X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu, no niestety z tymi fachowcami to jest różnie. Ktoś z tej branży mi kiedyś powiedział, że po prostu większość bierze więcej robót na raz, a wiadomo, że w tym samym momencie wszędzie być nie mogą... nie wiem jak tam jest u Was, ale możliwe że mają coś innego i się wykręcają, że dziś nie mogą bo coś tam.
    Życzę cierpliwości w wykańczaniu... jak pomyślę, że nas też to czeka w niedalekiej przyszłości to mam ciarki na całym ciele ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Jezuuu, piczki Wy :-) ile produkujecie. Może zaczekałybyście na mnie co? :-)
    Mnie praktycznie w domu dzisiaj nie było bo rano krzywa, potem sprawy w urzędach, potem gin.

Sysiu dobrze pamiętałaś (<3 <3) byłam u gina dzisiaj.
    15dc, endo 13mm. Owulacja była niedawno, według gina z 2,3 dni temu.
    Jest ciałko żółte i wszystko ok.
    No, ale wątpię czy wstrzeliliśmy się bo <3 było jedynie w 10,13 i 14dc.

Mam już również wyniki krzywej.
    Malinka, Arleta Wy się znacie, możecie ocenić:

Test obciążenia glukozą (75 g)
    Glukoza na czczo 84,30 mg/dl 70,00 99,00 N
    Glukoza po 1 godz. 92,80 mg/dl
    Glukoza po 2 godz. 70,00 mg/dl

Insulina po obciązeniu (75 g glukozy 0,1,2)
    Insulina przed obciążeniem 9,5 µIU/ml 2,6 24,9 N
    Insulina po obciążeniu (pkt 1) 60,3 µIU/ml
    Insulina po obciążeniu (pkt 2) 30,9 µIU/ml

Dziewczyny a powiedzcie mi te,które biorą tą metforminę,ta XR jest jakaś lepsza?
    ja mam 3x500 tej normalnej

Laila ja piję Inofem 1,5 miesiąca i zauważyłam że jajniki są jakoś tak bardziej odczuwalne..
    jutro się "zmonitoruję" to zobaczymy czy na jakość ma on jakiś wpływ czy wogóle jakiś zonk mnie czeka..

Monika witaj w 13dc :) idziemy równo :)

Evicia nie daj Nam jutro długo czekać...:)

Monika1357 lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi fachowcami od wykańczania masakra :/

A no nic, prędzej czy później sie uda, ale nerwy to fakt.

Może za to ciąża zdrowa prędzej przyjdzie w takich warunkach :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.przepisownia.pl/napoje-przepisy/antygrypina-sok-z-grejfruta-jak-antybiotyk/cgw1ic5x-514e5-416398-cfcd2-bxf6ix6c

zobaczcie jaki fajny przepis znalazłam na domową "antygrypinę" ;)
    a macie jakieś fajne połączenia na takie zdrowe napoje,ewentualnie z dużą dawką kwasu foliowego ? :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, nie włączyłam jeszcze Glukophage xr. We czwartek mam diabetologa.
    Czyli w tej sytuacji meta wskazana czy nie?

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge Was nadrobic! Wyniki beda za 2!!!!! miesiace.tyle czekac nie bede!genetyk powiedziala ze mam lykac 4mg kwasu foliowego i metafoline ale nie wie ile!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:16

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko ja się znam na krzywych tyle co nic - ale porównójąc z moimi wynikami to Twoje piękne :)

Kammamarra jak się czuje dzieciątko i jego mama? (to urodzone jako wcześniaczek)

Dziś byłam na "rzęsach" i myślałam, że się uduszę ;) nie mogłam oddychać leżąc na wznak hehe obawiałam się, ze będe musiała zrezygnować z zabiegu, ale dałam radę...a brzuchol daje się we znaki ;)

Jutro jedziemy na 20:00 na echo serca płodu. A teraz zmykam do znajomych na mecz -miłego wieczorku

ps. Wczoraj zaczęliśmy III trymestr! HIP HIP HURRRA!!! Dominik musi wytrzymać do 30. stycznia w brzuszku a potem będzie już jako donoszony i może wyłazić :) tak więc niewiele zostało.

ps.2 wczoraj wku**ił mnie mój "stary" - boshe widzisz i nie grzmisz!!! Moje ulubione zasłyszane powiedzonko dotyczące facetów brzmi tak: "do 7 roku życia rozwijają się, a potem już tylko rosną" - powiem Wam, że mogłabym na ten temat przeprowadzić jakieś badania - bo obserwacje mam poczynione i wszystko się zgadza ;) zresztą to nie trudne do udowodnienia - wystarczy, że słucham swoich koleżanek i to się potwierdza ;)

Monika1357, Alisa, Evita, sy__la, Ikarzyca, kiti lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Dziękiję, że pytasz <3 U mnie w porządku, czekam na kolejne usg 28 listopada no i standardowo lekko się stresuję, bo dłużej niż tydzień od ostatniego ;) Wierzę, że jest ok.
    Śliczną masz córeńkę :)

Zaniepokoiłam się swoim tsh-po miesiącu przyjmowania euthyroxu 25 z 3,6 spadło jedynie do 2,8 :( czy mogę sama chwilowo przyjmować po 2 tabletki zanim dojdę na wizytę?

Progesteron również spadł... Z 42 w 4 tyg zrobiło się 24,8 w 8... Nie wiem co o tym myśleć... Jak sprawdzałam normy w necie, to niby mniej więcej tyle podają w 8 tyg, ale czemu taki spadek? Nie plamię, przyjmuję duphaston 2x1.

Jeśli któraś z Was ma jakieś doświadczenie, będę wdzięczna za odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:18

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Niebieskaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka, ja bralam glucophage xr czyli o przedluzonym dzialaniu. Na wizycie w sierpniu u Jerzak dostalam nowa recepte na to, bo w Norwegii jest tylko lek o nazwie: metformin 500, czyli prawie to samo co glucopahe, ale bez tego przedluzonego dzialania. I Jerzak przepisala mi 2 opakowania glucophage xr bo powiedziala, ze lepiej, zebym na poczatku ciazy brala o przedluzonym dzialaniu. Ale nie wiem dlaczego to jest wazne Teraz znowu biore norweska metformine 500.

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Justa87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje wyniki z krzywych:
    Insulina 10,1 po 1h 83.9 po 2h 55.4 a cukier 83 po 1h 132 a po 2h 113.
    Oreientujecie czy jest ok'czy nie?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiu mi przy podobnym wyniku endokrynolog kazal zwiekszyc dawke z 25mg na zmiane z 50mg do 50 mg. Jutro badam tsh i zobaczymy jaki wynik.

Ale ja konsultowalam to z endokrynologiem, mam mozliwosc konsultowania wyniku mailowo wiec od razu to zrobilam i kazal zwiekszyc dawke. Sama nie zwiekszalam, wszystko co biore jest ustalone z lekarzem.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko koktajle tzw green smoothies albo green monster :) Kiedyś nam Niebieska wkleiła zdjęcie takiego :) Ja robię - w blenderze kielichowym (żyrafą będzie ciężko) mielimy dowolne owoce i dużą garść liści szpinaku lub pół natki pietruszki. Owoce muszą być w miarę słodkie, wyraziste w smaku np banan, jabłko plus cytryna :) Wtedy wychodzi ładny zielony kolor a smak jest słodki, nie czuć zieleniny. Foliany w najczystszej postaci bez obróbki termicznej. Zazwyczaj ludzie się krzywią pierwszy raz na widok zielonej mazi do wypicia ale ostatnio mojego Tatę poczęstowałam i bardzo mu smakowało. Nie polecam innych liści takich jak rukola czy jarmuż bo są gorzkie, ostre i przebijają w smaku.

Test pewnie zrobię ok 4, 5 rano bo nie będę mogła spać, jak ostatnio...

sy__la, Ikarzyca, Arleta lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh to wstretne tsh :( Ja jeszcze nie byłam u endo nigdy, gin mi przepisał ethyrox, ale taki, u którego byłam raz i więcej nie będę. Niebieskaaa, trzymam zatem kciuki za jutrzejsze badanie, żeby tsh nie musiało Cię niepokoić jak mnie. W zasadzie byłam pewna, że już będzie na dobrym poziomie, a tu dupa :( Martwię się o dzidzię, tyle strasznych rzeczy o tym tsh piszą :(

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta ja pije codziennie sok z wyciskarki z burak awokado szpinaku pomaranczy selera i jablek:)smakowo srednie ale witaminowo bomba!

sy__la, Evita, Arleta lubią tę wiadomość

CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Od razu drugi garnek kup :-)
    Wstawiłam jabłka w drugim garnku i znowu z Wami piszę więc jest szansa że będę musiała jutro jechać po nowy garnek hihi

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko, w sobotę wydawało mi się, że Twoje rzęsiska były ładnie wyeksponowane, a Ty byłaś już na dodatkowym zabiegu?? No to teraz muszą wyglądać dopiero rewelacyjnie :) ile tak mniej więcej siedzisz na fotelu? z 2h?
    Daj znać jutro po wizycie ;)

Pysia, ja tylko raz w tej ciąży badałam progesteron- - w 5 tygodniu miałam 42, a potem już nie wiem. Od 5 tc przyjmuję dupka 2x1 i nadal go biorę.

Evitko, Justa a będę musiałą sobie zrobić takie smoothie. Planowałam dzisiaj zrobić sok z buraka, marchewki, brokuły i natka pietruszki, ale coś mi się odwidziało. Jutro zrobię, a dziś może skroję sobie sałatkę warzywną... nagotowałam więcej warzyw jak robiłam wywar do pomidorówki... mniam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:48

M@linka lubi tę wiadomość

Aniołek 7t5d [*]
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    nie strasz mnie! serio?
    wydawało mi się, że ładne wyniki. Po h glukoza i insulina rosną, ale po 2 h ładnie spadły. O czym więc świadczą te wyniki?

Diabetologa mam we czwartek.

Ogólnie cukier masz dość niski. Może jesz za rzadko? Nie jest to jakoś poważne, ale warto się tym zająć na przyszłość. Powinnaś uważać na to co jesz bo u mnie tak właśnie wyglądała krzywa dwa lata temu. Lekarz to olał, ja tak samo. A teraz cukier mi szaleje i wystarczy, że zjem coś słodkiego i mam takie wyrzuty insuliny, że po 2h mam poważne niedocukrzenie. Przy spadkach cukru do 70 lub poniżej powinno się jeść często (ale nie częściej niż co 3h), mało i unikać cukrów prostych w diecie. Ja pilnuję, żeby nie jeść niczego co ma indeks glikemiczny powyżej 45 i jest ok.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Arletko koktajle tzw green smoothies albo green monster :) Kiedyś nam Niebieska wkleiła zdjęcie takiego :) Ja robię - w blenderze kielichowym (żyrafą będzie ciężko) mielimy dowolne owoce i dużą garść liści szpinaku lub pół natki pietruszki. Owoce muszą być w miarę słodkie, wyraziste w smaku np banan, jabłko plus cytryna :) Wtedy wychodzi ładny zielony kolor a smak jest słodki, nie czuć zieleniny. Foliany w najczystszej postaci bez obróbki termicznej. Zazwyczaj ludzie się krzywią pierwszy raz na widok zielonej mazi do wypicia ale ostatnio mojego Tatę poczęstowałam i bardzo mu smakowało. Nie polecam innych liści takich jak rukola czy jarmuż bo są gorzkie, ostre i przebijają w smaku.

Test pewnie zrobię ok 4, 5 rano bo nie będę mogła spać, jak ostatnio...

No to trzymamy kciuki - chociaż @ dopiero w sobotę :)

Właśnie zakupiłam zamiennik Clexany - refundowany za całe 3 zł/10 szt :) Bardzo mnie to ucieszyło - zwłaszcza, że nie wiadomo ile będzie leżał - mam nadzieję, że niezbyt długo :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia87 wrote:
    Ehhh to wstretne tsh :( Ja jeszcze nie byłam u endo nigdy, gin mi przepisał ethyrox, ale taki, u którego byłam raz i więcej nie będę. Niebieskaaa, trzymam zatem kciuki za jutrzejsze badanie, żeby tsh nie musiało Cię niepokoić jak mnie. W zasadzie byłam pewna, że już będzie na dobrym poziomie, a tu dupa :( Martwię się o dzidzię, tyle strasznych rzeczy o tym tsh piszą :(
    Ja w ogóle jeszcze nie miałam badanego TSH w ciąży!!!! Teraz mam skierowanie, żeby zrobić po 20 tc.
    Ostatnio miałam robione pół roku przed poprzednią ciążą (czyli 1,5 roku temu) i miałam coś około 1,5.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 19:50

Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, czy avokado w wyciskarce daje Ci jakiś sok??? Ja kiedyś chciałam zrobić sok z banana to tylko pulpa wyszła... :-/

Aniołek 7t5d [*]
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ