X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Tylko widzisz u nas są połączone z silnymi bólami brzucha :/ i ogólnie jesteśmy na nutramigienie-mleko alergicznym

Idźcie, co Wam szkodzi. Może akurat uda się rozwiązać problem. Trzymam kciuki. Oby okazało się to tylko jakąś pierdołą.

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa jaki masz fajny brzuch :)
    nie wiem dlaczego ale moja głowa uznawała dotąd, że masz błękitną skórę i czarne włosy ;)

Ikarzyca, Niebieskaa, Evita, M@linka lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Martynko trzymajcie się, dużo siły Wam ślę!

Ikarku to ostatecznie kto będzie na spotkanku?

Na spotkaniu będą na pewno:

Ty - czyli M@linka,
    Aliska, Roma, Coconue, Evita, Syla, Kamma, AnnaK, no i ja też :)

Nie wiem czy ktoś jeszcze się skusi ale zapraszamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:15

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha:D blekitna skora i czarne wlosy...to troche jak bohaterzy "Avatara" - podoba mi sie.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    haha:D blekitna skora i czarne wlosy...to troche jak bohaterzy "Avatara" - podoba mi sie.

dokładnie tak :) to przez tego niebieskiego sierściucha :)

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka Bardzo mi smutno, kiedy czytam, że mimo takiej trudnej historii wciąż napotykasz na jakieś przeszkody. Daj nam znać jak tam badania i czy coś może pomóc Tymusiowi. Trzymam kciuki i myślę o Was :) Mam nadzieję, że wkrótce się to skończy bo rozkoszny z Niego mały mężczyzna i tak strasznie żal, że się męczy bidulek.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurwia mnie ze ani dziś ani jutro nie poznam mojej tempki czy spada czy rośnie czy co.. Dziś zamierzona o 4.45 więc niska.. A jutro obudzę się w szkole wiec nie będę wkładala termometru do piczy ;D

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Niebieska tak mi się jeszcze przypomniało - moja koleżanka z pracy powiedziała nam dopiero w 24 tc że jest w ciąży. Miała wtedy brzuszek jak Ty, tyle że ... z dwiema chrupkami :D... Nie wiem gdzie jej Córeczki scyzoryki się tam poskładały.

M@linka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Wkurwia mnie ze ani dziś ani jutro nie poznam mojej tempki czy spada czy rośnie czy co.. Dziś zamierzona o 4.45 więc niska.. A jutro obudzę się w szkole wiec nie będę wkładala termometru do piczy ;D

Mogłoby być ciekawie :P

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    A Niebieska tak mi się jeszcze przypomniało - moja koleżanka z pracy powiedziała nam dopiero w 24 tc że jest w ciąży. Miała wtedy brzuszek jak Ty, tyle że ... z dwiema chrupkami :D... Nie wiem gdzie jej Córeczki scyzoryki się tam poskładały.

Wow! szalenstwo. Na kwietniowkach jest jeszcze kilka dziewczyn, ktore tez maja male brzuchy i na ich zmartwienia inne dziewczyny zareagowaly wieloma podobnymi historiami. dobre...coreczki scyzoryki.

W pracy wiedzialy od dawna 2 kolezanki, niedawno dowiedzial sie szef i moj caly team i juz sie roznioslo w calej klinice...Zaskoczona bylam jak ostatnio jedna babka mowi do mnie: to co? jesz teraz za 2 osoby? jedz,jedz!; nie wiem skad ten pomysl, bo mialam normalna kanapke jak zawsze, ale chyba niektorzy dalej uwazaja ze w ciazy powinno sie jesc za dwoch. Potem kolejna: nie widac, ze jestes w ciazy! na policzkach nic nie widac!:P

Ikarzyca lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila, kiedyś nawet był tu poruszany temat badania, jakim poddaje się kobieta vs badanie jakiemu podlega mężczyzna. Kobieta jest obmacywana, a często i nakłuwana, oglądana od środka przez niejednego obcego człowieka, a chłop musi mieć tylko "przyjemność" do słoiczka, a i tak się kobiety martwią, jak ich partner da radę.
    Pomyślałam teraz o odwróceniu ról. Mężczyźnie wkładają sondy, kontrasty, paluchy i inne ustrojstwa w 4 litery celem diagnozy, a kobieta musi tylko osiągnąć orgazm w zacisznym pokoiku. Hehehehe...

Niebieska, jesteś bardzo zgrabna. Tylko się ciesz, że brzuszek nieduży. Po mnie nikt nie pozna, ja cały czas wyglądam, jak w ciąży i to bliźniaczej ;-)
    Ale spodnie mnie jeszcze nie cisną, waga stoi z lekką tendencją spadkową wręcz, co mnie niezmiernie cieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 08:28

Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to - ja swojemu dokładnie tak samo tłumaczyłam. Żeby postawił się w mojej sytuacji.

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    (...), a kobieta musi tylko osiągnąć orgazm w zacisznym pokoiku. Hehehehe...

O tak .... i do tego mamy możliwość pomarzyć o pięknych Panach z gazetek i filmów - co se popatrzymy to nasze :)

Myślę, że częstotliwość wykonywania tych badań nieźle by skoczyła :D

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    O tak .... i do tego mamy możliwość pomarzyć o pięknych Panach z gazetek i filmów - co se popatrzymy to nasze :)

Myślę, że częstotliwość wykonywania tych badań nieźle by skoczyła :D
    Chętnie bym chodziła do gina gdyby wizyta polegała na robieniu sobie dobrze :D

Ikarzyca, Dorola31, Gaduaaa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny wiecie moze na czym polega badanie dno oka Bo dzis mam do okulisty...

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Witajcie dziewczyny wiecie moze na czym polega badanie dno oka Bo dzis mam do okulisty...

Aga:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/badanie-dna-oka-wskazania-i-przebieg-badania_34458.html

Aga22 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, starałam się Was nadrobić, ale piszecie jak szalone hihi :)
    Ja dziś musiałam wziąć wolne, bo w przedszkolu panuje jelitówka i Mikołaj wieczorem i w środku nocy tak wymiotował, że o pierwszej braliśmy kąpiel.. Tak mi go szkoda :(
    Oprócz tego wczoraj robiłam test, który po czasie przewidywanym pokazał cień cień cienia. Wiem, że nie powinno się tym sugerować, ale w moim przypadku wiem, że to akurat możliwe, bo tak samo wyglądało to w maju. Jutro myślę nad powtórką testu. Narazie zaznaczyłam negatywny z racji, że w przewidywanym czasie była jedna krecha.

Ps. Niebieska fajny brzusio :) Rośnijcie zdrowo :)

M@linka, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca - ta, do kredek, mam też mazaki, ale dla nich próbnika nie będę robić chyba, robię tylko dla produktów które można zakupić nie tylko zestawy, ale też na sztuki ;)

Niebieska - ale brzucholek, super :D <3

aiwlys - to jeszcze zależy po jakim czasie, do 10-15 minut od nasikania na patyk pokazał się cień? Bo po dłuższym czasie(30-40 minut) to i u mnie na Pre-test były wyraźne cienie, ale ciąży nie było, podobnie z Pink-test, ale to jeszcze dłużej ;) Jednak jeśli chciałabyś, to of course życzę, aby ten cień nie był cieniem już ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 09:06

Niebieskaa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline Jak mam być szczera to.. NIE WIEM. Po prostu odłożyłam test i zajęłam się pracą. Ja akurat robiłam bobo test. Powtórzę go i będzie wszystko wiadome. :)
    U mnie akurat sytuacja, jeśli pamiętasz, wyglądała tak, że w 29dc zrobiłam test i był cień cienia po dłuższym czasie, spotkałam się z komentarzami, że nie powinno się zwracać na to uwagi skoro jest po czasie wyznaczonym na ulotce (nie neguję tego), ale w moim przypadku w następnym dniu beta hcg była pozytywna :)

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ