Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria, w ramach delikatnego odniesienia się do tego co przed chwilą napisałaś, bo wyraźnie wynika, że jest to skierowane w moją osobę. Faktycznie mogłaś sobie pomyśleć, że wezwania typu "iksińska priv" nasunęły skojarzenia "namawiania się za plecami". Jednak to było skierowane tylko do tych osób, które deklarowały się co do spotkania, które było tuż tuż... Był to po prostu zbieg okoliczności, ale każdy ma prawo do swoich własnych odczuć. Nie mam w zwyczaju ani obgadywać, ani najeżdżać na inne osoby, ani robić innym przykrości wypisując różnego typu nieadekwatne/niemiłe zwroty, po prostu nie jest takie zachowanie wpisane w moją osobowość w przeciwieństwie do innych osób znajdujących się na tym forum. Jeśli już coś piszę to piszę wprost i na forum.
A i jeszcze jedno apropos stwierdzenia, że cieszę się, że tylko określone grono będzie na tym spotkaniu. Tak samo jak Ty Elaria, nie znałam nikogo w realu, natomiast bardzo szybko i w prosty sposób można sobie wyrobić opinię o wirtualnych osobach i nie trudno było się domyślić o kogo chodzi. Powiem w prost bo nie ma się co oszukiwać, większość z nas na tym forum znajduje się bardzo długo, a niektóre od samego zaczątku istnienia i ja od stycznia 2016 roku nie przypominam sobie, aby wcześniej bywały takie ostre kłótnie i wyzwiska padające pod adresem obecnych tutaj dziewczyn. Natomiast od jakiegoś czasu... zaczęły się nieprzyjemne wymiany zdań, docinki... itd.itp.
Nic więcej już na ten temat nie napiszę, bo nie mam zamiaru zmieniać niektórym poglądu na pewne sytuacje. Kropka.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Seks normalny był zdaje się w 6 i 7dc, potem 4 razy przerywany. Wiem, że to "żadna" metoda zabezpieczenia, stosowaliśmy jednak 5 lat prawie i nie zawiodło.
Ja to ciąży chciałabym już, ewentualnie do marca żeby zaczął się cykl ciążowy, bo jeszcze tyle roboty nie będzie jak to na wsi
Mąż może i by chciał, ale gdyby ktoś mu powiedział, że na pewno będzie dobrze, a tak to chłop gorzej się boi ode mnie
Psychicznie dla mnie gorzej z odroczeniem starań jak to napisałaś, humor poprawia mi jedynie to, a raczej czas oczekiwania jakoś zejdzie, bo chciałabym ten wymaz na chlamydie i jej podobne zrobić, dziś będę dzwonić jeszcze do lekarza bo w piątek/sobotę nie dodzwoniłam się.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria wrote:Jeśli mogę być szczera, jedyna rzecz, która mnie zdziebko ukłuła, to wezwania typu "iksińska priv", które zaczęły się pojawiać po niedawnej awanturze i nasunęły mi niemiłe skojarzenia z "namawianiem się" poza plecami reszty.
Przepraszam, jeśli i ja się przyczyniłam do tego nieprzyjemnego odczucia, bo faktycznie wywoływałam na otwartym forum w sobotę M@linkę na priv. Wszystko dlatego, że wywnioskowałam z jej postów, że jedzie tym samym pociągiem co ja i chciałam się z nią w nim spotkać.
Elaria wrote:I jeszcze stwierdzenie jednej z dziewczyn, że cieszy się, że tylko określone grono będzie na tym spotkaniu.
A to mi umknęło, prawdę mówiąc...
Pewnie dlatego, że podczas dyskusji o szcz. w pewnym momencie po prostu się wyłączyłam. Wiedziałam, że jeśli wczytam się w to, to koszty będą dla mnie zbyt duże: albo stracę do kogoś sympatię, albo przestanę się czuć bezpiecznie na tym wątku.
Nie powinny padać takie słowa. Dopóki to jest wątek otwarty i otwarcie piszemy na nim o spotkaniu, to każda osoba będąca jego częścią, może być częścią naszego spotkania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:15
-
annak wrote:
Nie powinny padać takie słowa. Dopóki to jest wątek otwarty i otwarcie piszemy na nim o spotkaniu, to każda osoba będąca jego częścią, może być częścią naszego spotkania!
Tak AniuK masz zupełną rację, tylko wg mojej opini nie wszystkie tutaj obecne osoby będą chciały się spotkać. Bynajmniej gdybym ja "dosrywała" ludziom wirtualnie, to w życiu nie ujawniłabym swojej osoby w realu, z wiadomego względu.Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
annak wrote:Nie powinny padać takie słowa. Dopóki to jest wątek otwarty i otwarcie piszemy na nim o spotkaniu, to każda osoba będąca jego częścią, może być częścią naszego spotkania!
Zacytowałam sama siebie. Pierwszy raz. Do czego to doszło
Co do powyższego:
Źle się wyraziłam. Takie słowa mogą padać, bo każdy ma prawo pisać o swoich odczuciach.
Ja tylko nie chciałabym, żeby ktoś inny przez to czuł się wyłączony, niechciany, etc.
O to mi chodziło i już zamykam (ze swojej strony) ten temat.sy__la lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Wiecie co to się robi chore
A ja myślę, że to jest całkowicie normalne i naturalne
Kiedy zbierze się taka duża grupa różnych osób, z różnymi charakterami, temperamentami, o różnym podejściu do różnych spraw, odmiennej komunikacji i specyficznym poczuciu humoru.
Serio.
Tylko trzeba umieć z tego jakoś wybrnąć. Więc ja już się zamykam w ten kwestii.
Zwłaszcza, że przez te dyskusje zapomniałam, że mam już wyjść do lekarza!! -
Jagna strasznie się cieszę że serducho bije!!!! Gratuluję i życzę nudnej ciąży!!!! Witam maleństwo!!! DJ bardzo mi się podoba!!!!
Ja dołączę z dobrymi wiadomościami na usg doktor powiedział
"Macica idealna"!!!!!
w opisie mam,że "endometrium 4mm,jednorodne, granice wyraźne. Jajniki obustronnie z formami pecherzykowymi, bez zmian patologicznych." Doktor który robił usg powiedział że nie widzi przeciwwskazań do amorow
Mąż usłyszał że wszystko ok nie wytrzymał i były przytulankiEvita, M@linka, sy__la, Elaria, Niebieskaa, promyczek 39, annak lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Właśnie, Annak zmykaj do lekarza, a ja przez to wszystko zapomniałam co miałam Ci odpisać.
Pisałaś, że masz dużo dziwnego śluzu, ja mam to samo i mam go coraz więcej i jest taki biały... czasem jak chodzę w koszuli i dmucham nos to mi po nogach leci...nie powiedziałabym, że jest to komfortowe, bo wiadomo już w głowie myślałam jak na Kwietniówkach, że to wody się sączą albo co... ale z drugiej strony wody są bezbarwne, a to jest białe, więc chyba nic groźnego. Czekam na wyniki cytologii i wymaz na czystość - chyba też miałam zrobioną.
Nie mniej jednak, uprzejma prośba do Ciebie Annak abyś zdała relacje co Ci lekarz mówił, dziękujęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:35
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Jagienko bardzo się ciesze z bijącego serduszka
♥ Niech DJ rosnie :**
Dzis jest piekne sloneczko,bylam juz na spacerze,ale teraz cos mnie glowa boli.
Co do spotkania Waszego ,ja sie ciesze ze sie spotkalyscie ,i zaluje ze to bylo w Kato,bo za daleko dla mnie,jakby tylko bylo blizej chetnie bym dotarła.
Wasze privy mi nie przeszakadzają.Tylko nie lubie ostrej wymiany zdan bo nie o to w tym chodzi.Szanuję i lubie Każdą z Was,a to forum dla mnie jest jak puchowa poduszka na która mozna spasc albo sie przytulic i chcialabym zeby trwalo.Evita, Mamaokruszka, sy__la, Alisa, annak, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Jagienko, aż się popłakałam! Serdeczne gratulacje! Niech DJ zdrowo rośnie
Koteczko, cieszę się, że wyniki są dobre. Można zabierać się "za robotę"
Evitko, u mojej koleżanki biel wizira była do 20 dpo. A jak poszła do gina bo jej się cykl rozjechał, to usłyszała serduszko
Dziewczyny, trzymam kciuki za dalsze dobre wiadomości. Może i mi się udzieli. Jutro hematolog, za tydzień krzywa cukrowa a za 2 tygodnie diabetolog. Jak krzywa będzie spoko to w końcu dostaniemy zielone światło i zabieramy się ostro do dzieła bo mnie już ciśnie, że hej. Znów mi się śniły pozytywne testy ciążoweWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:13
Evita lubi tę wiadomość
-
Ale sie dzisiaj czuje... pojde wczesniej z pracy...glowa mi tak napier...(bo inne slowo nie oddaje tego bolu), czy was ciezaroweczki tez tak czasem boli glowa? Nie potrafie przewidziec jaka bede miala forme, bo jest niezalezna od tego co robie. Dzisiaj mam malo pracy, a czuje sie juz tak zmeczona, ze ledwie stoje na nogach. W inny dzien tryskam energia i moglabym w ogole nie klasc sie spac...i nie jestem w stanie tego przewidziec ani jakos na to wplynac.
Z tej okazji siedze i gapie sie glupio w monitor, nie robiac nic...ale mam sile na forum i zamowilam sobie maseczki skin79 z mintishopu. Mialam juz kilka, czas na inne...taka mala listopadowa pocieszka. Tu w No listopad jest ciezki...nie ma moze az tak zlej pogody w tej czesci, w ktorej mieszkam, ale dni sa krotkie i o wiele szybciej robi sie ciemno.
Dbam o siebie, nie przeciazam sie... ale troche rece opadaja jak nagle kolejna osoba z teamu jest 50 procent na zwolnieniu...wstepnie do konca stycznia. I nie chodzi tu o zadne powazne problemy zdrowotne, chodzi o przeciazenie praca.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Koteczko, super wieści od lekarza. Przypomnij mi, miałaś poronienie samoistne czy z łyżką?
MamaOkruszka, teraz tylko po tych wszystkich wizytach lekarskich należałoby ziścić te wspaniałe sny o II kreseczkach na teście ciążowym.
Wszystkim dziewczynom starającym się i oczekującym na testowanie życzę tego najpiękniejszego CUDU
Evitko --> &&& za środę! Najważniejsze, że mrl jest wysoki, teraz musi pójść gładko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:22
promyczek 39, Mamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Niebieskaa bidulko ,oby Cie przestała glowa bolec.Tys jest przeciazona ,powinnas lezec i pachniec juz :* Mnie juz przestała bolec,bo wtarlam sobie Amol i w czolo i skronie,probowlas tak ,moze Ci tez pomoze?2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Kopnijcie mnie laski bo nie wiem co mam zrobić.
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Hmmm to i mi coś po głowie chodzi
Bo ja też Wam zazdroszczę spotkania ale zdaję sobie sprawę, że tak jak nie byłam teraz tak pewnie nie wybiorę się na kolejne. Jedno, że trochę daleko ode mnie a drugie to ciężko u mnie z wolnym weekendem bo pracuję i w soboty i w niedziele.
Zdaję sobie sprawę, że znacie się tu dłużej wszystkie między sobą i trochę lepiej niż ze mną. Poza tym ja też nie za dużo się tu udzielam, ale mimo wszystko uwielbiam te Wasze wszystkie pozytywne wiadomości
Lubię tu zaglądać i nawet jak nic nie piszę to pierwszą rzeczą jaka robię w pracy to włączam kompa a zaraz potem forum
Za wszystkie jednakowo trzymam kciuki i wszystkie Was bardzo lubię - a to, że zdarzają się różnice charakterów to akurat bardzo dobre. Wiadomo przynajmniej, że nikt nie ściemnia i jest po prostu sobą. Poza tym nie można sobie na okrągło tylko "słodzić"
I tak jak pisałam wyżej - ja nie mam z Wami takich relacji jak niektóre tu dziewczyny ale mimo wszystko czuję się jedną z WasMamaokruszka, sy__la, Ikarzyca, Evita, promyczek 39, Elaria, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość