X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z Toba czekam, Elaria :*!

Elaria lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja,
    wszystkie czekamy ;)

Elaria, Arleta lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!

Dopiero co wróciłam do domu z Zośki. Byłam tam prawie 3h, a myślałam, że jadę maksymalnie na 40 minut.
    U doktorka siedziałam dość długo, oglądaliśmy jajka no i słuchajcie dziś w 11dc miałam 3 pęcherzyki (po CLO) 26mm, 21 i 18 bodajże, endometrium też podobno super. Doktorek podkręcił mi motywację, powiedział, że to szansa, której nie można przegapić, że no prawie prawie już jestem w ciąży haha, przepisał Ovitrelle. I tu zaczęły się schody, tak jak annak doradzałaś, wolałam pierwszy zastrzyk zrobić u położnych, zobaczyć jak to się aplikuje i potem ewentualnie będę sobie robić kłujki w domu. W aptece koło szpitala oczywiście nie było tego zastrzyku, musiałam lecieć do auta, pojechać do innej apteki (dodajcie do tego miliard problemów z brakiem miejsca postojowego), wrócić, potem odsiedziałam 40 minut pod pokojem położnych (straszny kocioł dziś miały), żeby dowiedzieć się, że najpierw muszę zapłacić za iniekcję. Myślałam, że tak jak Ania mówiła w Zośce robią to za darmo, no niestety, musiałam wrócić do recepcji (w międzyczasie skończył mi się bilet postojowy i akurat widziałam gościa który łaził i sprawdzał bilety i wlepiał mandaty), więc wszystko biegiem. Na szczęście wszystko się udało załatwić i siedzę teraz z Wami przed kompem z zastrzykiem w...no właśnie, nie pupie;) Dostałam w ramię. Następne (mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby;)) będę robić sobie sama, bo wydaje się to dość proste.

Tak, więc spodziewam się w tym miesiącu trojaczków, no ewentualnie bliźniaków:P

annak muszę Ci raz jeszcze wszem i wobec podziękować za wszystkie wskazówki i rady, bo dzięki Tobie uniknęłam i tak miliona problemów organizacyjnych, wiedziałam o co zapytać i w ogóle dzięki Wam wszystkim dziewczyny czuję się pewniej, bo wiem więcej i jestem przygotowana tak mentalnie na te jednak średnio miłe wizyty niepłodnościowe...

Ściski:***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:06

Mamaokruszka, Arleta, annak, Jacqueline, Elmo13 lubią tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O-MA-TKO-KO-CHA-NA!!! Nie nadążam laski, płodzicie posty jak w jakimś transie :-) Wczoraj byłam trochę zalatana dzisiaj też i nie mam nawet kiedy odnieść się do Waszych postów. Ale czytam , staram się na bieżąco. Odezwę się więcej wieczorem, a teraz chce tylko napisać
    - Elaria! Będzie dobrze! Myślami jestem z Tobą
    - Wszystkie owulujące dziewczyny - kciuki mocno zaciskam i życzę duuużo przyjemności :-)
    - Aniu - córcia miód malina! Cudowna, do zacałowania.
    - Evitka - zrób betę kochana , Jagience naszej późno test wyszedł, więc wszystko możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:21

KammaMarra lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Elaria trzymam kciuki za pozytywne wieści!

Dziewczyny a czy beta zrobiona dziś po południu tj ok 11d po owulce pokazalaby coś? Może warto się ukuc zamiast się zadreczac? Czy za wcześnie?
    Beta wyjdzie,sikaniec nie musi dlatego mysle ze jeszcze nie ma co rozpaczac

Arleta lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam u dentysty. Chyba bedzie obsuwa. Telefon na razie milczy.
    Co do bety, nigdy nie robilam jej przed ujrzeniem 2 kresek na tescie. Robiłam jako potwierdzenie testu i sprawdzalam przyrost po 48h.
    Mnie by mniej bolala biel vizira na patyku niż negatywna beta, na którą trzeba isć, scierpieć kłucie i placic i jeszcze czekać na wynik i się nakrecać.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    o dzięki Jagusiu :)

jak ładnie te Twoje serduszko pulsuje :)
    aż nastraja pozytywnie
    No i mnie przypomina ze DJ jest,bo jskos ciezko dochodzi do mnie ze jestem w ciązy :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

działaj skrzaciku,
    nie doczytałam :)

edit: moja mowi, że idealny na pękniecie to 18 bo on od pregnylu rosnie jeszcze 2-4mm, a powyżej 25mm sa już przerośnięte.
    wiec na bliźniaki lapiesz się jak najbardziej :)
    skrzat1988 wrote:
    Dzień dobry Kochane!

Dopiero co wróciłam do domu z Zośki. Byłam tam prawie 3h, a myślałam, że jadę maksymalnie na 40 minut.
    U doktorka siedziałam dość długo, oglądaliśmy jajka no i słuchajcie dziś w 11dc miałam 3 pęcherzyki (po CLO) 26mm, 21 i 18 bodajże, endometrium też podobno super. Doktorek podkręcił mi motywację, powiedział, że to szansa, której nie można przegapić, że no prawie prawie już jestem w ciąży haha, przepisał Ovitrelle. I tu zaczęły się schody, tak jak annak doradzałaś, wolałam pierwszy zastrzyk zrobić u położnych, zobaczyć jak to się aplikuje i potem ewentualnie będę sobie robić kłujki w domu. W aptece koło szpitala oczywiście nie było tego zastrzyku, musiałam lecieć do auta, pojechać do innej apteki (dodajcie do tego miliard problemów z brakiem miejsca postojowego), wrócić, potem odsiedziałam 40 minut pod pokojem położnych (straszny kocioł dziś miały), żeby dowiedzieć się, że najpierw muszę zapłacić za iniekcję. Myślałam, że tak jak Ania mówiła w Zośce robią to za darmo, no niestety, musiałam wrócić do recepcji (w międzyczasie skończył mi się bilet postojowy i akurat widziałam gościa który łaził i sprawdzał bilety i wlepiał mandaty), więc wszystko biegiem. Na szczęście wszystko się udało załatwić i siedzę teraz z Wami przed kompem z zastrzykiem w...no właśnie, nie pupie;) Dostałam w ramię. Następne (mam nadzieję, że już nie będzie potrzeby;)) będę robić sobie sama, bo wydaje się to dość proste.

Tak, więc spodziewam się w tym miesiącu trojaczków, no ewentualnie bliźniaków:P

annak muszę Ci raz jeszcze wszem i wobec podziękować za wszystkie wskazówki i rady, bo dzięki Tobie uniknęłam i tak miliona problemów organizacyjnych, wiedziałam o co zapytać i w ogóle dzięki Wam wszystkim dziewczyny czuję się pewniej, bo wiem więcej i jestem przygotowana tak mentalnie na te jednak średnio miłe wizyty niepłodnościowe...

Ściski:***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:19

skrzat1988 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czekam na wynik Elarii &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale Ci fajnie kochana <3
    komu jak komu, ale należy Ci się i to bardzo !
    Jagna 75 wrote:
    No i mnie przypomina ze DJ jest,bo jskos ciezko dochodzi do mnie ze jestem w ciązy :-)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku więc do dzieła kochana, jak Jagusia przykazała od zastrzyku przez 3 dni koniecznie!

Kamma, z tymi pęcherzykami to naprawde różnie, w moim przypadku uważam,że pękają większe i są nie wiem bardziej dojrzałe? Przy clo miałam 23 i 20mm z czego pękł tylko jeden. A gdy zaszłam w ciąże w lutym to na monitoringu pęcheszyk miał 27mm i w sumie też myślałam,że po zawodach,że za duży i zrobi się torbiel,a gin powiedział,że bardzo ładny, skok był po 2 dniach od monitoringu. No i zaszłam w ciąże także nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:28

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie i widać, że każda szkoła inna.
    Mi mówiła, że taki najlepszy i zdolny do zapłodnienia to do 25,
    nie wiem naprawdę od czego to zależy , może coś dzisiaj się dowiem, bo mam monitoring u innej, bo moja ma dzisiaj wolne...
    Asia87 wrote:
    Skrzaciku więc do dzieła kochana, jak Jagusia przykazała od zastrzyku przez 3 dni koniecznie!

Kamma, z tymi pęcherzykami to naprawde różnie, w moim przypadku uważam,że pękają większe i są nie wiem bardziej dojrzałe? Przy clo miałam 23 i 20mm z czego pękł tylko jeden. A gdy zaszłam w ciąże w lutym to na monitoringu pęcheszyk miał 27mm i w sumie też myślałam,że po zawodach,że za duży i zrobi się torbiel,a gin powiedział,że bardzo ładny, skok był po 2 dniach od monitoringu. No i zaszłam w ciąże także nie ma reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 13:32

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • annak Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku,
    Aż się popłakałam, jak przeczytałam Twój post.
    Bo to wszystko coś mi przypomina...
    Jak u mnie na monicie u naszego doktorka pojawiły się dwa ładne pęcherzyki, jak dał mi receptę na zastrzyk i kazał działać z mężem codziennie przez 4 dni, jak nie mogłam go kupić, jak gnałam z powrotem do położnych i czekałam pod ich gabinetem chyba z 40 minut. No i w efekcie tego wszystkiego była upragniona ciąża!
    Mam nadzieję, że tak będzie teraz u Ciebie!
    Trzymam kciuki. Jakoś mam dobre przeczucie, że to właśnie TERAZ!

PS. Przepraszam, że wprowadziłam Cię w błąd z tym niepłaceniem za zastrzyk. Albo coś pomyliłam, albo oni zmienili zasady przez te 2,5 roku.

Elaria,
    Czekamy z Tobą niezmiennie. Wiem doskonale, co czujesz teraz. Czułam dokładnie to samo, jak czekałam na telefon z wynikiem amnio. Bałam się iść nawet do toalety, myśląc, że może akurat wtedy zadzwonią, a ja nie zdążę odebrać i potem się do nich nie dodzwonię.

skrzat1988, Mamaokruszka, Elaria lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Annak, to jak to z tymi rozmiarami pęcherzyków?
    Każdy gin mówi co innego... :(
    annak wrote:
    Skrzaciku,
    Aż się popłakałam, jak przeczytałam Twój post.
    Bo to wszystko coś mi przypomina...
    Jak u mnie na monicie u naszego doktorka pojawiły się dwa ładne pęcherzyki, jak dał mi receptę na zastrzyk i kazał działać z mężem codziennie przez 4 dni, jak nie mogłam go kupić, jak gnałam z powrotem do położnych i czekałam pod ich gabinetem chyba z 40 minut. No i w efekcie tego wszystkiego była upragniona ciąża!
    Mam nadzieję, że tak będzie teraz u Ciebie!
    Trzymam kciuki. Jakoś mam dobre przeczucie, że to właśnie TERAZ!

PS. Przepraszam, że wprowadziłam Cię w błąd z tym niepłaceniem za zastrzyk. Albo coś pomyliłam, albo oni zmienili zasady przez te 2,5 roku.

Elaria,
    Czekamy z Tobą niezmiennie. Wiem doskonale, co czujesz teraz. Czułam dokładnie to samo, jak czekałam na telefon z wynikiem amnio. Bałam się iść nawet do toalety, myśląc, że może akurat wtedy zadzwonią, a ja nie zdążę odebrać i potem się do nich nie dodzwonię.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Przy stymulacji pèkają ok.24-26mm czasem większe na naturalnym ok.20mm wiec Skrzat...trzymsm kciuki.Skrzat moze serduszkowac juz od dzis bo pęcherzyk jest prawidlowy moze pęknàc zanim zastrzyk zadziala

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

O dzięki za wytłumaczenie,
    a moja mi napisała na karcie, że jak osiągnie 18mm to można już dawać pregnyl, nie za mało?
    Jagna 75 wrote:
    Przy stymulacji pèkają ok.24-26mm czasem większe na naturalnym ok.20mm wiec Skrzat...trzymsm kciuki.Skrzat moze serduszkowac juz od dzis bo pęcherzyk jest prawidlowy moze pęknàc zanim zastrzyk zadziala

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!za oknem goràcą,na wątku gorąco,wiosna kochane wiosna :-) a wiosnà plodzi sie duuzo dzieci.Wiec wykorzystac trzeba te wiosne tej jesieni :-)

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    O dzięki za wytłumaczenie,
    a moja mi napisała na karcie, że jak osiągnie 18mm to można już dawać pregnyl, nie za mało?
    Na naturalnym czy stymulowanym?Bo jak naturslny to dobrze,a jak stymulowany to lepiej jeden dzien poczekac bo moze byc za wczesnie choc robià zastrzyki przy 18mm tylko czy potem efekt dobry...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

na stymulowanym Jagusiu

Jagna 75 wrote:
    Na naturalnym czy stymulowanym?Bo jak naturslny to dobrze,a jak stymulowany to lepiej jeden dzien poczekac bo moze byc za wczesnie choc robià zastrzyki przy 18mm tylko czy potem efekt dobry...

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jajko zniosę w tym szpitalu. i z głodu umrę.

:|

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ