Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
sy__la wrote:Magdzia88, bardzo się cieszę, że wszystko u Was w porządku i spokojnie sobie rośniecie. Oby tak dalej, jeszcze trochę i Święta, potem Sylwester, a potem to już z górki będziemy się toczyć
Póki co wyglądasz prześlicznie, brzuszek jak brzuszek, najważniejsze że Dzidzi jest tam wygodnie.
Annak, śliczniusia ta nasza Ava! Wydaje mi się, że na tym zdjęciu lekko się uśmiechapewnie jej się coś przyjemnego śni i dlatego, albo po prostu zawsze ma taką minkę bo jej tak dobrze u Mamusi w brzuszku, cieplutko, przytulnie i czasem coś zakołysze
KammaMara Witaj ponownieCieszę się, że znowu wróciłaś. Parę razy tutaj Cię wywoływałyśmy, ale już rozumiem wszystko. Brakowało mi trochę tego Twojego nakręcania się i szukania objawów ciążowych
na szczęście jesteś znów z nami i razem będziemy przechodzić starania, wykresy, testy itp. Mniemam że nadal jesteś w trakcie starań i odblokowałaś psychikę skoro to ona była powodem niepowodzeń
Trzymam mocno kciuki
Widzę też, że Bianka polubiła Twój post, czyli też do nas wróci? Oby
Kamma, ale żeś jajec wyhodowała, coś bierzesz pewnie na stymulacje prawda? CLO? no ten 13mm jak najbardziej na 10 dc to jest dorodny. Jeszcze kilka dni i pęknie albo i pękną... kto to wie co z tego będzie?!
Edit: już doczytałam, to ładnie clo na Ciebie zadziałało. Ja po Clo tylko w 1 cyklu wyhodowałam 2 jajka 18-19 mm i nie pękły, ale w następnym cyklu zaszłam naturalnie i oto mam Dzidziusia w brzuszku. Lekarz mi powiedział, że to CLO działa długoterminowo i jak raz pobudziło do działania jajniki to możliwe że i w następnym cyklu one pracowały na zwiększonych obrotach.
MamoOkruszka, ja niestety też nie znam się na tych badaniach APTT itp. Nie diagnozowałam się pod kątem zakrzepicy.
Alisko, czy Ty przypadkiem nie miałaś iść do gina sprawdzić czy Twoje jajco pękło??
Promyczku, życzę udanej wizyty w czwartek. Staracie się w tym miesiącu?
Elaria o fuuuuj, no to dosadnie mi to zobrazowałaś z tą glukoząjuż od 10 lat nie słodzę, ale żeby aż taki kleik.. bleee... dobrze, że nie wiem jeszcze jak to będę tolerować.
Niebieskaaa, no nareszcie troszkę zwolnisz tempa. Gratulacje dla koleżanek, że tak Cię nastawiły i mają rację. Klinika bez Ciebie nadal będzie funkcjonować i na pewno nikt na tym nie straci, to już w tym wszystkim szefa głowa aby wykombinować personel i zastępstwo
Skrzaciku, dobrze, że zrobisz to badanie tam gdzie taniej, zawsze kasa przyda się na coś innego, a faktycznie ten Invimed to jakieś naciągacze... wszystkie badania u nich, wizyty aby zobaczyć wyniki, już te wizyty mogłyby być darmowe... A jeśli chodzi o jakieś szybkie danie to np: rybka i fryteczki własnej robotymniaaaami albo nawet paluszki rybne, znalazłam takie z Frosty które nawet skład mają w miarę znośny.
Wrocilam wrocilam
Przed chwila osikalam test lh i ujemmy ale jak podcieralam sie to normalnie taki ala czop plodny o co kaman. Nie wiem.
Taki ciągnący przezroczysty
Tylko martwi mnie syla moje endo05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
sy__la wrote:Kamma może to jest tak, że wczoraj albo przedwczoraj miałaś test dodatni a dziś masz szczyt owulacji?! Który masz dziś dzień cyklu?
11dc dzisiaj. Jutro jade znowi ale tak mnie lewy jajnik boli caly dzien ze masakra
Tak wiec 18.45 bede wiedzieć co i jak05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
annak no przecudny widok! super, super i jeszcze raz super !! i thx za ojojanie
wiele znaczy
Ikarzyca mam jeszcze ciut nadziei że jutro skoczy... ale sam fakt tego,że jest długo.. jednostajny , obły dobrze o nim nie świadczy.. aż żal tylu serduszek na tak nie obiecujący cykl..nigdy takiego nie miałam.. to źle wróży..
niebieska dobra decyzja !
madzia88 prze kozacki brzucholecpozytywne zazdro !
skrzacikup mój odwieczny problem.. pomysł na obiad... wrr ja czasem już dzień wcześniej wieczorem myślę co zrobić na drugi dzień na obiad
Jacqu właśnie takie nerwy z "fachowcami" miałam na myśli.. to jest najgorsze w wykoańczaniu wnętrz
Niebieskaa, Jacqueline lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Oj dziewczyny co ja z wami mam, po powrocie z pracy pierwsze co to wchodzę na forum i czytam i czytam i jakieś 1,5godz mi schodzi
Niebieskaaa, bardzo dobrze ci koleżanki wytłumaczyły i dobrze, zę się przekonałaś. Niestety jak ty nie zadbasz o siebie i maluszka to nikt inny o to nie zadba. Niech się szef martwi
Magdzia88, super wyglądasz i nie przejmuj się gadaniem takim, bo tak już nas natura zbudowała, że w ciąży raczej kilogramów przybywa.
Annak, prześliczna ta nasza Ava! Wszystkiego dobrego dla was
Skrzaciku, niestety w większości placówek prywatnych naciągają jak mogą, nie daj się.
MamoOkruszka, ja niestety też nie mogę pomóc w interpretacji tych badań APTT itp.
Elaria o bbbbllleeee, no to aż już się tego boje jak kiedyś będę musiała to robić.
Kamma, ale dużo jajec masz. Jeszcze kilka dni i pęknie/pękną. Powodzenia życzę
Koteczka jak potrzebujesz pomocy w wypełnieniu to daj znać co gdzie wpisać to pomogę
A ja odebrałam wyniki wymazu, czy któraś z was miała "lactobacillus spp liczne" to dobrze czy źle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:21
-
nick nieaktualnyJezuuu, piczki Wy
ile produkujecie. Może zaczekałybyście na mnie co?
Mnie praktycznie w domu dzisiaj nie było bo rano krzywa, potem sprawy w urzędach, potem gin.
Sysiu dobrze pamiętałaś () byłam u gina dzisiaj.
15dc, endo 13mm. Owulacja była niedawno, według gina z 2,3 dni temu.
Jest ciałko żółte i wszystko ok.
No, ale wątpię czy wstrzeliliśmy się bobyło jedynie w 10,13 i 14dc.
Mam już również wyniki krzywej.
Malinka, Arleta Wy się znacie, możecie ocenić:
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 84,30 mg/dl 70,00 99,00 N
Glukoza po 1 godz. 92,80 mg/dl
Glukoza po 2 godz. 70,00 mg/dl
Insulina po obciązeniu (75 g glukozy 0,1,2)
Insulina przed obciążeniem 9,5 µIU/ml 2,6 24,9 N
Insulina po obciążeniu (pkt 1) 60,3 µIU/ml
Insulina po obciążeniu (pkt 2) 30,9 µIU/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:06
sy__la, M@linka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Jezuuu, piczki Wy
ile produkujecie. Może zaczekałybyście na mnie co?
Mnie praktycznie w domu dzisiaj nie było bo rano krzywa, potem sprawy w urzędach, potem gin.
Sysiu dobrze pamiętałaś () byłam u gina dzisiaj.
15dc, endo 13mm. Owulacja była niedawno, według gina z 2,3 dni temu.
Jest ciałko żółte i wszystko ok.
No, ale wątpię czy wstrzeliliśmy się bobyło jedynie w 10,13 i 14dc.
Oj Ty, oj Ty Ty!! Jak się nie wstrzeliliście?! Właśnie się dobrze wstrzeliliście, bo:
- skoro wg gina owulacja była 2,3 dni temu to znaczy, że był to 12-13 dc
- serduszkowaliście w 10, 13 i 14 dc
- jeśli owulacja była w 12 dc to plemniki z 10 dc spokojnie mogły przetrwać w Tobie i zaczekać na odpowiedni moment
- jeśli zaś owulacja była 13 dc to akurat dostarczyliście świeżutkich plemniczków do piczki i mogły zrobić dobrą robotę
Także widzisz Kochana, szanse są i to bym nawet powiedziała, że duuuże
Poczekamy cierpliwie jeszcze z 8-9 dni i zrobimy teścior - kciuki trzymam za pozytyw! &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 17:21
Alisa, Evita, Mamaokruszka, kiti lubią tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
Alisa wrote:ani mi nie wspominaj... OKROPNOŚĆ!
Ja nie znam tego smaku jeszcze, ale co sądzisz o wmawianiu sobie, że ten napój jest pyszny i idzie mi na zdrowie?
Tak mówicie o tym, że jest to bleee.. to ja mam taki plan, że przed wypiciem będę sobie afirmować że to jest pyyyyszneMamaokruszka lubi tę wiadomość
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Oj Ty, oj Ty Ty!! Jak się nie wstrzeliliście?! Właśnie się dobrze wstrzeliliście, bo:
- skoro wg gina owulacja była 2,3 dni temu to znaczy, że był to 12-13 dc
- serduszkowaliście w 10, 13 i 14 dc
- jeśli owulacja była w 12 dc to plemniki z 10 dc spokojnie mogły przetrwać w Tobie i zaczekać na odpowiedni moment
- jeśli zaś owulacja była 13 dc to akurat dostarczyliście świeżutkich plemniczków do piczki i mogły zrobić dobrą robotę
Także widzisz Kochana, szanse są i to bym nawet powiedziała, że duuuże
Poczekamy cierpliwie jeszcze z 8-9 dni i zrobimy teścior - kciuki trzymam za pozytyw! &&&
To samo jej mowilam ale ona to by chciała wiadra spyrysy__la, Alisa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyAsia87 Ja robię testy owu z Domowego Laboratorium. Tylko do nich mam przekonanie. Zaczynam gdzieś od 10dc po południu, bez picia 2h przed testem.
Uważam, że nie za późno.
Sysiu już niedługo i Ty będziesz to cholerstwo pić - ha ha:-) Przygotuj się psychicznie
Skrzacie przecież to przegięcie z tą sumą! Nieźle Cię skasowali.
W dobrych klinikach tyle nie kosztuje. Jakie badania do IUI za 3500! No zdrowo rąbnięci. Badania do IUI max do 200zł (rozumiem, że może wahać się kwota o 100-150zł) ale TYLE!!! Podziękuj im...
Kamma gdzieś była jak Cię nie było! Szlajasz się kajś. Nieładnie, oj nieładnie. Cieszę się już do nas wróciłaś i mam nadzieję, że zostaniesz
Annak piękny widoczek:-) miodzioCóreczka do Mamuni podobna. Niech rośnie zdrowo
Magdzia88 piekna Kobieta z Ciebie. Taka apetyczna
Kaczuszka86 w 8/9 dc nie będzie wiarygodne. LH i FSH między 2 a 5 dc.
Ikarku gdzie Ty kupujesz ten Inofem? drogie to? zastanawiam się czy sobie nie włączyć. Zapewne nie zaszkodzi
Lailka wrogość śluzu = PCT nie robiłam ale nie ukrywam zastanawiam się nad tym badaniem. Kosztuje jedynie 100zł. Bodajże max 8 h po stosunku się go bada. A może wiele wyjaśnić..
skrzat1988, sy__la, laila_25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozbawiłyście mnie do łez. Wyobraziłam sobie to i parsknęłam śmiechem a młody się pyta mam z czego się śmiejesz
Alisa jak dla mnie to trafiliście idealnie z serduszkowaniem trzymam kciuki &&&
Genshirin jak wpisać to wiem tylko jak zatwierdzić żeby się pojawiło na stronie?
Tak dawno nie pisałam na żadnym forum że nie pamiętam jak się co robijak wstawić pogrubiony tekst, emotikony, zdjęcia itp. - uwsteczniłam się
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Bomba, glazurnika też dziś nie będzie
Elektryk podobno ma być w końcu jutro, a glazurnicy kolejno czwartek, piątek ii sobota/niedziela jak nie nawalą.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Tak dawno nie pisałam na żadnym forum że nie pamiętam jak się co robi
jak wstawić pogrubiony tekst, emotikony, zdjęcia itp. - uwsteczniłam się
1. pogrubiony tekst: wstawiasz "b" w klamrach przed zdaniem, a potem
"b"/ też w klamrach.
2. emotikony biorę stąd:
http://emotikona.pl/emotikony/
Klikasz na emotke, pojawią Ci się dwie tabele i ta na górze: " BBCode do
wstawienia na forum" - najedź kursorem to się podświetli (ten tekst
z ramki) i prawym klawiszem kopiuj-wklej na forum.
3. zdjęcia, ja korzystam z Zapodaj na Forum
https://zapodaj.net/
wybierasz rozmiar zdjęcia, kopiujesz link i wklejasz na forum.
Metoda prób i błędów. Ja też tak dochodziłam:-) (jakkolwiek to brzmi:-))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:02
-
Jacqueline wrote:Bomba, glazurnika też dziś nie będzie
Elektryk podobno ma być w końcu jutro, a glazurnicy kolejno czwartek, piątek ii sobota/niedziela jak nie nawalą.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jacqueline wrote:Bomba, glazurnika też dziś nie będzie
Elektryk podobno ma być w końcu jutro, a glazurnicy kolejno czwartek, piątek ii sobota/niedziela jak nie nawalą.
Skad ja to znam. Od pazdziernika wybiera sie do mnie kafelkarz
Ps. Mam kolezanke ktora wyszla na gorala tam sie czeka 3 miesiace na specow i jeszcze jak pyskija jak im sie uwagę zwroci
A swiadkiem bylam jak im kladli podloge i nie przyjechali na drugi dzien i tak minal tydzien dwa i pokazali sie znowi zrobili kawalek i znikneli tam w gorach to standard z tego co ona mówiła.: )05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....