X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, niech starania będą krótkie i owocne!

Koteczka, wielka szkoda, że nie jesteście jednomyślni z mężem. Ale nic na siłę. A ile lat ma pierwsze dziecko? My długo, bo około 5-6 lat nie myśleliśmy nawet o drugim. Dopiero potem nastąpił przełom, w miarę, jak córka stała się samodzielna i dotarło do nas, że już za 10 lat pójdzie w świat, do szkół, to zapragnęliśmy drugiego maluszka.

Dziewczyny, które były na spotkaniu, czy łatwo poznałyście, kto jest kto? Były jakieś niespodzianki? Jak ma się wyobrażenie osoby w necie do osoby w realu?

Widać komuś brzuszki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:52

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać wszystkie brzuszki! Było łatwo poznać dziewczyny zwłaszcza te po dokładnych opisach z forum ;)
    A na takim spotkaniu jak poznajesz kogoś to zaczyna Ci sie dopełniac cały obraz. Niesamowite uczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 19:02

M@linka, Alisa, annak, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Jak mówicie że można smucić to ja mam humor taki jak pogoda :-( nie mogę się pogodzić z tym że mąż nie chce drugiego dziecka i mi źle. Wiem że się powtarzam ale dobija mnie to. Do tego mam mega ból głowy nic nie działa :-\ a synek ma katar i zaczyna kasłać masakra :'(

Ojojowuję Cię mocno! Trudna sytuacja z mężem. Może jeszcze zmieni zdanie tylko czasu potrzebuje...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i wsparcie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A kiedy beda foteczki hihi
    W tej sprawie pisz Promyczku do Annak

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i wsparcie ;)
    Witaj:-)

Genshirin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczyny, które były na spotkaniu, czy łatwo poznałyście, kto jest kto? Były jakieś niespodzianki? Jak ma się wyobrażenie osoby w necie do osoby w realu?

Widać komuś brzuszki?

Elaria, ja Romę poznałam od razu. No ale też widziałam jej zdjęcie wczesniej:-)
    Potem patrzyłam na brzuszki i po ich wielkości zgadywalam:-)

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja się czułam jakbym dziewczyny znała kopę lat. Fantastyczna doświadczenie. 4 godziny spotkania minęły błyskawicznie. I tak jak napisala Ikarek - spotkanie w realu bylo dopełnieniem tego co w necie. Ja tam nie miałam żadnych wyobrażeń na temat wygladu dziewczyn wiec zaskoczenia nie doświadczyłam ;) Jedyne zaskoczenie to takie ze bylo naprawdę zajebiscie. Nie tak jak z netowymi randkami, ze idziesz na spotkanie i masz rozczarowanie bo Belmondo okazuje sie Ferdkiem Kiepskim hehe

Alisa, Niebieskaa, Evita, sy__la, kiti lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do dupy to wszystko.ogolnie jestem beznadziejna. Mój M w nocy wczoraj wrócił zalany a wczoraj był termin porodu ja przeryczalam wieczór a ten się uchlal. Ma iść na badania i po takich akcjach jak ma wyjść ok. Syn dał mi dziś tez popalić potrzebowałam M a on zalega cały dzień w łóżku. Zaraz zaczynamy kolejne starania a ja jak zwykle z tym sama. Mu nie zależy. Ja się faszeruje lekami robie badania umawiam się do specjalistów i po co. Jeszcze dziecko mi powiedziało ze jak mnie nie będzie to będzie inna mama. No ku*wa świetnie. To już dobiło dzisiejszy dzień. Jestem załamana i nic mi się nie chce nic.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super dziewczynki że spotkanie się udało,bardzo mi żal że mnie tam nie bylo :( ale następnym razem napewno bardziej się postaram!teraz synka nie miałabym z kim zostawić i do tego choróbsko mnie dopadło..mam nadzieję że do owulki przejdzie..bo inaczej caly grudzien będę na dnie..
    mogę liczyć na fotki? :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• roma Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze Ciężarówki można było poznać po brzuszkach, chociaż próbowały je ukryć pod luźnym ubraniami z dobrym skutkiem, bo brzuszki małe i zgrabne a dziewczyny super laski! Niektóre dziewczyny zdradziły kiedyś co nieco o swoim wyglądzie więc to tez była podpowiedź. Wszystkie, bez wyjątku fantastyczne, klimat na prawdę swojski i bez żadnych barier. Jakbyśmy się znały od dawna. No ale przecież tak jest - znamy się bardzo dobrze, o moich problemach i tym co mi leży na sercu wiecie więcej niż wieloletnie koleżanki. Dziękuję, że jesteście.

M@linka, Alisa, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, mężczyźni są w ogóle z innej planety. Trzeba mieć do nich wiele cierpliwości, chociaż wiem, że to trudne i przykre. Synek na pewno nie chciał sprawić Ci przykrości, nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi w złości. Ale wyobrażam sobie że w takich momentach serce pęka. Trzymaj się kochana, tulę mocno.

Asia87 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Genshirin, niech starania będą krótkie i owocne!

Koteczka, wielka szkoda, że nie jesteście jednomyślni z mężem. Ale nic na siłę. A ile lat ma pierwsze dziecko? My długo, bo około 5-6 lat nie myśleliśmy nawet o drugim. Dopiero potem nastąpił przełom, w miarę, jak córka stała się samodzielna i dotarło do nas, że już za 10 lat pójdzie w świat, do szkół, to zapragnęliśmy drugiego maluszka.

Widać komuś brzuszki?
    Nasz syn ma za chwilę 8 lat a to niestety wina męża że będzie taka duża różnica wieku bo wcześniej uważał że nie mamy warunków, potem nie chciał, a jak już niby chciał to ja nie mogłam a jak już mogłam to znowu się rozmyslił i już tak zostało. Ta ciąża to był dla niego szok, ale ją zaakceptował i troszczył się o mnie. Myślałam że w tej sytuacji zgodzi się na starania o drugie dziecko ale widzę że nic się nie zmieniło :-( strasznie mi smutno że straciłam tę ciążę nie musiała bym znowu przekonywać go do starań o drugie.:-( czuję jak czas ucieka mi przez palce młodsza przecież nie będę. :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Ty na pewno nie jestes beznadziejna :* nawet nie mozesz tak myslec.Moze pogadaj na spokojnie z mezem ,ze teraz go potrzebujesz,otworz sie przed nim ,bo wiesz jak to jest z facetami ,nie czaja czasem o co kaman.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (Asia i Koteczka) to niestety prawda co pisze Promyczek, do facetów trzeba czasami prosto z mostu powiedzieć co czujecie i dlaczego coś jest dla was ważne, inaczej nigdy się nie domyślą i będą tylko mówić, że czepiacie się o nic. Dlatego pogadajcie z nimi. Trzymam kciuki, żeby pomogło ;)

• Evita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Syla odmelduj się po powrocie od Cioci. Evita - dotarlas już?

Dotarłam. Dziewczyny dziękuję Wam za to spotkanie, było cudnie, naprawdę super udana randka w ciemno :)

roma, Ikarzyca, M@linka, Alisa, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pociechy łatwiej mi z waszym wsparciem i zrozumieniem. Ja już kilka razy próbowałam rozmawiać z mężem otwarcie o tym że bardzo pragnę mieć drugie dziecko ale jak do tej pory nie dał się przekonać. Tym bardziej się cieszyłam jak się okazało że jestem w ciąży. Może jakoś go namówię a jak nie to chyba użyje podstępu. Teraz przynajmniej wiem jak zareaguje na informację że jestem w ciąży :-P jestem już zdesperowana nie mogę czekać w nieskończoność.;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 z facetami tak jest. Oni maja inny swiat niz my. Tez to przechodze i kazda z moich kolezanek. Trzymaj sie kochana, wiem co czujesz.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, a twój mąż ma jakieś racjonalne argumenty?
    Moja mama też była w takiej sytuacji, że mój ojciec (jedynak) nie chciał drugiego dziecka, ale mama wzięła sprawy w swoje "ręce" i z tego powodu mam brata. Cieszę się, że mama postawiła na swoim.

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka moj maz tez nie chcial zaraz po zabiegu. Dzisiaj juz chce tak samo jak ja. Moze Twoj potrzebuje jeszcze czasu?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ