X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuję za ojojanie mnie, dziś 11 dzień po owu, szansa na pozytyw 54% wg tego śmiesznego kalkulatora na ovuf. Ale i tak czuję że się nie udało bo czuję się inaczej niż w poprzedniej ciąży. Do tego miałam bardzo smutny sen. Dziś mam doła wybaczcie :( Za długo to wszystko trwa, już 1.5 roku walczymy... Wiem że są osoby które dłużej walczą ale mi już siada energia :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko,
    wiem, że latwo pisać, ty walczysz już tyle ja już 4 cykl po poronieniu i też wszystko mnie wkurza, denerwuje, mam doły, wzloty itp....

Ale kto jak nie my, nie damy rady? Każdy z Nas ma tam na górze zapisane i wierze, że wreszcie się doczekamy.

I ty też nie trać nadziei kochana <3

Evita wrote:
    Kochane dziękuję za ojojanie mnie, dziś 11 dzień po owu, szansa na pozytyw 54% wg tego śmiesznego kalkulatora na ovuf. Ale i tak czuję że się nie udało bo czuję się inaczej niż w poprzedniej ciąży. Do tego miałam bardzo smutny sen. Dziś mam doła wybaczcie :( Za długo to wszystko trwa, już 1.5 roku walczymy... Wiem że są osoby które dłużej walczą ale mi już siada energia :(

Evita lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKI, CO WAM SIE STALO, ZE NARZUCACIE TAKIE TEMPO ?:D

Evitko, ojojuje z calego serca, moje pierwsze dwie stracone ciaze byly sukcesem w 1. cyklu staran, a na Chrupke czekalam 4 miesiace. Bylam pewna, ze skoro zaszlam dwa razy w pierwszym cyklu to czemu mialoby sie nie udac trzeci raz? I wiem jak boli to rozczarowanie, miej dzien dola...! ale minie..naprawde:*

Ikarku, ja nigdy nie mierzylam temperatury, nie sprawdzalam sluzu itd. Juz uzywanie testow owu podporzadkowalo ciazy kazdy moj dzien i to mi juz wystarczylo. W udanym cylu owu byla kilka dni pozniej niz zwykle.

A mi energia wrocila:), pewnie dlatego, ze jestem dzis w domu. Od rana zrobilam dwa prania, zmienilam pociel, wyprasowalam nowa posciel, poodkurzalam, starlam kurze, zlozylam suche ubrania, jeszcze zrobilam mezowi sniadanie...Za godzinke ruszam do lekarza rodzinnego na badanie tsh i podpytam wstepnie o czesciowe zwolnienie od stycznia,jeszcze musi mi dac nowa recepte na clexane. Jestem dosc bojowo nastawiona, bo przeczuwam, ze moze troche marudzic, ze chce zwolnienie.

Milego dnia dziewuszki!

promyczek 39 lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko jesteś coraz bliżej. ściskam i pozwól sobie na ten dzień smutku, a później zbierz siły i walcz dalej. Niestety nie wiemy ile jeszcze razy będziemy musiały się podnieść.

Kamma no musicie sami zdecydować, myśle że co 2 dni też starczy. Choć ja już co do siebie mam pewne przypuszczenia, uważam,że: musze zacząć wcześniej, min 3 dni przed owu już musi być serduszko dlatego ja dla pewności mam maratonik min 4 dni. Ostatnio troche za wcześnie zaczęliśmy i już ledwo dawaliśmy rade :P no ale trzeba było działać i jak widać jakiś tam plemnior dał rade bo do zapłodnienia doszło.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Evitko jesteś coraz bliżej. ściskam i pozwól sobie na ten dzień smutku, a później zbierz siły i walcz dalej. Niestety nie wiemy ile jeszcze razy będziemy musiały się podnieść.

Kamma no musicie sami zdecydować, myśle że co 2 dni też starczy. Choć ja już co do siebie mam pewne przypuszczenia, uważam,że: musze zacząć wcześniej, min 3 dni przed owu już musi być serduszko dlatego ja dla pewności mam maratonik min 4 dni. Ostatnio troche za wcześnie zaczęliśmy i już ledwo dawaliśmy rade :P no ale trzeba było działać i jak widać jakiś tam plemnior dał rade bo do zapłodnienia doszło.

No właśnie, my zaczynamy maraton chyba :)
    od wczoraj, raz dziennie wystarczy, myślę, że dojrzeje jakiś "plemnior", zresztą dzisiaj wypytam jeszcze ginki i zobaczę moje jaja :)
    bo jak mi powie, że owu za kilka dni to nie będę go tak męczyć, ale myslę, że powinnam przed owu spkojnie ze dwa-trzy dni wcześniej zaczynać , potem w owu i dzień po, tak sądzę :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana ty się nie forsuj tak,
    ja zapewne jak uda się zaciążyć to mąż mnie przywiąże do łóżka, bo będzie panikował:)

odpocznij, wypij herbatkę wywal nóżki :)

Niebieskaa wrote:
    LASKI, CO WAM SIE STALO, ZE NARZUCACIE TAKIE TEMPO ?:D

Evitko, ojojuje z calego serca, moje pierwsze dwie stracone ciaze byly sukcesem w 1. cyklu staran, a na Chrupke czekalam 4 miesiace. Bylam pewna, ze skoro zaszlam dwa razy w pierwszym cyklu to czemu mialoby sie nie udac trzeci raz? I wiem jak boli to rozczarowanie, miej dzien dola...! ale minie..naprawde:*

Ikarku, ja nigdy nie mierzylam temperatury, nie sprawdzalam sluzu itd. Juz uzywanie testow owu podporzadkowalo ciazy kazdy moj dzien i to mi juz wystarczylo. W udanym cylu owu byla kilka dni pozniej niz zwykle.

A mi energia wrocila:), pewnie dlatego, ze jestem dzis w domu. Od rana zrobilam dwa prania, zmienilam pociel, wyprasowalam nowa posciel, poodkurzalam, starlam kurze, zlozylam suche ubrania, jeszcze zrobilam mezowi sniadanie...Za godzinke ruszam do lekarza rodzinnego na badanie tsh i podpytam wstepnie o czesciowe zwolnienie od stycznia,jeszcze musi mi dac nowa recepte na clexane. Jestem dosc bojowo nastawiona, bo przeczuwam, ze moze troche marudzic, ze chce zwolnienie.

Milego dnia dziewuszki!

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kamma za troske, ale nie forsuje sie:) ja po prostu wczesnie wstaje i w wolnym tempie zdazylam sporo zrobic, teraz herbatka z miodem i cytryna, kocyk i ovu.

Mamaokruszka, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita rozumiem Twoj dół..takie dlugie staranie jest męczące i wykanczajace czasem,wiem bo sama mam dni zwatpienia,poczucia niesprawiedliwosci tego calego młyna ktore musimy przechodzic.Wierze ze pomimo tych przeszkod znajdziesz w sobie jeszcze sily do walki o dzidziusia,tak jak ja je znajduje i wszystkie dziewczyny z tego forum ♥

KammaMarra, Mamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

no to prawidłowo <3 :)

Niebieskaa wrote:
    Dziekuje Kamma za troske, ale nie forsuje sie:) ja po prostu wczesnie wstaje i w wolnym tempie zdazylam sporo zrobic, teraz herbatka z miodem i cytryna, kocyk i ovu.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska dobrze ze jestes bojowo nastawiona:) Tak trzymaj i rowniez milego dnia dla Ciebie :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evicia kurde...ale tak jak napisałaś ostatnio Ci wyszły dzień przed i 2,teraz masz 3 więc iskierka nadziei jeszcze przecież jest..testy też są różne..i tak jesteś twarda że na betę nie poszłaś,ja już w 10dpo bym poleciała bo nie mam wogóle cierpliwośći,muszę wiedzieć,koniec,kropka.
    Ja w poprzednim cyklu też miałam doła,teraz znowu walczę,także wiesz tak czy siak się nie poddajemy :) Malina przecież czeka :)

Niebieska wow jaka energia,jakie porządki i to jeszcze w ciąży!też bym taką chciała bo ostatnio nie mam motywacji do takich działań,przygotowałam moich mężczyzn rano,jednego do szkoły,drugiego do pracy a sama położyłam się jeszcze pod kołderkę i tak cieplusio było że usnęłam,masakra no i już 10,trzeba się ogarnąc,"fryzurkę" przed monitoringiem zrobić i zaraz młodego ze szkoły wziąść i tak leci

Aliska rodzinny wypisał Ci skierowanie do diabetologa?możeja też bym się zapisała

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka , Kamma ja jestem prawie 5 miesięcy po poronieniu, za chwilę startuje 5 cykl a na starania dalej zakaz 0cray.gif Zaczynam mieć wszystkiego dosyć. Niby wiem, że żeby się starać muszę być zdrowa ale i tak mnie trafia. Już 2 lata temu miałam złe wyniki krzywej cukrowej i insulinowej, moja poprzednia endokrynolog zlała temat kompletnie, ja nie miałam pojęcia, że to ważne i teraz mam... Stan przedcukrzycowy 0cray.gif
    Endokrynolog i diabetolog mówią, że jak krzywa będzie ok to będzie można zacząć starania. A ja mam już dość czekania. Ja chcę działać :(:(:(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 10:19

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    No właśnie, my zaczynamy maraton chyba :)
    od wczoraj, raz dziennie wystarczy, myślę, że dojrzeje jakiś "plemnior", zresztą dzisiaj wypytam jeszcze ginki i zobaczę moje jaja :)
    bo jak mi powie, że owu za kilka dni to nie będę go tak męczyć, ale myslę, że powinnam przed owu spkojnie ze dwa-trzy dni wcześniej zaczynać , potem w owu i dzień po, tak sądzę :)
    Kamma ja też planuję i organizuję się na to ważne wydarzenie czyli co zrobić żeby trafić w owulacyjkę...niestety z własnego doświadczenia wiem,że lepiej co 2 dni dostarczać regularnie żołnierzyków :) ale niekiedy wpadam w panikę (i chęć oczywiście) że to już,i wychodzi częściej a pozniej się okazuje że trafił się słabeuszek bez broni i nie dał rady..;)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka ojojam i tule

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Aliska rodzinny wypisał Ci skierowanie do diabetologa?możeja też bym się zapisała
    Rodzinny

Arleta lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dzisiaj będę rozmawiać z ginekologiem,
    co ile , zobaczę ile jajka mają:)
    a co dwa dni to lepiej?
    ja już sama nie wiem wrr....
    właśnie też tak się zastanawiam, że chyba co drugi dzień jest lepiej, bo zdąrzy dojrzeć co nie?

Arleta wrote:
    Kamma ja też planuję i organizuję się na to ważne wydarzenie czyli co zrobić żeby trafić w owulacyjkę...niestety z własnego doświadczenia wiem,że lepiej co 2 dni dostarczać regularnie żołnierzyków :) ale niekiedy wpadam w panikę (i chęć oczywiście) że to już,i wychodzi częściej a pozniej się okazuje że trafił się słabeuszek bez broni i nie dał rady..;)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 1.12 odbieram klucze do kupionego mieszkania :D Zacznie się malowanie i dobieranie mebli. Już się nie mogę doczekać. Teraz jak zajdę w ciąże maleństwo będzie miało już swój pokoik ;)

Alisa, Jacqueline, Evita, Mamaokruszka, sy__la, promyczek 39, Arleta, Niebieskaa, Elmo13, sylvuś lubią tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja od czerwca walczę i nic,
    a 1 ciąża za 1 strzałem...
    i jestem już też na etapie sama nie wiem czego, chociaż z każdym miesiącem podchodzę już lepiej, spokojniej...

Mamaokruszka wrote:
    Evitka , Kamma ja jestem prawie 5 miesięcy po poronieniu, za chwilę startuje 5 cykl a na starania dalej zakaz 0cray.gif Zaczynam mieć wszystkiego dosyć. Niby wiem, że żeby się starać muszę być zdrowa ale i tak mnie trafia. Już 2 lata temu miałam złe wyniki krzywej cukrowej i insulinowej, moja poprzednia endokrynolog zlała temat kompletnie, ja nie miałam pojęcia, że to ważne i teraz mam... Stan przedcukrzycowy 0cray.gif
    Endokrynolog i diabetolog mówią, że jak krzywa będzie ok to będzie można zacząć starania. A ja mam już dość czekania. Ja chcę działać :(:(:(:(:(

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

super, uwielbiam remonty dodatki sratki :)

moje maleństwo ( przyszłe) ma już nawet pomalowany pokoik i panele wszystko w stylu skandynawskim :)
    Genshirin wrote:
    Dziewczyny 1.12 odbieram klucze do kupionego mieszkania :D Zacznie się malowanie i dobieranie mebli. Już się nie mogę doczekać. Teraz jak zajdę w ciąże maleństwo będzie miało już swój pokoik ;)

Genshirin lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Genshirin przytul.gif

Zastanawiam się jakie mogą być konsekwencje starań przy takim spadającym cukrze? Cukrzyca ciążowa?
    Glukoza:
    0' - 84
    120' - 34
    Insulina:
    0' - 5,5
    120' - 9,1

Ehh, mam nadzieję, że 03.12 wyniki będą już ok i dostaniemy zielone światło bo inaczej to chyba będę bardzo bardzo płakać.

Genshirin lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 1443 1444 1445 1446 1447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ