Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
ruda9215 wrote:Mój mąż mi obiecał że mnie zawiezie do Way albo Łodzi
No to, Dziewusie, nie ma wyjścia, tylko trzeba szybko organizować kolejne spotkanie!
Bo gospodarzem zjazdu w Łodzi ma być sy__la , która rodzi w kwietniu.
A na gospodarza spotkania w Wawie zgłosiłam się ja, która również rodzę w kwietniuAlisa, Evita, sy__la, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Podpisuje się rękami i nogami pod tym co napisała Annak.
A ja sobie zaznaczyłam na wykresie ovu i faktycznie wyszlo że moja szansa na pozytyw dziś to 18% także Luz. Za to dostałam 20 pkt za objawy ciążowe hehe bawi mnie to ovuAlisa lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Sylvuś trzymam kciuki za szczepienie nic się nie martw! Cieszę się że się zdecydowałaś! Powodzenia i nie martw się nie boli tak strasznie jak dziewczyny straszą
Napisz potem jak było
jeśli dobrze pamiętam Paśnik Cię leczy? Nie wiem jak tam u niego ale ja tam dobrze szczepienia wspominam
sylvuś lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
-
Dziekuje Ci Evitko i Aniu:*
Evitka...ja sie niezmiernie ciesze, ze sie spotkalyscie! bardzo, bardzo! i domyslam sie, ze mialyscie wlasnie taka euforie jak ja, kiedy poznalam Skrzacika i Anie. Dziewczyny odprowadzily mnie na pociag i tez sie smialam co mysla ludzie obok, kiedy w naszych rozmowach przewijaly sie slowa: owulacja, seks, sluz itd. Fajnie, ze mozna z kims tak luzno porozmawiac na takie tematy, nie ma wstepu...od razu konkrety:D
Ale po prostu chetnie bylabym tam z Wami, a niestety sporo mnie omija, kiedy mieszkam za granica...taka ogolna refleksja.
Pisalam tez mnie bo bylam bardzo zajeta w weekend, miedzy innymi...powstalo milion pierogow i gar bigosu.
A co do napisania o tym ,ze mi smutno to Wam zdradze Aniu i Evitko mala tajemnica. Otoz troche to byl tez dla mnie eksperyment...proba mierzenia sie z takimi emocjami i mowienia o tym glosno...nie mam co sie rozpisywac na ten temat, ale w skrocie powiem, ze poczucie zaufania i jednoczesnie bezpieczne wyrazanie trudniejszych emocji to dla mnie ciezka sprawa, wiec probuje chocby w wirtualnym swiecie i nie jest tak strasznie i moge byc ojojana. Dziekuje Wam dziewuszki.
p.s. musze isc do lekarki z Wawy, bo to ona bierze odpowiedzialnosc za leczenie i ona mi to ustawia, musze dowiezc jakis papier od niej, bo lekarze w moim miescie nie Maja zadnego oficjalnego papieru na podst. ktorego maja dalej przepisywac leki.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
A to mòj dzieć cale 5,66mm
Evita, annak, roma, laila_25, kiti, Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Jacqueline, sylvuś, Alisa, Ikarzyca, M@linka, Elaria, Natikka123, jatoszka, Dorola31, Kadabra, Niebieskaa, skrzat1988, Magdzia88, promyczek 39, Agulkowa, Mamaokruszka, Caro, Elmo13, Asia87, Gaduaaa, Kaczuszka86, Bianka4 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Witaj Dzieciu Jagny!!!
(w skrócie DJ
)
Czy wiesz już, jaką masz fajną mamę?
Walczyła o Ciebie, jak lwica!
A my czekałyśmy tu na Ciebie dłuuugo.
Dobrze, że już jesteś. Zostań na zawsze. Niech Twoje serce bije 100 lat!
PS. W Twoim imieniu poprosimy Mamusię, żeby w najbliższych tygodniach/miesiącach trochę zwolniła tempo.
PS. Jak wiadomo, każdy DJ ma super poczucie rytmu. Idealnie pasuje do mocno i miarowo bijącego serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:15
roma, Evita, sy__la, Dorola31, M@linka, Szczęśliwa Mamusia, Bianka4 lubią tę wiadomość
-
Jaguś czyli Dzieć sztuk jeden?
Może i dobrze będziesz spokojniej rosnąć. Jagienko tak się cieszę dobry duszku tego forum że wreszcie i u Ciebie się uklada
Dziewczyny dostałam dodatkowe punkty za kremowy śluzProszę mi wybaczyć że przez najbliższe dni będę zasmiecac forum moja paranoja rozrodcza ale jestem tak nakręcona że szok. Mam nadzieję że to się źle nie skończy. Uprzejmie proszę o tolerancyjne traktowanie do najbliższej soboty ale mam Okolotestowalne Zapalenie Mozgu - taka nowa jednostka chorobowa. A tak a propos gdzie jest Vertigo?
sy__la, Niebieskaa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
-
DJ - podoba mi się
M@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
annak wrote:Sylvuś,
Wiesz, że myślałam dzisiaj rano o Tobie, jak zobaczyłam, że like'owałaś jakieś posty!
Super, że się odezwałaś, bo byłam ciekawa, co u Ciebie.
Trzymamy kciuki za szczepienie! Będzie dobrze. Jestem pewna, że będzie.
O której idziesz?mam się stawić na 14.30 ale są tam długie kolejki ,mogę poczekać godz albo dłużej. Obiecuję że napiszę wieczorkiem.
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Jaguś - bardzo się cieszę z bijącego serduczka! Niech bije dłuuuuuugo i na wieki
Evitko - delikatnie ojojowuję, bo zobaczyć biel wizira nie jest fajny, ale głęboko wierzę, że to było jeszcze za wcześnie i w środę albo czwartek zobaczysz śliczne bladzioszki
Edit: Okołotestowalne Zapalenie Mózgu - dobrrrre!
Elmo - &&& za wizytkę, daj znać co tam słychać u Twego lokatora brzuszkowego
Annak - Ty też masz wizytę dodatkową, a zatem zdaj relację po! Ciekawa jestem co tam u Avy słychać... a powiedz co Cię trapi, że idziesz do lekarza??
Alisko - no to czekamy 10 dni na wyniki Wasej wspólnej pracydaj znać co tam na monitoringu Ci wyszło, tylko oczywiście mam nadzieję, że Twój chop nic nie wie o tym, że idziesz do lekarza podejrzeć czy owulacja była!!
Rudaa - fajnie, że mąż już się zadeklarował, że Cię przywiezie na spotkanie albo do Łodzi albo do Wawki, a może i tu i tu.
Uwaga, uwaga!!
Także proponuję aby spotkanie w Łodzi odbyło się albo w styczniu albo w lutym. Tak abyśmy z Anią mogły jeszcze się powoli toczyć. Co Wy na to Dziewczynki?piszcie swoje zdanie na ten temat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:21
Evita lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Evita, annak lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
JAGNA! Ale się cieszę. Witaj na forum mały DJu
NIEBIESKA - tak jak AnnaK napisała emocje stygna powoli, więc jest jeszcze dużo odniesień ale ja też się czułam podobnie po Waszym spotkaniu ze Skrzatem. I na pewno skoro wtedy wątek się nie wysypal tak samo teraz będzie trwał - bo każda z Nas jest jego integralną częścią i bez niej to już nie ten sam wątek. Uszy do góry! Jedna za wszystkie, wszystkie za jedną!
No i w sumie u mnie z emocjami jest podobnie. Na forum łatwiej było zacząć a teraz powolutku powolutku wprowadzam to w życieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:24
Evita, sy__la lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJagna Kochana jakie , cudo malutkie :*:*:*:*:*:*: .
Kochane ale was zaniedbałam cały czas o was pamiętam :*:*:*:*, staram sie was choć czytać co u każdej słychać :*:*:*:*:*.
Ostatnio na prawdę brak mi jakoś czasu , o 6.20 wstaję szykuje śniadanie dla siebie dla dzieci po 7.20 do przedszkola potem o 12 .20 żniw iść ostatnio mam dziwne kłucia gin mi powiedział , abym się oszczędzała a ciągle chodzę pod górkę a to już dla mnie nie jest łatwe, ciezko mi się schylić . Jestem jestem kochane :*:*:*: , ale pięknie na dworzu , mogło być już tak do Świąt, wstałam dziś po 6 oczywiście kruszynka , wraz z mężem wstała dobrze że taka pogoda , koce popiorę wywar mi się ma zupę gotuje zrobię dziś kapuśniak
, wiecie że w Biedronce już lampki choinkowe sprzedają
, samopoczucie dobre , apetyt też jeszcze 4 dni i wizyta :*:*:*
-
sy__la wrote:Annak - Ty też masz wizytę dodatkową, a zatem zdaj relację po! Ciekawa jestem co tam u Avy słychać... a powiedz co Cię trapi, że idziesz do lekarza??
sy__luś,
Ano śluz mój mnie niepokoi. Tudzież wydzielina, czy jak to tam nazwać.
Strasznie dużo. Taka chyba niegroźna, ale czasem jakiś dyskomfort u mnie powoduje. Wolę już na zimne dmuchać. Niech on to sprawdzi, niech jakieś badanie mi zrobią, żebym wiedziała, że nic się tam złego nie dzieje. Jakoś mi to nie daje spokoju od pewnego czasu.
A przy okazji zapytam o krwawienia z nosa. I o bólo-drętwienie pośladków i nóg w nocy. Na to pewnie gin nic nie powie, ale on jest gościem, który zawsze umie mnie pozytywnie nastawić. -
Laski. Dzwoniłam do szpitala. Mogę przyjechać nawet jutro na diagnostyke.
Ale w pracy najbardziej by mi odpowiadało w środę. Byłabym w 4 dniu cyklu. A miałam być w 3..
I czy dostałabym l4? Bo zapomniałam zapytać babeczke. Ale chyba tak co?Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
nick nieaktualnyJagna, odświeżałam co chwilę i przegapiłam moment Twego posta, ale już widzę, że masz świetną wiadomość dla nas. Hip hip hurra!
Jak znajdziesz czas, napisz szczegóły. Co lekarz powiedział o plamieniach i czy masz zwolnienie z pracy.
Dla mnie naturalne było, że jak dziewczyny się spotkają, to od razu się jeszcze bardziej polubią i przywiążą do siebie. Jak pisałam wczoraj, mam wszędzie tak daleko (Niebieska, nie jesteś jedyna),że spotkanie z trzonem forumek będzie graniczyło z cudem. Mąż na pewno będzie mi odradzał wszelkie podróże, już nawet z nim rozmawiałam o wyjeździe do Wawy, takim rodzinnym, bo mielibyśmy tam gdzie przenocować. Powiedział, żebym nie kusiła losu męczącymi podróżami, dosłownie "Siedź w domu i wysiaduj". On jakoś średnio pojmuje moją potrzebę dzielenia się prywatnymi sprawami na forum (sam nie posiada konta na żadnym forum, ani portalu społecznościowym). Już raczej widzi to jako pożeracz czasu i przyczynę mojego negatywnego nakręcania się na problemy ciążowe, bo za dużo o problemach innych czytam.
Ale odniosę się do poczucia ewentualnego wyobcowania po waszym spotkaniu, o czym pisała Niebieska. Ja tak tego nie odebrałam. W ogóle nie chcę narzucać się swoimi tematami, bo też ich tak wielu obecnie nie mam. Jak szalałam z niepokoju przed wizytą , czy jak nurtowała mnie cukrzyca ciążowa, to pisałam to i był odzew. A teraz, o czym mam pisać. Bo marzy mi się, by reszta ciąży była tak nudna, aby pisać nie było o czym. Poza tym cieszy mnie, że są nowe dziewczyny, które niebawem będą albo już zaczęły starania. To jest sedno tego wątku i chyba dobrze, jeśli przewaga idzie w stronę dziewczyn, które się starają, a nie tym, które inkubują już swoje maluchy. Ja, jako szczęśliwie zaplemniona mogę kibicować w tych staraniach, ale o wielu sprawach, np. o mutacjach, jakości spermy, szczepieniach, przeciwciałach, nie mam szczęśliwie pojęcia. Tu już daję pole do popisu, tym z was, które mają coś w temacie do powiedzenia. Zawsze za to mogę ojojać i trzymam kciuki za każdą z was, na każdym etapie, przedstaraniowym, diagnostycznym, staraniowym i ciążowy, a także poporodowym.
Jeśli mogę być szczera, jedyna rzecz, która mnie zdziebko ukłuła, to wezwania typu "iksińska priv", które zaczęły się pojawiać po niedawnej awanturze i nasunęły mi niemiłe skojarzenia z "namawianiem się" poza plecami reszty. I jeszcze stwierdzenie jednej z dziewczyn, że cieszy się, że tylko określone grono będzie na tym spotkaniu. Tak się składa, że mnie na spotkaniu nie było, a następne organizuje właśnie ta osoba, więc nawet nie czułabym się na nim (wobec powyższego) mile widziana, tak że tyle jeśli chodzi o moje odczucia i widoki na poznanie was w realu.Asia87, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvita wrote:Jaguś czyli Dzieć sztuk jeden?
Może i dobrze będziesz spokojniej rosnąć. Jagienko tak się cieszę dobry duszku tego forum że wreszcie i u Ciebie się uklada
Dziewczyny dostałam dodatkowe punkty za kremowy śluzProszę mi wybaczyć że przez najbliższe dni będę zasmiecac forum moja paranoja rozrodcza ale jestem tak nakręcona że szok. Mam nadzieję że to się źle nie skończy. Uprzejmie proszę o tolerancyjne traktowanie do najbliższej soboty ale mam Okolotestowalne Zapalenie Mozgu - taka nowa jednostka chorobowa. A tak a propos gdzie jest Vertigo?
-
Jakiś poj****y PMS mam, fuck, dawno tak się nie czułam
Ale żeby od owulacji od razu praktycznie?
Rzadko w ogóle PMS odczuwam.
Krzyż mnie boli, niedobrze mi... No jak byk, ciąża urojona...
Choooooyowo12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria wrote:Po tym, jak ovu dawało mi dodatkowe punkty za wszystko (nawet zatwardzenie czy też sraczkę) w szczęśliwym cyklu przestałam całkiem wpisywać objawy poowulacyjne, z wyjątkiem śluzu.
Wiem Elaria że to bullshit ale mnie to bawi i przypomina mi mój beztroski wykres sprzed roku. Także z przymrużeniem oka do tego podchodzę. A za biegunkę kiedyś też dostałam dwa punkty, do dziś mnie to rozśmieszaEvita
4 straty