla ciebie!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku trzymam kciuki :-)

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku,
    My oczywiście z Tobą!
    Czekamy na wiadomości, które zainicjują Nowy Początek!

Aga,
    Myślę, że jak już ruszysz na dobre z tymi lekarzami, to poczujesz, że działasz w wiadomej sprawie i na pewno nastrój Cię trochę poprawi.

Elaria,
    Te d-dimery to wskaźnik diagnostyczny właśnie do kontrolowania ewentualnych zaburzeń krzepnięcia. Mój lekarz powiedział, że będziemy je badać często, żeby sprawdzać, czy nie trzeba podnieść dawki (teraz mam 0,4, ale gin mówił, że w razie potrzeby nie wyklucza nawet 0,6 albo 0,8 albo wręcz 1,2, bo i takie pacjentki miewa). No ale na razie u mnie wszystko wychodzi perfekt.
    Z tego co wiem, badanie tych d-dimerów nie jest jakimś standardem. Wielu lekarzy zlecając heparynę nie kontroluje tego, szczególnie jeśli dają ją tylko profilaktycznie, bez szczególnych wskazań.

Wiem, że niektóre dziewczyny badają jeszcze jakieś czynniki krzepnięcia w krwi, biorąc Clexane. Ale nie pamiętam, jakie. Mnie lekarz zaleca jeszcze bardzo częstą morfologię, żeby kontrolować czerwone krwinki, czy coś takiego. Na razie mi wszystko wychodzi perfekt, więc trochę słabo się orientuję w tych badaniach :-)

Super, że już się przyzwyczaiłaś do zastrzyków! Niedługo będziesz robić z zamkniętymi oczami ;-)
    Ja też już jestem z nimi pogodzona, ale ostatnio mam straszny problem z krwawieniami z nosa. Od jakichś 4-5 dni codziennie, mnóstwo. Muszę pogadać z ginem. No i poobserwować się, bo biorę także pod uwagę, że może to też efekt przewlekłego stresu, wysokie ciśnienie, tętno 100-120. Może mi "krew uderzyła do głowy" ;-)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszem co by nie było, żem zniknęła. Dzisiaj plamienie czyli okres jutro o czasie .

Słonecznego weekendu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana ja na chwilke dopoki Maly pozwala hyhy. Dziekuje za mile i cieple slowa. Chce tylko powiedziec co do Acardu ze ten lek trzeba odstawic minimum miesiac przed porodem aby nie doszlo do niepotrzebnego krwawiwnia podczas porodu. A Clexane zwykle bo tu tez zalezy od lekarzy bierze sie do konca pologu. Nie kazdy lekarz zaleca badanie d-dimerow ale warto chociaz raz na miesiac robic aby zobaczyc czy nie trzeba zwiekszyc dawkowania. Ja mialam zwiekszona dawke w 3 trymestrze. Annak piszesz o krwawieniach z nosa sa one niestety b.czeste podczas ciazy i bez brania Clexane mi lekarka zalecila wit. C ale wiem tez ze niektorym kobietom polecaja Rutinoscorbin(wieksza dawka wit.C) ja tez jadlam duzo kiszonej kapusty i ogorki kiszone. Co do progesteronu to nie jest wazny dzien cyklu jako dzien ale wazniejsze jest ktory to dzien po owulacji no i jakie normy ma laboratorium. Ja mam probkem z tym hormonem i gdyby nie luteina bo Duphaston na mnie nie dziala to mysle ze ciezko byloby utrzymac ciaze no i inne leki tez oczywisvie mysle ze pomogly. Co do prolaktyny to tez zalezy od norm w laboratorium ale zwykle po obciazeniu mowia lekarze ze norma jest do 10 razy wiecej od podstawy jak jest wiecej powinno sie podac leki. No ale tez odchodzi sie od badania w obciazeniu. Ja wiem ze lek na prolaktyne pozwolil mi zajsc w ciaze z Gabrysiem bo od ostatniego poronienia do ciazy z synkiem minelo 11miesiecy. Oj ja jak zwykle sie rozpisalam przepraszam. Pozdrawiam i milego weekendu zycze ☺

Kadabra, czarnulka24 lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiecie budujemy dom, a raczej będziemy w przyszłym roku wykańczać.

No i dzisiaj moja kochana mama powiedziała mi żebyśmy może za bardzo nie brali się do powiększania rodziny teraz, bo będzie tyle latania czyt. roboty, że jechać tu czy tam i gdyby znowu coś się działo z ciążą albo coś się stanie...

No kurde, kocham ją, nie ma co, za takie rady :/

Tak myśląc to nigdy się nie weźmiemy za robotę w kierunku uzyskania drugiego dziecka, bo zawsze będzie coś, zawsze jakaś robota, wczesną wiosną kupa pielenia, początek lata sezon truskawkowy, jesienią też kupa pielenia. Tak myśląc to mogę pomarzyć na przyszły rok o jakichkolwiek planach na dziecko. Na kolejne te bo przecież co roku dosadza się młode truskawki a przy nic najwięcej roboty.

I ch*j, zrypany humor mam na dziś :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:21

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - tu na forum czytałam o badaniu anty-Xa które ma również na celu monitorowanie stężenia heparyny we krwi i pokazuje czy dawka jest odpowiednia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:24

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline,
    To odryp z powrotem swój humor na dobry.
    I - z całym szacunkiem dla mamy - zignoruj te rady.

Jesteście dorośli i wiecie co robicie. To Wy podejmujecie decyzje, dlatego głos mamy - ok, jest sobie. Ale to tak naprawdę Wasza sprawa.
    Jeśli będziecie czuć, że to dobry moment, to starajcie się o dziecko. Wiem, że wsparcie rodziców i bliskich jest bardzo pomocne, ale nie jest niezbędne, żeby mieć potomka. Do tego musisz chcieć tylko Ty i mąż (ewentualnie Ola ;-)).
    Popatrz na Coco. Tez urządza teraz dom. Co prawda, jest chyba ekstremalnie zmęczona, ale za to dzięki myśleniu o kafelkach, przez pewien czas nie zamartwiała się innymi sprawami. O ile pamiętam to pisała, że dom (i piesek) stał się dla niej trochę odskocznią od tych zmartwień. Może tak warto na to spojrzeć.

Poczekaj spokojnie na poniedziałek i wyniki (my razem z Tobą czekamy!!), bo one mogę coś nowego powiedzieć i potem SAMI podejmiecie najlepszą dla Was decyzję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:28

Jacqueline lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Piszem co by nie było, żem zniknęła. Dzisiaj plamienie czyli okres jutro o czasie .

Aliska,
    Poczekajmy jeszcze na małpiszona w wersji full i najwyżej wtedy ojojamy.
    Ja może jestem trochę naćpana ostatnimi dobrymi wiadomościami, ale... nie tracę nadziei, dopóki nie zobaczę (no, może nie dosłownie ;-)) tej @.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Aniu, wiem ;) Przecież z mamą tego dziecka nie robimy :P

Tylko powiedzmy, że nie pomaga mi to jak sama zauważyłaś ;)

I tak, myślę, że miałabym po prostu tak samo zajętą głowę jak Coco i nie miałabym tyle czasu na zamartwianie się ;)

Zdecydujemy po poniedziałku ;)

Pokoloruję trochę obrazek z golasem na ważce to mi przejdzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 11:39

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu, nie ma co słuchać takich rad, nasze serca najlepiej wiedza czego nam potrzeba. Na pewno nie czekania na odpowiedni moment, bo ten nigdy nie nadejdzie. A jak ktoś kiedyś powiedział - zdrowej ciaży nic nie ruszy.

Jacqueline lubi tę wiadomość

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    No właśnie jeszcze nie bardzo :)
    Bardzo grzeczne to twoje dziecko :-) jsk sie urodzi to nadrobi :-) :-)

M@linka lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa wrote:
    Starać się można od razu ale u mnie cuda się dzieją... mój M ma wyniki kwalifikujące do in vitro, ja mogę zajść w ciążę tylko z prawego jajnika a histeroskopia wykazała, że prawy jajowód jest niedrożny a jednak zaszłam :o
    Nie, zabiegu nie będę miała, odstawiłam leki czekam na krwawienie...

Widzę, że pięknie beta przyrasta <3 kiedy pierwsze usg?
    Juz po,za tydzien kolejne :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Witam was jak sie czujecie ?
    Ja mamm dola ale staram się z niego wyjść..
    Ja sie czuje sobotnio,niedziela wolna wiec nawet obiadu nie gotuje,pojedziemy gdzies zjesc :-)
    Glowa do góry Aga,z pewnoscià jest cos co lubisz i mozesz sprawic by bylo lźej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 12:27

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Milej soboty :) ja zaraz wyruszam w podroz do lekarza ,a tu ciemno buro i ponuro
    Daj znac jak po wizycie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:

A to ci małpa,ale nowy cykl nowe nadzieje.Alisa cycki do przodu,nie daj sie :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • verka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 15:48

‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ