X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, niech starania będą krótkie i owocne!

Koteczka, wielka szkoda, że nie jesteście jednomyślni z mężem. Ale nic na siłę. A ile lat ma pierwsze dziecko? My długo, bo około 5-6 lat nie myśleliśmy nawet o drugim. Dopiero potem nastąpił przełom, w miarę, jak córka stała się samodzielna i dotarło do nas, że już za 10 lat pójdzie w świat, do szkół, to zapragnęliśmy drugiego maluszka.

Dziewczyny, które były na spotkaniu, czy łatwo poznałyście, kto jest kto? Były jakieś niespodzianki? Jak ma się wyobrażenie osoby w necie do osoby w realu?

Widać komuś brzuszki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:52

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać wszystkie brzuszki! Było łatwo poznać dziewczyny zwłaszcza te po dokładnych opisach z forum ;)
    A na takim spotkaniu jak poznajesz kogoś to zaczyna Ci sie dopełniac cały obraz. Niesamowite uczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 19:02

M@linka, Alisa, annak, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Jak mówicie że można smucić to ja mam humor taki jak pogoda :-( nie mogę się pogodzić z tym że mąż nie chce drugiego dziecka i mi źle. Wiem że się powtarzam ale dobija mnie to. Do tego mam mega ból głowy nic nie działa :-\ a synek ma katar i zaczyna kasłać masakra :'(

Ojojowuję Cię mocno! Trudna sytuacja z mężem. Może jeszcze zmieni zdanie tylko czasu potrzebuje...

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i wsparcie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    A kiedy beda foteczki hihi
    W tej sprawie pisz Promyczku do Annak

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie i wsparcie ;)
    Witaj:-)

Genshirin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziewczyny, które były na spotkaniu, czy łatwo poznałyście, kto jest kto? Były jakieś niespodzianki? Jak ma się wyobrażenie osoby w necie do osoby w realu?

Widać komuś brzuszki?

Elaria, ja Romę poznałam od razu. No ale też widziałam jej zdjęcie wczesniej:-)
    Potem patrzyłam na brzuszki i po ich wielkości zgadywalam:-)

M@linka lubi tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria ja się czułam jakbym dziewczyny znała kopę lat. Fantastyczna doświadczenie. 4 godziny spotkania minęły błyskawicznie. I tak jak napisala Ikarek - spotkanie w realu bylo dopełnieniem tego co w necie. Ja tam nie miałam żadnych wyobrażeń na temat wygladu dziewczyn wiec zaskoczenia nie doświadczyłam ;) Jedyne zaskoczenie to takie ze bylo naprawdę zajebiscie. Nie tak jak z netowymi randkami, ze idziesz na spotkanie i masz rozczarowanie bo Belmondo okazuje sie Ferdkiem Kiepskim hehe

Alisa, Niebieskaa, Evita, sy__la, kiti lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do dupy to wszystko.ogolnie jestem beznadziejna. Mój M w nocy wczoraj wrócił zalany a wczoraj był termin porodu ja przeryczalam wieczór a ten się uchlal. Ma iść na badania i po takich akcjach jak ma wyjść ok. Syn dał mi dziś tez popalić potrzebowałam M a on zalega cały dzień w łóżku. Zaraz zaczynamy kolejne starania a ja jak zwykle z tym sama. Mu nie zależy. Ja się faszeruje lekami robie badania umawiam się do specjalistów i po co. Jeszcze dziecko mi powiedziało ze jak mnie nie będzie to będzie inna mama. No ku*wa świetnie. To już dobiło dzisiejszy dzień. Jestem załamana i nic mi się nie chce nic.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super dziewczynki że spotkanie się udało,bardzo mi żal że mnie tam nie bylo :( ale następnym razem napewno bardziej się postaram!teraz synka nie miałabym z kim zostawić i do tego choróbsko mnie dopadło..mam nadzieję że do owulki przejdzie..bo inaczej caly grudzien będę na dnie..
    mogę liczyć na fotki? :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• roma Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze Ciężarówki można było poznać po brzuszkach, chociaż próbowały je ukryć pod luźnym ubraniami z dobrym skutkiem, bo brzuszki małe i zgrabne a dziewczyny super laski! Niektóre dziewczyny zdradziły kiedyś co nieco o swoim wyglądzie więc to tez była podpowiedź. Wszystkie, bez wyjątku fantastyczne, klimat na prawdę swojski i bez żadnych barier. Jakbyśmy się znały od dawna. No ale przecież tak jest - znamy się bardzo dobrze, o moich problemach i tym co mi leży na sercu wiecie więcej niż wieloletnie koleżanki. Dziękuję, że jesteście.

M@linka, Alisa, Evita, sy__la lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • roma Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, mężczyźni są w ogóle z innej planety. Trzeba mieć do nich wiele cierpliwości, chociaż wiem, że to trudne i przykre. Synek na pewno nie chciał sprawić Ci przykrości, nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi w złości. Ale wyobrażam sobie że w takich momentach serce pęka. Trzymaj się kochana, tulę mocno.

Asia87 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Genshirin, niech starania będą krótkie i owocne!

Koteczka, wielka szkoda, że nie jesteście jednomyślni z mężem. Ale nic na siłę. A ile lat ma pierwsze dziecko? My długo, bo około 5-6 lat nie myśleliśmy nawet o drugim. Dopiero potem nastąpił przełom, w miarę, jak córka stała się samodzielna i dotarło do nas, że już za 10 lat pójdzie w świat, do szkół, to zapragnęliśmy drugiego maluszka.

Widać komuś brzuszki?
    Nasz syn ma za chwilę 8 lat a to niestety wina męża że będzie taka duża różnica wieku bo wcześniej uważał że nie mamy warunków, potem nie chciał, a jak już niby chciał to ja nie mogłam a jak już mogłam to znowu się rozmyslił i już tak zostało. Ta ciąża to był dla niego szok, ale ją zaakceptował i troszczył się o mnie. Myślałam że w tej sytuacji zgodzi się na starania o drugie dziecko ale widzę że nic się nie zmieniło :-( strasznie mi smutno że straciłam tę ciążę nie musiała bym znowu przekonywać go do starań o drugie.:-( czuję jak czas ucieka mi przez palce młodsza przecież nie będę. :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Ty na pewno nie jestes beznadziejna :* nawet nie mozesz tak myslec.Moze pogadaj na spokojnie z mezem ,ze teraz go potrzebujesz,otworz sie przed nim ,bo wiesz jak to jest z facetami ,nie czaja czasem o co kaman.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (Asia i Koteczka) to niestety prawda co pisze Promyczek, do facetów trzeba czasami prosto z mostu powiedzieć co czujecie i dlaczego coś jest dla was ważne, inaczej nigdy się nie domyślą i będą tylko mówić, że czepiacie się o nic. Dlatego pogadajcie z nimi. Trzymam kciuki, żeby pomogło ;)

• Evita Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Syla odmelduj się po powrocie od Cioci. Evita - dotarlas już?

Dotarłam. Dziewczyny dziękuję Wam za to spotkanie, było cudnie, naprawdę super udana randka w ciemno :)

roma, Ikarzyca, M@linka, Alisa, sy__la lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pociechy łatwiej mi z waszym wsparciem i zrozumieniem. Ja już kilka razy próbowałam rozmawiać z mężem otwarcie o tym że bardzo pragnę mieć drugie dziecko ale jak do tej pory nie dał się przekonać. Tym bardziej się cieszyłam jak się okazało że jestem w ciąży. Może jakoś go namówię a jak nie to chyba użyje podstępu. Teraz przynajmniej wiem jak zareaguje na informację że jestem w ciąży :-P jestem już zdesperowana nie mogę czekać w nieskończoność.;-)

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 z facetami tak jest. Oni maja inny swiat niz my. Tez to przechodze i kazda z moich kolezanek. Trzymaj sie kochana, wiem co czujesz.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka, a twój mąż ma jakieś racjonalne argumenty?
    Moja mama też była w takiej sytuacji, że mój ojciec (jedynak) nie chciał drugiego dziecka, ale mama wzięła sprawy w swoje "ręce" i z tego powodu mam brata. Cieszę się, że mama postawiła na swoim.

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka moj maz tez nie chcial zaraz po zabiegu. Dzisiaj juz chce tak samo jak ja. Moze Twoj potrzebuje jeszcze czasu?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ