X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo, dodaj mnie chociaż do przyjaciółek. Ja Cię rozumiem, że możesz nie czuć się tu komfortowo. Ale wiedz, że wiele osób będzie tu za Tobą tęskniło, łącznie ze mną. Lubię Twoje temperamentne wypowiedzi, i jak dla mnie nie jesteś "za mądra". Choć wielu lekarzy zawiodło moje zaufanie to przez myśl mi nie przeszło wyżywać się na Tobie, albo oczekiwać od Ciebie wiedzy na jakiś temat, przecież nie jestem Twoją pacjentką. I nie mam poczucia bycia "gorszą", bo po drugiej stronie pisze lekarz. Ja jestem specjalistą w swojej dziedzinie, a Ty w swojej, ale te dziedziny wiedzy nie są tematem tego forum :)
    Analogicznie nauczyciele też często nie są zbyt lubiani i mogłabym obrywać za to, że jestem jednym z nich. Na razie nie obrywam, ale może to przez to, że większość z dziewczyn nie ma jeszcze dzieci w wieku szkolnym ;-)
    Jaką decyzję podejmiesz, to już wyłącznie Twoja sprawa, ale nie znikaj całkiem, choćby odezwijmy się czasem na prv. Kibicuję Ci mocno, by starania nie trwały długo!

promyczek 39, kiti lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla, Niebieska zazdroszczę Wam tego pędu do pracy ;) ja jestem na l4 3 miesiąc i zajebiście mi z tym :) a to oznacza dla mnie, ze zawodowo jeszcze nie znalazłam satysfakcji :-\

sy__la, Evita lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam to forum za to, ze sie wyraza wlasne opinie, albo przynajmniej czesc osob stara sie tak robic.

I na Bogaaaa....vertigo, nie opuszczaj nas!

Ani Ty Aliska....!!!

ani Ty sy_la....!

A tak na marginesie to zerknijcie na moja bulke-pocieszke. Ale najpierw domowy bigos z kielbaska z Polski <3
    16ab09428e447167med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:30

Dorola31, sy__la, Evita, Mamaokruszka, promyczek 39, skrzat1988, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    A tak na marginesie to zerknijcie na moja bulke-pocieszke. Ale najpierw domowy bigos z kielbaska z Polski <3

o Kochana, z Twoją figurką to możesz sobie na wiele pozwolić :-)

M@linka, Niebieskaa lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa fajna ta pocieszka :)

Co do forum i tego skwaru, który sie tu zadziewa to nie podoba mi się to ogólnie. Ja juz jakiś czas temu przekonałam sie, ze czasem trzeba się ugryźć w klawiaturę by nie zostac zjedzonym żywcem ;) wolę mieć spokój niż racje hehe

Niebieskaa, Mamaokruszka, sy__la, Ikarzyca, promyczek 39, Gaduaaa, Bianka4 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( sorrry,że poruszyłam znowu ten temat. Nie roztrząsajmy tego. co było to było. Idziemy do przodu

M@linka lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, ta bułka wygląda, jak niebiańska chmurka. Za mną łazi coś czekoladowego :-)

Niebieskaa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ale kusisz :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• sy__la Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka mi też jakoś leci 3 miesiąc na L4. Wiadomo, że jak jest się w pracy to czasem są takie momenty, że chciałoby się urlop/wolne, a do siedzenia w domu pewnie można się przyzwyczaić. Ja się już niby przyzwyczaiłam do wiecznego leniuchowania, ale jednak wolę życie zawodowe.

Niebieska a ten pocieszacz wygląda sssssssssmakowicie :) a mnie naszła ochota na zupkę chińską :( takie gówno, a mam ochotę zjeść.. no i musze zjeść niestety :( ale powiem sobie, że ten pokarm będzie mi służył na zdrowie i nie wyrządzi żadnych szkód w moim i dziecka organizmie i zjem bez obaw :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tu u Was dobrze.

Bo kto inny chciał by słuchać mojego biadolenia. I wiem że będziecie mnie czytać i wspierać jak będę już w środę w tym szpitalu i będę miała pobierane 100000 litrów krwi.

I ja Was też będę wspierać jak potrafię.

I Was kocham każda jedna. ;*

Dorola31, Evita, Mamaokruszka, promyczek 39, M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• annak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa,
    I co?
    Pomogło na główkę? :-)
    Bo ja pożarłam kilka ciasteczek i niestety dalej łeb boli :-/

Wszystko przez to, że nie było w nich tego budyniu, czy kremiku, który widać u Ciebie :-)

Elmo,
    Jak po wizycie?
    Czekamy na wiadomości!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:45

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja se dzisiaj zjodła flaczki (jakoś śmierdliwe były) i zaraz po nich francuskie ciacho z Lidla :-) oooo, ale żem pełna :-)

Dorola31, sy__la, M@linka, Bianka4 lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    A mi tu u Was dobrze.

Bo kto inny chciał by słuchać mojego biadolenia. I wiem że będziecie mnie czytać i wspierać jak będę już w środę w tym szpitalu i będę miała pobierane 100000 litrów krwi.

Czyli idziesz?
    Świetnieee!
    To właśnie chciałam Ci doradzić, tylko nie zdążyłam, bo się rozpisałam w innych tematach.
    Dzielna dziewczynka.
    Oczywiście, że będziemy z Tobą przy każdziuteńkiej probówce.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska? Może akurat to już smaki ciążowe :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:49

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vertigo wysłałam Ci zaproszenie. Będę tęsknić za Twoim ciętym poczuciem humoru. Obiecuję nie zadawać pytań medycznych na priv - mam 3 lekarzy w najbliższej rodzinie :) Mam nadzieję, że moją prośbę o internetowe potwierdzenie 11 dniowej ciąży potraktowałaś zgodnie z intencją jako wygłup :)

Ściskam i życzę wszystkiego dobrego! <3

Gaduaaa, Elaria lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Alisko - Ikarek dobrze prawi. A nie miałaś ochoty do tych flaczków sobie wrzucić to ciastko co by trochę smrodka stłamsić? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:49

M@linka lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Syla, Niebieska zazdroszczę Wam tego pędu do pracy ;) ja jestem na l4 3 miesiąc i zajebiście mi z tym :) a to oznacza dla mnie, ze zawodowo jeszcze nie znalazłam satysfakcji :-\

M@linko,
    To ja z Tobą jestem w tym samym klubie.
    Mnie się marzy tylko to, żeby się wziąć i położyć, odpoczywać i czekać na poród :-) No dobra, mogłabym jeszcze trochę poczytać o ciąży i zacząć kupować coś dla Avy.

No ale przy własnej firmie nie mam zwolnienia i próbuję się zmuszać do pracy, żeby potem ostatecznie mieć jak najmniejszą przerwę w pracy. Wiadomo, u mnie jest tak, że jak pracuję, to zarabiam, jak nie, to nie. Poza tym, moja firma jest jedyną taką w Polsce, więc jak tylko zniknę z rynku, to zaraz jakaś niegrzeczna konkurencja może zaatakować. No więc efekt taki, że mam poczucie, że powinnam pracować, ale mi się nie chce, więc się jakoś ociągam, nic nie robię, potem mam wyrzuty... i tak w kółko.

A marzy mi się tylko lenistwo. Książki, forum i tyle ;-)

Evita, M@linka lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zamierzam żebrać L4 od pozytywnego testu. I nie będę miała żadnych skrupułów.
    W poprzedniej ciąży dokładnie tydzień po pozytywnym teście wylądowałam na zwolnieniu bo jakiś geniusz z mojego biura przyszedł chory do pracy i zaraził mnie jakimś paskudztwem. Najgorzej, że bakteria trzymała się mnie blisko 3 tygodnie a z moją alergią i lekami, które biorę nie mieli za bardzo czym mnie leczyć. Dopiero jak poroniłam to lekarka włączyła leki, które w ciąży są niewskazane, ale które pomogły pozbyć się choróbska. W ogóle u mnie w pracy ludzie mają takie podejście, że szkoda gadać. Ostatnio koleżanka "pracowała" z grypą żołądkową a kolega z anginą ropną. I weź tu człowieku bądź zdrowy :'(

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Aliska? Może akurat to już smaki ciążowe :D :D
    Ha ha, no baaa.... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    właśnie Alisko - Ikarek dobrze prawi. A nie miałaś ochoty do tych flaczków sobie wrzucić to ciastko co by trochę smrodka stłamsić? :D
    weź fuj! ale misz masz :-) już mnie trzepie na samą myśl... blee

‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ