X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Tylko widzisz u nas są połączone z silnymi bólami brzucha :/ i ogólnie jesteśmy na nutramigienie-mleko alergicznym

Idźcie, co Wam szkodzi. Może akurat uda się rozwiązać problem. Trzymam kciuki. Oby okazało się to tylko jakąś pierdołą.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa jaki masz fajny brzuch :)
    nie wiem dlaczego ale moja głowa uznawała dotąd, że masz błękitną skórę i czarne włosy ;)

Ikarzyca, Niebieskaa, Evita, M@linka lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Martynko trzymajcie się, dużo siły Wam ślę!

Ikarku to ostatecznie kto będzie na spotkanku?

Na spotkaniu będą na pewno:

Ty - czyli M@linka,
    Aliska, Roma, Coconue, Evita, Syla, Kamma, AnnaK, no i ja też :)

Nie wiem czy ktoś jeszcze się skusi ale zapraszamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:15

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha:D blekitna skora i czarne wlosy...to troche jak bohaterzy "Avatara" - podoba mi sie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    haha:D blekitna skora i czarne wlosy...to troche jak bohaterzy "Avatara" - podoba mi sie.

dokładnie tak :) to przez tego niebieskiego sierściucha :)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka Bardzo mi smutno, kiedy czytam, że mimo takiej trudnej historii wciąż napotykasz na jakieś przeszkody. Daj nam znać jak tam badania i czy coś może pomóc Tymusiowi. Trzymam kciuki i myślę o Was :) Mam nadzieję, że wkrótce się to skończy bo rozkoszny z Niego mały mężczyzna i tak strasznie żal, że się męczy bidulek.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurwia mnie ze ani dziś ani jutro nie poznam mojej tempki czy spada czy rośnie czy co.. Dziś zamierzona o 4.45 więc niska.. A jutro obudzę się w szkole wiec nie będę wkładala termometru do piczy ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Niebieska tak mi się jeszcze przypomniało - moja koleżanka z pracy powiedziała nam dopiero w 24 tc że jest w ciąży. Miała wtedy brzuszek jak Ty, tyle że ... z dwiema chrupkami :D... Nie wiem gdzie jej Córeczki scyzoryki się tam poskładały.

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Wkurwia mnie ze ani dziś ani jutro nie poznam mojej tempki czy spada czy rośnie czy co.. Dziś zamierzona o 4.45 więc niska.. A jutro obudzę się w szkole wiec nie będę wkładala termometru do piczy ;D

Mogłoby być ciekawie :P

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A Niebieska tak mi się jeszcze przypomniało - moja koleżanka z pracy powiedziała nam dopiero w 24 tc że jest w ciąży. Miała wtedy brzuszek jak Ty, tyle że ... z dwiema chrupkami :D... Nie wiem gdzie jej Córeczki scyzoryki się tam poskładały.

Wow! szalenstwo. Na kwietniowkach jest jeszcze kilka dziewczyn, ktore tez maja male brzuchy i na ich zmartwienia inne dziewczyny zareagowaly wieloma podobnymi historiami. dobre...coreczki scyzoryki.

W pracy wiedzialy od dawna 2 kolezanki, niedawno dowiedzial sie szef i moj caly team i juz sie roznioslo w calej klinice...Zaskoczona bylam jak ostatnio jedna babka mowi do mnie: to co? jesz teraz za 2 osoby? jedz,jedz!; nie wiem skad ten pomysl, bo mialam normalna kanapke jak zawsze, ale chyba niektorzy dalej uwazaja ze w ciazy powinno sie jesc za dwoch. Potem kolejna: nie widac, ze jestes w ciazy! na policzkach nic nie widac!:P

Ikarzyca lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, kiedyś nawet był tu poruszany temat badania, jakim poddaje się kobieta vs badanie jakiemu podlega mężczyzna. Kobieta jest obmacywana, a często i nakłuwana, oglądana od środka przez niejednego obcego człowieka, a chłop musi mieć tylko "przyjemność" do słoiczka, a i tak się kobiety martwią, jak ich partner da radę.
    Pomyślałam teraz o odwróceniu ról. Mężczyźnie wkładają sondy, kontrasty, paluchy i inne ustrojstwa w 4 litery celem diagnozy, a kobieta musi tylko osiągnąć orgazm w zacisznym pokoiku. Hehehehe...

Niebieska, jesteś bardzo zgrabna. Tylko się ciesz, że brzuszek nieduży. Po mnie nikt nie pozna, ja cały czas wyglądam, jak w ciąży i to bliźniaczej ;-)
    Ale spodnie mnie jeszcze nie cisną, waga stoi z lekką tendencją spadkową wręcz, co mnie niezmiernie cieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:28

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to - ja swojemu dokładnie tak samo tłumaczyłam. Żeby postawił się w mojej sytuacji.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    (...), a kobieta musi tylko osiągnąć orgazm w zacisznym pokoiku. Hehehehe...

O tak .... i do tego mamy możliwość pomarzyć o pięknych Panach z gazetek i filmów - co se popatrzymy to nasze :)

Myślę, że częstotliwość wykonywania tych badań nieźle by skoczyła :D

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    O tak .... i do tego mamy możliwość pomarzyć o pięknych Panach z gazetek i filmów - co se popatrzymy to nasze :)

Myślę, że częstotliwość wykonywania tych badań nieźle by skoczyła :D
    Chętnie bym chodziła do gina gdyby wizyta polegała na robieniu sobie dobrze :D

Ikarzyca, Dorola31, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny wiecie moze na czym polega badanie dno oka Bo dzis mam do okulisty...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Witajcie dziewczyny wiecie moze na czym polega badanie dno oka Bo dzis mam do okulisty...

Aga:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-dna-oka-wskazania-i-przebieg-badania_34458.html

Aga22 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, starałam się Was nadrobić, ale piszecie jak szalone hihi :)
    Ja dziś musiałam wziąć wolne, bo w przedszkolu panuje jelitówka i Mikołaj wieczorem i w środku nocy tak wymiotował, że o pierwszej braliśmy kąpiel.. Tak mi go szkoda :(
    Oprócz tego wczoraj robiłam test, który po czasie przewidywanym pokazał cień cień cienia. Wiem, że nie powinno się tym sugerować, ale w moim przypadku wiem, że to akurat możliwe, bo tak samo wyglądało to w maju. Jutro myślę nad powtórką testu. Narazie zaznaczyłam negatywny z racji, że w przewidywanym czasie była jedna krecha.

Ps. Niebieska fajny brzusio :) Rośnijcie zdrowo :)

M@linka, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca - ta, do kredek, mam też mazaki, ale dla nich próbnika nie będę robić chyba, robię tylko dla produktów które można zakupić nie tylko zestawy, ale też na sztuki ;)

Niebieska - ale brzucholek, super :D <3

aiwlys - to jeszcze zależy po jakim czasie, do 10-15 minut od nasikania na patyk pokazał się cień? Bo po dłuższym czasie(30-40 minut) to i u mnie na Pre-test były wyraźne cienie, ale ciąży nie było, podobnie z Pink-test, ale to jeszcze dłużej ;) Jednak jeśli chciałabyś, to of course życzę, aby ten cień nie był cieniem już ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:06

Niebieskaa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Jak mam być szczera to.. NIE WIEM. Po prostu odłożyłam test i zajęłam się pracą. Ja akurat robiłam bobo test. Powtórzę go i będzie wszystko wiadome. :)
    U mnie akurat sytuacja, jeśli pamiętasz, wyglądała tak, że w 29dc zrobiłam test i był cień cienia po dłuższym czasie, spotkałam się z komentarzami, że nie powinno się zwracać na to uwagi skoro jest po czasie wyznaczonym na ulotce (nie neguję tego), ale w moim przypadku w następnym dniu beta hcg była pozytywna :)

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ