X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ikarku, plamić za 47zł!036.gif036.gif

:* płacić oczywiście - już poprawiłam :)

Za żadne pieniążki nie będę już plamić!

sy__la, Alisa, M@linka lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    (...) leze po obiedzie z kompem obok.

Bardzo mi się podoba to zdanie :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Ogólnie cukier masz dość niski. Może jesz za rzadko? Nie jest to jakoś poważne, ale warto się tym zająć na przyszłość. Powinnaś uważać na to co jesz bo u mnie tak właśnie wyglądała krzywa dwa lata temu. Lekarz to olał, ja tak samo. A teraz cukier mi szaleje i wystarczy, że zjem coś słodkiego i mam takie wyrzuty insuliny, że po 2h mam poważne niedocukrzenie. Przy spadkach cukru do 70 lub poniżej powinno się jeść często (ale nie częściej niż co 3h), mało i unikać cukrów prostych w diecie. Ja pilnuję, żeby nie jeść niczego co ma indeks glikemiczny powyżej 45 i jest ok.

jem za rzadko... masakrycznie odżywiam się. Nie będę tutaj pisała jak bo mnie opierdzielicie. Ale zero stałych pór, posiłków.
    Rano kawa, śniadanie i to nie zawsze. Obiad - rzadko kiedy, coś na szybko.
    I przegryzanie w ciągu dnia tego i tamtego.
    Do tego słodzenie kawy - 4 łyżeczki cukru, cola...

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    nie strasz mnie! serio?
    wydawało mi się, że ładne wyniki. Po h glukoza i insulina rosną, ale po 2 h ładnie spadły. O czym więc świadczą te wyniki?

Diabetologa mam we czwartek.

EEEEE... myślę, że deser z soboty dał o sobie znać :D :D :D

Alisa lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla pytałas czy bedziemy sie starac.Zobacze jeszcze co gin mi powie..Ale
    Zaczynamy znowu starania :)
    Pysia napisalas ze po miesiacu brania sprawdzilas tsh, mi endo ostatnio mowila ze po 6 tygodniach sie sprawdza bo wczesniej to za malo

sy__la lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie testy ovu ale ciagle wychodza negatywne a czuje jak mnie brzuch boli. Dzisiaj sluzu plodnego nie bylo a od czwartku byl. Albo cos z nimi nie tak, albo cos ze mna nie tak.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla no srednio daje sok.taka pulpa wychodz ale wole to niz samo awokado bo mi nie smakuje...z banana i marchewki.nie robie bo wyciskarka wyje a soku ni ma :) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 20:13

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja robilam te testy i mi nie wychodzily a w ciazy bylam 3-razy.

Jagna 75, Monika1357 lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy owulacyjne są bardzo czułe.. trzeba na prawdę przestrzegać 3 godzinnego nie picia żeby wynik wyszedł dobry ... byle zły sik.. albo za mocno rozcieńczony i może test wyjść słaby

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy widziałyście moje pytanie, ale powtarzam, bo bardzo chciałabym znać odpowiedź.

"Odebrałam wyniki wymazu, czy któraś z was miała "lactobacillus spp liczne" to dobrze czy źle?"

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga porcja jabłek usmażona bez przygód :P teraz jaja na kolację gotuję ciekawe czy będą latać po kuchni jak o nich zapomnę 04icon_rotfl.gif
    Sorry głupawkę mam.....037.gif

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin...siedze cicho, bo nie mam pojecia..ale dr google ma tysiac odpowiedzi..kilka przypadkowych:

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/lactobacillus-spp-paleczki-wzrost-bardzo-obfity-doderleina

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/wymaz-z-pochwy-powinnam-sie-czyms-martwic

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/wyhodowano-lactobacillus-spp-w-posiewie-szyjki-macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 20:22

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dr google już przejrzałam, ale gdzie popatrzeć to różnie piszą ;) Miałam nadzieje, że któraś z was miała z tym doświadczenie

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Nie wiem czy widziałyście moje pytanie, ale powtarzam, bo bardzo chciałabym znać odpowiedź.

"Odebrałam wyniki wymazu, czy któraś z was miała "lactobacillus spp liczne" to dobrze czy źle?"

lactobacillus - to są raczej te dobre bakterie - które należy uzupełniać - naturalna flora. Chyba, że mylę nazwy.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Alisko ja się znam na krzywych tyle co nic - ale porównójąc z moimi wynikami to Twoje piękne :)

Kammamarra jak się czuje dzieciątko i jego mama? (to urodzone jako wcześniaczek)

Dziś byłam na "rzęsach" i myślałam, że się uduszę ;) nie mogłam oddychać leżąc na wznak hehe obawiałam się, ze będe musiała zrezygnować z zabiegu, ale dałam radę...a brzuchol daje się we znaki ;)

Jutro jedziemy na 20:00 na echo serca płodu. A teraz zmykam do znajomych na mecz -miłego wieczorku

ps. Wczoraj zaczęliśmy III trymestr! HIP HIP HURRRA!!! Dominik musi wytrzymać do 30. stycznia w brzuszku a potem będzie już jako donoszony i może wyłazić :) tak więc niewiele zostało.

ps.2 wczoraj wku**ił mnie mój "stary" - boshe widzisz i nie grzmisz!!! Moje ulubione zasłyszane powiedzonko dotyczące facetów brzmi tak: "do 7 roku życia rozwijają się, a potem już tylko rosną" - powiem Wam, że mogłabym na ten temat przeprowadzić jakieś badania - bo obserwacje mam poczynione i wszystko się zgadza ;) zresztą to nie trudne do udowodnienia - wystarczy, że słucham swoich koleżanek i to się potwierdza ;)

Hej malinko. Wiec z informacji jakicj wiem bo robia okropa tajemnice nid chcą nic mowic wiem ze wazy juz 1kg i wcześniej przeszlo zakazenie organizmu ale dostawalo antybiotyk. Jwgo mama codziennie jezdzi i ponox juz je kanguruje ale kurczę az boje spytac sie cioci mojego meza jej mamy bo jest taka cisza ze az groza wieje.oni po prsotu nie cjca sir cieszyć poki maly bo to chłopczyk nie przekroczy ilus tam miesiscy i masy. Kazdy dzien jest na wagę złota ....

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa i Ikarzyca do lekarza mam najwcześniej około 6.12 a chciałabym się w tym cyklu starać o maluszka.

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zawsze wychodzi na wymazach - bo one badają WSZYSTKO co nam siedzi w piczkach :)

ponadto znajduje się w składzie wielu globulek uzupełniających florę więc jak ich dużo to znaczy, że jesteś "chroniona".

Wierz mi - nic strasznego.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ikarzyca za dobre słowo i Niebieskaa za te stronki znalazłam bardzo podobny wpis do tego co mam na wyniku ;)

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki badań z 9dc:
    prolaktyna 311 norma 102-496
    po obciążeniu 3295 czyli jakies 10 razy
    glukoza na czczo 96,3 ( norma 70-99)
    lh : 3,95
    fsh : 4,74

Jak to się sprawdza lh/fsh czy fsh/lh ?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wow ale mix z tym napojem,ja to muszę naprawdę się przełamać żeby takie cosik wypić..
    ostatnio robiłam w thermomiksie właśnie avocado (strasznie nie podchodzi mi ten smak bllee ale w tym koktailu go nie czuć) + banan + jablko +mleko +miód

ale to co Evita napisała też fajne,tylko ja muszę mieć podane dokladne proporcje bo nic mi ostatnio w kuchni nie wychodzi :( (tak jak Aliska nie odżywiałam się zdrowo kiedyś i teraz wiem,że to też może mieć teraz swoje konsekwencje w postaci nawet zlych wynikow tych badań nawet immuno...)

Mamookruszkawidzę że się znasz na tych krzywych..mogłabym Ci wyslać moje wyniki,może byś mi coś doradziła..

Alisa a diabetologa masz prywatnie czy na nfz,zapewne ona też ci coś doradzi w sprawie tej metforminy..tak czy siak ona na owulację napewno nie zaszkodzi..ja bym brała na Twoim miejscu..
    mi lekarz rodzinny przy takich dupiastych wynikach powiedział że jest ok dlatego niekiedy lepiej jest wziąść sprawy w swoje ręce :)

a diabetolog może wogole wypisać receptę na metę?

Malinka ,ja Cię kręcę,jak Ty już daleko jesteś,normalnie zawsze nie mogę uwierzyć jak mam Twój suwaczek przed oczami :)trzymaj tak dalej,szczęście jest już tak blisko :)

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ